Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
rationeel
2
‘Waarom is het Westen zo verontwaardigd over Oekraïne?’

Een nog grotere prijs is dat het bezoek tegenstanders van de Verenigde Staten opnieuw gelegenheid geeft om de grootmacht ervan te beschuldigen met twee maten te meten. Dat is een opmerking die in de wandelgangen vaak klinkt: waarom is het Westen zo verontwaardigd over Oekraïne en bijvoorbeeld niet over Jemen? De allerhoogste schattingen gaan tot op heden uit van 50.000 Oekraïense oorlogsdoden. In Jemen zijn er dat minstens drie keer zo veel. Saudi-Arabië viel dat land in 2015 binnen en is er nooit meer vertrokken.

De Saudiërs spelen genadeloos in op de zwakte van Amerika en het Westen. Er zijn nog steeds tienduizenden Amerikaanse soldaten in de regio en Amerikaanse wapens zijn van levensbelang. Maar het koninkrijk bouwt zijn afhankelijkheid van het Westen snel af.
rationeel
1
De knieval van Joe Biden is pijnlijk

Op regionaal vlak normaliseert Saudi-Arabiëde relaties met andere belangrijke staten, zoals Israël. De Saudiërs openden recent hun luchtruim voor Israël, en Tel Aviv op zijn beurt zal luchtverdedigingssystemen leveren. Ook de banden met Turkije werden aangehaald. Hoe minder regionale rivalen, hoe minder Riyad de Amerikanen nodig heeft.

Op economisch vlak richt Saudi-Arabië zich op zoveel mogelijk partners. Het lonkt naar Europa als toekomstige koper van waterstof en naar Azië als blijvende afnemer van aardolie. Azië is nu reeds de belangrijkste afzetmarkt, China op kop. ‘Waar liggen de kansen in de wereld?’ vroeg kroonprins Mohammad Bin Salman. ‘Ze liggen in ons land en als jullie westerlingen ze willen missen, dan zullen er anderen in het Oosten heel blij zijn.’

De knieval van Joe Biden is pijnlijk. Ze was bovenal weinig productief. Saudi-Arabië toont net zoals Rusland hoe de wereld eruit zal zien als Amerika verder verzwakt: arrogant en agressief. Met dat verschil dat nu anderen aan de beurt zijn. Want Allah doet er in het buitenlandbeleid van Mohammad Bin Salman een beetje minder toe; macht, prestige en belangen des te meer.
rationeel
1
Goede relaties onderhouden met alle landen.

Nederland als handelsland was daar sterk in, en het past ook bij onze enigszins flegmatieke aard.

Laat anderen zich uitleven in emotionele teksten, schud ze de hand, ga samen eten en behartig de zaken.

Hoe komen wij aan zo'n ON NEDERLANDSE regering?

Hoe komen we er weer van af.
Willempie3
3
Waarom blijven de mensen VVD stemmen ?

Wat de VVD nog altijd als voordeel heeft voor veel kiezers is dat de belasting voor rijke mensen vrij laag blijft. Rutte geeft al jaren veel weg aan D66 en GroenLinks op het gebied van klimaat, EU en Asielzoekers, maar qua belastingtarieven krijgt de VVD dan weer meer haar zin. Slechts 49,5 procent belasting voor de allerrijksten, een zeer lage winstbelasting voor bedrijven, weinig belasting op vermogen, een dikke leaseauto waar ook weinig belasting over betaald hoeft te worden. Daarom blijft iedereen die een goede baan heeft of een eigen bedrijf toch op de VVD stemmen als het er op aan komt. De VVD sputtert ook flink tegen nu D66 met een veel hogere belasting op de eigen woning komt aanzetten en waarschijnlijk ook op vermogen. Als de VVD dat zomaar weggeeft gaan ze veel kiezers kwijtraken.
rationeel
0
Mensen stemmen op de VVD omdat ze geen zin hebben om zich in de politieke beslissingen van de VVD te verdiepen.

Ze hebben de zelfde vooroordelen die jij hebt, dat het een redelijke partij is die je niet helemaal sloopt.
Willempie3
6
quote:

rationeel schreef op 20 juli 2022 16:36:

Mensen stemmen op de VVD omdat ze geen zin hebben om zich in de politieke beslissingen van de VVD te verdiepen.

Ze hebben de zelfde vooroordelen die jij hebt, dat het een redelijke partij is die je niet helemaal sloopt.
Voor het laatst op de VVD gestemd voor Rutte 1 in 2010. Dit omdat hij de overdrachtsbelasting wilde verlagen van 6 naar 2 procent en ik een ander huis wilde kopen. Daarvoor alleen een keer op Nijpels in 1986. Daartussen altijd CDA. Na 2010 populistisch rechts. De voornaamste reden is het Pro EU beleid van CDA en VVD. Sinds de Eurocrisis is dit een doodlopende weg die gaat eindigen in een devaluatie van de Euro en onze pensioenen en/of een situatie waarbij Nederland de schulden van Zuid-Europa gedeeltelijk overneemt.
In elk geval iets waarvoor we 100 jaar exportwinst met Zuid-Europa moeten betalen. Kortom, iets wat je echt niet moet nastreven maar we blijven het toch doen als trouw lid van de Eurozone.
jowi
2
www.telegraaf.nl/video/1025066882/pol...

politie-deelt-gruwelijke-mishandeling-supermarkt-amsterdam

Een kort lontje die toeristen van tegenwoordig, toch !!
rationeel
0
quote:

jowi schreef op 20 juli 2022 17:27:

www.telegraaf.nl/video/1025066882/pol...

politie-deelt-gruwelijke-mishandeling-supermarkt-amsterdam

Een kort lontje die toeristen van tegenwoordig, toch !!
Echte mannen, die vestigen zich in de hoofdstad;)
DeZwarteRidder
1
Kabinet onderzoekt of cruiseschepen voor asielzoekers voor de kust kunnen blijven pendelen

Het kabinet laat onderzoeken of cruiseschepen met asielzoekers in plaats van aan te leggen ook voor de kust kunnen blijven varen. Eerder hield Vlissingen de komst tegen van een cruiseschip, waar per stuk plek is voor duizend asielzoekers.
Hanneke Keultjes 20-07-22, 20:23 Laatste update: 20:33

Drie cruiseschepen hebben al opdracht gekregen om koers te zetten naar Nederland, zei staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel, VVD) woensdagavond na een derde beraad over de asielcrisis deze week. Voor één van die schepen is al wel een locatie gevonden, die komt in Velzen te liggen. Voor de andere twee wordt nog naar gemeenten gezocht. ,,Die moeten wel dicht bij een zeehaven liggen.”

Aan de optie om de schepen te laten dobberen voor de kust, kleven ook haken en ogen, stelde Van der Burg. ,,Je moet kijken of het juridisch kan en of het veilig kan.” Mocht dat kunnen, dan moeten er volgens de VVD-bewindsman loodsboten komen, die de passagiers heen en weer kunnen pendelen naar de wal. ,,Als dat niet zo is, dan is het defacto opsluiting. Dat mag niet.”

Meer gesprekken

De grote cruiseschepen worden gezien als één van de manieren om het al maanden overbelaste aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Van der Burg had gehoopt vanavond met maatregelen te komen die de problemen daar oplossen, maar daarvoor zijn ‘nog meer gesprekken nodig'.

In de tussentijd heeft het kabinet het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) opdracht gegeven om leegstaande gebouwen op te kopen die geschikt kunnen zijn voor opvang. ,,Zoals gebouwen die ooit als hotel zijn gebruikt", stelde Van der Burg. Het kabinet betaalt volgens hem dan de rekening. ,,We hebben geen bedragen met elkaar afgesproken, maar het is geen blanco cheque.”

Als het lokale bestemmingsplan bewoning niet toestaat of als de gemeente waarin die gebouwen staan asielzoekers weigeren, kan minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) maatregelen nemen waardoor dat wordt afgedwongen.
Noodopvang Oekraïners

Veel gemeenten vangen nu ook Oekraïense vluchtelingen op. Daar zijn zo'n drieduizend bedden nu nog onbezet. Sommige gemeenten willen wel Oekraïners opvangen, maar geen asielzoekers. Door op die plekken zo veel mogelijk Oekraïners op te vangen, komt er plek vrij in gemeenten die het niet uitmaakt of ze Oekraïners of asielzoekers opvangen.

De asielopvang loopt al maanden compleet vast. Van alle mensen die in asielzoekerscentra wonen, heeft inmiddels meer dan 15.000 een verblijfsvergunning. ,,Dat is 37 procent", aldus Van der Burg. Zij hebben recht op een reguliere woning, maar die is er niet. Gemeenten moeten met spoed tussenvoorzieningen voor deze groep zogeheten statushouders regelen, bijvoorbeeld in tijdelijke woningen of lege gebouwen.
Willempie3
4
Je moet het minder aantrekkelijk maken voor asielzoekers om Nederland uit te kiezen.

Opvangen in Lelystad Airport en direct afvoeren naar een veilig arm land in Afrika. Daar een asielzoekercentrum neerzetten. Alleen als je gaat werken mag je in Nederland gaan wonen. Je uitkering krijg je alleen in Afrika, aangepast naar de koopkracht van dat veilige arme land.

Een lange rij voor iedereen die in Nederland een huurwoning wil, dus geen voorrang meer voor asielzoekers, gewoon wat barakken neerzetten, dat kon vroeger ook. In de grondwet staat immers dat iedereen in Nederland gelijk behandeld moet worden, dus 1 lange rij voor iedereen is dan wat je moet doen.

Zo zorg je er voor dat er minder gelukszoekers naar Nederland komen om ons sociaal systeem leeg te trekken. Met hun mobieltje geven ze dan heel snel door dat je niet naar Nederland moet gaan.
Willempie3
2
Als de Eurocrisis straks weer een keer oplaait, is de kans groot dat we dan compleet overgaan op Eurobonds, gezamelijke schulden waar de eurozone als geheel verantwoordelijk voor is. Omdat de gemiddelde schuld van de EU ongeveer 95 procent van het BNP is, betekent dit dat Nederland van een schuld van 55 procent naar 95 procent gaat. Nederland krijgt er dan 400 miljard Euro aan schuld bij.
Duitsland krijgt er 1000 miljard aan schuld bij. Belgie krijgt juist 100 miljard Euro minder schuld. Frankrijk 400 miljard minder schuld. Italie 1000 miljard minder schuld. Spanje 200 miljard minder schuld. de EU gaat Nederland in de toekomst dus nog 400 miljard Euro kosten. Exportoverschot met Italie is 8 miljard, waarvan misschien 2 miljard winst. Gaat dus 200 jaar handelsresultaat met Italie kosten.
We moeten dus uit de Euro en de Gulden weer invoeren, ook als de handel met Zuid-Europa daardoor halveert.
Willempie3
3
En met die Eurobonds ben je er nog niet, want de Zuid-Europese landen zullen doorgaan met hun vroegpensioen en het verder leegtrekken van hun overheid. Ze zullen de schuldreductie naar 95 procent zien als nieuwe begrotingsruimte. Uit de Euro is de enige logische keuze. Gewoon om laten vallen die knoflooklanden. Kunnen ze ook doorwerken tot 67 net zoals in Duitsland en Nederland!
Ronald Engels
3
quote:

gokker schreef op 19 juli 2022 21:24:

[...]

  1. De TSI grafiek baseert op het werk van velen en vind je overal.

    This historical TSI reconstruction is currently an “unofficial” series using corrections that are believed to reflect the most realistic and up-to-date estimates of the solar variability over the last 400 years, such as the recent revisions to sunspot-number records. For details and the data file, see Greg Kopp’s TSI webpage. Please note that this historical reconstruction of TSI is a combination of models and data that needs to be credited among many researchers.

    lasp.colorado.edu/home/sorce/data/tsi...

  1. HADCRUT(1-5) is een begrip voor de temperatuur map aan het aardoppervlak.
    www.metoffice.gov.uk/hadobs/hadcrut4/

Wat opvalt is dat de temperatuur geen 12 jaar cyclus heeft, maar een 65 jarige. Hiervoor heb ik nog niemand een verklaring horen geven. Ik besprak deze periodiciteit op het klimaatdraadje.
===============================

Gokker,

Met vrij grote waarschijnlijkheid is er een 60 à 64 jarige Beaufort Gyre Reversal van Clockwise naar Counter Clockwise wind en oppervlakte wateren stroming met dumping van koud zoet oppervlakte water richting de noordelijke Atlantische Ocean, richting Schotland, richting de Barendtszee, gevolgd door een 60 à 64 jarige Barendts Zee temperatuur/algen/vissen cyclus variatie, enzv.

De laatste dumping van koud Artic Ocean Beaufort Gyre zoet water was in de jaren 60 - 70 vorige eeuw met een temperatuur dieptepunt planeet aarde in 1979.
De volgende koude zoet water dumping is waarschijnlijk volgens de huidige cyclus in de jaren 2040 -2050, waarbij vooral de noordelijke Atlantische Ocean en de Barendtszee sterk zullen afkoelen met sterke afkoeling Noord-West en Midden Europa als gevolg.

Dit komt van Russische wetenschappers, deze Barendtszee temperatuur en algen / vis / trends onderzoeken, die ik mogelijk acht, dat dit wederom gaat plaats vinden.

Ik heb de informatie nog ergens op mijn computer bewaard en heb dit door gestuurd aan o.a. Beperktedijkbewaking als informatie.

M.v.g. Ronald
Willempie3
6
Wat de ECB nu gaat doen is weer een stapje dichterbij Eurobonds: Ze gaan het opkoop/bijdruk programma stopzetten en de rente wat verhogen, Maar: Alleen voor Duitsland en Nederland ! De Duitse en Nederlandse staatsobligaties die afgelost worden op de ECB balans worden ingeruild voor Italiaanse.... Zo loopt het opkoopprogramma en de kunstmatig lage rente voor Italie nog door. Het aandeel Italiaans schuldpapier op de ECB balans zal stijgen tot ongekende hoogte. Italie wordt monetair gefinancierd met een steeds hogere schuld. En als de boel klapt, mogen Nederland en Duitsland het gat volstorten met belastinggeld. Lang leve de Eurozone !
[verwijderd]
1
Johnson: "Hasta la vista........baby". Wat een clown, deze man. Brexit geregeld na het werk van Farage, en daarna helemaal niks meer. Tot nooit meer ziens, lijkt me beter.

Draghi lijkt ook z'n biezen te gaan pakken. Waar is Ursula als je haar nodig hebt?

En in NL heeft de Koning naar vandaag is gebleken toch nog een daad gedaan. Overwegend positieve reacties in den lande uiteraard. Nou ja, ondanks het reces kan toch het volgende relletje zijn geboren.......
[verwijderd]
1
quote:

Ronald Engels schreef op 20 juli 2022 21:31:

[...]
Met vrij grote waarschijnlijkheid is er een 60 à 64 jarige Beaufort Gyre Reversal
[...]
Dank je Roland,

Ik zal er een blijk op werpen en meld me dan weer (in het klimaatdraadje).
rationeel
1
quote:

Opus135 schreef op 20 juli 2022 21:56:

Asielopvang op zee? Toch niet bij de windmolens zeker?
Misschien moeten ze ze handmatig draaiend houden?
luchtschip
3
quote:

rationeel schreef op 20 juli 2022 23:28:

[...]Misschien moeten ze ze handmatig draaiend houden?
Mensen, die vreedzaam in een dorp of stad wonen, in, bij of ver van het oorlogsgeweld, worden door een zieke kwelgeest gebombardeerd
Mensen verliezen huis en haard, verliezen familie en dierbare vrienden die het slachtoffer zijn van deze brute moordlustige machtspotentaat

Ten einde raad ontvluchten zij hun vertrouwde omgeving en sommigen hopen in Nederland rust te kunnen vinden in hun vlucht voor dit oorlogsgeweld

En dan heb jij de banale fantasie om met deze misselijkmakende grap te komen en ook nog de schaamteloosheid om dit zonder blikken of blozen op een publiekelijk forum te plaatsen.

Heb je niet in de gaten op welke wijze je jezelf diskwalificeert als gesprekspartner op dit forum ?
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 911,24 -0,67 -0,07% 16:33
AMX 947,77 +8,92 +0,95% 16:33
ASCX 1.214,55 +9,48 +0,79% 16:17
BEL 20 3.958,71 -21,87 -0,55% 16:32
Germany40^ 18.727,70 -14,52 -0,08% 16:32
US30^ 39.500,90 +53,50 +0,14% 16:32
US500^ 5.231,58 +8,16 +0,16% 16:33
Nasd100^ 18.267,80 +63,00 +0,35% 16:32
Japan225^ 38.459,20 +267,70 +0,70% 16:30
WTI 77,88 -1,32 -1,67% 16:32
Brent 82,58 -0,83 -1,00% 16:32
EUR/USD 1,0813 +0,0023 +0,22% 16:33
BTC/USD 62.067,85 -773,85 -1,23% 16:32
Gold spot 2.353,40 +16,63 +0,71% 16:33
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 35,990 +1,340 +3,87% 16:16
Akzo Nobel 65,580 +1,260 +1,96% 16:16
ING 16,386 +0,212 +1,31% 16:16
Dalers Laatst +/- % tijd
ASR Nederland 47,380 -1,220 -2,51% 16:16
IMCD 144,650 -3,250 -2,20% 16:16
NN Group 45,030 -0,750 -1,64% 16:16

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront