Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Richard Abma - AEX <300

61 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
GOEROE
0
Vreemd is het toch dat ik vijf dagen geleden op de sites van een aantal 'goeroe analisten'heb gezegd dat men eens moest kijken naar de Hindenburg Omen. En nu doet men dat met natuurlijk nog enig advies (wat niet klopt).

Verder heb ik gezegd dat men eens moest kijken naar de Zero Hedge en vooral die van 13/08/2010. Hierin kun je lezen hoe Goldman 360 gr. is gedraaid.
Is dit bedrog: ja dus. Maanden heeft men volgehouden dat het goed ging en dat men aandelen moest kopen en nu......lees maar zelf.

Verder: in december 2010/januari 2011 zal de euro/dollar 1 op 1 staan.
GOEROE
0
Oh ja vergeten te zeggen:

in mei t/m juli zijn er miljarden aan dollars uit de markt gehaald en de beurs blijft maar stijgen.
Wie zouden dat nu zijn.
Het antwoord weet u zelf wel, toch?
el toro invencible
0
quote:

Sander40 schreef:

Iedere keer een negatieve column van deze gast.
Ongelooflijk.
Hij is er gewoon veel te veel mee bezig; dan ben je iedere dag gefrusteerd.

Ik heb het ermee te doen: met (professionele) beleggers, die hun geld moeten verdienen via de aandelenmarkt. Ik bijna zeker, dat er betere en zeker leukere en gezondere manieren zijn om je inkomen bij elkaar te krijgen.
tsja werken als loonslaaf? :)
GOEROE
0
Ha Sander,

Wees realistisch, dat is het motto.

Leg alle grafiekjes op elkander en dan zie je wat er gebeurd of zal gebeuren.

Je kunt niet de wereld economnie oplossen om maar meer schulden te maken. Totale onzin.

Bernanke heeft het nooit bij het rechte eind gehad en zal dat ook nooit hebben.

Lees even Zero Hedge van 13/08/2010.
[verwijderd]
1
Beste Richard,

Ik vind het nivo van je kolom erg laag. Je weet kennelijk nog steeds niet het verschil tussen inductie en deductie.

Je bent steeds negatief. Dat kan nooit goed zijn voor een belegger. Je moet steeds switchen. Dat is ook de grote fout van de pensioenfondsen geweest. Toen de recessie begon hadden ze behoorlijk moeten switchen. En midden 2009 weer moeten switchen.

Je begeeft je nu wel in heel obscure TA. Astrologische TA zeg maar.

Nu hebben we eigenlijk weer grote twijfel over de economie. Maar nu staan de koersen nog behoorlijk relatief laag. Dus nu hoef je niet zo veel aandelen te verkopen. Het zou meer logisch zijn om juist nu wat aandelen bij te kopen nu ze relatief laag staan.

Verder denk ik dat bijna niemand met flinke kans kan voorspellen hoe de koersen zich zullen ontwikkelen.

Ik vind 300 voor de AEX wel erg laag hoor, dit gezien de enorme winsten van de bedrijven en de groei van de wereldeconomie.

Ik heb toch het gevoel dat we de komende maanden gaan stijgen. Bernanke en Geithner zijn echt geen domme jongens. Ze doen er alles aan om de Amerikaanse economie te ondersteunen.

Maar ja, we zullen zien.
Humans R underrated
1
Zero Hedge lijkt op het eerste gezicht een domme boze burger site. Veel dommig geklaag op Wallstreet en geschreeuw dat Amerikaanse banen binnenshuis moeten blijven.
Is dat nou wel een betrouwbare bron?

Als Goldman Sachs 360 gr gedraaid is trouwens, is er dus niks veranderd, behalve dat ze een pirouette gemaakt hebben.
[verwijderd]
0
En ... omdat velen short zitten of wachten met veel cash, de versnelling naar boven heel hard kan gaan. Mits natuurlijk de werkeloosheid verbetering laat zien. En de huizenmarkt natuurlijk uit het dal kruipt. En waarom zou dat niet? Beetje geduld dus!
Herr Professor
3
quote:

BeursBulletin.nl schreef:

Volgens Richard W. Miller, Ph.D zou men, als men aan het begin van 'jaar 0’ niet belegd zou zijn en op 30 juni van 'jaar 2’ zou instappen in de S&P500, om weer uit de markt te zijn tussen augustus en oktober van jaar 7 en opnieuw zou uitstappen aan het einde van jaar 9 (nu dus!), zou de waarde van $ 1 die in 1900 werd geïnvesteerd $ 6660,86 in 2002 waard zijn tegenover slechts $ 148,41 wanneer u volledig belegd zou zijn gedurende de volledige periode. Beleggen volgens deze cyclus zou 44,9 keer meer rendement hebben opgeleverd dan buy and hold. De verklaring hiervan zou zijn dat het economische hoogtij in de laatste helft van het decennium wordt gevolgd door consolidatie in de vroege jaren van het volgende decennium. Dit wordt ook wel eens “de Kater van de Cyclus van het Decennium” genoemd.

Onderzoek van Robert McHugh bevestigt het bovenstaande. Het hele artikel is te vinden op
www.beleggen.com/columns/2010-wordt-e...
Lieve BB. Dat is data-mining. Iedereen kan een set regels verzinnen waarmee een rendement van 1000% of zoiets wordt behaald op de resultaten uit het verleden. Dat soort grafieken staan ook in iedere folder waarmee een bank weer een nieuw beleggingsproduct aan de man wil brengen.

Op internet staan duizenden van dat soort 'vondsten'. Ik heb er zelf in het begin van mijn beleggingcarriere ook een flink aantal gevonden. Blij dat ik was! totdat je ze in het echt uitprobeert....Dat is het probleem van data-mining: je vindt altijd iets, maar het zegt niets. In ieder statistiek boek staat dit.

Die Hindenburg is wat dat betreft wel helemaal een giller. Vijf compleet willekeurige regels die dan nog maar matig voorspellen dat er een daling van 5% (!) aankomt. Ik kan met vijf regels makkelijk een systeem vinden waarmee ik in de afgelopen 10 jaar 1000% had gemaakt.

Succes allemaal!
[verwijderd]
1
Jeetje de aanwijzingen voor een daling zijn net zo makkelijk te vinden als een speld in een hooiberg. Eenmaal gevonden zijn het argumenten die ook niet erg overtuigen. Ben het dan ook eens met mrsplm.

Eerst was het een perfect storm met h&s patronen, death crosses van de belangrijke MA's, nu zijn ze nog obscuurder.

BTW, koop nooit staatsloten die eindigen op 728. Winnen ook nooit, en aangezien ik er nooit mee gewonnen heb verwacht ik ook dat dat nooit meer zal gebeuren.

Julian247
0
Julian247
0
door alle negatieve berichtgeveing van al die domme analisten zijn beleggers behoorlijk kopschuw gemaakt. Daardoor hebben dit soort gasten eigenlijk 20 punten voordeel want de aex had in normale omstandigheden met zulke bedrijfscijfers natuurlijk allang rond de 380 gestaan
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Victor123 schreef:

Als Goldman Sachs 360 gr gedraaid is trouwens, is er dus niks veranderd, behalve dat ze een pirouette gemaakt hebben.
Haha lol, dat is hun sterkste balletnummer:)
[verwijderd]
1
quote:

Redactie IEX.nl schreef:

AEX <300

Richard Abma - 18 aug 2010, 11:45 uur

"Genoeg eigenaardige en minder-eigenaardige redenen voor een AEX-stand onder de 300..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

Abma, lees nou eens de reacties man :

Geen vlees nog vis artikel.

Nu nog ff wachten wat Yomanda vindt, dan weten we het allemaal zeker !

Sterk staaltje Tunnelvisie dit.

Glazen bol.

wat een onzin zeg....

Hoe lang voorspel je nu al een koers onder de 300?

Wat een prut verhaal , totaal nergens op gebasseerd , het wordt tijd dat de werkgever van heer Abma , OHV vermogensbeheer , een goede mediator inschakeld

Iedere keer een negatieve column van deze gast.
Ongelooflijk.
Hij is er gewoon veel te veel mee bezig; dan ben je iedere dag gefrusteerd.

Ik vind het nivo van je kolom erg laag

Je bent steeds negatief. Dat kan nooit goed zijn voor een belegger

waarom blijf je toch zo op je eigen gelijk hameren, je krijgt iets zeurderigs nu

------------

En maar doorgaan .....
[verwijderd]
0
wanneer, dat is de vraag.

ik zeg dat de aex nog boven de 500 zal komen!

maar.... wanneer?
Jeroenio
1
1. Een slecht begin van dit jaar voor aandelenmarkten (zie Januaribarometer)

2. Dit jaar eindigt op een 0 (decenniumcyclus). Een jaar dat eindigt op een 0 duidt meestal op een bearish jaar tot in oktober. Zo is de S&P 500 in de afgelopen honderd jaar slechts drie keer positief geëindigd in een jaar dat eindigt op een 0. In de overige jaren (op een 0) liet de S&P 500 in de meeste gevallen dalingen van meer dan 10% op jaarbasis zien.

3. Het is een mid-termverkiezingsjaar.

Dit zijn alle drie ´redenen´ gebaseerd op statistieken uit het verleden. Ik zelf heb geen enkele wijsheid in pacht over hoe de aandelenmarkten het restant van het jaar gaan presteren. Maar de heer Abma gaat er steeds ´merkwaardigere´ argumenten bijhalen om zijn bearish visie te ondersteunen. Ikzelf ga vrijdag heel vroeg, een weekje naar Tenerife en ik hoop dat de wereld nog bestaat als ik terug kom. En zoniet dan hoop ik dat Tenerife nog bestaat, dan blijf ik daar wel, lijkt me ook geen straf. Succes en wijsheid iedereen. Mvgr Jeroen
[verwijderd]
0
quote:

Elvis lives IV schreef:

Zijn de dames en heren bekend met de KKI.

Koffiekamer klaag indicator?

Hoe meer klaag, hoe hoger de beurs..

En ohja, de KKI gaat pas echt OB als diverse personen elkaar beginnen aftezieken :)
De KKI is ook recht evenredig met de IV
[verwijderd]
0
Beste drpipi10,

Naar mijn mening is dit iets te kort door de bocht. De ratio van de indicator werd ooit geschetst door Peter Eliades: “The rationale behind the indicator is that, under normal conditions, either a substantial number of stocks establish new annual highs or a large number set new lows – but not both.”

Ofwel, in een gezonde markt, of die nu stijgend of dalend is, zal het aantal aandelen dat een nieuwe high of een nieuwe low voor het jaar maakt, aangeven of we bullish of bearish moeten zijn. Veel nieuwe highs in combinatie met weinig nieuwe lows is bullish en omgekeerd. Echter, zowel veel nieuwe highs als veel nieuwe lows is een ongezonde marktomgeving.

Er dient een bevestiging te volgen in de vorm van nóg een waarneming. Beide waarnemingen dienen binnen 30 dagen plaats te vinden.

In 77% van de gevallen daalden de markten tenminste 5%. In één op de 13 gevallen faalde het omen.

We zullen zien...Eerst wachten op een tweede waarneming. Succes allemaal!
[verwijderd]
0
Ik ben het eens met de heer Abma. Dat weet u allen. Maar ik zeg: "De AEX komt dit jaar nog onder de 400!!!"
61 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 897,78 +6,65 +0,75% 11:20
AMX 935,49 +7,40 +0,80% 11:20
ASCX 1.184,36 +9,76 +0,83% 11:05
BEL 20 3.970,20 +41,20 +1,05% 11:20
Germany40^ 18.295,50 +120,29 +0,66% 11:20
US30^ 38.926,61 +84,08 +0,22% 11:20
US500^ 5.185,53 +7,40 +0,14% 11:19
Nasd100^ 18.084,54 -4,99 -0,03% 11:19
Japan225^ 38.881,22 +20,14 +0,05% 11:08
WTI 78,61 +0,01 +0,01% 11:19
Brent 83,39 +0,04 +0,05% 11:19
EUR/USD 1,0762 -0,0007 -0,06% 11:20
BTC/USD 64.334,14 +815,25 +1,28% 11:20
Gold spot 2.316,80 -6,84 -0,29% 11:20
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.211,200 +34,400 +2,92% 11:02
DSM FIRMENICH AG 104,500 +1,500 +1,46% 11:01
RELX 39,560 +0,540 +1,38% 10:56
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 24,040 -0,310 -1,27% 11:02
PROSUS 33,525 -0,140 -0,42% 11:02
KPN 3,362 -0,001 -0,03% 11:02

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront