Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Arend Jan Kamp - Fortis dood, leve ABN Amro?

99 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

fintech schreef:

[quote=Frank Hunter]
Ook fintech maandag door het PUTJE... Wie speculeert moet ook op de blaren kunnen zitten ! Enjoy...
[/quote]

Voor leedvermaak moet je niet bij mij zijn. Het geeft wel aan hoe je hier op IEX zit en het zegt iets over jou als persoon
Frank, wordt jij niet doodmoe ?

In de afgelopen 8 jaar schreef je 152 reacties op IEX, dat zijn er gemiddeld 19 per jaar en nu alleen vandaag al zes !!

Er moet toch werkelijk iets meer aan de hand zijn.
theo1
0
Het resterende Fortis wordt wel wat magertjes. Een Belgische bank, een Belgische verzekeraar, een Turkse bank en wat los grut hier en daar. Volgens het artikel in de Tijd neemt Nederland ook de Nederlandse verzekeringen over.

Een beetje onsamenhangend en aan de kleine kant voor een beursgenoteerde niet-gespecialiseerde bank annex verzekeraar. En een overname is ook al niet zo gemakkelijk nu de Belgische en Luxemburgse regeringen er onderhuids in zitten.

In het artikel van de Tijd heeft Leterme het over "verdere stappen om Fortis België te versterken" en wordt verder de mogelijkheid genoemd dat ook de Luxemburgse activiteiten genationaliseerd zouden kunnen worden. Dan blijft er helemaal weinig over van de holding, ironisch genoeg uiteindelijk misschien wel een voornamelijk Turks bedrijf.

Ik zou niet de illusie hebben dat er geld naar de aandeelhouders gaat. Voor de regeringen is werkgelegenheid en het naakte voortbestaan belangrijker. Politiek zal het niet verkoopbaar zijn om geld naar aandeelhouders te schuiven. Dat zal altijd uitgelegd worden als speculanten en rijke stinkerds spekken met belastinggeld van de kleine man. Zeker ter linkerzijde hebben aandeelhouders toch nog altijd een Dagobert Duckimago (hoe onterecht ook), je hoeft daar niks van te verwachten. Dan kan het ook alleen maar meevallen moet je maar denken.
[verwijderd]
1
"Hij heeft nóg een leuk sommetje: 4 miljard euro voor de helft van Fortis Bank Nederland betekent 8 miljard voor Fortis Bank totaal. Ofwel, 9 miljard euro voor ABN Amro en Fortis Verzekeringen. Terwijl voor ABN Amro 24 miljard euri is geflapt en ene Verwilst dacht daar nog minimaal 10 miljard euro voor te krijgen. Het kan verkeren... AJK "

Dan was mij rekensommetje ook niet gek (zie:
www.iex.nl/forum/topic.asp?topic=1177...
dus enkele dagen geleden)

"Fortis heeft 10 milj. als verwachte verkoopprijs in de boeken opgenomen, maar dat is toch wat optimistisch als je nu een boekwaarde zou moeten berekenen. Even een slag in de lucht:
De verkoopprijs vorig jaar van 24 milj was natuurlijk overpriced. (voor de rekensom even 30% overname/opbied bonus) dus waarde vorig jaar is dan 18 milj. (=24/1.3)
ING was in die tijd over de 30 euro en nu nog 15 euro dus ook 50% gedaald. Fair value is dan 18/2 = 9 miljard, maar met een verkoper in de problemen is een korting van 30% redelijk dus 7 milj is wat je nu als verkoopprijs kan verwachten. Bij het naar de beurs brengen is denk ik nog veel minder.

de bos "

Ik denk toch dat C. Smit gelijk gaat krijgen BNP wilde slechts x milj betalen voor HEEL fortis en de regeringen van L, B en N leggen 11 milj. neer voor delen??? Wat er niet overgenomen is zit in de holding en dat moet om de rekensom kloppend te krijgen -x miljarden zijn!
Verder belgie betaalde 4.6 milj voor 49% in de holding met belgie, en 1/2 nederland en 1/2 luxemburg en luxemburg en nederland betalen ieder 4 milj voor hun 1/2 dat betekent dat heel het belgisch deel bank holding 0.6 waard is.
Er moet dus afgelopen week nog een tegenvallertje naar boven zijn gekomen. De belg. bank holding en/of de fortis gehele holding heeft dus ineens accuut geld nodig. Die 17 milj gaan dienen om een groot gat te dempen anders was deze plotselinge actie niet nodig geweest en had bijv. een garantie van de staat als bijz. aandeelhouder genoeg geweest.
Ik denk dus dat het verhaal nog niet helemaal is verteld. Ik heb geen aandelen fortis meer, maar mijn oblies hangen nu af van de belg. staat en die kan denk ik itt ned. niet nog een keer zo'n bedrag schokken, hebben ook al dexia geholpen en zij hebben geen aardgas.
Mijn gevoel zegt Fortis is net niet failliet, maar het bedrag van BNP paribas is heel wat realistischer dan de huidige beurswaarde van 5+ euro. EN let op die wou 6 milj garantie op de hypoporto.

de bos

liebregts301
2
Ik zou het netjes vinden als de notering van Fortis maandag voorlopig geschorst zou worden en alle transacties vanaf jongstleden dinsdag tot en met vandaag zouden worden doorgehaald (op aandelen, opties, turbo's etc). Vervolgens doet de Nederlandse Staat een bod op alle bestaande beursgenoteerde Fortis-waarden m.b.t. Fortis Nederland (aandelen, obligaties) en volgt een normale aanmeldingsprocedure voor bestaande aandeel-/obligatiehouders, zijnde degenen die afgelopen maandag bij sluiting beurs aandelen/obligaties hadden. Alle derivaten worden gesloten tegen fair value. De Staat koopt de aangeboden aandelen/obligaties op. Hiervoor is 16,8 mrd beschikbaar (derivaten zijn zero-sum). De niet aangemelde aandelen verdwijnen uit de AEX (hoeven dan ook niet door de Staat gekocht te worden, dus er blijft nog wat over van die 16,8 mrd) en worden lokaal genoteerd, vermoedelijk tegen penny-koersen. Resterende obligaties blijven in notering tegen de prijs die er voor staat volgens de beleggers (ofwel wat de gek er voor geeft).
Iedere belastingbetaler ontvangt voor het per belastingbetaler bestede bedrag een nieuw te noteren aandeel Fortis (globaal tussen 1300 en 1400 euro), dat hij/zij op de beurs kan verkopen. De staat heeft het geld terug, de balastingbetaler heeft een evenredig aandeel in Fortis, een echt volksaandeel en Euronext heeft er weer een fonds bij.
Maar zo zal het waarschijnlijk niet gaan. Ondanks dat per Nederlander ongeveer duizend euro aan Fortis wordt besteed, en per belastingbetaler nog een stuk meer (pak 'm beet dezelfde 1300 tot 1400 euro).
Helaas ben ik er afgelopen week ook ingetuind en heb ik voor mijn doen redelijk veel aandelen Fortis (met wel daarop gedekt geschreven opties) gekocht. Wellicht dat de opties me nog een beetje redden. We wachten af, maar leuk vond ik het nieuws direct nabeurs niet.
Ook ik beweer dat koersgevoelige informatie is achtergehouden voor de belegger door de regering. Hoe betrouwbaar is Den Haag nog? Maar misschien valt het mee en stijgen de aandelen maandag zelfs, omdat niemand dit nu verwacht. Afgelopen maandag had volgens mij iedereen een forse koersstijging verwacht en zie, de zaak klapte in elkaar. Hopelijk is het nu net andersom. Volgende week weten we meer.
TG01
1
quote:

liebregts301 schreef:

Ik zou het netjes vinden als de notering van Fortis maandag voorlopig geschorst zou worden en alle transacties vanaf jongstleden dinsdag tot en met vandaag zouden worden doorgehaald (op aandelen, opties, turbo's etc).

Als we dat nou zouden doen vanaf jongstleden vrijdag dan zou ik dat ook erg netjes vinden.. ;)
TG01
0
quote:

de bos schreef:

... Ik heb geen aandelen fortis meer, maar mijn oblies hangen nu af van de belg. staat en die kan denk ik itt ned. niet nog een keer zo'n bedrag schokken, hebben ook al dexia geholpen en zij hebben geen aardgas.....

Relax, ze hoeven het geld nu nog niet te hebben.
Om aan geld te komen zetten ze nieuwe obligaties op de kapitaal markt..

En in deze onzekere tijden is daar veel vraag naar. (van al hen die uit de aandelen vluchten.. ;)
[verwijderd]
0
Had al een bijdrage van een A4-tje. Net weggegooid. Wat moet je hier nog van zeggen????
Een paar vragen:
1. Dit kabinet doet moeilijk over 220 miljoen voor schoolboeken en besteelt bejaarde mensen met een torenhoge AWBZ-premie en Bos-belasting. Waar komen die miljarden opeens vandaan?
2. Niemand in beleggersland had verwacht dat er deze week NOG MEER lijken uit de kast zouden rollen bij Fortis. Maar waar waren de toezichthouders? Belgische Nationale Bank? DNB?

Ik denk dat alles bij elkaar er slechts een paar winnaars zijn sinds het meest bizarre overnasme circus ooit: De belegger in aandelen ABN AMRO.
Verder zijn er alleen maar verliezers:
Staat (=Belastingbetaler), alhoewel ze misschien wel weer een trucje bedenken om winst te maken op de stukken)
Personeel ABN AMRO
Personeel Fortis
Beleggers (incluis ONZE pensioenbeheerders).

Fortis, dank! En nu maar hopen dat er bij andere banken niet eenzelfde krankzinnige situatie speelt........

casagrande2407
0
Iedereen die de afgelopen weken in Fortis zat kon op zijn vingers natellen dat daar risico's aan zitten. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten (is mij ook wel overkomen). Ik lees hier veel bijdragen van mensen die dit forum gebruiken om uit te huilen.

Gewoon overnieuw beginnen of zet je centjes bij Island Banki.

Maar ga niet zitten jammeren, daar schiet niemand wat mee op.
[verwijderd]
0
Iedereen die de afgelopen weken in Fortis zat kon op zijn vingers natellen dat daar risico's aan zitten.

Ja natuurlijk, maar dat was toch door de Nederlandse staat, enz.,........ geregeld!! Of NIET? Dat is DE reden dat velen NU in Fortis zijn gegaan, dus geen ONZIN uitkramen.
[verwijderd]
1
Het gaat erom dat de Nederlandse Staat informatie heeft achter gehouden en dat deugd niet.
Natuurlijk neem je een risico als je aandelen koopt.
casagrande2407
0
Open je ogen en denk na over hoe het met Freddie en Fannie is gegaan.

Er is geen verschil.

Maar ik ben bang dat je te teleurgesteld bent om dit tot je door te laten dringen.

Je hebt gegokt en verloren. Uithuilen en overnieuw beginnen, er komen wel weer nieuwe kansen. Zorg alleen dat je ervan geleerd hebt.

PS Ben je echt zo naief dat je de overheid vertrouwt? Kom nou toch...
ro1946
0
Tja, toen liepen de onderhandelingen nog en kon hij niks zeggen.

Snap ik wel, maar op datzelfde moment waren beleggers echter vrolijk de goedkope aandelen Fortis aan het kopen. Beetje zuur en helaas, pindakaas.

Ik heb vanmiddag laat nog aandelen Fortis gekocht, op 5.38. Dat zou ik niet gedaan hebben als ik had geweten van deze ontwikkelingen. Had de beurshandel in Fortis niet stilgelegd moeten worden in aanloop naar deze overeenkomst? Er waren dus ontwikkelingen gaande waar de meeste mensen niet van wisten. Gezien de koersbeweging, Fortis lager, in een voor de bankaandelen zie ING, Aegon SNS hogere markt, waren, in ieder geval enkelen, hiervan al op de hoogte. Waarom worden de transakties van vandaag niet doorgehaald. Dat is toch wel eens eerder gebeurd in vergelijkbare omstandigheden? Weet iemand tot wie ik mij daarover moet wenden? Als dat het ministerie van financien is heb ik er weinig hoop op.
Met vriendelijke groet,

Robert D.
[verwijderd]
0
Dit is een hele slechte zaak!

Aandeelhouders van andere banken/verzekeraars zullen wellicht hun aandelen gaan verkopen omdat ze bang zijn dat hun het zelfde overkomt. Hierdoor zal niet alleen Fortis onderuit gaan maandag, maar alle financials. Wat vervolgens weer het vertrouwen van alle consumenten niet ten goede komt.

De nederlandse staat had beter abn amro voor 12 mld kunnen overnemen, en evt een lening kunnen verstrekken van 5 mld.
liebregts301
0
Van de week gesurft op Fortis.nl en als ik het goed begrepen heb over eerste halfjaar globaal wpa totaal (in euro):
- bank 0,733 (retail 0,186; handelsbank 0,252; private banking 0,035; overig - 0,03; ABN/Amro 0,074; NL 0,163; Prive 0,053)
- verzekeringen 0,17 (BE 0,093; NL 0,109; overig 0,038; overig - 0,07) gerekend over maximaal 2,667 mrd aandelen.
K/W per 30/6 was dan ongeveer 6 over slotkoers vandaag. Winst bank zal op jaarbasis nu aanzienlijk gezakt zijn (stel 60%), verzekering wel iets maar minder dan de bankwinst (stel 25%). Dat komt dan uit op ongeveer 0,42 euro per halfjaar. Wpa over 2008 taxeer ik dan op iets meer dan 1,30 euro. Hoe dan ook, volgens mij is het bedrijf Fortis nog steeds gewoon winstgevend.
Vraagje:
Als de staat 16,8 mrd biedt voor het NL-deel betreft het dan ruim 32 % van het bankdeel en 64% van het verzekeringsdeel?
Of bieden ze 16,8 mrd voor 2,667 mrd aandelen Fortis totaal (6,30 per aandeel)?
Het is mij niet duidelijk.
[verwijderd]
0
quote:

TG01 schreef:

[quote=de bos]
... Ik heb geen aandelen fortis meer, maar mijn oblies hangen nu af van de belg. staat en die kan denk ik itt ned. niet nog een keer zo'n bedrag schokken, hebben ook al dexia geholpen en zij hebben geen aardgas.....

[/quote]

Relax, ze hoeven het geld nu nog niet te hebben.
Om aan geld te komen zetten ze nieuwe obligaties op de kapitaal markt..

En in deze onzekere tijden is daar veel vraag naar. (van al hen die uit de aandelen vluchten.. ;)

Ik voel mij ook relatief relaxed. Deze oblies waren nogal destressed dus dan weet je dat er risico is, ik wil alleen maar zeggen dat NOG een verassing voor de belg. staat er 1 teveel is. Ik hoop natuurlijk op Fannie & Freddie oplossing. Als ik de min. van financien van 1 van de landen was had ik overigens de obligaties met discount opgekocht. Als fortis maandag nog staat (verwacht ik wel) dan zijn die flink wat meer waard.
Voor de rest we zien wel.
de bos
liebregts301
0
Correctie:
Verzekeringen: overig 1 (0,038) moet zijn internationaal, overig 2 (- 0,07) moet zijn algemeen.
Aanvulling:
Taxatie wpa 2009 zou dan circa 0,80 wpa zijn bij ongeveer gelijkblijvende (hedendaagse) omstandigheden.
Het probleem zit hem volgens mij in de 1,7 mrd reserve, die inmiddels ruim was verdwenen, waardoor men onder de minimum solvency-eis kwam.
Daarom moest er iets gebeuren. Anders was het bankbedrijf ten onder gegaan.
[verwijderd]
0
ro1946
1
Ik heb de volgende klacht ingediend bij de afm, de veb en het ministerie van financien.

"Ik maak ernstig bezwaar tegen het feit dat tijdens de onderhandelingen over deze majeure transaktie, een enorme ingrijpende verandering van het Fortisconcern, de beurshandel in aandelen Fortis niet is stopgezet. Ik heb vrijdag om 17.14 uur 500 aandelen gekocht op 5.38. Die zou ik niet gekocht hebben als ik op de hoogte was geweest van deze onderhandelingen. Ik voel mij benadeeld door het feit dat deze kennis niet bij iedereen bekend was. Maar wel bij enkelen. Waar Fortis lager noteerde, waren de beurskoersen van ING, Aegon en SNS substantieel hoger. Ik eis dus dat de transakties van, in ieder geval vrijdag vervallen worden verklaard."

Robert D.
99 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 878,71 -0,12 -0,01% 18:05
AMX 919,34 +3,90 +0,43% 18:05
ASCX 1.172,42 -17,97 -1,51% 18:05
BEL 20 3.893,20 +9,94 +0,26% 18:05
Germany40^ 17.940,90 +8,73 +0,05% 22:29
US30^ 38.141,33 +97,34 +0,26% 21:45
US500^ 5.063,59 +0,02 +0,00% 22:30
Nasd100^ 17.512,21 -57,85 -0,33% 21:45
Japan225^ 37.812,60 -505,94 -1,32% 21:45
WTI 78,95 -2,63 -3,22% 22:29
Brent 83,57 -2,37 -2,76% 22:29
EUR/USD 1,0726 +0,0015 +0,14% 22:47
BTC/USD 58.868,53 +1.021,96 +1,77% 22:47
Gold spot 2.302,40 +16,69 +0,73% 22:47
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ING 15,808 +0,946 +6,37% 17:36
PROSUS 32,690 +1,180 +3,74% 17:35
ArcelorMittal 24,330 +0,740 +3,14% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
BESI 120,400 -5,100 -4,06% 17:35
ASML 811,400 -21,300 -2,56% 17:39
ASMI 581,800 -13,400 -2,25% 17:37

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront