Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Instappen?!

39 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
TA: Instappen?!

Bas Heijink - 5 okt, 13:45

"De AEX-correctie lijkt ten einde. Buy-the-dips is het devies. Verder: S&P 500, SOX, VIX en euro-dollar.."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
lso
1
Beste Bas,

Ik hoor je niet over de volumes. Volgens mij waren die de afgelopen met de daling erg fors. Ik denk de professionals. Even winstnemen voor het bekend worden van kwartaalcijfers? Daarna weer instappen als 't meevalt. Vooruitzichten voor de komende kwartalen zullen bepalend zijn voor het beursverloop. We lopen al ver voor de muziek uit zou ik zeggen. Daling naar 270/280 ligt m.i. meer voor de hand.

Succes!

[verwijderd]
0
shortie
1
TA: Instappen?!

Instappen????? We dalen in 2 dagen alles bij elkaar 4,5% met daaropvolgend (de dag is nog niet eens voorbij....) vandaag een lusteloze dag en we hebben het al weer over instappen? Zijn we die werkeloosheidcijfers en cijfers over de fabrieksorders van vrijdag al weer vergeten? Ik zou eerder zeggen, iedere tussentijdse stijging richting 300 is een mooi verkoopmoment nu. Ik verwacht ook dat de cijfers van Alcoa welke woensdag als eerste het cijferseizoen openen in de VS niet goed zullen zijn. Staalprijzen staan immers al weken zij het niet maanden onder druk.
Ik zit short en dat blijf ik voorlopig nog wel eventjes zitten want ik kan me niet voorstellen (hoewel ik afgelopen tijd wel meer rare koerssprongen heb gezien) dat we de bodem van deze correctie al gezien hebben.

En bodem (of steunpunten) getest?? AEX hing weer aan de lippen van Wallstreet vrijdag. Die steunpunten van de AEX zullen niet meer dan schijn blijken wanneer Wallstreet vandaag of morgen nog een flinke tik omlaag zou krijgen.

Vooralsnog heb ik gewoon geduld en hou ik in mijn achterhoofd nog immer aan de 282-285 vast.
[verwijderd]
0
Hoewel Bas het de laatste tijd vaak bij het rechte eind heeft gehad, lijkt me nu al instappen ook te vroeg. 285 á 290 verwacht ik toch nog wel. De macro's zijn de laatste tijd niet goed, maar dat is fundamentele informatie en geen TA. Bas lijkt uitsluitend naar TA te kijken en alleen op basis daarvan kan hij gelijk hebben. Maar nogmaals ik verwacht (en hoop) dat het eerst nog wat lager gaat.
[verwijderd]
0
Klopt helemaal Shortie, instappen op dit moment lijkt me geen goede zaak. Een koersdoel van 400 lijkt me wel erg overdreven hoog. Ik zie niet in waar dat vandaan moet komen. Bas heeft het de laatste tijd redelijk goed allemaal dus helemaal uit te sluiten is het niet. Een koersdoel 270 voor de komende weken lijkt me eerst op zijn plaats. De kwartaalcijfers zullen niet fantastisch zijn, of ik moet er helemaal naast zitten!!
shortie
0
Ik hecht meer waarde aan Roubini....

'Beursherstel is te snel gegaan'
Uitgegeven: 5 oktober 2009 11:49
Laatst gewijzigd: 5 oktober 2009 13:55

AMSTERDAM - De situatie op de aandelen- en grondstoffenmarkten heeft zich te snel hersteld. Beleggers moeten de komende maanden dan ook rekening houden met dalende koersen. Dat stelt professor Nouriel Roubini in een interview met persbureau Bloomberg.
Roubini, die eerder de financiële crisis wist te voorspellen, denkt dat investeerders de komende tijd teleurgesteld zullen raken over het trage economisch herstel. "Er dreigt een correctie, zeker nu markten zich realiseren dat het herstel niet snel zal verlopen. Nu blijkt dat we te maken hebben met een U-vormige verbetering, in plaats van een V-vormige."

De professor van New York University verwacht dat die terugval mogelijk op zal treden in het vierde kwartaal van dit jaar of het eerste kwartaal van 2010.

Kloof
Aandelen laten het laatste half jaar sterke koersstijgingen zien, naar aanleiding van signalen dat de economie de recessie te boven komt. Volgens Roubini is er sprake van een groeiende kloof tussen marktprestaties en de reële economische activiteit.

Volgens de jongste voorspelling van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) zal de wereldeconomie komend jaar met 3,1 procent groeien. Dit jaar bedraagt de krimp naar schatting 1,1 procent.

www.nuzakelijk.nl/beurs/2095535/beurs...
[verwijderd]
0
Goed dan doe ik ook nog een duit in het zakje en dan volg ik mijn favoriete (Amerikaanse) analist (de man heeft het nagenoeg altijd goed (ergerlijk gewoon)):
eind dit jaar staat de AEX op 351,88
daar tellen we dan voor volgend jaar de verwachte stijging van 18% door RABO bij op (ik maak er nu een advies-mix van), dan komen we op 415,22.
Nou Bas dan zijn we het wat volgend jaar betreft eens. Over die 5 punten verschil zullen we maar geen dispuut starten.
Buy de dips dan maar.
shortie
0
quote:

Fonzo schreef:

Goed dan doe ik ook nog een duit in het zakje en dan volg ik mijn favoriete (Amerikaanse) analist (de man heeft het nagenoeg altijd goed (ergerlijk gewoon)):
eind dit jaar staat de AEX op 351,88
daar tellen we dan voor volgend jaar de verwachte stijging van 18% door RABO bij op (ik maak er nu een advies-mix van), dan komen we op 415,22.
Nou Bas dan zijn we het wat volgend jaar betreft eens. Over die 5 punten verschil zullen we maar geen dispuut starten.
Buy de dips dan maar.
Fonzo,
Woont die analist in de Efteling? Volgens mij is er namelijk geen enkele Amerikaan die zich uberhaupt interesseerd in de AEX...
Kun je de links naar zijn artikel nog even vermelden?
[verwijderd]
0
Ik zal eens kijken...het stuk dat hij schreef dateert van oktober/november 2008. Ik vraag me af of ik het nog heb. Goud moest je ook hebben (naar 1400 als ik het me goed herinner (ik ben geen liefhebber van goud)), de dollar zou dalen in de 2de helft van dit jaar en de S&P500 stijgen naar ik meen 1200.
En nee hij woont niet in de Efteling, dat zou erg leuk zijn, maar gewoon ergens in de VS. Vast in een mooi huis.
O ja, hij had de daling op de beurzen vorig jaar ook nagenoeg geheel goed. Foutje is dat hij de dip van maart niet had voorzien. Hij verwachtte dat het niveau van oktober 2008 (dat was toch het laagste moment toen?) ook in 2009 als bodem zou fungeren. Maar tot nu ligt hij weer goed op koers.
Verder is mijn target voor de AEX wat knip en plakwerk...ach het gaat per slot van rekening toch om de richting, niet?
[verwijderd]
0
als je de weekgrafiek bekijkt is een test van de onderkand stijgendtrendkanaal het meest voor de hand liggend. Ligt nu op ongeveer 270.
[verwijderd]
0
En nu proberen we natuurlijk het fantastische cijfer van de dienstensector weer positief uit te leggen, ik ben onder de indruk van die 50,9 in plaats van 50. Nu zijn we bijna uit de crisis!!
[verwijderd]
0
ik kan nie wachten op de volgende rally.
ik hoop dat het waar word. maar eerst zien dan geloven? nee heb positie 310 okt dus hoop heeeel hard dat het zo is..kom op met die rally
[verwijderd]
0
Met man en veel macht probeert men de DOW weer in het groen te houden, dit kan toch niet zo door gaan.
[verwijderd]
0
Goed TA-verhaal.

En fundamenteel zit het tot nu toe ook wel snor. De ism-services sept 50,9 in de VS is toch flink beter dan die over aug van 48,4. En ook hier in de EU zat er verbetering in. We volgen tot nu toe het normale patroon van het herstel van een flinke recessie.

Een W-herstel lijkt mij heel onwaarschijnlijk. Dat zou betekenen dat de AEX weer naar de 200 zou gaan.

En Houdini, sorry Roubini is misschien wel zo'n beer die maar zelden verandert in een stier!

Maar goed voor de korte termijn moeten we wat voorzichtig zijn.

Geluk allemaal!
[verwijderd]
0
De Dow staat inderdaad flink in de plus, en dat allemaal door dat fantastische ISM cijfertje.
[verwijderd]
0
Beste chiappucci93, het cijfertje is inderdaad fantastisch, kijk maar naar de deelindices. Alles vooruit!

Maar ja, beleggen is niet makkelijk. Er zijn altijd risico's. Nu ook natuurlijk.

En voor indivuele fondsen is het helemaal moeilijk. Neem nu tomtom bv. Van 70 naar 2 naar 12 en nu weer koersdoel SNS 10. Slot nu 10,87. Wat moet je daar nu mee? Die analisten bepalen toch het doel op de korte termijn, maar niet op de lange termijn. Tomtom is dus gestegen 500% of zoiets. Maar is ook gedaald 500% vanaf de top.

Ik wil maar zeggen, instappen in een fonds nu kan goed aflopen maar ook slecht.

En bv Ahold? Nu op zeg 8,15. Tijdje geleden op 8,80 of zoiets. Kopen nu? Lijkt mij wel goed, kun je geen buil aan vallen.

Nu ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Vandaag kon je veel verdienen met Super de Boer! Prachtig toch, de krenten in de pap. Nu Brunel nog.

Nu ja, ik blijf toch positief voor de wat langere termijn!

Hoeba hop!
shortie
0
Cijfer van de dienstensector VS was inderdaad goed, met name het VS diensten prijsindexcijfer wat in september daalde naar 48,8 vs 63,1 in aug.

Daarnaast Goldman Sachs die zichzelf nog even een aanbeveling gaf. Ja, u leest het goed. Goldman Sachs gaf de gote banken een koopaanbeveling. En wat voor bank is Goldman Sachs? Juist.... Dit zou hetzelfde zijn wanneer Shell adviezen zou geven over de oliegerelateerde aandelen en deze een koopadvies zou geven...

Zowel de Nasdaq als de Dj op moment van dit schrijven tegen de 0,8% in de plus na wat twijfel bij de opening. Maar eens even kijken of we daar om 22:00 nog steeds staan. De laatste 10 minuten kunnen op Wallstreet vaak nog wel eens voor een verrassing zorgen. Vooralsnog zie ik nog geen reden om nu ineens LONG te gaan. Een kleine opwaartse beweging na 2 dagen van toch redelijke daling is niet meer dan normaal.

Morgen weer een dag...
[verwijderd]
0
What a scam!!!

" Goldman Sachs verhoogde het advies op Wells Fargo maandag naar 'kopen', net zoals voor Capital One Financial, JP Morgan Chase en Bank of America. Wells Fargo schrijft er 5,4 procent bij tot 27,69 dollar, JPMorganChase en Bank of America winnen respectievelijk 2,9 en 2,6 procent.

'De markt heeft de dramatische verbetering van de winstmogelijkheden bij de grote banken in vergelijking tot de regionale banken tot dusver genegeerd', meldt Goldman Sachs maandag aan zijn klanten. 'Dit verschil komt nog niet tot uiting in de aandelenprijzen', aldus de zakenbank."

Had GS niet beter de adviezen voor regionale banken kunnen verlagen? Dus grote banken zijn te laag gewaardeerd? Ze willen zeker op korte termijn centjes van de beurs ophalen. Wie nu instapt doet niets anders dan de kas van zulke zwendelaars spekken. Ook al zouden hun stocks nog een aantal procentjes potentieel hebben zou ik uit principe niet op hun "aanbod "ingaan.

39 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 918,72 -5,89 -0,64% 14 jun
AMX 878,45 -16,03 -1,79% 14 jun
ASCX 1.218,76 -18,67 -1,51% 14 jun
BEL 20 3.833,37 -35,40 -0,92% 14 jun
Germany40^ 18.004,30 -261,38 -1,43% 14 jun
US30^ 38.584,80 0,00 0,00% 14 jun
US500^ 5.432,55 0,00 0,00% 14 jun
Nasd100^ 19.665,00 0,00 0,00% 14 jun
Japan225^ 38.512,90 0,00 0,00% 14 jun
WTI 78,03 0,00 0,00% 14 jun
Brent 82,52 0,00 0,00% 14 jun
EUR/USD 1,0706 -0,0033 -0,31% 14 jun
BTC/USD 66.124,82 -805,72 -1,20% 21:56
Gold spot 2.332,68 0,00 0,00% 14 jun
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 52,740 +0,400 +0,76% 14 jun
KPN 3,496 +0,026 +0,75% 14 jun
DSM FIRMENICH AG 99,240 +0,720 +0,73% 14 jun
Dalers Laatst +/- % tijd
BESI 153,600 -5,600 -3,52% 14 jun
Akzo Nobel 58,100 -1,860 -3,10% 14 jun
ASMI 675,800 -16,600 -2,40% 14 jun

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront