Getronics « Terug naar discussie overzicht

donderdag 12 april

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Donderdag 12 April 2007 09:01 RSS Feed

AMSTERDAM (Dow Jones)--Goldman Sachs gaat Getronics volgen met het advies neutral en een koersdoel van EUR6,80. Volgens de bank gaan de pogingen om een ommekeer te bewerkstelligen zich nu uitbetalen, en lijken de doelstellingen voor 2007 haalbaar. Goldman Sachs gelooft dat een verkoop van het bedrijf mogelijk blijft, maar denkt dat potentiele kopers terughoudend zijn vanwege de risico's, vooral vanwege de zwakke reputatie van het bedrijf wat betreft financiele controle. Woensdag sloot Getronics op EUR6,87. (CHG)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270,
Cementwagen
0
Dat is goed nieuws. Koersdoel is waarschijnlijk behoudend, vanwege de zwakke reputatie. Daar zal met Henderson wellicht verandering in komen.
Sponge Bob
0
quote:

Cementwagen schreef:

Dat is goed nieuws. Koersdoel is waarschijnlijk behoudend, vanwege de zwakke reputatie. Daar zal met Henderson wellicht verandering in komen.
...maar denkt dat potentiele kopers terughoudend zijn vanwege de risico's..

Dat zoveel beleggers niet kopen vanwege de risico's is positief? En de klanten dan, die zien de risico's natuurlijk ook. Lijkt me dan wel vervelend voor de orderportefeuille.

Sponge
[verwijderd]
5
zeebodemdier, jou onvermoeibare inzet voor dit forum wordt enorm gewaardeerd door de gehele populatie van dit medium. Ware het niet dat het ondertussen BIJSTER irritant begint te worden dat je consequent de grootste mogelijk bearshit loopt te spuien waar zelfs de lama's geen kaas van lusten.
Zoals je wellicht ondertussen met die ene hersencel die je schors rijk is hebt kunnen constateren zit het wel snor met de orderportefeuille en is die blijkens de laatste persberichten alleen maar gegroeid. Hoe haal jij het dan in je botte spons om te beweren dat er risico is dat de klanten gaan weglopen, alleen omdat er door de adviseur wordt gemeld dat de beleggers was minder uitbundig inkopen? Zou een dergelijke statement niet gezien kunnen worden als een advies om juist nu goedkoop in te kopen voordat de rest van de horde de postieve kanten van het verhaal (weer) inzien?
Je weet een wederom een positief bericht in azijn om te toveren, driewerf bah.
DrFlapdrol
4
Ik ben het ten dele met je eens. Die naar beneden praterij van Sponge is bijzonder irritant. De omhoog praterij van anderen op dit forum vind ik echter net zo irritant. Jammer dat je daar niet op in gaat in je bericht. Vooral het oeverloze herhaal van beide 'kampen' is zeer storend.

groet,
Flap
[verwijderd]
0
Flappie, bij deze wil ik dus melden dat ik sowieso al het luchtledig gebazel als storend beschouw. Ik wil niet zeggen dat ik me daar af en toe ook niet aan vergrijp, maar de toevoeging van sommige residenten alhier, of het nou omhoog of omlaag gebabbel is, zijn gewoon consequent een richting uit en vaak ook een klinklare leugen. Vooral dit laatste vind ik verontrustend. Gelukkig weten de meeste forumleden alhier dat sommige bronnen maximaal als webpaginavulling beschouwd mogen worden.
[verwijderd]
1
Je hebt volkomen gelijk.

Neem bijvoorbeeld dat geblaat van ene eis die roept dat er een koersexplosie komt en vervolgens na een stijging van een paar centen de kuierlatten neemt.

Of bijvoorbeeld de aankondiging van een giga order bij Ford die bij narekenen niet meer bedraagt dan een luttele 3,6 miljoen.

Of bijvoorbeeld het consequent negeren van de gigantische koersdaling afgelopen jaar van meer dan 50%.

Of het adoreren van een CEO die blijkt bij herhaling de kluit te hebben belazerd.

Je hebt volkomen gelijk.
[verwijderd]
0
Vaneis was gewoon grappig en het prototype schreeuwer welke direct door de mand valt met zijn profetisch gejomanda.
Het noemen van die order van Ford vind ik echter niet in het zelfde rijtje passen. Het is een FEIT dat die order bestaat en dat het om de beheersing en installering van tienduizenden werkplekken gaat voor enkele jaren. Verder is het bedrag dat je noemt een schatting van iemand en geen feit. (alhoewel het wel een redelijk goede schatting zou kunnen zijn, ik heb geen inzage in de nota)
Alsmaar teruggrijpen op die koersdaling kan vanaf het laagste punt ook gezien worden als een stijging van 5 naar 7 euro. Het glas kan dus ook halfvol zijn. De discussie omtrent de CEO vind ik niet echt bijster interessant, aangezien KW ook vanuit verschillende perspectieven gezien kan worden. Deze invalshoeken zijn tevens vaak ongestaafd. Want wat is er nou precies bewezen van de aantijgingen jegens KW? Ik denk niet dat de beurskoers in positieve zin gebaat is bij een gedwongen wisseling van de wacht op het pluche van GTN, maar eerder negatief, aangezien een dergelijk teken uiteraard door de heren sceptici gezien zal worden als een laatste stuiptrekking in het toch al gedoemde bedrijf en alweer een dreigende verandering van de strategische doelen, wat weer getuigd van twijfel in het bestuur van het bedrijf.
Alles kan van verschillende kanten bekeken worden, maar gebruik feiten, of anders onderbouwde vermoedens.
Procambarus
0
We hadden het over Goldman Sachs, of waren jullie dat inmiddels vergeten? De analist van GS is voorzichtig, maar ik proef een flink aantal positieve smaakstoffen in zijn verhaal. Uiteraard zal hij zich nu conformeren aan de heersende twijfels onder beleggers want positief zijn over Getronics is op dit moment een doodzonde in beleggersland. Mijn idee is dat de geluiden van GS de komende maanden steeds positiever zullen worden. Nu durven ze nog niet echt.
Sponge Bob
0
quote:

cashmaster schreef:

...De discussie omtrent de CEO vind ik niet echt bijster interessant, aangezien KW ook vanuit verschillende perspectieven gezien kan worden. Deze invalshoeken zijn tevens vaak ongestaafd. Want wat is er nou precies bewezen van de aantijgingen jegens KW? ...
...Alles kan van verschillende kanten bekeken worden, maar gebruik feiten, of anders onderbouwde vermoedens.
Voldoet dit dan misschien aan je criteria? Het is in ieder geval een feit.

Rechtbank bekrachtigt schikking Baan

BARNEVELD (ANP) - De rechtbank in de Amerikaanse staat Columbia heeft een schikkingsvoorstel van het softwarebedrijf Baan Company en enkele oud-bestuurders bekrachtigd. Amerikaanse beleggers, die sinds 1999 procederen tegen de onderneming, krijgen een bedrag van 32,5 miljoen dollar.
Het is de grootste schikking ooit van een Nederlands bedrijf met boze beleggers. Van het bedrag moeten nog wel de advocatenkosten worden afgetrokken. De Amerikaanse beleggers stapten naar de rechter in een zogeheten ’class action’, omdat ze vonden dat Baan het publiek had misleid met te hoog voorgestelde winsten. Verder was de vordering gebaseerd op beursfraude en aandelenhandel met voorkennis.
Onder de bestuurders die meedoen aan de schikking zit ook Klaas Wagenaar. Hij was destijds tijdelijk de financiële man bij Baan en is nu de financieel directeur van automatiseringsbedrijf Getronics.

Ook Nederlandse beleggers hebben Baan en oud-bestuurders van het bedrijf aangeklaagd. R. van Hoeven van Stichting De Keursteen hoopt nu dat in Nederland een procedure versneld uitgevoerd kan worden. Hij voert namens 750 Nederlandse en duizend Duitse beleggers een rechtszaak.

Krijg jij nu ook een deja vue gevoel?
Sponge
Sponge Bob
0
quote:

pimpernel2008 schreef:

Dat wel, maar dat komt omdat dit een oud bericht van 2003 is.
Hij heeft in ieder geval moeten schikken. Wellicht ook de oorzaak dat-ie nu geen afstand kan doen van zijn bonussen.

Nog een feit dan waaruit de onbetrouwbaarheid van Wagenaar blijkt:

In mei 2005 vertrekt Oswald Coene, die in een management buy-out dochteronderneming Koning & Hartman meeneemt. Coene en Wagenaar botsten regelmatig en de gemakkelijke wijze waarop hij de succesvolle dochter verwerft, roept vragen op bij de concurrentie. 'Die management buy-out was een luxe ontslagregeling', zegt George Banken van Detron. 'Dat bedrijf is onderhands verkocht terwijl Wagenaar wist dat er veel belangstelling voor was. Wij hadden allang een brief naar hem gestuurd: als hij Koning & Hartman ging verkopen, moest hij ons bellen. En wij waren niet de enige. Als je dan niet belt, krijg je natuurlijk nooit de hoogste prijs.'

m.a.w., hij gebruikt geld van aandeelhouders om een tegensprekende directeur eruit te werken.

Sponge
[verwijderd]
1
quote:

morris05 schreef:

Je hebt volkomen gelijk.

Neem bijvoorbeeld dat geblaat van ene eis die roept dat er een koersexplosie komt en vervolgens na een stijging van een paar centen de kuierlatten neemt.

Of bijvoorbeeld de aankondiging van een giga order bij Ford die bij narekenen niet meer bedraagt dan een luttele 3,6 miljoen.

Of bijvoorbeeld het consequent negeren van de gigantische koersdaling afgelopen jaar van meer dan 50%.

Of het adoreren van een CEO die blijkt bij herhaling de kluit te hebben belazerd.

Je hebt volkomen gelijk.
Morris, die 3,6 was een erg ruwe schatting. Een slag in de lucht zo U wil. Ik ging uit van een uurloon van 60. Dat kan ook makkelijk 150 zijn. En de tijd per werkplek is ook een ruwe schatting. Ik heb ook niet meegenomen, het spul aansluiten op de bestaande infrastuctuur, testen, enz. Het kan voor het zelfde geld wel 5x meer zijn. Ik weet het gewoon niet..

Over de koersdaling: What goes down, must come up. Ja ik heb ook laast gehad van die koersdaling.
Ik 'negeer' het in mijn geval, omdat de oorzaak van de koersdaling gewoon simpelweg niet meer bestaat. Italie. En voor het 'Up' gedeelte. Laat Windows Vi$ta de Viagra zijn die Getronics nodig heeft..

Wagenaar: Deze CEO is zeer verguisd en soms onterecht. Feit is dat als aandeelhouder je jezelf nat gooit als je deze man gaat aanvallen. Elke keer als de man weer een aanval (terecht of niet) te verduren krijgt, klapt de koers naar beneden. En de aandeelhouder is weer genaait. Niet de CEO. Of de schrijvende media. Vergeet dat niet!!!!

Tenzij in de AVA deze CEO écht wordt gedwongen om op te stappen. Kan, moet je een agendapunt toevoegen op de agenda van de AVA, bijv. een stemming over het leiderschap! Kan de VEB eventueel doen, (je moet wel 1% van het geplaatste aandeelkapitaal in bezit hebben om een agendapunt te kunnen toevoegen) Ik doe het in ieder geval niet! en de rest van het forum ook niet! Dus je moet het gewoon doen met deze CEO. En dan kun je maar beter de kop dicht houden. Want deze CEO kan ook zijn geld nog opleveren voor Getronics, als het aankomt bij het binnenharken van grote opdrachten. Hij zit tenslotte niet voor niets in de Raad van Advies van ABN-AMRO. En hij heeft zijn diensten ook bewezen als ex-CFO van GTN. Het is écht geen domme jongen. Daar hoef je niet bang voor te zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Sponge Bob schreef:

Krijg jij nu ook een deja vue gevoel?
Sponge
Op z'n hoogst een deja vu van voormalige forumleden alhier die met dezelfde nonsense hun gelijk wilden halen.
[verwijderd]
0
Voorts vind ik dat Procambarus wel een goed punt maakt door de analist van GS voorzichtig te noemen. Er is gewoon een flinke twijfel onder de aandeelhouders van GTN. Een gerenomeerd bedrijf als GS zal zich in eerste instantie niet te juichend uitlaten over een fonds welke voor het eerst officieel getoetst wordt naar de normen van deze organisatie. De aandacht, hoe neutraal ook, is aanwezig en zal GTN in de kaart spelen van beleggers die voorheen niet eens wisten dat dit bedrijf bestond.
Het feit dat GS GTN volgt en een neutraal afgeeft voor het gevolgde bedrijf is voor mij al meer dan voldoende bevestiging om vertrouwen te hebben in de ingeslagen koers.
NBWO
0
quote:

DrFlapdrol schreef:

Ik ben het ten dele met je eens. Die naar beneden praterij van Sponge is bijzonder irritant. De omhoog praterij van anderen op dit forum vind ik echter net zo irritant. Jammer dat je daar niet op in gaat in je bericht. Vooral het oeverloze herhaal van beide 'kampen' is zeer storend.

groet,
Flap
Flap, aanbevolen omdat je twee kanten belicht. Ik zou echter willen zeggen:

Sponge, ga door met azijnzeiken.
Quickk cum suis, ga door met je roze-brillen-halleluja.

Hoe meer verschillende meningen hier hoe beter.
[verwijderd]
0
Vraag me niet waarom, maar morgen vrijdag de 13 april schieten we als een speer omhoog, richting de 7.25.
Je kon het vandaag al rond sluiting zien, er staat een bied volume dat er niet om liegt.

Gerard
[verwijderd]
0
[Morris, die 3,6 was een erg ruwe schatting. Een slag in de lucht zo U wil. Ik ging uit van een uurloon van 60. Dat kan ook makkelijk 150 zijn. En de tijd per werkplek is ook een ruwe schatting. Ik heb ook niet meegenomen, het spul aansluiten op de bestaande infrastuctuur, testen, enz. Het kan voor het zelfde geld wel 5x meer zijn. Ik weet het gewoon niet..]

Beetje slap excuus SR, een slag in de lucht. Bovendien als het gemakkelijk 5x zoeveel is praten we nog over maar 18 miljoen. Een giga order is een order van laten we afspreken > 250 miljoen. 18 miljoen is gewoon een leuke order maar niet meer dan dat.

[Over de koersdaling: What goes down, must come up. Ja ik heb ook laast gehad van die koersdaling.
Ik 'negeer' het in mijn geval, omdat de oorzaak van de koersdaling gewoon simpelweg niet meer bestaat. Italie.]

Italié was niet de enige oorzaak, wel de hoofd oorzaak. Maar daarnaast waren/zijn er problemen in Spanje, Engeland en Amerika. Daarnaast het niet goed informeren van de markt omtrent de jaarcijfers. Kortom, was het maar alleen Italië, dan was de schade veel meer te overzien geweest.

[Wagenaar: Deze CEO is zeer verguisd en soms onterecht. Feit is dat als aandeelhouder je jezelf nat gooit als je deze man gaat aanvallen. Elke keer als de man weer een aanval (terecht of niet) te verduren krijgt, klapt de koers naar beneden. En de aandeelhouder is weer genaait. Niet de CEO. Of de schrijvende media. Vergeet dat niet!!!!]

Als de man weg is kan hij ook niet meer aangevallen worden en kan er een meer capabele CEO worden benoemd wat de koers zeer positief kan beïnvloeden. Dus niet het feit dat de man aangevallen wordt heeft een negatief effect op de koers maar dat hij blijft zitten.

[Het is écht geen domme jongen. Daar hoef je niet bang voor te zijn.]

Dat is wat me juist verontrust. Als iemand dom is en zo doet oké, maar van een volgens jou verstandig iemand mag je meer verwachten.
36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 910,59 +6,38 +0,71% 10 mei
AMX 937,23 -0,72 -0,08% 10 mei
ASCX 1.205,64 +11,91 +1,00% 10 mei
BEL 20 4.013,33 +27,93 +0,70% 10 mei
Germany40^ 18.773,50 +86,90 +0,47% 10 mei
US30^ 39.507,00 +98,40 +0,25% 10 mei
US500^ 5.221,51 +5,79 +0,11% 10 mei
Nasd100^ 18.156,80 +38,20 +0,21% 10 mei
Japan225^ 38.190,30 -247,60 -0,64% 10 mei
WTI 78,28 -1,33 -1,67% 10 mei
Brent 82,79 -1,35 -1,60% 10 mei
EUR/USD 1,0771 -0,0011 -0,10% 10 mei
BTC/USD 60.642,10 -1.941,71 -3,10% 10 mei
Gold spot 2.360,72 +14,48 +0,62% 10 mei
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 49,120 +1,250 +2,61% 10 mei
ASMI 621,800 +12,000 +1,97% 10 mei
ASML 864,500 +16,600 +1,96% 10 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
UMG 28,010 -0,850 -2,95% 10 mei
DSM FIRMENICH AG 103,100 -1,850 -1,76% 10 mei
Akzo Nobel 63,080 -0,980 -1,53% 10 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront