Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Geen paniek

89 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
0
TA: Geen paniek

Bas Heijink - 19 jul, 08:30

"Ik blijf positief op AEX, maar pas op voor verslechtering. Onder 318 onstaat ruimte naar 306-309..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
quote:

Redactie IEX.nl schreef:

TA: Geen paniek

Bas Heijink - 19 jul, 08:30

"Ik blijf positief op AEX, maar pas op voor verslechtering. Onder 318 onstaat ruimte naar 306-309..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
Beleggers raken altijd snel in paniek,
en de Nikkei is toch weer flink lager gesloten.
Dus waarom nu positief blijven?
Sterker nog zo me niks verbazen als de Aex nu echt binnenkort onder de 300 duikelt.

liebregts301
0
Mogelijk steun rond 321, maar als die niet houdt, dan dalen we zo 6 a 7 % verder deze week. Let op: als er in de daling gaps gaan ontstaan (liefst twee dagen achtereen) dan is het leed bijna geleden.
kolenboer
2
Je kunt beter kijken naar de Baltic Dry Index, deze daalt al weken, een betere economische voorspeller is er niet.

Bas werkt bij een bank dus mag nooit geen negatieve dingen schrijven anders krijgt hij gewoon ontslag. Zijn verhalen zijn dus sterk gekleurd en al denkt hij dat er een daling aankomt zal hij nog steeds positief blijven.
[verwijderd]
0
quote:

kolenboer99 schreef:

Bas werkt bij een bank dus mag nooit geen negatieve dingen schrijven anders krijgt hij gewoon ontslag.
Dat zal wel meevallen denk ik zo. Ik ben ook maar een beurs amateurtje, zal me benieuwen welke kant het opgaat.
[verwijderd]
3
Deze TA is weer eens onduidelijk..slag om de arm naar alle kanten. Grafiekje vind ik slecht en bestaat uit een warwinkel van lijnen zonder enige indicatie.
[verwijderd]
2
Zit ik net heel stukje te schrijven schijnt er een nieuw verhaal te zijn. Rigsby hoop dat je hier kijkt.

Even kleine toevoeging. Best Rigsby,

je moet niet geloven wat men je wijs maakt over cijfers. Inflatiecijfers of huizen cijfers of bankentest gegevens of werkloosheidscijfers.

Wat denk je nou dat er banken zullen zijn die niet door de bankentest komen? Tuurlijk komen ze er allemaal doorheen met misschien wat critische kantekeningen om de test wat meer "body"te geven. Als er een paar banken niet door de banktest komen veroorzaakt dat nml. weer nieuwe bankruns ellende overheidstekorten etc.

Vreemd goldman baas blijft zitten en toch echt wel de hele boel belazerd. Wellink blijft zitten. Ik heb grote twijfels over zikjn know how maar het zal wel een vazal zijn van bilderberg. Iedereen blijft zitten terwijl we hartnekkig op zoet gaan naar een zondebok. Terroristen misschien. Die zitten ergens op een berg!! Ze zijn al jaren nu al meer dan 8 jaar aan het zoeken. Maar ze vinden hem niet? Hij schijnt zelf omringt te zijn door een klein leger. Saddam hadden ze snel te pakken en die zat onder de grond.

Een boeing vliegt door het pentagon maar geen spoor van een vliegtuigonderdeel gevonden?

Zo kan je nog uren doorgaan. De hele beurswereld vult zijn zakken op ongerlovelijke manier. Waar komt dat geld vandaan? Van de kleine belegger misschien. De goldman sachses doen het met voorkennis manipulatie en bedrog(special product)
en met wat moet de kleine belegger het doen?? Met bas!!!

Sorry bas geintje hard misschien heel hard maar wel waar.


fred optie - 19 jul 10, 08:24

Beste Rigsby,

Ik zat net in bad en dacht hetvolgende.

Allereerst is een spaarrekening ook niet veilig daar deze crisis een systeemcrisis is en ik dus eigenlijk beleg in schulden. Ik verwacht (niet op handelen aub daar ik de wijstheid zeker niet in pacht heb) dat het fianciele stelsel zoals wij het kennen best wel eens kan omvallen. Is het niet nu dan wel over 15 jaar. Echter op het moment is er sprake van , volgens mij, een soort gevoelsdeflatie en kan een spaarrekening dus best daar je niet alleen de rente krijgt maar je geld ook meer waard wordt.

Wat ik echter gedaan heb is meer dan 50% in spullen je weet wel welke en wat grond gekocht hier.

De meest belangrijkste vraag is volgens mij wat neem je als leidraad (benchmark) iets is wat waard t.o.v. wat? Als je geld neemt lijkt mij dat op dit moment een beetje gevaarlijk daar juist daar de problemen liggen. Zelfde geld voor de AEX die is gezakt maar eigenlijk veel verder dan er staat. Nu deflatie en was inflatie en de aex van 15 jaar gelden vergelijken met nu slaat nergens op daar het totaal andere fondsen bevat en een andere weging.

Zijn aandelen beter dan een spaarrekening? Op langere termijn wel als je vreest voor het financiele stelsel denk ik. Maar voorlopig misschien even niet. Opvallend is dat ondanks de lage rente mensen toch niet massaal in de aandelen stappen wat als de rente gaat stijgen? Waarschijnlijk hebben ze genoeg van al de verliezen die de gem. aandeelhouder belegger de laatste 15 jaar of langer geleden heeft.

Ik doe niks in aandelen omdat ik teveel gezien heb denk ik. De hele beurshandel lijkt mij een kunstmatig in het leven gehouden handel waar alleen de prof. handellaar (arbitrant) en brokers banken beter van worden. Waarom niet gewoon de beurs 1 dag per maand openen en dan die stukken wat heen en weer gooien klaar. Ga je ook weer beetje terug naar het doel van de beurs zeg maar wat niet is gokken.

De waarde van een aandeel is geheel vaag. Ik heb banken gehandeld met k/w verhouding 4 en boven de 10. Iedere keer weer anders. Het brengen van een bedrijf naar de beurs is goed voor de verkoper van de aandelen die is gelijk binnen. Niet diegene die de aandelen koopt. Veel zakkenvullerij. Dus ik heb er geen vertrouwen in. Tevens heb ik te vaak gezien hoe grote effecten banken eerst de keors oppompen en later met koopadvies komen. Allemaal schandalig. Zo kan ik nog wel even doorgan.

Het hele stelsel op het moment lijkt mij ziek waarbij de "bovenlaag" alles gejat heeft bonussen etc. Waardoor het gewone volk in principe steeds meer geld moet creeeren(lenen) om deze mafiosi te betalen. Deze mensen ontlopen de dans toch wel terwijl bijv de PVV bloeit daar de zondebok toch ergens gezocht moet worden daar de mensen te dom zijn om de echte zondebokken te (willen ) zien.(bouwfraudepraktijken komen eraf met een regeling)Men ziert leiver de criminele buitenlander die iets uit een winkel jat alszondebok i.p.v. de man in pak die 1000 000 X zoveel jat.

Meer en meer verwacht ik burgerlijke ongehoorzaamheid (Griekenland) wat het stelsel zal doen wankelen. Meer en meer valutaire problemen(Griekenland, Portugal, Spanje).

Oplossing? Geen idee eigenlijk misschien moeten we het bas vragen? Maar geld is dus ook link.

De beurs? Ik weet nog dat de index van 700 naar 600 ging. Ik stond daar toen. Komt er een nieuwsjournalist naar mij toe en vraagt: zeg fred denk je dat dit de bodem is? Nee zei ik. Waarom dan niet? De bodem is 0. Want zo denk een mm. Daarna ben ik ook nog gevraagd door RTLZ om een verhaal te houden over aandelenhypotheken. Ik zei ok doe ik, alleen..... het zal niet positief zijn zei ik. Ok fred dan zoeken we wel een ander. Dat is de beurs ten voeten uit. Begrijp je wat ik bedoel?

Mijn oplossing. Lekker doorleven en je ding doen. Ga zo weer ff fietsen ze zoeken het allemaal maar uit.

Fred
VvV91
0
@kambipor: We bevinden ons nu eenmaal in een zeer lastige situatie die voor niemand duidelijk te voorspellen is. Bas licht dat hier verder toe. Ik lees veel dat mensen vinden dat beleggers de goede cijfers uit het bedrijfsleven links laten liggen, pure onzin, de winst van JP morgan is voor een grootdeel afkomstig uit een reserve potje, oorspronkelijk bedoeld om klappen omtrent slechte leningen op te vangen. De cijfers van Intel en ASML zijn hoopgevend het wordt echter niet verder door getrokken naar de andere bedrijfstakken. Ierland heeft weer een kredietverlaging gekregen van Moody's. Ik verwacht een verdere terugval de komende dagen. Ik ben erg benieuwd naar de uitslagen van de stresstesten, dit kan nog voor veel ophef gaan zorgen. Waar ik me over verbaas is dat de leningen die de banken in bijv. Griekenland hebben uitstaan niet worden meegenomen in de beoordeling. Back on topic: concreet verwacht ik een terugval in eerste instantie richting de 312 voor de AEX
VvV91
0
Prachtig stukje fred optie! Ben het met je eens, met name beftreffende het economische stelsel dit blijft niet meer in stand te houden. Wat nog wel eens een goede belegging kan zijn: Fysiek goud, mocht iedereen zijn schuldpapieren in goud willen gaan omwisselen bij de banken komt er een enorme run op goud. De banken hebben het namelijk niet, en mocht het systeem omvallen dan zit je met fysiek goud zeer goed verwacht ik.
New dawn
0
quote:

Redactie IEX.nl schreef:

TA: Geen paniek

Bas Heijink - 19 jul, 08:30

"Ik blijf positief op AEX, maar pas op voor verslechtering. Onder 318 onstaat ruimte naar 306-309..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
Zo langzamerhand vind ik dat je kunt stellen dat we niet zijwaarts meer bewegen maar naar beneden.

stockcharts.com/h-sc/ui?s=$aex

Aanvankelijk was het niet zo goed te zien, maar de tijd heeft het laten zien.

Wat dat betreft houd ik mijn lange puts.
kolenboer
1
Die stresstest is helemaal volksverlakkerij. Wie daarin gelooft snapt er helemaal niets van. Dat is gewoon om de mensen een rad voor de ogen te draaien. Alle banken komen er gemakkelijk door want anders komt er grote paniek. De westerse wereld is gewoon failliet en wordt met gedrukt geld (van ECB en FED) overeind gehouden al zal men dat nooit toegeven.
[verwijderd]
2
Goud: heb ik ook aan gedacht. Naar de verhalen geluisterd van w. Middelkoop die ik nog persoonlijk ken van de beurs. Althans we kennen elkaars uiterlijk.

Vertel mij wat is de intrinsieke waarde van goud? Wat kan je er mee?

Voor zover ik weet is er door de geschiedenis heen veel materiaal gebruikt als geld. Schelpen die houten stok hoe heet hij ook alweer? Uh Tallystick!!! Noem maar op. Goud echter is volgens mij de oude naam voor geld.

Mocht uiteindelijk alles vallen dan vraag ik mij af wat je met goud kan doen?Olie begrijp ik ja thee koffie alles waar je daadwerkelijk wat mee kan eten of gebruiken. Maar goud? Misschien. Ik zie het niet zo.

Het is allemaal heel erg lastig, vind ik, om alles te begrijpen en een idee over te hebben daar alles een plus en min heeft. Ik weet het niet en hoe meer ik er over denk hoe vager alles wordt. Als je nou eens goed nadenkt over geld hoe het in elkaar steekt wie de macht heeft. Zoals Willemkoop zegt creatie uit het niets. Rente geld wat niet bestaat. Enz enz de dimensies. Dan is het allemaal moeilijk.Geld is uiteindelijk bedoelt om dingen te ruilen om het ruilen makkelijker te maken. Echter dit is ontaard in iets anders net zoals de beurs. Net zo als het kapitalistische systeem of communistische syteem. Ontaard in een machine van corruptie en valse propaganda. Zo denk ik er over althans.

kijk in Amerika draait alles nog veel meer om geld dan in Europa. Van jongs af aan worden kinderen opgeleid klaargestoomt voor de toekomst. Weg blokkendoos, daar het je niks aan, een laptop dat is goed voor ze. De toekomst wordt op jonge leeftijd al gedefinieerd als goed of succesvol. Zo niet anders wordt je putjesschepper en dat is vreselijk. Dit doel moet koste wat koste berijkt worden de beste scholen bijlessen etc. De wedstrijd is begonnen!!!

Dit proces houdt echter nooit op! En tijdens hun hele leven is men bezig een andere situatie voor hen zelf te creeeren waarvan men denkt dat die beter is dan hun huidige situatie. Dat heet westerse economie. Stilstand is achteruitgang. ETC etc.

Ondertussen doe ik er ook rustig aan mee hoor. hahahahahaha.
[verwijderd]
0
Kolenboer 99, ben het met je eens dat de BDI een belangrijke pijler is. Beurs zit ook al een tijdje gevangen.
Vandaag eindelijk positieve draai in de BDI. Stijgt 20 punten naar 1.18%. Herstel kan super snel gaan. De wereld beurzen kunnen eindelijk doorbreken en Bas krijgt gelijk.
[verwijderd]
0
Overigens, Saddam is niet door de Amerikanen gepakt maar door de Koerden. De eer moest aan de VS toekomen. Ik las ook dat een daling in de DOW op vrijdag gevolgd wordt een maandag stijging, zoals gebruikelijk geformuleerd als een grove vuistregel net als alle andere regels in de beleggingswereld. En een crash? Dat is intussen tv-vermaak net als dat nietszeggend spelletje voetbal. Dat laatste is de dwaasheid zelve: de FIFA de baas laten zijn in een land alleen ... en dan is beleggen leuker dan dat doldwaze spel. Kortom, omlaag met de beurs want 'de economie' draait niet zoals het moet op geleend geld.
[verwijderd]
1
quote:

Opgewekt schreef:

De wereld beurzen kunnen eindelijk doorbreken en Bas krijgt gelijk.
het stijgt nu wel.
VvV91
1
@Fred optie: hahahaha, tjaa ik doe er ook aan mee.....
De intinsieke waarde van goud, dat heeft ie niet eigenlijk. Olie op korte termijn nog wel maar op lange termijn ook niet meer. Daarnaast is olie moeilijk op te slaan in de achtertuin:P Goud heeft als grote voordeel dat het iets is wat het meeste op geld lijkt en over de gehele wereld waarde vertegenwoordigt. Het vertrouwen in goud zie ik niet verdwijnen zoals de met de dollar en de euro wel kan en misschien ook wel gaat gebeuren. Misschien goudensierraden, die hebben wel een intrinsieke waarde. En net zoals u/jij vrees ik een beetje voor de toekomst. Inderdaad de falende managers en leiders blijven aan de top, bijv. dhr. Wellink. Ik verbaas me erover de banken (amerikaanse) zich voor schamele bedragen 'vrijkopen'. 550miljoen respectievelijk 725miljoen. Overheden proberen nu een slagaderlijke wond te dichten met goedkope slecht plakkende plijsters. Zoals je wel kunt raden: DAT GAAT NIET. De huidige leiders moeten het veld ruimen en het is tijd voor een grootscheepse reogranisatie om maar in bedrijfstermen te spreken. Ik ben overigens wel een fan van w van middelkoop, ik ben van mening dat hij het als een van de weinigen bij het rechte einde heeft. Een week geleden was iemand van Theodoor gillessen en Corné van Zeijl te zien op RTLZ over de toekomst, ik verbaas me over de naieviteit waarmee er gesproken werd. Het leek wel een reclame om maar vooral te gaan beleggen want 'we staan er goed voor', ik vroeg mezelf af: menen jullie dit nu werkelijk? Ik zou graag eens een kijkje in de portefuille van de heer van Zeijl nemen...
[verwijderd]
0
Geen paniek! Schijnt in ieder geval vandaag uit te komen. Beurzen in de plus terwijl ze eigenlijk zo'n -0,8% in de min hadden moeten staan volgens Bartjens. Een heleboel zijn weer short gegaan. Maar dat kan erg gevaarlijk zijn in deze rare tijd.

De wereldeconomie blijft voorlopig nog wel behoorlijk groeien. Verder is bijna elke recessie gewoon overgegaan. Meestal volgen 4 jaren van gestage groei. De bedrijfscijfers zien er toch wel goed uit. Dus een dubbele dip voor de wereldeconomie zit er totaal niet in. Misschien een kleine dip voor de EU of de VS, maar zelfs dat heeft een kleine kans denk ik.

Per saldo blijf ik toch wel positief voor de wat langere termijn. Wellicht moeten we gewoon wat geduld hebben. En een beetje geluk natuurlijk!

Geluk allemaal!

[verwijderd]
2
Nou ik schrijf wel erg veel vandaag hoop dat dat ok is.

Als eerste een reply voor vvv. Of olie omhoog gaat of niet weet ik niet bedoelde meer dat ik begrijp dat dat waarde heeft. willem Middelkoop ziet veel wel goed lijkt mij. verder ben ik het met je eens dat de pleisters niet genoeg zijn. En er zal wel een reorganisatie plaatsvinden.

Wat betreft Corne en al die anderen denk ik dat ze meoilijke baan hebben en te oud zijn om van baan te veranderen. Heb vaak (enige keren) met zulke mensen gesproken ooit lezing gegeven met iemand van Robeco. Wil naam niet noemen maar die mensen zijn te oud of hebben m.i. te weinig know how om te kunnen oordelen. Vaak zijn het mensen die er niet voor gestudeerd hebben. Echter ze kunnen goed praten. Ooit lezing van Rabo waar ze mij voor uitgenodigd hadden. Ik zit daar met hele zaal vol boeren. Goede vriend van mij was nml boer en tevens voorzitter van plaatselijke rabo bank. Die meneer van Robeco vertelde iedereen grote onzin maar daar die boeren geen verstand van zaken hebben geloofde ze allemaal die man van Robeco daar ze vertouwen hebben in de Rabo. Zeer begrijpelijk. Het was ten tijde van de Aziecrisis. Aan het eind van de lezing stelden ze allemaal vragen aan hem omdat ze al zoveel geld kwijt waren geraakt. Mijn vriend de boer ook trouwens.

Ergens tijdens de lezing maakte ik een opmerking waarop de man het antwoord schuldig moest blijven. De robecoman maakte er een grapje van. Iedereen moest lachen en daar zat ik dan. Begrijp me niet verkeerd ik vond dat hij het commercieel zeer knap deed. Ik vroeg mij alleen af wat er zou gebeuren als hij geen aandeeladviseur zou zijn maar dokter. Dan waren al zijn patienten dood geweest zo lijkt mij. Het volk wilt horen wat ze willen horen. Als de waarheid niet uit komt dan sluiten ze hun oren.

Ik wil niet snel oordelen oven mensen maar heb ooit aan RTLZ gevraagd toen die op de vloer zaten waarom ze nog zulke mensen vroegen hun verhaal te doen.

soms wilden mensen investeren in mijn bedrijf. Ik had het niet nodig maar ik wees hun als eerste op de risico's. Dat moesten die analisten ook eens doen. Want velen geloven die mensen met alle negatieve gevolgen van dien.

Reply mrsplm. Iedere recessie gaat over klinkt mij in de oren als beurzen stijgen altijd. Huizen gaan altijd omhoog etc. Voor onze Westerse beschaving had je andere beschavingen die allemaal weg zijn. Wie vertelt mij dat het Amerikaanse rijk niet aan het vallen is?

Je kan mij neg noemen maar ik denk dat er wel iets beters te bedenken is dan dit systeem. Ok propaganda vertelt ons dat democratie en kapitalisme zo goed is. Echter als ik hier in Rusland zit kan ik weinig mensen vinden die het communistische systeem zo slecht vonden. Ook de jongere mensen niet. Misschien is iedere recessie voorbij gegaan maar ten koste van wie??

Als ik hier 10 minuten vandaan in de rimboe rij weten ze niet eens wat crediet crisis is. Bedrijfscijfers? Geen idee. Ze zijn gelukkig met hun boerenland. Het schijnt ook anders te kunnen. Je hoeft zelfs niet zover te kijken.

Je blijft positief voor de wat langere termijn. Wat is jouw definitie van positief? Die idiote beurs?
89 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 878,71 -0,12 -0,01% 02 mei
AMX 919,34 +3,90 +0,43% 02 mei
ASCX 1.172,42 -17,97 -1,51% 02 mei
BEL 20 3.893,20 +9,94 +0,26% 02 mei
Germany40^ 17.940,90 +44,40 +0,25% 02 mei
US30^ 38.141,33 0,00 0,00% 02 mei
US500^ 5.063,59 0,00 0,00% 02 mei
Nasd100^ 17.512,21 0,00 0,00% 02 mei
Japan225^ 37.812,60 0,00 0,00% 02 mei
WTI 78,95 -2,63 -3,22% 02 mei
Brent 83,57 -2,37 -2,76% 02 mei
EUR/USD 1,0730 +0,0019 +0,18% 01:52
BTC/USD 59.153,89 +1.307,32 +2,26% 01:52
Gold spot 2.303,50 -0,21 -0,01% 01:52
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ING 15,808 +0,946 +6,37% 02 mei
PROSUS 32,690 +1,180 +3,74% 02 mei
ArcelorMittal 24,330 +0,740 +3,14% 02 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
BESI 120,400 -5,100 -4,06% 02 mei
ASML 811,400 -21,300 -2,56% 02 mei
ASMI 581,800 -13,400 -2,25% 02 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront