Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK Dagdraad 29 juni 2010 Hittebestendig

388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Peetiex
4
quote:

hermione schreef:

[quote=Peetiex]
[quote=Toppertje69]
zal t nog een keer vragen; geef je trades eens aan, VOORAF!!!
[/quote]
Heb jij dat zelf ooit wel es gedaan durfsmurf ? we hebben in al die jaren dat je hier loopt te zieken nog nooit een trade bewijs gezien van je !!
De pot & ketel weet je wel..
[/quote]
Peetiex
Lid sinds 5 nov 08
Laatste bezoek 29 jun 10
Aantal posts 2393
Gegeven aanbevelingen 20
Ontvangen aanbevelingen 23
Aanbevelingen/Posts 0,01

Het aantal aanbevelingen dat het schattige Peetje heeft vergaard zegt wel iets ove de waardering die men voor diens postings heeft.

Langer lid dan Toppertje maar nog geen jaren.

over en uit!
Cordon silence!
reactie was ook totaal niet bedoelt voor toppertje zelf maar voor durfsmurf, maar die zijn al weer verwijderd door iex ;-)

[verwijderd]
0
quote:

ouwebeursrot schreef:

[quote=ScaredDuck]
Bleh. Ik heb het vaker goed maar de opties stijgen maar niet mee met de koersen. Ik heb bijna precies op 't dieptepunt AEX322 een call 325 A29 gekocht maar hij stond en staat nog steeds op 0.40.

Ik ben erachter dat als de markt zwaar oversold is en je denkt dattie binnenkort even een retracement gaat doen je beter een put kan verkopen. Die dalen VEEL harder dan dat die calls stijgen in zo'n geval. Die stond op 1.50 op 't moment dat ik die call kocht en gaat nu voor 0.95
[/quote]

Klopt helemaal en komt doordat de premie als 't even omhoog gaat er pijlsnel uitgaat, helemaal bij de dagopties. Aan de andere kant; als je premie koopt kun je niet meer verliezen dan de investering. Zakt de markt verder kan je (veel) meer verliezen met een geschreven put.
Als je een stoploss instelt koopt het systeem hem automatisch terug als het mis gaat. Bovendien ben ik nou wel weer zo slim om niet voor groot nieuws te handelen tenzij ik een visie heb op hoe de markt zal reageren (en zal in dat geval ook nooit schrijven want als de markt reageert gaat de vola ook weer omhoog).

In zo'n geval waarbij de markt al 8 punten gedaald is sinds de close van gisteren kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat er ofwel een korte opleving komt of hij langzaam verder af zal zakken (in het 2e geval kan hij daarna weer versnellen maar tegen die tijd ben je als het goed is al uit je opties).

Het enige linke met de stoploss strategie is dat bij onverwacht en groot nieuws de spreads uit de hand kunnen lopen waarmee je dan veel kan verliezen, maar ja, dat is tamelijk onwaarschijnlijk.

Daarnaast kun je trouwens een verticale spread strategie gebruiken om je risico te beperken en toch gebruik te maken van dit effect.
[verwijderd]
0
World stocks fall as bank funding worries intensify
Natsuko Waki
LONDON
Tue Jun 29, 2010 4:28am EDTLONDON (Reuters) - World stocks hit a 2-1/2 week low on Tuesday while oil and the euro also slipped as investors grew nervous over the funding situation of banks about to repay 442 billion euros ($545.5 billion) to the European Central Bank.

Banks must repay the money borrowed a year ago at rock bottom rates on Thursday, leaving a potential liquidity shortfall in the financial system of over 100 billion euros.

The ECB holds a three-month tender on Wednesday which many in the market expect will be tapped as banks scramble to pay back the one-year funds. Expectations are that 210 billion euros will be allotted at the offer.

"There's concern over the ECB expiry of the massive liquidity facilities member state banks have been enjoying ... We're seeing a real sense of uncertainty about the market at the moment, a real lack of conviction," IG Markets analyst Ben Potter noted.

"When we have that there's a natural tendency for the market to drift lower, which is what we're seeing."

The state of banks will become clearer when the details of bank stress tests are published next month.

Sources told Reuters on Monday more than 100 banks in Europe will be examined in a second round of stress tests to gauge how they can handle shocks to the financial system. MSCI world equity index .MIWD00000PUS fell 1 percent while the FTSEurofirst 300 index .FTEU3 lost 1.6 percent.

Emerging stocks .MSCIEF dropped by 1.8 percent.

Chinese stocks .SSEC fell 4 percent to a 14-month low as investors started pulling funds from the market to prepare for a major initial public offering by Agricultural Bank of China, pointing to tight liquidity in China's markets.

EURO SUFFERS

The euro fell 0.4 percent to $1.2224 while it fell to record lows of 1.3250 against the safe-haven Swiss francs.

The euro lost 1.3 percent to 108.25 yen, just shy of eight-year lows around 108.05 set earlier this month.

"Investors are nervous, shifting their attention back to Europe because a massive amount of money will move there," said Hideki Hayashi, global economist at Mizuho Securities in Tokyo.

"The euro could revisit its eight-year low against the yen."

The dollar .DXY rose 0.4 percent against a basket of major currencies.

U.S. crude oil fell 2.2 percent after forecasts indicated tropical storm Alex would skirt the main production region in the U.S. Gulf of Mexico, limiting disruptions to a few precautionary shutdowns.

(Editing by Mike Peacock)
[verwijderd]
0
Rob Koenders heeft een verklaaring voor dikke min van vandaag.

We moeten negatief tweede kwartaal uit AMSTERDAM - In een nieuwsluwe periode is negatief nieuws snel gevonden. Beleggers worden aan het einde van het tweede kwartaal weer angst aangepraat. En zoals u weet is angst veel makkelijker aangepraat dan hoop. Daarom wordt het grote geld altijd ingezet en verdiend op negativisme. Beurzen tenderen langzaam naar boven maar denderen vaak in korte tijd naar beneden. De markt ontbreekt het op dit moment ook duidelijk aan overtuiging.

Wall Street draaide weer beduidend negatief in het laatste uur van de handel gisteravond. Dit voor de vijfde keer in zes handelsdagen. Het is overduidelijk dat de grootste belangen liggen voor lagere niveau’s aan het eind van het tweede kwartaal.

Want gisteren was het weer de overbekende gifspuiter Nouriel Roubini die weer het overbekende thema van de Europese overheidsschulden opspeelde. Roubini verklaarde dat de Europese Unie landen als Griekenland nu al moeten laten vallen en failliet laten gaan.

Het lijkt wel of Roubini wordt betaald en ingeschakeld door de super shortspeculanten en Hedge Funds om juist in de laatste dagen van het tweede kwartaal dergelijke uitspraken te doen. Puur en alleen om de markt maar angst aan te praten en voor onrust en dus negatieve uitslagen op de aandelenbeurzen te zorgen.

Er is een gebrek aan kopers in de huidige markt en dat zal zeer waarschijnlijk blijven tot aan het einde van het tweede kwartaal morgen. Door de recente daling noteren de S&P500 bedrijven echter 16 keer de gerealiseerde winst, vlak bij de laagste waarderingen in één jaar tijd. Tijd om te kopen?

Een ander duidelijk signaal van een aanstaande rally kan worden opgemaakt uit de correlatie coëfficiënt tussen aandelenkoersen en rendementen op staatsobligaties. De aandelenkoersen spiegelen op dit moment overduidelijk de genomen richting van de rendementen van staatsobligaties.

De S&P500 en de 10jarige schatkistpapier rente noteren een correlatie coëfficiënt van 0,8412 over de afgelopen 60 handelsdagen tot en met 16 juni. Dit betekent dat de richting van de aandelenkoersen en de obligatie rendementen het meest gekoppeld zijn sinds het bijhouden van deze gegevens door Bloomberg sinds 1962.

De laatste keer dat deze verhouding zo overtuigend sterk was, trad op aan het begin van de beduidende economische groeiperiode, de Bull markt van 2002 tot 2007. De benchmark index van Amerika en de belangrijkste beursgraadmeter ter wereld verdubbelde toen in waarde in deze periode. Een rally lijkt dus aanstaande!

We moeten echter eerst het tweede kwartaal achter ons laten. Het moge overduidelijk zijn dat de grootste belangen hiervoor op lagere koersen ligt. Er vindt dus feitelijk Window-Dressing naar beneden plaats. Veel beleggers staan klaar om aan het begin van het derde kwartaal weer in te kunnen stappen. Het wachten is op de juiste impuls om te kopen. in de loop van de week komen er belangrijke economische cijfers vanuit Amerika met als hoogtepunt natuurlijk de arbeidsdata aanstaande vrijdag.

De AEX zal vandaag beduidend lager op de opening worden gezet. De opening zal weer onder het 200-daags voortschrijdend zijn van 327,25. Als we onze opwaartse gedachten vast willen houden, moet het slot van vandaag natuurlijk boven het 200dags van 327,25 zijn. We wachten af.

[verwijderd]
0
quote:

Peetiex schreef:

reactie was ook totaal niet bedoelt voor toppertje zelf maar voor durfsmurf, maar die zijn al weer verwijderd door iex ;-)
Goed om te lezen!
De quote deed anders vermoeden.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Paulus29 schreef:

EU-belastingdruk gedaald, maar niet in Nederland.

LUXEMBURG - Door de schuldencrisis zal het de komende jaren vast veranderen, maar de belastingdruk van de EU-inwoners is in 2008 nog gedaald.

De belastingen en sociale premies daalden van 39,7% naar 39,3% van het bruto nationaal product, meldde Europees statistisch bureau Eurostat maandag.

Nederlanders behoren tot de uitzonderingen. De belastingdruk in Nederland is juist gestegen van 38,9% naar 39,1%. Nederland heeft van de 27 EU-landen ook het op twee na hoogste tarief voor de inkomstenbelasting. Alleen Zweden en België overtreffen het Nederlandse percentage van 52% op de hoogste inkomens.

De hoogste belastingdruk is gemeten in Denemarken. Daar gaat bijna de helft (48,2%) van het bruto nationaal product op aan sociale premies en belastingen op arbeid, consumptie en kapitaal. De laagste belastingdruk is te vinden in Roemenië: 28,0%.

Vergeleken met de rest van de wereld is de belastingdruk in Europa in het algemeen hoog. Het is ongeveer een derde meer dan de niveaus in de Verenigde Staten en Japan, aldus Eurostat.
Dus Roemenië heeft de laagste belastingen en Denemarkene etc. de hoogste.

Dat zet mensen wel aan het denken.

Roemenië is een weinig ontwikkeld land met o.a. veel econmische problemen en veel werkloosheid.

Men zeurt wel veel over belastingen; maar een progressief belastingstelsel is toch vaak gunstig vooral voor de economie en de aandelenhandel. Financiële machtsspelletjesmet exorbitante winsten zijn overal slecht niet alleen in Griekenland of Spanje maar overal; ook hier.

Het lijkt dus tijd dat men in Europa eens gaat nadenken over een progressief belastingsstelsel bovenop de huidige nationale belastingstelsels zodat dat belastinggeld de economie blijvend een impuls kan geven.
ramptoerist
0
quote:

Paulus29 schreef:

Rob Koenders moet niet zeiken zich gewoon aan zijn plan houden.

Buy the dips!
Rob voelt een rally aankomen ! Hup Rob !

( gaat de bezemkast vast uitruimen )
[verwijderd]
0
quote:

elitaire-sferen schreef:

Roemenië is een weinig ontwikkeld land met o.a. veel econmische problemen en veel werkloosheid.
Lekker goedkoop om daar een vakantie-optrekje te kopen en laten renoveren.

Last year, The Prince of Wales decided to buy and restore two 18th Century Saxon houses in the Transylvanian villages of Malancrav and Viscri, the latter a designated UNESCO World Heritage Site.
relic
0
Rob Koenders ziet een aanstaande rally maar Paul Krugman ziet ons al in een depressie zitten:

De voorman van het eerste kamp is de linkse Amerikaanse econoom en nobelprijswinnaar Paul Krugman. In zijn column in de Amerikaanse krant The New York Times sprak hij maandag de angst uit dat de hervonden bezuinigingslust van politici er al toe heeft geleid dat de economie in de eerste fase van een depressie zit.

www.beursgorilla.nl/nieuws-item.asp?t...

Duidelijk is wel dat we dit jaar nog gaan bepalen of het goed komt of dat we toch een double dip krijgen.

PaulVApeldoorn
0
quote:

relic schreef:

Rob Koenders ziet een aanstaande rally maar Paul Krugman ziet ons al in een depressie zitten:

De voorman van het eerste kamp is de linkse Amerikaanse econoom en nobelprijswinnaar Paul Krugman. In zijn column in de Amerikaanse krant The New York Times sprak hij maandag de angst uit dat de hervonden bezuinigingslust van politici er al toe heeft geleid dat de economie in de eerste fase van een depressie zit.

www.beursgorilla.nl/nieuws-item.asp?t...

Duidelijk is wel dat we dit jaar nog gaan bepalen of het goed komt of dat we toch een double dip krijgen.

krugman
pfff
wat een ramp die man

maar goed
als arafat een nobelprijs krijgt kun je hem er ook wel 1 geven.

geef sepp blatter dr ook maar een dan ...
[verwijderd]
0
Wie kan mij dit uitleggen:

Spanje dreigt in juli in acute financiële problemen te komen, als bijna 22 miljard euro moet worden geherfinancierd. Dat schrijft Goldman Sachs in een nieuw rapport. De zakenbank voorziet een mogelijk cashtekort van ruim 12 miljard euro.

Als ik kijk naar de banken die in Spanje en Portugal zitten, dan zie ik dat de koers al in een duikvlucht naar beneden zit en dat hier voorlopig nog geen einde aan komt volgens de grafieken; ik kijk naar bv. AXA en BNP en Deutsche Bank.

De signalen wijzen erop dat er een bom op barsten staat. Wie weet hoe het Spanje verhaal echt in elkaar zit.
[verwijderd]
0
quote:

elitaire-sferen schreef:

Nederlanders behoren tot de uitzonderingen. De belastingdruk in Nederland is juist gestegen van 38,9% naar 39,1%. Nederland heeft van de 27 EU-landen ook het op twee na hoogste tarief voor de inkomstenbelasting. Alleen Zweden en België overtreffen het Nederlandse percentage van 52% op de hoogste inkomens.

Men zeurt wel veel over belastingen; maar een progressief belastingstelsel is toch vaak gunstig vooral voor de economie en de aandelenhandel. Financiële machtsspelletjesmet exorbitante winsten zijn overal slecht niet alleen in Griekenland of Spanje maar overal; ook hier.

Het lijkt dus tijd dat men in Europa eens gaat nadenken over een progressief belastingsstelsel bovenop de huidige nationale belastingstelsels zodat dat belastinggeld de economie blijvend een impuls kan geven.
Ten eerste hebben wij een villa subsidie dus de hoogste belastingschijf stelt in de praktijk niet zoveel voor.

Ten tweede waarom is een progressief belastingstelsel goed? Gewoon een vlaktax invoeren. Daar geldt ook dat hoe meer je verdient hoe meer je betaalt.

Welke zekerheid heb ik dat belastinggeld gebruikt wordt voor het stimuleren van de economie en niet voor leuke dingen (zoals veel te vroeg met pensioen) voor de ambtenaren?

TraderRon
0
We zitten nu wel in de Kan, Mogelijk, Zodra, Wanneer en Als periode pfff.
Wordt echt tijd voor de cijfertjes van Q2
[verwijderd]
0
Ik hou dit artikel achter de hand voor het geval..

America, despite everything it's been through, is still overleveraged.

By Scott Cendrowski, reporterApril 8, 2010: 2:40 PM ET

(Fortune) -- Meredith Whitney made her name warning Wall Street hotshots that Citigroup was in serious trouble in 2007, just ahead of the financial crisis. Zeroing in on commercial banking has long been her specialty, but in a conversation with Fortune, she inverted her gaze, focusing on how the upheaval in big banking, especially in consumer credit, is affecting America's middle class. One thing remains the same: her outlook is grim.
Just days after Wall Street rejoiced at the report that America added the most jobs in three years and the Dow flirted with the 11,000 mark, Whitney stopped by to hold forth.

Her dark view of the economy is underpinned, she said, by a problem that hasn't gone away: America, despite everything it's been through, is still overleveraged. Whitney argues that credit will -- indeed must -- continue to contract. Yanking it away from consumers is one big way this will happen.
"The lower middle class gets squeezed," says Whitney, estimating that banks and lenders will pull $2.7 trillion in outstanding credit lines by the end of 2011. "It [will be] more expensive for them to [extend credit, which] they had been doing more cheaply, through the financial system."
Whitney's warning shot in 2007 made her one of Wall Street's first analysts to see that bad lending and rating standards across America had artificially raised the U.S. homeownership rate, and that banks weren't financially prepared for the equally unprecedented rates of consumer default. "I've always loved covering the consumer, selfishly, because the data is really good," she says.
Consumer data also led her to predict continued huge reductions in credit. Here's a simplified version of Whitney's analysis: When homeownership rates jumped to 69% in 2005 from a long-term average of 64% the decade before, Whitney figured that 10% of the U.S. population had only recently gained access to the credit that allowed them to buy their houses. "And those were the guys most at risk," she says. This is precisely the class of borrowers being cut back out

[verwijderd]
0
klopt het dat de onstane rechthoek in de grafieken een voortzettingspatroon is richting koersdoel 314?
388 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 913,39 +2,76 +0,30% 18:05
AMX 956,98 +9,29 +0,98% 18:05
ASCX 1.218,94 +3,51 +0,29% 18:05
BEL 20 4.029,25 +60,44 +1,52% 18:05
Germany40^ 18.874,20 +157,78 +0,84% 21:44
US30^ 39.896,10 +344,60 +0,87% 21:44
US500^ 5.306,26 +61,31 +1,17% 21:44
Nasd100^ 18.598,20 +280,70 +1,53% 21:44
Japan225^ 38.691,70 +108,70 +0,28% 21:37
WTI 78,31 +0,60 +0,77% 21:44
Brent 82,82 +0,44 +0,53% 21:43
EUR/USD 1,0881 +0,0063 +0,58% 21:44
BTC/USD 66.393,92 +4.749,25 +7,70% 21:44
Gold spot 2.386,26 +28,27 +1,20% 21:44
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 638,800 +17,800 +2,87% 17:39
DSM FIRMENICH AG 108,050 +2,650 +2,51% 17:36
IMCD 147,400 +2,950 +2,04% 17:36
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,670 -1,020 -6,11% 17:35
Ahold Delhaize 29,100 -0,480 -1,62% 17:35
ING 16,188 -0,228 -1,39% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront