Versatel « Terug naar discussie overzicht

Verslaving!!

31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
6
Mannebroeders,

Ik heb vanmorgen een goede preek gehad over Exodus, de 10 geboden.
Die kwam behoorlijk bij mij aan. Exodus praat over Gods liefde, om het joodse volk te bevreiden uit de slavernij.
Maar dat speelt vandaag aan de dag met ons ook nog steeds.
Ik ervoer tijdens de preek, dat ik verslaafd geraakt was aan de aandelenbeurs en alles wat daarbij hoort.
Je merkt dan ook, dat je veel minder met je omgeving, famillie en vrienden, bezig bent.
Ik ga in de toekomst mezelf er op oefenen, om meer evenwicht hierin te brengen.
Vorige week had ik een behoorlijke tik op mijn neus gehad en was gedurende 4 dagen geheelonthouder van aandelen geworden. Maar de verslaving laat zich niet zomaar verslaan en na woensdag was ik weer volledig in de running.
Ik zal er beter op letten, dat ik niets moet, maar dat ik mag.
Mijn postings zullen vanaf nu minder inpulsief en vaak zijn, maar ik zal de site beter lezen en dat in me om laten gaan, want er zijn de laatste week inhoudelijk zeer goede stukken verschenen op ons forum, die mij ook zakelijk aan het denken hebben gezet.
Ik geloof, dat ik meer van God en zijn liefde (regels t.b.v. ons) zal moeten uitgaan en het (grote) geld, minder aandacht geven, ten gunste van mijn omgeving.
Hoe dit zal uitwerken, weet ik nog niet, maar met Zijn Hulp, zal het moeten lukken.

Dit wilde ik aan jullie kwijt, omdat ik het vermoeden heb, dat er meer liefhebbers van de beurs zijn, die met een dergelijk probleem worstelen.

VG Ger
[verwijderd]
2
Ik heb o.a. ontdekt, dat verslaging veelal in jezelf zit.
Of te wel je kunt verslaafd zijn aan geld (aandelen), maar ook aan roken, sex en of drank. Of te wel het is zeer goed mogelijk, dat je problemen met enkelen hiervan hebt. Dan is het wel zeker, dat je een probleem hebt, die veelal reeds in de genen via je voorgeslacht aan je doorgegeven zijn.
Toch zijn ze te beheersen, maar je moet voor jezelf eerst tot de ontdekking komen, dat je een probleem hebt. De mens zit zo geraffineerd inelkaar, dat die bewustwording zeer vaak onbewust wordt onderdrukt.
Pas als je dit bewust geworden bent, kun je gaan repareren, in plaats van jaar in jaar uit dit onbewust proberen te stutten.
Want repareren levert positieve energie op en al dat stutten kost je vaak al je energie, met als gevolg om op een gegeven moment tot de ontdekking te komen, dat je ziek geworden bent, omdat je door al dat stutten leeggezogen bent en kwetsbaar geworden bent voor allerlei ziekten.

Het geloof is een goede zaak, omdat je dan meer jezelf onderzoekt of je soms slaaf geworden bent van iets of meerdere ietsen.
En weet, dat dit niet Gods bedoeling met jou is, hij wil je bevrijden uit de slavernij.
En als je Hem dat vraagt om je te helpen hiermee, zal Hij er voor je zijn.

Voor zover mijn geloof.

VG Ger


[verwijderd]
0
het is een versalving ja!!!

maar in het weekend is de beurs niet open en dan hoef je niet achter die pc te zitten? dan kan je lekker naar je ouders of wat dan ook

door de weeks gaan we voor het grote geld

het is nu een tijd van geld pompen naar de bick rekening waar je later veel lol van kan hebben!!!

heel veel lol

JvB

[verwijderd]
0
Beste Ger

Je raakt hem midden in de roos,er is moed voor nodig om jezelf te onderzoeken en een spiegel voor te houden.Het is waar dat het een verslaving is,kijk maar eens hoeveel uur er we mee bezig zijn.

vr gr
albert
[verwijderd]
0
Beste Ger, met beleggen heb ik niet heel veel ervaring zoals je weet, met verslaving heb ik in mijn korte en roerige leven al heel wat ervaring opgedaan, waar ik hier verder niet over uit ga wijden. Het probleem met verslaving is dat de verslaafde datgeen waar hij aan verslaafd is in stand probeert te houden door het verzinnen van exusses. Als jij er aan toe bljift geven werk je de verslaving in de hand. Hetgeen jij schrijft klinkt mij heel bekend in de oren. Ikzelf ben niet verslaafd aan beleggen en doe het beleggen met verstand, dat kan ik over mezelf zeggen. Als jij denkt dat je verslaafd bent aan beleggen en steeds meer risicos gaat nemen om je verslaving te bevredigen, dan heb je een serieus probleem. Of dat bij jou zo is kan alleen jij beoordelen! Het probleem met verslavingen is dat je hetgeen je verslaafd aan bent helemaal zal moeten laten wil je van de verslaving af komen, als dat al tot de mogenlijkheden behoord. Met veel verslavingen is het namelijk zo dat je er nooit meer vanaf komt maar je hetgeen je aan verslaafd bent wel, zei het met moeite, kunt laten.

Gr LArs.

PS Heel goed dat je dit met anderem deeld, begin van de oplossing!!!
[verwijderd]
1
Ja, ik weet van mijzelf dat ik een streke neiging heb om verslaafd te raken aan 'empire-building games'. Zo heb ik eens bijna een heel jaar van mijn leven besteedt aan het computerspelletje 'Civilization', dat een bijna magische aantrekking uitoefend op mensen die kicken op onbegrende opbouw van kennis/macht/kapitaal e.d.. Op een gegeven moment speelde ik het 16 uur per dag, en in de eerste 2 weken dat ik het had viel ik 3kg af omdat ik nauwelijks nog at! (Kwam overigens goed uit.)

Ik merk dat de beurs voor mij eenzelfde soort uitdaging biedt, en het is moeilijk ervan los te komen. Bovendien verschaft het mij veel plezier en voldoening om hier met jullie van gedachten te wisselen en mijn bedenksels te kunnen delen met geinteresseerden. (Ik heb van nature een nogal autistische aard.) Dat draagt ook sterk bij aan de verslaving. Ik volg de gehele dag de koers van Versatel, en dat is volkomen nutteloos, want ik ben niet van plan te handelen wat er voorlopig ook met die koers gebeurt. Ik merk gewoon dat ik het zo leuk vind dat ik het niet kan laten. En dat is natuurlijk precies het kenmerk van een verslaving...

Gelukkig is het een zichzelf financierende verslaving (tot nu toe), dus er zijn eigenlijk weinig rationele redenen aan te voeren om er mee te stoppen. Met 'Civilization' ben ik uiteindelijk vanzelf gestopt, omdat ik er zo goed in werd dat het geen uitdaging meer was. Dus ik hoop erop dat het me ook wel lukt met de beleggen te stoppen als ik eenmaal zo rijk ben dat het teveel tijd gaat kosten om mijn geld te tellen... :-))
!@#$!@!
0
met deze erkenning ben je weer een stap verder op je weg om een onafhankelijk en professioneel belegger te worden :-)

Alexander Elder (verdienen om te beleggen) (die ik op deze fora vaak heb genoemt) kwam erachter dat dit proces een evenbeeld is van de weg die alcolisten nemen om van hun verslaving af te komen en op een evenwichtige manier met alcohol om te gaan. Een succesvolle manier bleek de bekende AA-meetings. (Alcoholist Anonymos, of hoe je het ook schrijft) Hij vervangde gewoon de woorden drinken met beleggen en vond een succesvolle weg om dus een succesvol belegger te worden.

Zelf ben ik bv bijna een jaar geheelonthouder geweest voor ik weer opnieuw begon.
[verwijderd]
0
Duece,

Dapper van je. Herkenbaar. Vandaag is ook zo'n voorbeeld. Ik hang zo'n beetje alweer de hele dag rond op IEX.

Ik ga wat anders ga doen! Nu dus! Dit is mijn laatste posting vandaag. Mijn gezin heeft het een beetje zonder mij moeten stellen de laatste maanden. Steeds maar op het internet rondhangen voor informatie over beleggingen, aandelenkoersen etc.

Wat ik heb ervaren is dat het hebben van een gezin een enorme bescherming geeft. Dat zorgt er wel voor dat je met twee benen op de grond blijft, en op z'n tijd eens wat anders gaat doen.

Groet, en iedereen tot morgen!
[verwijderd]
0
Dan nog maar te zwijgen van hen die alle mogelijke geld ( huishoudgeld, vakatiegeld enz.. ) onmiddelijk gebruiken om nieuwe kansen aan te boren. Meestal zonder de toestemming van het vrouwtje die lijdzaam toekijkt. Waar dan kletterende ruzies uit voortvloeien als ze moeten bekennen dat al het geld weg is door een verkeerde gok.
[verwijderd]
0
Ook voor mij is dit verhaal herkenbaar.Regelmatig de balans opmaken kan geen kwaad.Helaas kom ik dan tot de ontdekking dat ik alweer geen tijd heb gehad om bijvoorbeeld een half uurtje bijbelstudie te gaan doen.Dingen die eigenlijk veel belangrijker zijn dan al het andere.
Morgen toch maar weer eens proberen om het juiste evenwicht te vinden.
[verwijderd]
0
Duece, fantastich hoe jij met jouw postings steeds weer zulke mooie, menselijke, kanten van je meden posters weet los te krijgen. Op zo n dag van bezinning als de zondag, wat voor mij iig wel zo is, is er niks mooiers dan zo n (kwetsbare) kant van de belegger eens te belichten, klasse!

Gr LArs.
Rachmaninoff
2
Beste Ger e.a.,

Ik onderschrijf je boodschap! Ik ben zelf niet heel kerkelijk ingesteld hoewel ik veel tijd besteed aan religieuze muziek (en de teksten die daarbij horen) door mijn muzikale werkzaamheden.
Ik ben wel religieus in een persoonlijke zin: Ik hecht zeer veel waarde aan menselijke waarden zoals: respect voor anderen, mensen in hun waarde laten en het besef dat je alleen goed kunt leven als je goed leeft met anderen.
Ik voel ook de discrepantie tussen dit soort gevoelens en het fenomeen van beleggen dat toch in eerste instantie puur gericht is op geld verdienen (vaak ten koste van anderen). Ik zie echter ook dat beleggen een vak is als veel ander beroepen waarin het altijd van belang is dat je mens blijft: het mag je niet gaan beheersen, je moet kunnen relativeren en nuanceren. Dat geldt dus in alle beroepen! Beleggen is verslavingsgevoelig maar ik ken zoveel work-aholics in andere vakken (waar ik er zelf ook een van was) dat het ook weer niet zo verschillend is. Het handelen op beurzen, of het om geld, aandelen, graan, olie,whatever... gaat is van alle tijden en ik ben wel zo idealistisch om ervan uit te gaan dat dit kan met in acht name van de menselijke waarden.

groet,

Berny

[verwijderd]
0
Beste Ger en alle anderen,

je posting is uit het hart gegrepen. Het kan alleen maar goed zijn om tot de ontdekking te komen dat de "verslaving" je leven is gaan beheersen. Jij hebt daarvoor groot verlies en een "donder" preek nodig gehad. Een ander komt er op een andere wijze achter.
Het positieve daaruit is DAT je er achter komt voor het te laat is.

Toevallig sprak ik vandaag iemand die een beleggingskantoor heeft gehad. Hierbij werden transakties voor enkele grote financiele jongens geregeld. Toen de beurs in elkaar klapte is hij met een hartaanval opgenomen in het ziekenhuis. Het beheerste letterlijk zijn leven.
Hierna heeft hij zich door zijn partners uit laten kopen en doet nu voor het plezier een laag betaalde baan. En hij heeft weer lol in het leven.

Mensen, geld maakt niet gelukkig.

Om een spreuk van Loesje aan te halen: Nu heb ik geld maar nu is het geluk uitverkocht! gaat in veel gevallen op.

Mijn persoonlijke situatie is als volgt: Op 1 oktober 2002 had ik 44K euro verlies geleden. Dit was echter telkens met kleine bedragen gepaard gegaan. Nu heb ik ongeveer mijn eigen ingelegde geld weer terug, en ik zit erop als een kip op haar eieren. Ook ik heb "verslavings" neigingen, omdat ik het geld niet weer kwijt wil raken. Dit trekt ook bij mij een zware wissel op de tijd die ik spendeer aan het volgen van de koers en de tijd die overblijft voor mijn gezin en andere werkzaamheden. Ik heb mij regelmatig voor genomen om het anders te gaan doen.......maar wanneer???

VG Henri.

max21
0
Ha Henri,

Doe misschien net als ik, zorg dat je af en toe een tijdje zonder aandelen bent, dan hoef je niets meer te volgen en bij te houden en dat kan erg ontspannend werken.
Het scheelt natuurlijk ook in welke fondsen je zit, versatel blijft natuurlijk ook een spannend fonds wat dat betreft.

Groet en ik denk inderdaad dat iedereen er wel iets in herkend.

Max
[verwijderd]
0
En wat zijn de gevolgen daarvan, relaties stuk, mogelijk scheidingen.
En je dan maar afvragen hoe dat komt, je hebt toch zo je best gedaan (denk je) om het voor het gezin financiëel beter te krijgen. NEE DUS.
Ik praat dus alleen over die gevallen waar verslaging tot fanatisme gaat lijden (bewust met lange ei)

VG Ger
[verwijderd]
0
Eindelik een onderwerp waar ik wel wat van weet
misschien is verslaving wel een woord waarmee je gebrek aan andere intresse kunt wegdrukken . Als je er voor zorgt dat je verslaafd raakt aan je partner en eventueel kinderen dan kun je beleggen mischien je hobbie noemen.
31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 911,09 -3,86 -0,42% 16:51
AMX 949,39 -5,57 -0,58% 16:51
ASCX 1.210,82 -15,50 -1,26% 16:36
BEL 20 3.983,62 -23,32 -0,58% 16:51
Germany40^ 18.704,20 -64,76 -0,35% 16:51
US30^ 39.867,40 +29,00 +0,07% 16:51
US500^ 5.313,40 +0,82 +0,02% 16:51
Nasd100^ 18.662,40 -26,00 -0,14% 16:51
Japan225^ 38.930,30 -372,50 -0,95% 16:50
WTI 78,85 -0,36 -0,45% 16:51
Brent 83,10 -0,51 -0,61% 16:51
EUR/USD 1,0859 +0,0001 +0,01% 16:51
BTC/USD 70.428,99 +837,07 +1,20% 16:51
Gold spot 2.428,56 +2,34 +0,10% 16:51
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
SHELL PLC 33,040 +0,120 +0,36% 16:35
ASMI 656,600 +1,600 +0,24% 16:35
Wolters Kluwer 147,400 +0,300 +0,20% 16:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.225,400 -20,600 -1,65% 16:35
ABN AMRO BANK N.V. 15,730 -0,235 -1,47% 16:35
Akzo Nobel 64,340 -0,920 -1,41% 16:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront