Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
[verwijderd]
0
ffff
0


Het gaat best goed in België! Zie hieronder en dan het item van de dag in België: Ouders helpen hun kinderen bij aankoop van hun woning en daarbij gaat nog een aardig percentage in het zwart.....
Dat is " het nieuws van de dag" in Vlaanderen. Maar voor mensen die dagelijks in het volle leven staan.... Ach, er is niets nieuws onder de zon. Zie vandag de Belgische websites.

De gemiddelde vastgoedprijzen in België lagen in januari-juni bijna 4 procent hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de cijfers van de federale overheidsdienst Economie. De gemiddelde prijzen van woningen zijn gestegen in alle categorieën, met de sterkste toename in Vlaanderen.


Wat is de waarde …
Is vastgoed een veilige haven?
Snel naar de bank voor een vas…
Hoe worden uw huurinkomsten be…
5 sites voor wie een woning wi…
Lees hier het vastgoedrapport …

De prijzen van woningen zijn opnieuw gestegen. Een gewoon woonhuis is tijdens het eerste semester van 2011 zo'n 3,7 procent duurder geworden en kost gemiddeld 184.866 euro (zie grafiek van de FOD economie onderaan).

Villa's stegen in prijs met 3,5 procent en kosten gemiddeld 326.750 euro. Een jaar eerder bedroeg die stijging 5,3 procent.

Ook de gemiddelde prijzen van appartementen stegen met 3,5 procent. Het gemiddelde bedraagt 190.808 euro. Een jaar eerder bedroeg de toename 5,3 procent.

De prijzen van bouwgronden zijn gedaald met 3,9 procent tot 99,8 euro per vierkante meter. In de vergelijkbare periode het jaar voordien waren ze wel met 14,6 procent gestegen. Achter het Belgische gemiddelde van de bouwgrondprijzen gaan grote verschillen schuil. Het gemiddelde wordt sterk vertekend door verstedelijkte gebieden, waar bouwgrond schaars is. Over het algemeen gezien lijkt de prijsstijging van de bouwgronden echter afgeremd. Alleen in Wallonië, waar de prijzen lager liggen, stijgen ze nog.
[verwijderd]
1
Woningnood wordt aangekaart in de discussie, er is helemaal geen woningnood. Er staan in Den Haag enorm veel woningen leeg, dit komt omdat de huren abnormaal hoog zijn en niemand meer geintresseerd is. Wij krijgen zelfs 500,00 euro beloning als we een huurder aandragen. Dus woningnood bestaat alleen in de statistieken. Dat de huurprijs begint bij + - 700 euro is gewoon niet meer betaalbaar voor gewone mensen. De antikraakwet is alleen maar snel ingevoerd omdat er steeds meer te dure woningen lang leegstaan. Vreemd hé als niemand meer zeker is van zijn baan, en onze eigen overheid zorgt dat alles onbetaalbaar is geworden.
[verwijderd]
0
woningnood als in gebrek aan betaalbare woningen.

(in afrika is ook geen hongersnood omdat er geen voedsel is maar omdat het onbetaalbaar is)
[verwijderd]
0
quote:

Animal Spirit schreef op 31 augustus 2011 20:16:

woningnood als in gebrek aan betaalbare woningen.

(in afrika is ook geen hongersnood omdat er geen voedsel is maar omdat het onbetaalbaar is)
dat heb je goed gezien , als je geld hebt kun je zelfs in africa naar de
mac donalds , dus ook daar is het probleem er is wel eten alleen hebben mensen er geen geld voor.

Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 31 augustus 2011 20:59:

[...]

dat heb je goed gezien , als geld hebt kun je zelfs in africa naar de
mac donalds , dus ook daar is het probleem er is wel eten alleen hebben mensen er geen geld voor.

haha :D
gniuz
3
Wat krijgen we nu.. De NVM die het aandurft om de realiteit van de situatie op de huizenmarkt de wereld in te helpen? Complimenten voor NVM wat mij betreft. Een goed geschreven artikel van dhr. Sweder van Wijnbergen op de site van NVM.

Overgefinancierde huizen remmen mobiliteit:
nieuws.nvm.nl/actual/september_2011/o...
[verwijderd]
1
quote:

gniuz schreef op 2 september 2011 01:01:

Wat krijgen we nu.. De NVM die het aandurft om de realiteit van de situatie op de huizenmarkt de wereld in te helpen? Complimenten voor NVM wat mij betreft. Een goed geschreven artikel van dhr. Sweder van Wijnbergen op de site van NVM.

Overgefinancierde huizen remmen mobiliteit:
nieuws.nvm.nl/actual/september_2011/o...
Dus kunnen de huizenprijzen maar beter stabiel blijven. Dan is er geen restschuld die mensen remt in hun mobiliteit.

Dit artikel is ook weer 1 mening die maar gedeeltelijk klopt. Het is maar net wat je er in wil lezen. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

De banken zijn weer de enigen die profiteren van het huidige systeem. De HRA vloeit rechtstreeks van de overheid naar de banken, wat het indirecte staatsteun maakt. In omringende landen liggen de hyporentes op een niveau wat wij netto betalen of (veel) lager.

Betaalbaarheid van woningen is inderdaad een probleem, maar dat komt niet alleen door de hoogte van huizenprijzen. Ook de bereidheid van banken om te financieren ontbreekt, en het achterblijven van lonen tov totale uitgaven. Het besteedbaar inkomen is de laatste jaren drastisch gedaald; de overheid wil meer geld van de burgers om alle nationale en internationale flaters te kunnen betalen.

De eenvoudigste oplossing voor het op gang brengen van de huizenmarkt lijkt het verlagen van de huizenprijzen. De beste oplossing lijkt mij het afschaffen van de HRA en iedereen de netto rente te laten betalen, ook bij bestaande contracten. Dit is een tarief wat ongeveer in lijn ligt met omringende landen. Banken hebben dan minder inkomsten, maar de Nederlandse burger heeft hier meeste baat bij. En de Nederlandse overheid hoeft zich straks niet te verantwoorden voor ongeoorloofde staatsteun aan banken :).
[verwijderd]
0
Vreemd genoeg hoor je relatief weinig mensen klagen over het drastisch afnemen van de netto koopkracht. Is dat pure dommigheid of is het angst voor het verlies van de baan als men iets te hard klaagt?
DirkDeNeu
0
Het is niet de tijd om te klagen, maar om de schouders de onder te zetten. Is er wel een mate van luxe over ons kikkerlandje getrokken, maar in vergelijking to tZuid Europa is dat besef in NL toch nog beter. Baan behouden en een wintersportje minder is belangrijker. Dan komt die koopkracht echt wel terug.

@ noreply@work
De overheden zullen straks welvaren bij inflatie om zodoende de schulden minder waard te laten worden. Dit effect zal ook optreden op de vastgoedmarkt. Daardoor zal de een korte waarde vermeerdering over de lange termijn ruimschoots goed worden gemaakt. Feit blijft natuurlijk wel dat men in die tussentijd wel de hypotheek moet kunnen blijven betalen. In dat laatste is natuurlijk een fors risico met de slechte hypotheken.
wieweet
3
Door o.a bureaucratie, belangenverstrengelingen etc is het vrijwonen in Nederland nog steeds niet toegestaan. Sommige gemeente`s gedogen het andere staan met foto toestellen in bosjes te stalken, of het niet permanent bewoond word. Een decenia`s lange complete waanzinigheid wat er in Nederland afspeelt...

Voor vooral oudere {met uitwonenden kinderen}of jonge stellen zijn er ruime mogelijkheden om goedkoper maandlasten te krijgen.

Voorbeeld..

www.bva-auctions.com/auction/lot/4040...

vrgr

ramptoerist
0
quote:

yasny schreef op 3 september 2011 09:16:

www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie...
Ja, de noodmaatregelen moeten een keer ophouden. Want juist die regel heeft er ook voor gezorgd dat de huizenprijzen aan de onderkant dus opliepen.
Denk dat je daar dus nu weer een daling gaat zien,en dat kan op zich ook geen kwaad. Mensen die met die regeling gekocht hebben kunnen & konden dit dus ook op voorhand weten,en de hypotheek verstrekkers weten dat ook.

Bouwers, makelaarsverenigingen en de Vereniging Eigen Huis zijn voor, snap ik.
Banken zijn tegen, snap ik ook, die weten immers dat iets van 330 K straks gewoon weer 270 K waard gaat worden.

Daarom lijkt me de boel korten ook het meest ''normale'', dan weet je iig dat je zowel als koper, als verstrekker van een lening je waarde nog enigszins op peil blijft.

[verwijderd]
1

Fijn artikel.
De wet is bedoeld "voor de lage inkomens" maar zou nu tot drastisch lagere prijzen leiden, hetgeen als "slecht" gezien wordt.

Lagere prijzen zijn toch enorm goed "voor de lage inkomens", zou ik zo denken. En ook voor hoge inkomens, me dunkt.

Wonen die inkomens lekker tienduizenden Euri goedkoper in hun eigen hut, met minder zware hypotheek, en in de openbare kassen moet er weer wat minder huursubsidie e.d. uitgekeerd worden.

Helaas is de huisjesmarkt een zero sum game, dus zolang er meer "have"'s als "have not"'s de Volkskrant lezen, moet de toon het gevoel van de eerste groep weergeven : goedkoop wonen = een ramp.

In Duitse kranten is de toon eerder omgekeerd ( een land met minder dan 50% huiseigenaars), daar halen gestegen huurprijzen wel eens de voorpagina.

voda
1

Nog jaren treurnis voor woningverkoper


© ANP

Huizen in Nederland dalen de komende twee à drie jaar nog flink in prijs, tot wel tien procent. Dat voorspellen experts van onder meer TU Delft, ING en Rabobank.
'Tot en met 2012 dalen de prijzen vier procent, voor de periode daarna zijn we niet optimistisch,' zegt econoom Maarten van der Molen van de Rabobank vandaag in het AD. 'We houden met nog enkele procenten meer rekening.'

Volgens ING-directielid Hans Hagenaars moet er nog vijf tot tien procent van de huizenprijzen af. 'De komende tijd daalt de prijs jaarlijks met twee à drie procent,' zegt hoogleraar Peter Boelhouwer (TU Delft). 'We zitten halverwege de daling. Sinds 2008 hebben we acht procent gehad. Het zou me verbazen als daar niet tenminste tien procent bijkomt,' zegt econoom en oud-Robeco-topman Jaap van Duijn.

Het oordeel van kenners is eensluidend. Zij wijzen op de sinds 2009 met 30 procent ingezakte aantallen verkochte huizen. De voorraad onverkochte huizen is daardoor opgelopen van ruim 80.000 in 2008 naar meer dan 200.000 nu.

'Er zit een groot verschil tussen wat verkopers willen hebben en wat kopers willen bieden,' stelt de Rabobank in een rapport. 'Kopers bieden minder, omdat ze minder kunnen lenen en de economie niet kunnen vertrouwen. Verkopers kunnen of willen de prijs niet verlagen.'


03/09/11 09u27

Lees ook: Huizenmarkt zakt opnieuw flink in

www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/articl...
[verwijderd]
1
quote:

jj77 schreef op 31 augustus 2011 08:54:

"There’s a lot of money out there looking for a home,”

www.bloomberg.com/news/2011-08-29/lux...

Amsterdam is next in line?

Gr,
JJ
Is natuurlijk je reinste onzin aangezien bijna alles met schuld word gefinancierd. Dat geld is er niet, het is lucht bij de gratie van de bank.

Dat is hier zo, in amerika, in dubai, hong kong, zelfs in Rio... dus....

Dit hoort in het rijtje suggestieve artikelen want het klopt gewoon niet. Als de kredietverlening stagneert kan ook de huizenmarkt in Londen makkelijk in elkaar donderen. Er worden procentueel gezien maar weinig huizen in een keer afbetaald zonder tussenkomst van schuld creatie.
[verwijderd]
0
er is zat geld in de wereld maar bijna niemand geeft het uit. Dat is de enigste obstakel naar een nog verder herstel van de economie.
[verwijderd]
0
In Spanje koop je nu echt voor en habbekrats een appartement als je even van de costa's weg bent.

Wat dacht je van een 75m3 driekamer appartement in het centrum van Alicante aan de Parque Avenidas op de begane grond. Is in prima staat en te koop voor....€ 20.000,-
Daar koop je in ons land een garage voor.

Echt - kijk maar:

www.fotocasa.es/vivienda/alicante-ala...

Groet.

[verwijderd]
0
quote:

Hirsch schreef op 3 september 2011 17:20:

In Spanje koop je nu echt voor en habbekrats een appartement als je even van de costa's weg bent.

Wat dacht je van een 75m3 driekamer appartement in het centrum van Alicante aan de Parque Avenidas op de begane grond. Is in prima staat en te koop voor....€ 20.000,-

Echt - kijk maar:

www.fotocasa.es/vivienda/alicante-ala...

Groet.


ziet er mooi uit alleen spreek ik geen spaans. De huizenprijzen zijn op sommige plekken zo hard gedaald dat we de bodem naderen.
40.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 2014 2015 2016 2017 2018 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 912,49 -0,90 -0,10% 13:54
AMX 956,90 -0,08 -0,01% 13:54
ASCX 1.219,01 +0,07 +0,01% 13:39
BEL 20 3.999,46 -29,79 -0,74% 13:54
Germany40^ 18.832,30 -37,06 -0,20% 13:54
US30^ 39.927,10 +13,80 +0,03% 13:54
US500^ 5.313,69 +6,29 +0,12% 13:54
Nasd100^ 18.633,70 +40,50 +0,22% 13:54
Japan225^ 38.930,60 +230,80 +0,60% 13:49
WTI 78,20 -0,19 -0,24% 13:54
Brent 82,70 -0,20 -0,24% 13:54
EUR/USD 1,0865 -0,0019 -0,17% 13:54
BTC/USD 66.304,52 +396,17 +0,60% 13:54
Gold spot 2.384,61 -1,86 -0,08% 13:54
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ASMI 655,200 +16,400 +2,57% 13:36
BESI 134,950 +2,300 +1,73% 13:36
ASML 862,700 +11,700 +1,37% 13:36
Dalers Laatst +/- % tijd
SHELL PLC 32,975 -0,645 -1,92% 13:36
IMCD 144,700 -2,700 -1,83% 13:35
EXOR NV 103,100 -1,000 -0,96% 13:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront