Crucell « Terug naar discussie overzicht

Spannende weken (Rabo Traders online)

29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
3
Rabo Traders online

Tip van de dag

Crucell, gaat spannende weken tegemoet
22 september 2006
Open Kooppositie (fundamentele tip)

Crucell is na de overname van Berna Biotech een middelgrote speler op het vlak van vaccins geworden, die nieuwe technologie combineert met jarenlange ervaring met de verkoop van vaccins. Er zijn niet veel van dergelijke spelers op de markt. Crucell heeft met de overname van Berna een belangrijke stap voorwaarts gezet. Wij denken dat het bedrijf door de overname in 2007 al winstgevend wordt.

Auteur: Gert van de Paal, analist van IRIS Research, heeft geen belangen in dit fonds.
Belangen Rabobank
Kwartaaloverzicht IRIS-adviezen

Koopargumenten:

Crucell timmert de laatste tijd weer flink aan de weg en dat is goed voor het sentiment. Recentelijk werden twee licenties verleend voor de productietechnologie STAR, aan UCB en Novartis. Daarnaast kondigde Sanofi-Pasteur aan met de klinische tests te beginnen voor een vaccin tegen vogelgriep (de variant H7N1) dat geproduceerd wordt met behulp van PER.C6 van Crucell. Wij verwachten dat het concern binnenkort ook aankondigt zelf met diverse klinische tests te beginnen (ebola, malaria, hondsdolheid en tuberculose).
De belangrijkste trigger echter, is de prekwalificatie (goedkeuring) van de World Health Organization voor Quinvaxem, een combinatievaccin tegen diverse kinderziektes. Deze goedkeuring verwachten wij op heel korte termijn. Crucell heeft al enkele miljoenen doses van het vaccin op de plank liggen dus als de goedkeuring er is, kan er direct worden gestart met de verkoop. Deze goedkeuring is een belangrijke voorwaarde om op afzienbare termijn winstgevend te kunnen worden, het scenario waar wij van uitgaan. Een stevige prikkel dus en belangrijk voor het vertrouwen van beleggers in het concern.

Bedrijfsinformatie: www.crucell.com
Koers: EUR 18
Hoog/laag: EUR 25.40 / 13.52
Beurswaarde: EUR 1051 miljoen
Lange termijn winstgroei: 20%
Koers/winst verhouding: nvt

--------------------------------------------------------------------------------

Deze tip is een Fundamentele TraderTip. Een Fundamentele TraderTip wordt geselecteerd op basis van zeer actuele (nieuws)feiten of berichten waarvan IRIS verwacht dat deze een positieve koersreactie tot gevolg hebben. IRIS geeft bij iedere TraderTip een stop loss-niveau mee. Het stop loss-niveau wordt bepaald op basis van belangrijke steunniveaus in de grafiek. Indien de koers onder het stop loss-niveau daalt, adviseert IRIS de TraderTip te sluiten. De Fundamentele TraderTip wijkt af van de reguliere IRIS-advisering en kent een hoog speculatief karakter.


Bijlage:
Opstapelen
0
Open kooppositie?
Iris is toch een onderdeel van de Blabobank, en werkt daar niet een meneer M. v/d geest.
"De analist" van de Blabobank inzake Crucell.
En is die zelfde v/d Geest niet die man met een sell-advies?
Is er wel communicatie bij de Blabobank?
Erik
[verwijderd]
0
"De Fundamentele TraderTip wijkt af van de reguliere IRIS-advisering en kent een hoog speculatief karakter."

Er is altijd wel iets om je achter te verschuilen.
[verwijderd]
0
In ieder geval komen de banken en analisten weer tot leven; Crucell is weer volledig in the picture.
En dat is winst!

Grtz,
ZEKER
[verwijderd]
0
Ik eergisteren nog bijgekocht en achteraf was dat zeker niet verkeerd. Ik laat ze nu voorlopig liggen
[verwijderd]
0
quote:

eIrish K schreef:

"De Fundamentele TraderTip wijkt af van de reguliere IRIS-advisering en kent een hoog speculatief karakter."

Er is altijd wel iets om je achter te verschuilen.
Dat is zo maar ik heb er zeker goede hoop op Elrisch.
[verwijderd]
0
quote:

eIrish K schreef:

"De Fundamentele TraderTip wijkt af van de reguliere IRIS-advisering en kent een hoog speculatief karakter."

Er is altijd wel iets om je achter te verschuilen.
Het reguliere Iris advies voor Crucell is al sinds 29 juni 2006: Kopen

-----------------
Crucell (Kopen), advies verhoogd naar Kopen
Samenvatting
Wij verhogen het advies voor Crucell van Houden naar Kopen. Wij hebben het idee dat beleggers pas langzaam beginnen te beseffen dat Crucell met de overname van Berna een belangrijke stap voorwaarts heeft gezet. Als dat besef begint door te dringen, kan de koers van het aandeel weer snel omhoog. De recente koersval van het aandeel biedt een aantrekkelijk instapmoment.

Advies Crucell verhoogd van Houden naar Kopen
Het aandeel Crucell heeft de afgelopen maanden onder druk gestaan. De koers daalde van ruim EUR 23 naar ongeveer EUR 14 (nu EUR 16), zonder aanwijsbare reden. Het algemene sentiment rond biotechbedrijven was de afgelopen maanden slecht en dat had ook zijn weerslag op de koers van Crucell. Ondertussen werkt het bedrijf aan een transformatie. Als gevolg van de inlijving van Berna rekenen wij vanaf 2007 al op winstgevendheid van het bedrijf en op een winst die daarna sneller oploopt dan menig belegger momenteel verwacht. De consensusverwachting (JCF) voor het resultaat per aandeel in 2006, 2007 en 2008 is respectievelijk EUR -0.40, EUR 0.08 en EUR 0.49. Wij rekenen, na een taxatieverhoging, op respectievelijk EUR -0.33, EUR 0.17 en EUR 0.86. Er is dus wat ons betreft ruimte voor Crucell om in positieve zin te verrassen. Wij hebben het idee dat beleggers pas langzaam beginnen te beseffen dat Crucell met de overname van Berna een belangrijke stap voorwaarts heeft gezet. Als dat besef begint door te dringen kan de koers van het aandeel weer snel omhoog. De recente koersval van het aandeel biedt een aantrekkelijk instapmoment. Het advies voor Crucell verhogen wij daarom naar Kopen.

Auteur: Gert van de Paal, analist van IRIS Research, heeft geen belangen in dit fonds.
Publicatiedatum: 29-06-2006 08:55

---------------
IRIS-advies: Kopen
Bedrijfsomschrijving: Crucell is een biotechnologiebedrijf gericht op onderzoek, ontwikkeling, productie en het wereldwijd op de markt brengen van vaccins en antistoffen ter bestrijding van infectieziekten. De vaccins worden verkocht op zowel private als publieke markten. In Crucell's portfolio nemen hepatitis B vaccins en een influenza vaccin een belangrijke plaats in. Ook worden reizigersvaccins op de markt gebracht. De pijplijn van het bedrijf omvat zowel producten in een vroeg stadium van ontwikkeling als producten die kort voor de marktintroductie staan. Een deel van Crucell's producten is gebaseerd op de PER.C6 technologie, die een veiligere, efficientere manier voor het produceren van biofarmaceutische producten beoogt. Verder licenseert Crucell zijn PER.C6 technologie (al dan niet samen met DSM) en STAR-technologie aan de biofarmaceutische industrie. Dat zorgt voor risicospreiding doordat het ontwikkelrisico van een medicijn wordt neergelegd bij de afnemers. Crucell is nog niet winstgevend, maar de kaspositie is riant.

Toelichting advies...
Auteur: Gert van de Paal,
analist van IRIS Research, heeft geen belangen in dit fonds.
Publicatiedatum: 29-08-2006 17:38

IRIS-advies: Kopen
Het IRIS-advies voor Crucell is Kopen. Het algemene sentiment rond biotechbedrijven was de afgelopen maanden slecht en dat had ook zijn weerslag op de koers van Crucell. Ondertussen werkt het bedrijf aan een transformatie. Als gevolg van de inlijving van Berna rekenen wij vanaf 2007 al op winstgevendheid van het bedrijf en op een winst die daarna sneller oploopt dan menig belegger momenteel verwacht.

Auteur: Gert van de Paal, analist van IRIS Research, heeft geen belangen in dit fonds.
Publicatiedatum: 29-08-2006 17:38

[verwijderd]
0
quote:

Smartlapje schreef:

Open kooppositie?
Iris is toch een onderdeel van de Blabobank, en werkt daar niet een meneer M. v/d geest.
"De analist" van de Blabobank inzake Crucell.
En is die zelfde v/d Geest niet die man met een sell-advies?
Is er wel communicatie bij de Blabobank?
Erik
Mark van der Geest is van Rabo Securities en die communiceren inderdaad niet met Iris.
[verwijderd]
0
Rabo Beleggers TV

Analist Gert van de Paal verwacht dat de Wereldgezondheidsorganisatie binnenkort het Quinvaxem-vaccin tegen diverse kinderziektes goedkeurt.

www.rabobank.nl/beleggen/iris/page.as...
Procambarus
0
diederique
0
goed luisteren: in eerste instantie............

quote:

Procambarus schreef:

Alleen hanteert hij een koersdoel van slechts €20. Redelijk magertjes.
[verwijderd]
0
Opvallende stijger: Crucell

Het aandeel Crucell was erg in trek. Het biotechbedrijf is gestart met de eerste klinische testfase voor een medicijn tegen grieppandemie. Verder zei de WHO volgende week een besluit te nemen over kindervaccin Quoinvaxem. Daarmee worden oude beloften ingelost.

Bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers in augustus, zei Crucell in het derde kwartaal te starten met de eerste fase van klinische testen voor vaccins tegen griep, tuberculose, ebola, malaria en hondsdolheid. Dinsdag maakte Crucell bekend dat in Noorwegen is begonnen met de eerste fase van klinische grieptesten.

Het bedrijf zei eerder dit jaar ook dat het in het derde kwartaal, dat op 30 september afloopt, goedkeuring verwacht voor Quinvaxem. De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) moet een zogeheten 'prekwalificatie' verlenen aan het vaccin, die noodzakelijk is voor de verkoop aan inkooporganisaties.

Crucell verwacht dit jaar een omzet te behalen van EUR 130 miljoen tot EUR 150 miljoen. Daarvoor is de goedkeuring van de WHO cruciaal. "Als we de prekwalificatie voor oktober binnen hebben, heeft dat geen invloed op onze doelstellingen", stelde topman Ronald Brus bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Donderdag meldde de WHO dat een finale beslissing over de prekwalificatie niet lang op zich laat wachten. "We kunnen niet zeggen wat die zal zijn. Wel kunnen we aangeven dat het prekwalificatieproces voor Quinvaxem op schema ligt. Het uiteindelijke besluit wordt naar verwachting volgende week genomen", aldus Melinda Henry van de WHO.

Analisten geloven wel in het kindervaccin. "De vraag is niet óf, maar wanneer de WHO met de goedkeuring komt", zegt een beursvorser. Volgens een andere analist zou een gunstige beslissing van de WHO een "substantiele aandrijver zijn voor de aandelenprijs van Crucell".

De koers van Crucell eindigde vandaag op EUR 18,21. Dat is 11% meer dan een week eerder.
Justabeliever
4
Ik zat nog eens te denken…. Crucell heeft tot nu toe altijd gesproken van een omzetverwachting van 130-150m en een cashburn van 33-38m in 2006.

Als Q pre-qualification ontvangt volgende week, lijkt mij dit ook een mooi moment voor Crucell om deze verwachtingen iets bij te schaven. Namelijk:
- het voor de omzet o zo belangrijke Q3 is bijna gelopen en Q4 staat te beginnen. De meeste contracten moeten nu wel gesloten zijn en veel orders zullen ook al zijn geplaatst;
- Crucell heeft altijd gesteld een conservatieve verwachting te uiten. Dit werd nog eens onderstreept door de berekening van Louis (zie: www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=228&... en
- Sinds de uitgesproken verwachting in Q2, is er voor Crucell veel veranderd dat invloed kan hebben op de 2006 omzet en cash flow. Om enkele zaken te noemen: bestaande ongunstige contracten van Berna zijn opengebroken en heronderhandeld, marketing en sales initiatieven voor margerijke producten van Berna zijn herijkt en daarbij zijn enkele belangrijke STAR contracten gesloten (vooralsnog uitsluitend voor research en/of evalutatie doeleinden weliswaar).

Kortom, indien Q pre-qualificaton krijgt, sta ik niet te kijken van een opwaartse bijstelling van omzet en cash flow verwachtingen voor 2006 (en 2007?). Een opwaartse bijstelling van anlistenprognoses zal dan snel navolging vinden. Mocht dit scenario bewaarheid worden, is dat denk ik ook wel een zeer verdiend presentje voor de longs onder ons.

Maar goed, eerst maar eens prequalificatie Q afwachten…
[verwijderd]
0
Waarom zou prequalificatie QV niet doorgaan of in elk geval een maand vertraging oplopen?

Iemand een argument waarom en op welke gronden er geen preq. zou kunnen komen?

M.i. komt dit er gewoon.
aossa
0
quote:

Justabeliever schreef:

Ik zat nog eens te denken…. Crucell heeft tot nu toe altijd gesproken van een omzetverwachting van 130-150m en een cashburn van 33-38m in 2006.

Als Q pre-qualification ontvangt volgende week, lijkt mij dit ook een mooi moment voor Crucell om deze verwachtingen iets bij te schaven. Namelijk:
- het voor de omzet o zo belangrijke Q3 is bijna gelopen en Q4 staat te beginnen. De meeste contracten moeten nu wel gesloten zijn en veel orders zullen ook al zijn geplaatst;
- Crucell heeft altijd gesteld een conservatieve verwachting te uiten. Dit werd nog eens onderstreept door de berekening van Louis (zie: www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=228&... en
- Sinds de uitgesproken verwachting in Q2, is er voor Crucell veel veranderd dat invloed kan hebben op de 2006 omzet en cash flow. Om enkele zaken te noemen: bestaande ongunstige contracten van Berna zijn opengebroken en heronderhandeld, marketing en sales initiatieven voor margerijke producten van Berna zijn herijkt en daarbij zijn enkele belangrijke STAR contracten gesloten (vooralsnog uitsluitend voor research en/of evalutatie doeleinden weliswaar).

Kortom, indien Q pre-qualificaton krijgt, sta ik niet te kijken van een opwaartse bijstelling van omzet en cash flow verwachtingen voor 2006 (en 2007?). Een opwaartse bijstelling van anlistenprognoses zal dan snel navolging vinden. Mocht dit scenario bewaarheid worden, is dat denk ik ook wel een zeer verdiend presentje voor de longs onder ons.

Maar goed, eerst maar eens prequalificatie Q afwachten…

Wat jij wil zal gebeuren bij de bespreking van de Q3 resultaten ergens in November.
Voordien natuurlijk weer wat speculatie, dat houdt de spanning erin en is goed voor de handel en de banken.
aossa
0
quote:

jverm schreef:

Waarom zou prequalificatie QV niet doorgaan of in elk geval een maand vertraging oplopen?
Begrijp niet wat je stelt met 'in elk geval een maand vertraging oplopen ?'
* sluit je dat uit (cq. de negatie in eerste deel van de zin) ?
* verwacht je dat vertraging een mogelijkheid is?
(in dat geval = prequalificatie QV gaat niet door vóór october en moeten de cijfers 2006 aangepast worden cq. Brus in de laatste CC., maar je schijnt dit in het eerste deel van de zin uit te sluiten, toch !)

Op je 2e vraag:
Er zijn natuurlijk allerlei redenen te 'bedenken' waarom prequalificatie eventueel niet zou op tijd komen, maar dat zou NU echt speculatie en bashing zijn !
[verwijderd]
0

zoals ik al eerder schreef kan de pre-qualificatie m.i. alleen niet doorgaan op grond van enorme commerciele belangen van andere farmacie bedrijven die de huidige middelen leveren waarvoor Quinvaxem als vervangen gaat dienen. Die zitten natuurijk niet te wachten op hun inkomstderving, en onderschat de macht (en geldstroom van die bedrijven niet). Medisch gezien lijkt mij, hoewel ik geen kenner ben, dat de wenselijkheid van het middel al ruim voldoende is aangetoond.kortom het blijft spannend.
Wat me eigenlijk ietwat meer zorgen baart is de voorstelling als of Crucell zou staan of vallen bij de kwalificatie van dit middel.
natuurlijk, goedkeuring zou prachtig zijn , een fraaie stroom aan inkomsten genereren en derhalve het aandeel omhoog stuwen. Zoniet dan heeft men bij crucell nog genoeg in de pipeline om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Nu sturen analisten er blijkbaar op aan om het aandeel afhangend van de WHO pre qualificatie
de hoogte in te stuwen of de diepten in te doen storten.
en dat is zorgelijk en ook belachelijk naar mijn mening.
aossa
0
quote:

micio schreef:

zoals ik al eerder schreef kan de pre-qualificatie m.i. alleen niet doorgaan op grond van enorme commerciele belangen van andere farmacie bedrijven die de huidige middelen leveren waarvoor Quinvaxem als vervangen gaat dienen. Die zitten natuurijk niet te wachten op hun inkomstderving, en onderschat de macht (en geldstroom van die bedrijven niet). Medisch gezien lijkt mij, hoewel ik geen kenner ben, dat de wenselijkheid van het middel al ruim voldoende is aangetoond.kortom het blijft spannend.
Allez hier nog eentje om je stelling bijval te doen krijgen: "De WHO liet zich omkopen" (LOL)
[verwijderd]
0
quote:

aossa schreef:

* verwacht je dat vertraging een mogelijkheid is?
(in dat geval = prequalificatie QV gaat niet door vóór october en moeten de cijfers 2006 aangepast worden cq. Brus in de laatste CC., maar je schijnt dit in het eerste deel van de zin uit te sluiten, toch !)
!
Das volgens mij niet juist. Productie is al gaande, als goedkeuring binnenkomt kan direct een hele berg uitgeleverd gaan worden. Of het nu deze week is, of volgende week.

Is het deze week dan zijn de cijfers Q3 goed, is dat niet het geval, dan zijn de cijfers q4 extreem goed.
29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 884,34 +5,63 +0,64% 13:24
AMX 923,56 +4,22 +0,46% 13:24
ASCX 1.167,63 -4,79 -0,41% 13:09
BEL 20 3.921,50 +28,30 +0,73% 13:24
Germany40^ 17.961,20 +64,70 +0,36% 13:24
US30^ 38.480,03 +338,70 +0,89% 13:13
US500^ 5.081,06 +17,47 +0,35% 13:24
Nasd100^ 17.646,48 +134,27 +0,77% 13:24
Japan225^ 37.911,06 +98,46 +0,26% 13:08
WTI 79,16 +0,21 +0,27% 13:24
Brent 83,90 +0,33 +0,39% 13:24
EUR/USD 1,0748 +0,0024 +0,22% 13:24
BTC/USD 59.131,31 -8,39 -0,01% 13:24
Gold spot 2.299,12 -4,59 -0,20% 13:24
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UMG 28,720 +0,810 +2,90% 13:06
RELX 39,040 +0,700 +1,83% 13:04
BESI 122,400 +2,000 +1,66% 13:06
Dalers Laatst +/- % tijd
KPN 3,360 -0,013 -0,39% 13:05
Philips Koninklijke 24,950 -0,070 -0,28% 13:06
SHELL PLC 33,720 -0,030 -0,09% 13:06

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront