Kooplijst 2022: Janneke Willemse

Door Belegger.nl op 24 december 2021 08:25 | Views: 48.134

Kooplijst 2022: Janneke Willemse

We zijn in volle gang met de Kooplijsten voor 2022. Beursexpert Janneke Willemse doet altijd bovenaan mee in de competitie en won zelfs in 2019. Wat zijn haar favorieten voor volgend jaar?

Willemse kiest voor Microsoft, ASML en Netflix. De laatste twee heeft ze al jaren in portefeuille, Microsoft volgt ze met bovengemiddelde interesse.

Microsoft

"Microsoft vind ik een interessant aandeel. Ik denk dat het bedrijf volgend jaar met Microsoft Teams blijft profiteren van het thuiswerken. Daarnaast zijn ze de nummer 2 in de markt voor clouddiensten. Dat gaat sowieso erg goed. Verder is het gewoon een heel sterk bedrijf; het zit qua balans goed in elkaar."

"Wel is de koerswinstverhouding behoorlijk hoog. De koers is dit jaar opgelopen met 50%. Maar voor kwaliteit wordt nu eenmaal betaald. Ik zie het bij alle drie de namen die ik noem. Ik heb ASML en Netflix al jaren, en ieder jaar denk ik: het is nu vast te ver opgelopen. En ieder jaar kan het toch weer hoger. Ik vind sowieso dat je niet moet schrikken van bedrijven die het al goed hebben gedaan. Die kun je best kopen. Ook als je wilt beginnen met beleggen."

"Daarnaast ben ik gecharmeerd van CEO Satya Nadella. Hij zet duidelijk in op diversiteit, niet alleen wat betreft vrouwen en mannen, maar ook wat betreft achtergrond. In de board zitten in totaal vijf vrouwen, vijf witte mannen en twee mannen van andere origine. Hij gaat voor een nieuwe vorm van leiderschap en dat spreekt mij aan. Niet in de laatste plaats omdat een bedrijf dat oog heeft voor diversiteit beter presteert."

ASML

"Ook bij ASML denk ik steeds: dit kan niet hoger. En toch ga ik ervoor, vooral vanwege de bijzonder sterke concurrentiepositie. Ook ASML heeft last van toeleveringsproblemen, maar op de lange termijn blijft de vraag naar chips - en dus chipmachines - hoog. Er komen nog jaren van stevige groei aan. In oktober hebben ze weer de omzetverwachting bijgesteld: voor 2025 wordt nu een omzet van 24 tot 30 miljard euro voorzien." (Het ziet er nu naar uit dat ASML zelfs al in 2023 in de buurt van deze omzet zal komen, schrijft IEX-techanalist Paul Weeteling.)

"Een jaarlijkse omzetgroei van 11% is niet mis. Daarnaast willen ze het dividend laten stijgen en eigen aandelen gaan inkopen. Er komt dus ook wat terug naar aandeelhouders. Laatst las ik een artikel op CNBC, Investors are going wild over a Dutch chip firm. And you’ve probably never heard of it. Dit soort artikelen zijn wel een leuke extra."

Netflix

Tot slot streamingdienst Netflix. "Vorig jaar dacht ik dat het beter was om in te zetten op Disney, maar daar gaat het wat betreft abonnees iets minder goed, terwijl Netflix maar blijft groeien. Ook wordt veel in nieuwe content geïnvesteerd en wordt ingezet op gaming. Bij sommige titels kun je zelf bepalen hoe het afloopt."

"Netflix heeft daarnaast pricing power; als marktleider kan het relatief gemakkelijk de prijzen verhogen, zonder veel klanten kwijt te raken. Er zijn de laatste jaren weliswaar veel streamingdiensten bijgekomen, maar het is gebleken dat veel huishoudens bereid zijn om te betalen voor meerdere abonnementen naast elkaar. Netflix heeft natuurlijk geprofiteerd van corona en het thuisblijven. Of dat opnieuw een trigger wordt weet ik niet, maar het kan best eens doorzetten en ik denk dat dit een mooi moment is om het aandeel op te pikken."

Meer Kooplijsten 2022

Lees ook: Kooplijst 2022: Nico Bakker

Lees ook: Kooplijst 2022: Martine Hafkamp

Lees ook: Kooplijst 2022: Martijn Meijer

Lees ook: Kooplijst 2022: Erik Mauritz

Lees ook: Kooplijst 2022: Jaap Steur

Lees ook: Kooplijst 2022: Jean-Paul van Oudheusden

Lees ook: Kooplijst 2022: Cees Smit

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront