Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
1
quote:

closer schreef op 30 januari 2022 22:11:

Het is wel jammer dat Trump gewoon door kan gaan met stoken, verdeeldheid zaaien en geld inzamelen zolang hij nog niet is aangeklaagd.
Het lijkt er toch wel op dat sommigen trouwe GOP klanten zich los gaan maken van Donald.
Het kan zijn dat ze zien dat het net zich gaat sluiten om Donald.

Marjorie Taylor Greene Rips Lindsey Graham for Not Being Loyal Enough to Trump After He Praised Biden Judicial Candidate.

hillreporter.com/marjorie-taylor-gree...

www.rawstory.com/lindsey-graham-janua...

gnocchi.
1

Trump krijgt misschien niet eens een dagvaarding van de commissie van 6 januari - hier is waarom
John Wright
30 januari 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/donald-trump-2656514...

Een lid van de House-commissie die het Capitooloproer onderzoekt, suggereerde zondagavond dat het panel misschien niet eens oud-president Donald Trump zal dagvaarden.

"Dat hebben we nog niet besloten," vertelde Rep. Zoe Lofgren (D-CA) aan CNN. "We hebben een heleboel onderzoeken lopen, en dat is een zwaarwegende beslissing die we hebben besproken, maar nog niet hebben besloten."

Onder druk gezet voor details over de beraadslagingen van de commissie over het dagvaarden van Trump, zei Lofgren: "Ik zou nooit de privé-discussies bespreken die de commissie heeft, maar laat me je gewoon wat feiten vertellen die ik afweeg."

"Ten eerste heeft de voormalige president een waarheidsgetrouwheidsprobleem dat algemeen bekend is," zei ze. "Vroeger was er 'hoeveel onwaarheden zegt hij in één zin?' Dus ik denk dat er een afweging gemaakt moet worden van hoe waardevol het bewijs of de getuigenis eigenlijk zou zijn."

"Ten tweede is hij erg litigieus en zou hij de commissie zo lang mogelijk voor de rechter slepen, en aangezien er verschillende voorrechten zijn waarop een voormalige president zich kan beroepen, zelfs als ze uiteindelijk geen stand houden, kan dat erg lang duren," voegde ze eraan toe.

"Tot slot hebben we veel informatie van degenen om hem heen, in de binnenste cirkel van Trump," zei Lofgren. "We hebben documenten die het beeld kunnen scheppen. Een mogelijkheid zou zijn om hem simpelweg uit te nodigen voor een ontmoeting met ons. Dat zou een langdurige rechtsstrijd voorkomen, maar we hebben die beslissing nog niet genomen, en ik zal zeggen dat de enorme hoeveelheid documenten die we ontvangen van anderen in zijn inner circle, uit de Nationale Archieven, wat mij betreft een nogal levendig beeld begint te schetsen over wat er is gebeurd, en wanneer dat beeld is samengevoegd, zullen we het onthullen aan het Amerikaanse publiek in een reeks hoorzittingen."

Riding the Tiger
2
@Gnocci

Als je niet weet wat doen, een interessant artikel waarin de link tussen Gertler en Kabila uit de doeken wordt gedaan. En waarin staat dat de Trump administratie, zonder enig onderzoek gratie verleende aan de persoon die ervoor zorgde dat Kalia Junior miljarden dollars op zijn rekening heeft staan. En dat de Congolese bevolking in absolute armoede leeft a rato van 50$ per maand.

RDCongo is intrinsiek het rijkste Afrikaanse land, maar wordt chirurgisch uitgekleed door een kleine elite. Dan Gertler en kompanen (zijn rechterhand is een Belg : Mr Deboutte) spelen hier een sleutelrol.

www.nytimes.com/2021/02/21/us/politic...

gnocchi.
1
Ik wist niet van het pardon, maar het is mij wel bekend van het uitkleden van dat land door deze corrupte personen.
Het is niet alleen die kleine elite.
Als je het geld op telt van plm 40 rijkste mensen op deze aard kloot, dan kan de hele wereld bevolking zonder armoe leven.
gnocchi.
1
Schokkende nieuwe details onthullen hoe dicht Kamala Harris bij 6 januari DNC pijpbom kwam
Bob Brigham
31 januari 2022.

www.rawstory.com/kamala-harris-pipe-b...

CNN meldde maandag nieuwe details over het risico voor de toenmalige vicepresident-elect Kamala Harris, die werd geconfronteerd met een pijpbom die buiten het Democratisch Nationaal Comité werd ontdekt op dezelfde dag als de opstand in het Capitool.

"Toenmalig vicepresident Kamala Harris reed binnen enkele meters van een pijpbom die naast een bankje lag buiten het hoofdkwartier van het Democratisch Nationaal Comité op 6 januari 2021, en bleef bijna twee uur binnen in het DNC voordat de bom werd ontdekt," meldde CNN maandag, onder vermelding van "meerdere wetshandhavingsfunctionarissen die bekend zijn met de situatie."

CNN noemt het verslag een exclusief verhaal.

"De onthullingen leggen verder een veiligheidsfout bloot op 6 januari, toen wetshandhavers probeerden te reageren op meerdere grote evenementen, zeer zichtbare politici beschermden en tienduizenden oproerige demonstranten afsloegen die Washington waren binnengestroomd en het Amerikaanse Capitool aanvielen," meldde CNN. "Harris' verblijfplaats en bewegingen op 6 januari 2021 zijn in onzekerheid gehuld. Haar aanwezigheid bij de DNC was niet bekend tot eerder deze maand, toen weinig details openbaar werden over haar evacuatie uit het hoofdkwartier minuten nadat een pijpbom in de buurt was ontdekt."

Niemand is aangeklaagd voor de twee pijpbommen, waarvan de andere buiten het Republikeins Nationaal Comité werd ontdekt. De FBI heeft een beloning van 75.000 dollar uitgeloofd voor hulp bij het identificeren van de verdachte.

Lees het volledige verslag.

edition.cnn.com/2022/01/31/politics/k...
gnocchi.
2
De laatste uitbarstingen van Trump 'zouden hem moeten diskwalificeren om ooit nog een ambt te bekleden': analyse.

www.rawstory.com/trump-2656516948/
gnocchi.
1
De officier van justitie van Fulton County, die bezig is Donald Trump aan te klagen, heeft zojuist de FBI ingeschakeld
Bill Palmer | 12:01 pm EST January 31, 2022.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/the-ful...

Fulton County Georgia District Attorney Fani Willis heeft vrij duidelijk gemaakt dat ze bezig is met het strafrechtelijk aanklagen van Donald Trump voor zijn poging om de verkiezingsuitslag van 2020 in haar staat omver te werpen. Gisteravond gebruikte Trump een zeldzaam publiek optreden om op te roepen tot massale [en vermoedelijk gewelddadige] protesten in de specifieke steden waar hij in staat van beschuldiging wordt gesteld.

Nu roept Willis de hulp in van de FBI voor beveiliging in reactie op de dreigementen van Trump, volgens NBC News. Dit is om een paar redenen opmerkelijk. Ten eerste maakt het duidelijk dat Willis niet van plan is zich terug te trekken, en in feite alle intenties heeft om Trump aan te klagen en te arresteren. Als ze verwachtte dat Trump uiteindelijk niet zou worden aangeklaagd, zou ze geen versterkingen oproepen voor bescherming als dat nieuws eenmaal binnenkomt.

Ten tweede suggereert deze ontwikkeling dat - misschien - Willis' aanklacht tegen Trump eerder komt dan verwacht. We hebben verschillende juridische experts zien volhouden dat, ook al heeft Willis al een ontmoeting gehad met de advocaten van Trump en een speciale grand jury samengesteld om haar zaak te bespoedigen, het nog enkele maanden zal duren. Als dat zo is, waarom roept Willis dan nu versterking in?

Tenslotte is dit een goede herinnering aan hoe je omgaat met bullebakken als Donald Trump. Hij roept (zwak maar nog steeds crimineel) op tot gewelddadige aanvallen op de aanklagers die hem onderuit halen? Je geeft geen krimp. Je maakt je geen zorgen. Je klaagt niet. Je zit niet verlamd in angst. In plaats daarvan vinden jullie gewoon een manier om je spieren te gebruiken die groter is dan Trump ooit zou kunnen, en jullie blijven vechten en winnen.
gnocchi.
1
Hij weet gewoon dat het gebeurt is met hem. Hij slaat wild om zich heen en probeert zoveel mogelijk mensen mee te sleuren en te straffen die tegen hem persoonlijk zijn en waren, en probeert geld en nog is geld voor zich zelf in te zamelen. Een handdruk van een Advocaat kost al een fortuin.
gnocchi.
2

Trump voelt de hitte van onderzoeken - en wil dat zijn maffia hem redt
Heather Digby Parton, Salon
31 januari 2022

Als je je afvroeg of de voormalige Donald Trump de hitte van meerdere onderzoeken voelt, zijn opmerkingen op zaterdag tijdens een rally in de Houston voorstad Conroe, Texas, bevestigden het. Hij is door het dolle heen - en geeft zijn trouwe volgelingen het signaal dat hij hen misschien nodig heeft om de straat op te gaan.

De bijeenkomst bestond zoals gewoonlijk uit de grootste hits van Trump. Hij deed zelfs een vervelende dramatische voordracht van "The Snake" voor de goede oude tijd. Maar hij voegde ook wat nieuw materiaal toe dat niet alleen zijn huidige bezorgdheid over zijn juridische problemen onthulde, maar ook suggereerde dat hij een agressieve nieuwe strategie heeft ontwikkeld om er mee om te gaan. Deze opmerkingen waren niet zomaar uit de lucht gegrepen van Trump, zoals hij vaak doet. Ze waren geschreven - hij las ze van de teleprompter.

Als deze radicale, gemene, racistische aanklagers iets verkeerds of illegaals doen, hoop ik dat we in dit land de grootste protesten krijgen die we ooit hebben gehad in Washington, D.C., in New York, in Atlanta en elders, omdat ons land en onze verkiezingen corrupt zijn.
Ze proberen me in de gevangenis te stoppen. Deze aanklagers zijn gemene, vreselijke mensen. Het zijn racisten en ze zijn erg ziek. Ze zijn geestelijk ziek. Ze gaan achter me aan zonder enige bescherming van mijn rechten door het Hooggerechtshof of de meeste andere rechtbanken.

Lees verder.
Link Engels.
www.rawstory.com/trump-is-feeling-the...
gnocchi.
1
Hier zit wel iets van waarheid in.
Hem zijn Miranda rechten voor lezen.
U hebt het recht om te zwijgen. Indien u geen gebruik maakt van dit recht, kan alles wat u zegt tegen u worden gebruikt in een rechtszaak.

WATCH: Na Trump's Weekend Rants, zegt George Conway dat het tijd is om hem zijn Miranda-rechten voor te lezen
31 januari 2022.

Link Engels.
hillreporter.com/watch-after-trumps-w...

Donald Trump is in ieder geval voorlopig weggekomen met het aanzetten tot een opstand op 6 januari 2021. Indertijd zeiden Republikeinse wetgevers dat de aanslag onderzocht moest worden. Maar de partij heeft haar best gedaan om zich te bemoeien met alle pogingen om de zaak te onderzoeken.

Ogenschijnlijk aangemoedigd, zei Trump dat als hij zou worden herkozen, hij de oproerkraaiers gratie zou kunnen verlenen. En de volgende dag gaf hij in wezen toe dat hij wilde dat Mike Pence de verkiezing voor hem ongedaan zou maken.

Gevraagd naar het weekend van Trump op New Day, antwoordde George Conway: "Als het mogelijk is dat iemand zijn ambtseed heeft geschonden nog voor hij die heeft afgelegd, dan heeft hij dat daarnet gedaan. Voor zover het de praktische, juridische implicaties ervan betreft, gaat het eigenlijk om zijn intentie voor de tweede keer dat hij werd beschuldigd, zijn intentie om te belemmeren - om een opstand te veroorzaken op Capitol Hill."

"Hij wilde dat (het tellen van de stemmen) stopzetten, en hij deed dat op een heleboel verschillende manieren; een daarvan was het aanzetten tot geweld, wat hij nu voorstelt om mensen met gratie te belonen. Hij deed dat door zijn vice-president te dwingen de verkiezing ongedaan te maken, zoals hij gisteravond in zijn verklaring zei. En hij deed dat ook - door zijn campagne - ik neem aan dat hij er enige betrokkenheid bij had - deze valse of vervalste verkiezingscertificaten te laten opstellen. al deze dingen echt - het begint allemaal samen te vloeien, de openbare informatie. Wat betreft de andere opmerkingen van Trump, voegde Conway eraan toe: "Iemand moet hem echt zijn Miranda-rechten voorlezen. Hij heeft het recht om te zwijgen."
closer
1
Cautie (strafrecht)
De cautie is de mededeling aan een verdachte dat deze het recht heeft om te zwijgen.
Deze cautie is gebaseerd op het recht van verdachten om te zwijgen en om zichzelf niet te incrimineren. Het doel ervan is te voorkomen dat een verdachte ongewild meewerkt aan zijn eigen veroordeling.

In de Verenigde Staten heet de cautie Mirandawaarschuwing (zie Miranda warning). Deze is gebaseerd op een arrest van het Hooggerechtshof, Miranda vs. Arizona. Hoewel Amerikaanse politiefilms en -series anders suggereren, wordt deze mededeling niet per se uitgesproken bij de arrestatie, maar aan het begin van een verhoor.

Hoewel de tekst van staat tot staat op kleinere punten kan verschillen, luidt een typische Miranda warning meestal als volgt:

"You have the right to remain silent. Should you waive that right, anything you say can be held against you in the court of law. You have the right to speak to an attorney. If you cannot afford an attorney, one will be appointed for you. Do you understand these rights as they have been read to you?"

Of in het Nederlands vertaald:

"U hebt het recht om te zwijgen. Indien u geen gebruik maakt van dit recht, kan alles wat u zegt tegen u worden gebruikt in een rechtszaak. U hebt recht op een advocaat. Indien u zich geen advocaat kunt permitteren, zal er u een worden toegewezen. Begrijpt u deze rechten zoals ze u zijn medegedeeld?"

Zie: nl.wikipedia.org/wiki/Cautie_(strafre...
het zwaard
1
“Trump wilde na verkiezingsnederlaag beslag leggen op stemmachines ”
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zes weken na de presidentsverkiezingen in 2020 geprobeerd om ervoor te zorgen dat hij op legale wijze beslag kon leggen op de stemmachines in de zogeheten swing states, schrijft The New York Times.

Ingewijden zeggen tegen de Amerikaanse krant dat Trump zijn advocaat Rudy Giuliani opdroeg om het ministerie van Binnenlandse Veiligheid te vragen of er een manier was waarop hij legaal de controle over de machines kon krijgen in staten waar de Republikein en zijn tegenstander Joe Biden gelijk opgingen. Giuliani belde hierop met de adjunct-directeur van het ministerie. Die zou echter hebben gezegd dat de bevoegdheid hiervoor ontbraken.
gnocchi.
1

Comité 6 januari ontving documenten die Trump blijkbaar probeerde te vernietigen
31 januari 2022
Steph Bazzle'

Link Engels.
hillreporter.com/january-6th-committe...

Het is een gedocumenteerd feit dat Donald Trump moeite heeft gedaan om documenten uit handen van het 6 januari Comité te houden. Een deel van wat ze hebben ontvangen lijkt erop dat hij heeft geprobeerd om het te vernietigen voordat het bij hen kwam.

Donald Trump vocht tot aan het Hooggerechtshof om te voorkomen dat het Nationaal Archief documenten - presidentiële dagboeken, bezoekerslogboeken van het Witte Huis, ontwerpen van toespraken en meer - zou overdragen aan de 6 januari-commissie. Uiteindelijk faalde hij, met de uitspraak van het hof dat een voormalige president gewoon niet de macht heeft om eenzijdig de toegang te weigeren tot documenten die tijdens zijn ambtstermijn zijn gemaakt.

Nu zijn die documenten in handen van het 6 januari Comité, of tenminste een deel ervan - en een deel ervan ziet eruit alsof iemand geprobeerd heeft ze te vernietigen. Volgens de Washington Post zeggen drie afzonderlijke bronnen die kennis hebben van de documenten dat sommige eruit zien alsof ze in stukken zijn gescheurd - misschien in een vlaag van woede, of opzettelijk om te vernietigen, of om een andere onbekende reden - en de snippers weer aan elkaar zijn geplakt.

Het is niet ongehoord voor Trump om records te vernietigen - Time besprak in 2018 dat hij waarschijnlijk de wet overtrad door routinematig stukken papier, officiële documenten, aan flarden te scheuren, dankzij de Presidential Records Act, die vereist dat presidenten "al het documentaire materiaal bewaren, waaronder papieren documenten, audiotapes, video en meer, door ze over te dragen aan de Nationale Archieven.

Gelukkig (misschien?) had Trump een team dat er alles aan deed om hem te beschermen tegen juridische repercussies, en als gevolg daarvan zouden ze de snippers verzamelen en afgeven om zorgvuldig weer in elkaar gezet en vastgeplakt te worden, vermoedelijk door de persoon van record management die de beste legpuzzel vaardigheden had.

Er wordt echter niet gemeld dat er documenten ontbreken, alleen dat ze versnipperd zijn en weer bij elkaar zijn gebracht - dus vermoedelijk kan het Comité van 6 januari er nog steeds uit halen wat ze nodig hebben.

gnocchi.
1

Pence's stafchef Marc Short had ontmoeting met 6 januari comité
31 januari 2022.

Link Engels.
hillreporter.com/pences-chief-of-staf...

De stafchef van voormalig Vice President Mike Pence, Marc Short, heeft vragen beantwoord van het House select committee dat de aanval van 6 januari op het Capitool onderzoekt, twee bronnen die bekend zijn met de getuigenis vertelden ABC News.

Short's getuigenis werd vorige week gegeven, zeiden de bronnen. Het werd voor het eerst gemeld door CNN.

Short heeft gediend als een adjudant van Pence in verschillende functies sinds de voormalige vice-president in het Congres diende. In december werd gemeld dat de commissie Short had gedagvaard voor zijn medewerking aan het onderzoek.

Short, die op 6 januari 2021 met Pence in het Capitool was, nam deel aan een "kritieke" vergadering van het Witte Huis op 4 januari 2021, en wordt gezien als een potentieel cruciale getuige in het onderzoek van de commissie als het panel de drukcampagne samenvoegt die Donald Trump en zijn bondgenoten hebben gevoerd om te proberen Pence ervan te overtuigen de presidentsverkiezing niet te certificeren.

Short's besluit om samen te werken met de House Select Committee, in plaats van zich te verzetten tegen de dagvaarding die aan hem is uitgebracht, zoals anderen in Trump's inner circle, is de laatste herinnering dat het publiek nog steeds niet weet dat verschillende belangrijke spelers dicht bij Trump in stilte meewerken aan het onderzoek van 6 januari.

Trump heeft herhaaldelijk geprobeerd het werk van de commissie in diskrediet te brengen door er bij zijn bondgenoten en helpers op aan te dringen niet mee te werken. Terwijl sommigen zijn persoonlijke eisen aan hen hebben gehoorzaamd, hebben anderen ervoor gekozen om dezelfde gevolgen te vermijden als Steve Bannon, die op borgtocht vrij is in afwachting van zijn proces in juli voor beschuldigingen van minachting van het Congres.

In de zes maanden sinds de oprichting heeft het beperkte comité meer dan 350 getuigen ondervraagd, meer dan 300 inhoudelijke tips ontvangen en meer dan 50 dagvaardingen voor telefoon- en e-mailgegevens, documenten van de Trump-administratie, getuigenverklaringen en bankgegevens uitgevaardigd, volgens de openbare bekendmakingen van het comité en rechtszaken die door getuigen zijn aangespannen.

Dit weekend nog gaf Trump Pence de schuld, onder meer in een schriftelijke verklaring waarin hij onomwonden toegaf dat hij had geprobeerd Pence te gebruiken om de verkiezingsuitslag ongedaan te maken. "Hij had de verkiezing ongedaan kunnen maken!" zei Trump over Pence.

Trump-aanhangers scandeerden "Hang Mike Pence!" terwijl ze door de gangen van het Capitool marcheerden. Pence en zijn medewerkers werden op onverklaarbare wijze buitengesloten van hun kantoren, ondanks dat hun beveiligingsbadges die ochtend werkten, en werden gedwongen zich tijdens de rellen enige tijd te verstoppen op een laadperron.
gnocchi.
1
quote:

het zwaard schreef op 1 februari 2022 07:55:

“Trump wilde na verkiezingsnederlaag beslag leggen op stemmachines ”
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zes weken na de presidentsverkiezingen in 2020 geprobeerd om ervoor te zorgen dat hij op legale wijze beslag kon leggen op de stemmachines in de zogeheten swing states, schrijft The New York Times.

Ingewijden zeggen tegen de Amerikaanse krant dat Trump zijn advocaat Rudy Giuliani opdroeg om het ministerie van Binnenlandse Veiligheid te vragen of er een manier was waarop hij legaal de controle over de machines kon krijgen in staten waar de Republikein en zijn tegenstander Joe Biden gelijk opgingen. Giuliani belde hierop met de adjunct-directeur van het ministerie. Die zou echter hebben gezegd dat de bevoegdheid hiervoor ontbraken.
Bombshell rapport zegt dat Trump Rudy Giuliani 'dirigeerde' om DHS te bellen en te vragen over het in beslag nemen van stemmachines
Brad Reed
31 januari 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-coup-voting-ma...

Een explosief nieuw rapport van de New York Times beweert dat voormalig president Donald Trump eenmalige advocaat Rudy Giuliani heeft "opgedragen" om het ministerie van Binnenlandse Veiligheid te bellen en te informeren naar het in beslag nemen van stemmachines.

Giuliani ging in op het verzoek van Trump, om vervolgens te horen te krijgen dat het DHS niet de wettelijke bevoegdheid had om de machines in beslag te nemen.

Het verzoek aan Giuliani kwam nadat Trump's bondgenoten Michael Flynn en Sidney Powell hem onder druk hadden gezet om het Amerikaanse leger opdracht te geven de machines in beslag te nemen, een maatregel waar Giuliani "fel op tegen was", aldus de bronnen van de Times.

Giuliani vertelde Trump dat hij het leger niet moest gebruiken tenzij er duidelijk bewijs was van buitenlandse inmenging in de verkiezingen, wat Powell volhield dat ze had verkregen, hoewel meerdere rechtbanken vaststelden dat dit niet het geval was.

Trump volgde uiteindelijk het advies van Giuliani op en tekende het bevel niet.

Naast het informeren naar de inbeslagname van de machines door het DHS, heeft Trump naar verluidt ook toenmalig procureur-generaal Bill Barr gevraagd naar de inbeslagname van de machines door het ministerie van Justitie, wat Barr onmiddellijk heeft afgeschoten.

The Times schrijft dat deze nieuwe informatie laat zien "dat de heer Trump directer betrokken was dan eerder bekend was bij het onderzoeken van voorstellen om zijn nationale veiligheidsagentschappen te gebruiken om stemmachines in beslag te nemen, terwijl hij tevergeefs greep naar bewijs van fraude dat hem zou helpen zijn nederlaag in de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken."

gnocchi.
1
'Gekken leiden gekken': Juridische experts verbijsterd over het verhaal dat Giuliani het militaire verkiezingscomplot van Trump tegenhield .

www.rawstory.com/trump-giuliani-elect...
luchtschip
1
quote:

gnocchi. schreef op 31 januari 2022 19:38:

Hij weet gewoon dat het gebeurt is met hem. Hij slaat wild om zich heen en probeert zoveel mogelijk mensen mee te sleuren en te straffen die tegen hem persoonlijk zijn en waren, en probeert geld en nog is geld voor zich zelf in te zamelen. Een handdruk van een Advocaat kost al een fortuin.
Een redelijke advocaat in de US berekent US $ 700 per uur, een zeer ervaren advocaat US $ 1200 en top advocaten gaan daar nog wat boven uit.

Goede advocaten verwachten wel dat hun client betaalt en zich neerlegt bij hun acties en niet eigenzinnig de advocaat voor zijn voeten loopt

Trump heeft daarom al niet veel advocaten die voor hem willen werken, Trump betaalt slecht tot niet
Er zijn toch nog wel advocaten die voor hem werken en de RNC ( Republican National Convention ) heeft onlangs van de ontvangen contributies nog US $ 1,6 miljoen betaald aan 3 advocaten kantoren

De laatste tijd werd hij ook vertegenwoordigd door een advocaat uit een plattelands stadje, die niet echt een reputatie had laat staan een fatsoenlijk advocatenkantoor .

De Maffia heeft er alle belangen bij dat Trump en zijn kliek succesvol is. Zij willen best geld geven, maar dan moet het op een slinkse wijze gaan.
Meestal in een wir war van zakelijke transacties kunnen oneigenlijke betalingen doorgesluisd worden. Echter Trump en zijn kliek doet niet veel meer en dan lukt dat ook niet erg

Trump vraagt nu zo veel mogelijk om donaties van van zijn volgers om de advocaten kosten en zijn leven te bekostigen.
Donaties komen van leden van de partij, maar er is ook een mogelijkheid dat de Maffia en Buitenlandse dictatoren grote bedragen geven.

Trump is bezig met het opstarten van een sociale media website, genaamd "TruthSocial"

Trump en zijn kliek hebben een SPAC opgekocht.
Een SPAC is een soort lege NV, waarvan de aandelen tot US $ 10 gaan.
Enkele maanden geleden kondigde Trump plannen aan voor TruthSocial en de aandelen van de SPAC stegen explosief naar de US$ 100
Nu is het de vraag wie deze aandelenprijs heeft opgepompt.
Eenvoudige beleggers en beleggingsinstellingen of de Maffia en enkele Trump gezinde dictators

Het is een handige constructie om zo veel geld naar de Trump kliek over te hevelen

Voor de buitenwereld lijkt het een slimme zet van Trump om via deze SPAC honderden miljoenen dollars binnen te halen.
Zelfs op dit forum waren enkele forumleden lyrisch over dit nieuwe bedrijf van Trump.
Misschien zit het wel eerlijk in elkaar en is het een geniale zet

Grote kans dat dit een constructie was om grote jongens, zoals de Maffia en Buitenlandse dictator, in staat te stellen grote bedragen naar het Trump imperium te sluizen.
De FBI en CIA zullen ongetwijfeld aan "follow the money" doen en kunnen oordelen of dit een eerlijke zaak is of een listige manier om Trump van geld te voorzien.

In Februari 2022 zou de sociale medium website "TruthSocial" officieel van start gaan.

We wachten af hoe een groot debacle dit gaat worden.

Per 3 januari 2022 is Devin Nunes de CEO geworden van TruthSocial.

Nunes is een GOP lid van het Huis van Afgevaardigden die op 3 januari hiermee gestopt is.
Nunes heeft geen ervaring met het managen van een bedrijf en geen kennis van internet technologie
de beste garantie voor een schijnvertoning.

Maakt niet uit want de koersstijging van de SPAC is waarschijnlijk al lang verzilverd
gnocchi.
1
Als hij straks in de bak zit of evt huisarrest, dan kan hij voor dat geld McDonald's menu's bestellen.
gnocchi.
1

Kayleigh McEnany overhandigde 6 januari sms'jes aan beperkt comité: verslag
Bob Brigham
01 februari 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/kayleigh-mcenany-jan-6/
Kayleigh McEnany draaide 6 jan. sms'jes om naar select committee: rapport
Kayleigh McEnany (Fox News/screen grab)

Voormalig perschef van het Witte Huis Kayleigh McEnany heeft sms-berichten overhandigd aan de Select Committee Investigating the Jan. 6 Attack on the U.S. Capitol.

McEnany werd in november gedagvaard en heeft sindsdien de sms-berichten overhandigd, zo meldt ABC News, dat zich beroept op "een bron die bekend is met het onderzoek".

Sms'jes tussen McEnany en Fox News persoonlijkheid Sean Hannity werden woordelijk geciteerd in een dagvaardingsbrief aan Ivanka Trump die de commissie in januari verstuurde.

"McEnany verscheen op 13 januari enkele uren virtueel voor onderzoekers, volgens een bron bekend met haar getuigenis, en verscheen die dag niet in haar middagprogramma op Fox News," meldde ABC News. "De commissie was geïnteresseerd in haar herhaalde valse beweringen van wijdverspreide kiezersfraude vanaf het Witte Huis Briefing Room podium, en in haar interacties met Trump op 6 januari, volgens een brief die de commissie naar McEnany stuurde samen met de dagvaarding.
71.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2933 2934 2935 2936 2937 2938 2939 2940 2941 2942 2943 ... 3550 3551 3552 3553 3554 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 902,18 +2,12 +0,24% 11:57
AMX 936,71 +0,51 +0,05% 11:57
ASCX 1.186,77 -1,19 -0,10% 11:42
BEL 20 4.042,68 +46,16 +1,16% 11:57
Germany40^ 18.527,60 +97,55 +0,53% 11:57
US30^ 38.897,93 +43,30 +0,11% 11:57
US500^ 5.187,55 -0,48 -0,01% 11:57
Nasd100^ 18.089,09 -7,19 -0,04% 11:57
Japan225^ 38.284,66 -426,56 -1,10% 11:03
WTI 77,25 -1,21 -1,54% 11:57
Brent 82,02 -1,12 -1,35% 11:57
EUR/USD 1,0752 -0,0004 -0,04% 11:57
BTC/USD 62.299,28 -597,27 -0,95% 11:57
Gold spot 2.311,02 -3,08 -0,13% 11:57
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ahold Delhaize 29,210 +0,950 +3,36% 11:41
Heineken 92,740 +2,060 +2,27% 11:42
DSM FIRMENICH AG 108,350 +2,400 +2,27% 11:42
Dalers Laatst +/- % tijd
Philips Koninklijke 24,340 -0,470 -1,89% 11:41
ArcelorMittal 23,720 -0,250 -1,04% 11:41
BESI 126,550 -1,250 -0,98% 11:41

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront