Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Peter Paul de Vries - Bodem in zicht

43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Peter Paul de Vries - Bodem in zicht

"Ik geef u vijf redenen waarom ik denk dat de bodem van de beurs nu wel aardig in zicht is..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
Als het zo gevaarlijk is, zo hachelijk, dan moet je wel een rasopportunist zijn om je er toch aan te wagen.
[verwijderd]
0
"de bedrijfswinsten worden veel te positief ingeschat"

" 2) De waardering van aandelen is laag in historisch perspectief. Koerswinstverhoudingen van 5 tot 8 zijn geen uitzondering"

zo heb je altijd wel op 1 punt gelijk!
warboel
1
Typisch kuddegedrag, als de koers/winst verhouding 100 is dan wil iedereen het aandeel en als die 3 is wordt het uitgekotst.
[verwijderd]
0
Deze angel is er ook uit.

Mitsubishi UFJ Financial Group Inc (MUFG), de financiele tak van de Japanse Mitsubishi groep, heeft de in september aangekondigde investering van $9,0 mrd in de Amerikaanse bank Morgan Stanley afgerond. Dat hebben de beide financiele partijen maandag bekendgemaakt.

MUFG krijgt in ruil voor de investering een belang van 21% in Morgan Stanley. De voorwaarden van de overeenkomst zijn wel herzien. MUFG heeft voor $7,8 mrd aan converteerbare preferente aandelen gekocht, met een dividend van 10% en een conversieprijs van $25,25 per aandeel.

Daarnaast heeft MUFG voor $1,2 mrd aan niet-converteerbare preferente aandelen gekocht, die eveneens recht geven op een dividenduitkering van 10%.

Door de investering zal de Tier 1 kapitaalratio, het kernvermogen uitgedrukt als percentage van vreemd vermogen, van Morgan Stanley op pro forma basis meer dan 15,5% bedragen per 31 augustus 2008. De ratio ligt daarmee ver boven de richtlijn van de Federal Reserve van 6%.

Het aandeel van Morgan Stanley stond vorige week zwaar onder druk op speculatie dat MUFG af zou zien van de investering in de Amerikaanse bank.

marique
0
quote:

Redactie IEX.nl schreef:

Peter Paul de Vries - Bodem in zicht
"Ik geef u vijf redenen waarom ik denk dat de bodem van de beurs nu wel aardig in zicht is..."
De vijf redenen zijn terug te voeren tot twee
- FA-argumenten over waardering. Helaas heb je daar op korte termijn niks aan, omdat niemand weet hoe de fundamentals er over een halfjaar uitzien.
- TA-argumenten over bodem nabij e.d. Helaas heb je daar op lange termijn niks aan, omdat de trend nu nog down is, maar binnenkort kan omslaan. Of down blijft.

Ik zag drie maand terug de bodem op plm 400 (zie draadje Wie durft) op grond van FA-waardering. TA-kenners waarschuwden mij. Terecht zoals nu blijkt. Want 400 is nu een nog ver wegliggende top geworden.

vrgr
marique
[verwijderd]
0
Ik geef u 1 reden waarom de bodem nog niet in zicht is.
1. De banken kunnen herstellen okay maar de aanstaande resessie is nog niet verrekend met de overige bedrijven (zie Philips vandaag).
[verwijderd]
0
Ach de ene adviseur zet alle seinen op rood, de volgende op groen.

Wat een mafkezen.
[verwijderd]
0
quote:

Albertoes schreef:

Ach de ene adviseur zet alle seinen op rood, de volgende op groen.

Wat een mafkezen.


Sommige kennen ook nog een knipperlicht of een een geel licht. En als blauwlicht is, dan zwaait er wat.....
[verwijderd]
0
Michael Ahrens heeft het tot nog toe goed voorspeld net als trouwens zijn collega Edward Loef.

vr 10 okt 2008, 09:40 Als het bloed door de straten loopt, moet je kopen!
AMSTERDAM - Dit is het moment waarop ik gewacht heb. Ik neem vandaag enkele posities in en anticipeer op een fors herstel.

Gezien de situatie op de financiële markten heb ik voor mijn vertrek naar het buitenland nog snel een marktcommentaar voor u gemaakt.

En citaat uit het commentaar van gisteren: “Zoals ik gisteren stelde verwacht ik binnen enkele dagen een bodem die wordt gevolgd door een fors herstel. Ik geloof zelf nog niet dat we die bodem gisteren hebben gezien, maar gok op een laatste daling tot AEX 270 of lager, gevolgd door een herstel van meer dan 20% binnen korte tijd.”

De AEX opent vanochtend duidelijk onder 270, nadat de winst gisteren weer helemaal werd weggegeven en de koersen in de VS ineenstortten (vooral beleggingsfondsen zijn nu de grote verkopers; zij geven aan het einde van de dag verkooporders op om voor de komende dagen geld vrij te maken dat zij nodig hebben om de vele uittreders te kunnen uitbetalen). Ik heb u de laatste weken telkens correct de koersdoelen aangegeven. Het laatste koersdoel lag op 280. Ik heb ook gezegd dat ik op zeer korte termijn een bodem verwacht omdat de signalen overduidelijk wijzen op een capitulatiefase. Waar ik op wachtte was een dag waarop de koersen in de VS niet aan het einde van de handelssessie herstelden en we hier in Europa een crash-achtige opening gaan zien. Welnu, volgens mij is dit het moment. Vandaag moet de (tijdelijke) bodem worden gezet, die wordt gevolgd door een explosief herstel van enkele dagen.

Ik neem vandaag enkele posities in op de AEX (tracker), Aegon en ING. Mijn doel is om 20% te behalen en dan stap ik weer uit. Ik doe dit met een klein deel van mijn kaspositie , want laten we eerlijk zijn, dit is een speculatieve positie. Aan de andere kant, op 560 wil iedereen de AEX kopen en op 260 niemand meer. Als je het rationeel bekijkt, is dit een beetje vreemd. Daarnaast leg ik limietorders in om genoemde fondsen nog lager te kopen en wel 10% lager dan nu. Ik koop dus nu een deel en als we vandaag echt crashen koop ik 10% lager de rest. Ik vertrouw daarbij op mijn cyclusberekeningen en vooral op het principe dat dergelijke zeer extreme overreacties tot een forse tegenreactie zullen leiden. De koers van de AEX staat ruim onder de -3 standaarddeviatie. Ik heb een dergelijke situatie nog niet eerder meegemaakt en moet in de crisisjaren 1929-1932 duiken om vergelijkingen te vinden. Ook toen waren er echter forse tussentijdse stijgingen.

De kans bestaat dat ik er naast zit en we maandag verder onderuit gaan. “No pain, no gain”. Ik zit echter al ruim een jaar helemaal in kas en dit is volgens mij een uitgelezen kans op te profiteren van irrationaal beleggergedrag. Zorg dat u niet in hetzelfde kamp zit als de paniekverkopers. Mocht u nu willen instappen, doe dit met een klein deel van het vermogen en doe dit niet met derivaten (opties of futures). Opties zijn door de hoge volatiliteit op dit moment volstrekt te duur. U kunt puts schrijven, maar dar staat een in potentie groot risico tegenover bij een beperkt rendement. Ik koop zelf gewoon de onderliggende waarde, dus de aandelen en een tracker op de AEX.

Volgende week verwacht ik dus per saldo een fors herstel. Het komende marktcommentaar kunt u a.s woensdag verwachten.

Michael Ahrens houdt zich bezig met onafhankelijk beleggingsresearch en het ontwikkelen van cursussen en seminars. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De standpunten en vooruitzichten van Michael Ahrens geven zijn mening weer in zijn hoedanigheid als columnist bij DFT.nl. Het is mogelijk dat Michael Ahrens op het moment van schrijven posities in genoemde fondsen heeft.

Mr Greenspan
0
De vorige bodem was op 220 door angst voor de oorlog in Irak, is dat te vergelijken met de huidige situatie? Lijkt me niet.
Niemand weet op dit moment wat er gaat gebeuren de komende maanden, bijna niemand heeft ervaring met zo'n situatie, dus niemand kan de bodem voorspellen lijkt me.
[verwijderd]
0
mager verhaaltje peter-paul.

zie philips vandaag, dat is de real economy.

en wat betreft fortis, je zegt als fortis morgen 4 euro daalt gaat er 10 punten van de aex af.

je zou ook kunnen zeggen, doordat fortis zo enorm gedaald is staat de aex zo laag.

vanaf fortis hoog vorig jaar tot vandaag goed voor een daling vann 70 aex punten.

misschien dat peter paul ook nog even het effect op de aex kan belichten van de overname van abnamro door fortis ( 37 euro ).

in mijn humble opinion geeft philips aan waar het binnenkort weer heengaat.

overigens stellen veel lijnentrekkers dat de beurs eerst kan gaan stijgen tot 310 a 350

en dan volgt de grote klap richting low 2003 217 voor de aex.

dus pas maar op.
[verwijderd]
1
Dit verhaal komt een dagje te laat. Anders was je geniaal geweest. Nu kan een blinde de bodem achteraf aanwijzen.
[verwijderd]
0
Peter,

Ben het met je eens.
Ik zal nog vijf redenen noemen:
1 De ECB gaat de rente verlagen omdat de inflatie gaat dalen door de vertraagde groei.

2 Omdat de rente op de variabele leningen daardoor goedkoper wordt, gaat de consument weer vertrouwen krijgen

3 Omdat bijvoorbeeld het verwachte dividend op een aandeel als ING gewoon 1,60 euro is vanwege een strakke dividendpolitiek is bij een koers van 12 euro een rendement van ruim 13% stukken beter dan die op staatsobligaties

4 Het aanbod van personeel neemt af door het einde van de babyboom -> hierdoor zal er geen werkeloosheid ontstaan, ook niet in de nabije toekomst

5 De dalende olieprijs geeft eveneens een nieuwe impuls
[verwijderd]
0
PS: die Ahrens (zie hieronder) beschikt blijkbaar wel over een accurate glazen bol. Tenzij hij dit al weken roept natuurlijk. Ik heb overigens wel een bloedhekel aan lijnentrekkers.
43 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 914,95 0,00 0,00% 20 mei
AMX 954,96 0,00 0,00% 20 mei
ASCX 1.226,32 0,00 0,00% 20 mei
BEL 20 4.006,94 0,00 0,00% 20 mei
Germany40^ 18.746,00 -22,96 -0,12% 20 mei
US30^ 39.828,60 -9,80 -0,02% 07:55
US500^ 5.312,10 -0,48 -0,01% 07:52
Nasd100^ 18.668,80 -19,60 -0,10% 07:55
Japan225^ 38.976,70 -326,10 -0,83% 07:55
WTI 78,77 -0,44 -0,56% 07:54
Brent 83,61 0,00 0,00% 20 mei
EUR/USD 1,0857 -0,0001 -0,01% 07:55
BTC/USD 71.202,44 +1.610,52 +2,31% 07:55
Gold spot 2.415,62 -10,60 -0,44% 07:55
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,965 0,000 0,00% 20 mei
ADYEN NV 1.246,000 0,000 0,00% 20 mei
Aegon 6,398 0,000 0,00% 20 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,965 0,000 0,00% 20 mei
ADYEN NV 1.246,000 0,000 0,00% 20 mei
Aegon 6,398 0,000 0,00% 20 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront