Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - One trick pony Buffett

40 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
TwoilSeree
0
Toch nog even onze Frank de FEITEN onder de neus schuiven.

De eerste contracten lopen af in 2019. De laatste in 2028. De gemiddelde duur is dus nog makkelijk 14 jaar.

BRK heeft 4.9 miljard $ in premies ontvangen. En staan nu 10 miljard in het rood (5.1 miljard verlies). Worst case: de wereld gaat failliet en dan komt er 27 miljard bij. Op een capitalizatie van 122 miljard valt dit nog allemaal mee.

--- Uit het jaarverslag ---
Our put contracts total $37.1 billion (at current exchange rates) and are spread among four major indices: the S&P 500 in the U.S., the FTSE 100 in the U.K., the Euro Stoxx 50 in Europe, and the Nikkei 225 in Japan. Our first contract comes due on September 9, 2019 and our last on January 24,
2028. We have received premiums of $4.9 billion, money we have invested. We, meanwhile, have paid nothing, since all expiration dates are far in the future. Nonetheless, we have used Black-Scholes valuation methods to record a yearend liability of $10 billion, an amount that will change
on every reporting date. The two financial items – this estimated loss of $10 billion minus the $4.9billion in premiums we have received – means that we have so far reported a mark-to-market loss
of $5.1 billion from these contracts.
Brievenbus
0
quote:

Mosaic schreef:

[quote=Brievenbus]
Cool!
10 postings in 8 jaar, en bijna allemaal complimentjes aan Frank van Dongen!
En dezelfde taalfouten als Frank!
Frank toch.....:-)
[/quote]
Wat een wijsneusje; je lijkt wel op mijn buurtjongetje van 5 (hij zegt altijd: "ik ben goed he, mamma? nul fouten, Frank heeft 6 fouten). -:)
Nou, de boodschap van m'n reply was eigenlijk dat het waarschijnlijk is dat Frank, net als jij, onder meerdere identiteiten door het leven gaat, Grace/ TerniumXL/ IAG/ Burlington/ Mosaic.

Heb ik ze zo allemaal?
goop
0
[verwijderd]
0
W.Buffett? Hij heeft veel navolgers is mij gebleken. Verder begrijp ik al die winsberekeningen niet. Na je dood wordt vastgesteld hoeveel geld je nog hebt. Ben je met nul euro begonnen en geëindigd met 1 euro, heb je aardig geboerd want het rendement is dan oneindig groot. Had je daarentegen een beginkapitaal van je ouders, bijvoorbeeld 10.000 euro en heb je 'na je dood' 30.000 euro, is de kapitaaltoename 67% en dat over de gemiddelde leeftijd van 75 jaar genomen, een matig rendement. Kortom, de armetierige heeft gewoon een voorsprong, in rendementen weliswaar. Buffett is geloof ik met 10.000 dollar begonnen en zal na zijn dood 1 miljard over hebben wat een redelijke toename te noemen is. Voor de goede orde: Gebruik de formule nieuw-oud gedeeld door oud keer 100%.
[verwijderd]
0
quote:

Brievenbus schreef:

Cool!
10 postings in 8 jaar, en bijna allemaal complimentjes aan Frank van Dongen!
En dezelfde taalfouten als Frank!
Frank toch.....:-)
een 2e Onno is geboren. :)

brievenbus, stuur jij een mail naar iex?
ik heb hem alvast ge-niet-ok-t.
[verwijderd]
0
Die Frank is een stemming maker, hou ik niet van. Eerst is Hommen in de US vanwege "steun"volgens hem. Dan weer problemen daar en allemaal onzin. Nu verwacht hij weer een injectie van de overheid. weer speculatie waar je niets aan hebt. Man ga bij RTLZ werken, helemaal als een vliegtuigt klapt kan je helemaal los met speculaties. Neem je verantwoordelijkheid en hou je iets gedeist als je steeds je mening mag verkondiggen. De markt ligt er zo gevaarlijk bij dat het iederen zal raken, hoe negatiever de markt hoe slechter voor de financials. dat weet je en je wilt je doel halen. Maar ik denk dat je fout zit met je gedachte dat zal de toekomst uitwijzen.
[verwijderd]
0
Man Man Man wat zitten we toch allemaal te zeiken.

Meneer Buffet wist tenminste nog winst te maken!!!

dan word er gezegd (met dikke rode letters) dat het 60% minder was dat het jaar ervoor.

SO WHAT?? deze man weet verdomme in de crisitijden nog winst te maken.

Noem nu eens 10 bedrijven uit de AEX die uberhaupt winst hebben gemaakt in 2008?

not su much;)
[verwijderd]
0
Tja was wel weer te verwachten. negatief over Warren Buffett. Net als in 1999 dacht iedereen dat Warren zijn gave verloren had terwijl die dot.com aandelen veel te duur waren zat hij nog gewoon in ondernemingen die nog zwaar ondergewaardeerd waren.

Zijn wijze van beleggen spreekt mij aan.
Hij berekend de waarde van een onderneming en koppelt dat aan de koers door die waarde te delen door het aantal uitstaande aandelen. En het klopt nog ook.
Hij stapt pas in als die onderneming 66% onder die intrinsieke waarde staat(veiligheidsmarge). Zo heeft hij een koopje en houd deze aandelen vaak voor zijn leven lang bij.
Kijk bij Coca cola is de intrinsieke waarde 30 usd
En als je daar 66% aftrekt kom je op 20 usd.

Met andere woorden onder of op 20 usd is coca cola pas aankoopbaar.

Over Berkshire Warren heeft de touwtjes in handen en hoe hij koopt op dezelfde wijze ondernemingen als boven. Is goud eerlijk in zijn jaarverslagen en dat zie ik graag. Berkshire onderhoud ook ondernemingen die niet op de beurs genoteerd staan.

Roepen dat die man niet meer kan beleggen, Ga je eerst in hem verdiepen voor je wat zegt.
Net als aandelen kopen zonder te weten waar ze zich eigenlijk mee bezighouden.

ffff
0
Verbuvo,

Je haalt twee zaken door elkaar:

Ieder fondsbeheerder heeft een aantal fondsen, dus aandelen en obligaties. Er zijn altijd wel een paar aandelen die dividend uit betalen. Zo heeft vandaag Arcadis en Ahold en Vivendi hun dividenden bekend gemaakt.
Er komt dus ALTIJD wel wat geld binnen. Bij Buffett, bij baron Frère, bij fff. maar die dividend en obligatie inkomsten zijn bij allen flink verminderd.

DAARNAAST gaat het om het vermogen dat al die mannen beheren en dus bezaten. Dat VERMOGEN is ook bij Buffett, bij Frère, bij fff en bij wie eigenlijk niet een flink percentage gekelderd.

Dus dat de man nog dividendinkomsten heeft, wil nog niet zeggen dat hij een enorm pak armer is geworden.

Peter
voda
0
Buffett: economie ligt in puin, herstel volgt
2 maart 2009, 7:02 uur | FD.nl
Superbelegger Warren Buffett stelt dat de economie ‘in puin’ ligt, in elk geval dit jaar en wellicht nog langer. Daarna zal de economie zich herstellen van de ergste vrije val die de 78-jarige miljardair ooit heeft gezien.

Dat schrijft Buffett in zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders van zijn beleggingsfonds Berkshire Hathaway. Buffett, wiens visie wereldwijd de aandacht trekt van beleggers wegens zijn rake voorspellingen en beleggingen in het verleden, is optimistisch over de toekomst. ‘De weg is nooit makkelijk geweest, maar ons economisch systeem heeft op termijn altijd zeer goed gewerkt. Het haalt het beste uit mensen, meer dan andere systemen, en dat zal zo blijven’, schrijft Buffett.

Informeel adviseur

De superbelegger, een informele adviseur van president Barack Obama, stelt dat de gevolgen van de zeepbel op de Amerikaanse huizenmarkt ‘schokken veroorzaken in elke hoek van onze economie’. Het bruto binnenlands product van de VS kromp het laatste kwartaal van 2008 met 6,2%, de grootste krimp sinds 1982.

Aan het eind van 2008 ‘heeft de kredietcrisis, in combinatie met kelderende huizenprijzen en aandelenkoersen, een verlammende angst veroorzaakt die het land overspoelt’, stelt Buffett. ‘Uit angst werden minder zaken gedaan. Dat zorgde voor meer angst.’

Berkshire Hathaway

Dat is niet voorbij gegaan aan het fonds van Buffett. In het vierde kwartaal ging de nettowinst van Berkshire met 96% omlaag tot $ 117 mln. De boekwaarde per aandeel — bezittingen minus verplichtingen — ging over 2008 als geheel 9,6% achteruit. Sinds Buffett er aan het roer staat, heeft Berkshire nog nooit zo’n slechte prestatie neergezet. Dat kwam door lagere beurskoersen en ongelukkige derivatenbeleggingen.

Over de lagere beurskoersen schrijft Buffett dat ‘wij zulke prijsdalingen toejuichen zolang we geld in kas hebben om onze belangen uit te breiden’. Buffett geeft toe dat hij ‘enorme fouten’ heeft gemaakt, onder meer door aandelen van olieproducent ConocoPhillips te kopen toen de olieprijs op een record stond.

Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
[verwijderd]
0
Ik vind dat WB echt een zeldzaamheid is tussen de graaiende en egoistische topmannen. Hoe je je aan die man kan ergeren is me echt een raadsel. Ik denk dat het inderdaad jaloezie is.
Bizon
0
de Buffett puts zijn niet tussentijds uitoefenbaar, dus heeft Buffett de tijd aan zijn zijde. We zullen zien of zijn lange termijn visie nog meerwaarde biedt in de wereld van vandaag... ik hoop het wel!
[verwijderd]
0
Deze column is wel erg kort door de bocht. Buffett is niet de enige die de afgelopen lange bullmarket mee heeft gemaakt en er vervolgens van heeft geprofiteerd. Zijn strategie heeft de afgelopen decennia gewerkt. In de vorige hausse (internetbubble) heeft hij zich afzijdig gehouden en in ieder geval niets verloren. Iets dat veel beleggers niet kunnen zeggen over die tijd. Buffett's strategie gaat wel wat verder dan het simpele buy & hold tijdens een bullmarket. Dat is zoals het onderwerp gebracht wordt in het artikel.

Dat hij nu fouten heeft gemaakt, hoeft helemaal niet erg te zijn. Dit is immers een tijd waarin iedereen verliest, op een enkeling na zoals John Paulson. Daarnaast is Buffett niet de enige van Berkshire die posities inneemt.
Bulle
2
Is deze man toevallig familie van Johan Derksen ("voetbalkenner")? Dat is nl. ook iemand die het lef heeft kritiek te uiten op bijv. Maradona (of welke wereldvoetballer dan maar ook), terwijl meneer zelf het geschopt heeft tot het 12e van de Poldervogels....
[verwijderd]
0
De aandelenmand van WB is gewoon een giller. Enige waar hij rendement mee heeft gehaald is KO en PG. Als KO en/of PG kapseizen is WB de slechste belegger ooit. Dat deze man wordt gezien als een verstandig / goede belegger is gelegen in het feit dat mensen niet kunnen lezen en rekenen. Met AXP zit hij ook zwaar fout, die is nu al aan het kapseizen.
[verwijderd]
0
Warrant Buffet?

Maar alle gekheid op een stokje: In 2000, toen iedereen nog in Millenniumroes was vertelde hij tenminste dat hij de komende 10 jaar matige resultaten verwachtte voor aandelen.

Bovendien geld hier (net zoals bij vergelijkbare kritiek van Mark Leenards op Buffet afgelopen jaar) dat het makkelijk is te roepen dat hij het niet goed doet. Buffet heeft zelf (terecht!!) al diverse malen aangegeven dat met de huidige gigantische hoeveelheden vermogen van Berkshire Hathaway het niet mogelijk is dezelfde resultaten te behalen als pakweg 25 jaar geleden. (Als hij aandelen Coca-cola zou verkopen zorgt hij zelf voor gigantische verkoopdruk.)

Heb respekt voor zijn bewezen track-record, en zijn oprechtheid!
[verwijderd]
0
Behalve dat zijn putposities niet tussentijds uitoefbaar zijn, heeft en hoeft hij ook weinig tot geen geen margin te storten.
Zijn maximale verlies van 37 mrd is wordt pas bereikt als de onderliggende waarden op 0 staan en dat lijkt me niet erg waarschijnlijk.
In de tussentijds kan hij de ontvangen premie gewoon gebruiken om rendement te maken door gunstige aandelendeals te sluiten of door gewoon zoals hij altijd al heeft gedaan het kopen van goede bedrijven die een steady cashflow laten zien.
[verwijderd]
0
Hij is al druk bezig met z'n volgende baan. Wat dat betreft is hij dus toch niet helemaal oliedom.
Bijlage:
[verwijderd]
0
@Ice1: Als we zo gaan beginnen lust ik er nog een paar. Misschien is dat ook wel een van Buffett's sterke punten in zijn strategie. Coca Cola en P&G zijn geen bedrijven die kapseizen. Het zijn geen Enrons, Aholds, Bear Stears, Lehman Bros. of vage internetbedrijfjes. American Express is uiteraard een ander verhaal. Zijn aandelenpakket mag er dan raar uitzien, het heeft wel gewerkt. Toen hij in de jaren '60 Berkshire Hathaway kocht, was dat toentertijd wellicht ook een vreemde aankoop.

Wat ik bedoel te zeggen: de man is eigenzinnig en er is geen tweede. Zijn strategie heeft gewerkt. Decennia lang zelfs. Daarom snap ik niet welk punt de schrijver probeert te maken. Ben ik trouwens alsnog benieuwd wat volgens jou wel een goede aandelenmand is in deze barre tijden.
lange_ton
1
Frank/Cees
Je hebt bewust of onbewust een paar onwaarheden over ING verteld.
Ik zie het zo:
Je haalt een speler van achteren onderuit en raakt zijn enkels. Moet je niet gaan zeiken als je een kaart krijgt.
Doe je het bewust dan krijg je een rode doe je het onbewust een gele.
Niet als een Amsterdams jochie gaan zitten janken .
40 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 913,56 +0,17 +0,02% 18:05
AMX 953,76 -3,22 -0,34% 18:05
ASCX 1.218,62 -0,32 -0,03% 18:05
BEL 20 3.995,10 -34,15 -0,85% 18:05
Germany40^ 18.689,80 -179,56 -0,95% 22:29
US30^ 39.884,50 -28,80 -0,07% 22:29
US500^ 5.297,76 -9,64 -0,18% 22:29
Nasd100^ 18.562,90 -30,30 -0,16% 22:29
Japan225^ 38.553,90 -145,90 -0,38% 22:29
WTI 78,78 +0,39 +0,50% 22:29
Brent 83,26 +0,36 +0,43% 22:29
EUR/USD 1,0868 -0,0017 -0,15% 22:30
BTC/USD 65.132,96 -775,38 -1,18% 22:30
Gold spot 2.377,31 -9,17 -0,38% 22:30
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 24,340 +0,460 +1,93% 17:35
ASMI 648,800 +10,000 +1,57% 17:39
BESI 134,600 +1,950 +1,47% 17:39
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 142,650 -4,750 -3,22% 17:35
SHELL PLC 33,120 -0,500 -1,49% 17:36
EXOR NV 102,800 -1,300 -1,25% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront