Vice-voorzitter Fed optimistisch over herstel

Door Belegger.nl op 10 augustus 2020 13:40 | Views: 3.671

Vice-voorzitter Fed optimistisch over herstel

Richard Clarida, vice-voorzitter van de Federal Reserve, verwacht dat de Amerikaanse economie aan het eind van 2021 weer op het niveau van voor de coronacrisis zal zijn teruggekeerd.

"De economie kreeg in de lente een enorme klap", zei Clarida vorige week woensdag tegen CNBC. "Mijn eigen persoonlijke voorspelling is dat de economie zal opleven in het derde kwartaal. Het verloop zal afhangen van hoe de pandemie zich ontwikkelt, en het is een complex beeld.”

Tegen eind 2021 weer boven Jan

Clarida sprak vlak na de publicatie van tegenvallende banencijfers in de VS. Nadat er in juni 4,3 miljoen banen bij kwamen in het Amerikaanse bedrijfsleven, noteerde juli er slechts 167.000. Analisten op Wall Street hadden gerekend op een miljoen.

"Het zal enige tijd duren voordat we terug zijn op het niveau van voor de pandemie in februari", zei hij. "Mijn uitgangspunt is dat we daar misschien tegen eind 2021 weer zullen zijn." Maar er is nog erg veel onzekerheid omtrent het virus en de wereldwijde vooruitzichten, voegde hij eraan toe.

Compromis waarschijnlijk

Clarida gaat er bij zijn prognose vanuit dat het Amerikaanse Congres over de brug komt met meer steun voor de economie. Hoewel de onderhandelingen tussen het Congres en het Witte Huis moeizaam verlopen, hebben beide partijen aangegeven dat een compromis waarschijnlijk is.

"Hoe langer dit voortsleept, hoe groter het risico op schade aan de economie op lange termijn", zei Clarida. "Ik denk dat we dat nog kunnen voorkomen."

Zie ook: Miljardair Bill Ackman is bullish op Amerika op lange termijn

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.