Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

GoodWood Investments

34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Weet iemand of meer over deze maatschappij en of investeren in hun teak hout bomen wel te vertrouwen is?

bvd
jake
max21
0
Ik zou er sowieso erg mee oppassen, ik ken verschillende mensen die finaal de klos zijn met teak hout.
Kijk of ze aangesloten zijn bij de afm en zoek op internet wat je kan vinden.
Succes,
Max
bijna
0
Is weer het verhaal van appels en peren.
Goodwood is marktleider en heeft 13000 klanten.
Goodwood biedt in Nederland investeringen aan in de Braziliaanse plantages van Floresteca Agroflorestal.
Deze bosbouwonderneming is het grootste teakplantagebedrijf ter wereld met toonaangevende internationale certificaten zoals FSC,TUV en ISO 14001.
De teakplantages zijn gelegen in een der grootste natuurgebieden van Brazilie.
Voor wie wil beleggen in teak is Goodwood( denk ik) een der besten.
Hoewel de meesten hun neus ophalen voor deze beleggingen doe ik dat niet.
Sterker, ik ben daar enthousiast over.
Als er een grondstof is waar over pakweg tien jaar tekort van zal zijn dan is het teak.
Teakhout is een houtsoort dat gerekend mag worden tot het puikje van alle houtsoorten.
Geen hout op aarde is te vergelijken met deze houtsoort.
Dit hout wordt door niets aangetast en kan duizend jaar of langer mee.
Teak zal alleen maar in prijs stijgen vanwege zijn unieke soort en vanwege het afnemende aanbod tegenover stijgende vraag.
Als straks over laten we zeggen tien jaar de houtkap all over the world tot het verleden behoort zullen teakprijzen de hoogte instijgen.
Teak zal dan alleen nog te betalen zijn door de rijken der aarde die op hun miljoenenjachten graag met deze unieke houtsoort willen pronken.
Bedenk dat de tijdspanne tussen verboden kap en aanbod vanuit teakplantages er een zal zijn die gekenmerkt gaat worden door prijzen die alleen nog door weinigen te betalen zullen zijn.
Over misschien 30-40 jaar zal er weer voldoende teak zijn, gekweekt in grote teakplantages.
Vanaf nu tot die tijd zal teak alleen maar schaarser gaan worden.
Denk hier maar eens goed over na.

groeten stier

max21
0
Ha stier,

Mooi dat jij er beter mee bekend bent.
Mijn materie is het niet maar misschien heb je wel gelijk.
Groet,
Max
josti5
0
Ik kan het verhaal van stier tot en met vandaag helemaal onderschrijven; ben er zelf in 2000 ingestapt, met aankoop van 1996.
Eind volgend jaar komt de eerste echte test: uitbetaling 10-jaars kap.

Groeten,

Jos.
haas
0
Hallo allen én Stier. Schaarstee in grondstoffen voorzie ik ook blijvend in teak. Tenzij de Chinezen en India massal geen kuub teak kopen/gebruiken. Dan het meevallen.:)
met vr.gr.................haas.
[verwijderd]
0
Zoals stier zegt, er zijn appels en peren.

Goodwood is in Nederland de grootste aanbieder van plantageteak. Onlangs kwamen ze even negatief in het nieuws, i.v.m. eerdere verkoop van garantieproducten. Daar zijn ze inmiddels mee opgehouden. Van alle Nederlandse aanbieders is Goodwood verreweg de meest professionele.

Dat teak door schaarste in waarde zal stijgen - en tenminste een periode schaars zal zijn - geloof ik ook wel.

Een goed plantagebedrijf wordt in sterke mate bepaald door de kwaliteit van de contracten (veel investeerders in de plantages van het eerste uur hebben een uiterst zwakke rechtspositie) en de (liefst bewezen) kwaliteit van het management. Hét probleem dat uit het verleden naar voren komt is het feit dat het management het geld voor de aanloopperiode jaar heeft opgemaakt, voor de inkomsten voldoende zijn om de kosten te dekken. Daar is toch snel tien jaar voor nodig.

Als Goodwood er in slaagt om een (mooi) bedrag(je) voor jaar tien uit te keren, hebben ze de organisatie (schaalvoordelen) goed staan, of ze betalen ten dele met de opbrengsten van nieuwe investeringen (of oudere eigen opstanden). Bestaande kleinere plantages van tien jaar oud (Forestales International/Professioneel in Groen e.a.), redden het op dit moment niet om investeerders al uitkeringen te doen. Daar blijft niets/zeer weinig over.

Aan de aanbodzijde is de markt nog erg versnipperd. Vooral Indiërs kopen voor weinig het jonge dunningshout. Dat dunne hout is nog niet veel waard, maar het is voor de marktpartijen zaak om de komende tien jaar, als de eerste eindkappen komen, beter samen te werken bij de afzet van hout. (Het gros van de Nederlandse plantageteakbedrijven zit in Costa Rica/Panama.)

Voor je gaat investeren goed de contracten, statuten, hardheid van garanties etc. doorlezen.

Aan de Amerikaanse beurzen staat een aantal bosbouw/houtverwerkingbedrijven genoteerd, waaronder Rayonier. Groot bedrijf - ik meen enige honderduizenden hectare 'timber' - dat ze in eigen fabrieken verwerken tot luiers, koffiefilters, etc. Geen teak dus, wat toch een andere markt is.

In China is men, geloof het of niet, behoorlijk milieubewust. Het FSC-hout staat daar in een redelijk aanzien.

Het moet raar lopen wil over tien/vijftien jaar toch niet een aanzienlijk sterkere mate van beheer/bescherming over het resterende oerwoud zijn bedongen. Stijging hardhoutprijs ligt dan voor de hand, of er moet een kunststof komen met betere/zelfde eigenschappen. Maar dan nog ligt een functie als statussymbool voor de hand. (Arabieren zijn ook gek op teak, voor hun jachten.)

Informatie kun je ook vinden op www.sicirec.org, via welke organisatie ik zelf een tweedehands participatie in Flor y Fauna heb gekocht. Van plantages met een slechte reputatie koop je voor een relatief zeer laag bedrag een perceel teak; voor ongeveer 9000 euro heb je een halve hectare tien/twaalf jaar oud teak, met een opbrengstverwachting (ideale omstandigheden) ergens over tien tot dertien jaar van ongeveer 100.000 dollar eindkap (daarvoor horen er ook nog enige kapopbrengsten te komen.) Al is de opbrengst de helft, dan is het rendement nog knap te noemen. En al is het bedrijf niet slim bezig geweest, de bomen die staan er wel, dus je weet grosso modo of het product dat je koopt op dit moment in orde is.

Het feit dat sommige plantages er een rotzooitje van hebben gemaakt, straalt af op het hele concept teakplantage. Dat is volgens mij niet terecht. De branche heeft een aantal schandalen gekend, het product deugt wel. Nu de meeste plantages zo'n tien jaar bestaan, zullen ze in elk geval niet meer omvallen.

Maar pas op, want er lopen in de 'groene' branche ook ontzettend veel rasechte vieze oplichters rond. Alle informatie verzamelen die je kunt, voor je besluit te investeren.
[verwijderd]
1
Zelf vond ik dit bericht uit de Telegraaf, en na het gelezen te hebben weet ik nu niet wat nu waar is, en wat niet.

Wat is een garantie waard?
door Kapé Breukelaar

AMSTERDAM - 22 november 2004 - Al enkele jaren is teakaanbieder GoodWood actief met het aanbieden van het Groen Garantie Plan. Maar wat is een garantie waard?
U belegt met dit investeringsplan in teakhout en krijgt een terugkoopgarantie van de aanbieder. Daarmee kan uw gegarandeerde rendement flink oplopen. Zo krijgt u met het Groen Garantie Plan 10 na tien jaar uw inleg terug, vermeerderd met bijna 8,3 procent rendement per jaar.
Het lijkt interessant, maar kan GoodWood deze belofte wel nakomen? GoodWood Investments BV viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Daarmee is het één van de oudste aanbieders in teakhoutbeleggingen.
Om deze mijlpaal te vieren biedt men u de mogelijkheid om in teakhout te beleggen met een terugkoopgarantie. In eerste instantie zal uw belegging in een hectare teakbomen twintig jaar lopen.
De garantie houdt in dat u op een vast moment tijdens de looptijd uw grond met teakbomen weer kunt terugverkopen aan GoodWood. Een investering van 23.900 euro groeit zo naar een gegarandeerd eindkapitaal van 52.900 euro.
GoodWood en moedermaatschappij Floresteca hebben in de loop der jaren zo’n 15 miljoen teakbomen geplant en zijn daarmee zonder twijfel de grootste teakaanbieder in Nederland. De eerste gedachte is dan ook dat een belegging met een garantie van GoodWood wel goed zal zitten.
Toch moet u zich bij een belegging met een garantierendement altijd afvragen hoe sterk de onderneming is die u de garanties geeft. Daarom hebben we bij de Kamer van Koophandel de cijfers opgevraagd van Good- Wood Investments BV, de onderneming die u de garantie verstrekt. In de jaren 1999 en 2000 blijkt de onderneming een flinke winst te hebben gemaakt, bij elkaar ruim 8,6 miljoen euro.
In de jaren 2001 en 2002 komt er echter een ommekeer. De brutomarges nemen af terwijl de kosten fors stijgen. Dat resulteert in een verlies over 2001 van ruim 5,6 miljoen euro en in 2002 zelfs ruim 7,9 miljoen euro. Toch stijgt het eigen vermogen van GoodWood in 2002 met maar liefst 8,4 miljoen euro. Die stijging komt niet door een kapitaalinjectie van de aandeelhouders maar door een herwaardering van het teakhout dat men in eigendom heeft.
GoodWood becijfert dat deze bezittingen van het ene op het andere moment ruim 16,3 miljoen euro meer waard zijn. Daarbij gebeurt iets vreemds. Normaal gesproken zou de waardering plaatsvinden tegen de kostprijs van de grond en de kosten van de aanplant.
GoodWood kiest er echter voor om het teakbezit te waarderen op basis van de toekomstige opbrengsten over de komende twintig jaar. Daarbij gaat men er bijvoorbeeld vanuit dat teakhout in de komende twintig jaar met 5 procent per jaar in waarde zal stijgen. Een vreemde gang van zaken. In de jaarrekening over 2002 vinden we nog iets zorgwekkends.
Uit de cijfers blijkt dat vóór eind 2007 ruim 21 miljoen euro aan beleggers moet worden uitbetaald op basis van al langer lopende garantiecontracten. De vraag is echter waar dat geld vandaan moet komen aangezien er nog maar 311.000 euro in kas was en het eigen vermogen de nodige vraagtekens oproept. Gezien de cijfers van GoodWood Investments BV hebben we maar één advies: vermijd deze garantiebelegging want het is maar de vraag of GoodWood de garanties straks wel kan nakomen.
[verwijderd]
0
Ik heb ook een stukje goodwood gekocht een aantal jaren geleden.
Kan uitstappen over een paar maanden tegen 6,.? % of over twee jaar tegen 7,2%.
Tijdens mijn vakantie in Nieuw-Zeeland begreep ik uit de kranten daar dat de houtprijs door vraag uit china hard aan het stijgen is.
Toch werd er steen en been geklaagd door de houtbezitters.
Waarom? De prijzen/kosten van vervoer stijgen nog harder. Ondanks een meer dan verdubbelde prijs van het hout gaan er daar eigenaren failliet.
Ze zetten nu ook schepen in voor vervoer die daarvoor niet bedoeld zijn.
Dus dat goodwood op stijgende prijzen rekent lijkt mij heel normaal.
Of dat wat gaat opleveren hangt m.i. dus ook af van of er tegen die tijd weer meer aanbod (dus lagere prijzen) van vervoer is.
Marc.
[verwijderd]
0
Ik ben zelf 20 jaar mede vennot geweest van een houthandel onthoud 1 ding normaal teakhout heeft 100 jaar nodig om te worden wat het is.
Dit hout word in 25 jaar de grond uit gedtampt dus lawaaiteakbomen hout dus of dat een hogere prijs gaat opleveren ik denk het niet want door de kwaliteit zal het allen geschikt zijn voor 2 keus toepassingen
Mijn advies afblijven van die handel er zijn toch veel betere dingen met je geld te doen die minder riscant zijn
[verwijderd]
1
Heren, dames...teak hout...geld erin..jaren wachten of er nog wat wordt terugbetaald...en niet weten hoeveel er ooit wordt uitbetaald, uitstappen is vaak onmogelijk of kost zeer veel geld .
Veel projecten in banan landen gesitueerd, afname van het hout, en de prijs waarvoor dit gaat gebeuren allemaal geprognotiseerd..dus veel fantasie in de mogelijke opbrengsten. Veelal hoge salarissen en fee's voor de oprichters van dit soort "investeringen"...
Veel gelijkwaardige ondernemeingen die niets of veel minder meer waard zijn op dit moment.

En men vind dit nog steeds aantrekkelijk ......?

Daarnaast;

Volledig genegeerd worden de enorme risico's die ontstaan door de zeer lange looptijd en de waarde die de 'belegging' heeft in 2013 of zo.

Ik ga het niet allemaal voor je bedenken..maar ga eens zelf na wat er allemaal mis zou KUNNEN gaaan en waar je dan verhaal kunt halen of schade vergoeding kunt eisen. NERGENS

En ga ook eens na of dit risico de voorgespiegelde mogelijke !! rendementen waard is....

Waarom zo moeilijk doen als het makkelijk kan..koop gewoon Nederlandse aandelen mer een aantrekkelijk dividend rendement als je toch risico wil lopen over je bijeen geharkte centjes, en wees tevrede met een reeeel maar misschien wat lager rendement.

[verwijderd]
1
quote:

murc schreef:

Heren, dames...teak hout...geld erin..jaren wachten of er nog wat wordt terugbetaald...en niet weten hoeveel er ooit wordt uitbetaald, uitstappen is vaak onmogelijk of kost zeer veel geld .
Veel projecten in banan landen gesitueerd, afname van het hout, en de prijs waarvoor dit gaat gebeuren allemaal geprognotiseerd..dus veel fantasie in de mogelijke opbrengsten. Veelal hoge salarissen en fee's voor de oprichters van dit soort "investeringen"...
Veel gelijkwaardige ondernemeingen die niets of veel minder meer waard zijn op dit moment.

En men vind dit nog steeds aantrekkelijk ......?

Daarnaast;

Volledig genegeerd worden de enorme risico's die ontstaan door de zeer lange looptijd en de waarde die de 'belegging' heeft in 2013 of zo.

Ik ga het niet allemaal voor je bedenken..maar ga eens zelf na wat er allemaal mis zou KUNNEN gaaan en waar je dan verhaal kunt halen of schade vergoeding kunt eisen. NERGENS

En ga ook eens na of dit risico de voorgespiegelde mogelijke !! rendementen waard is....

Waarom zo moeilijk doen als het makkelijk kan..koop gewoon Nederlandse aandelen mer een aantrekkelijk dividend rendement als je toch risico wil lopen over je bijeen geharkte centjes, en wees tevrede met een reeeel maar misschien wat lager rendement.

Dat is precies wat ik bedoel er zijn veel betere dingen met je geld te doen


[verwijderd]
0
Ik zie een kleine investering als een stuk difersificatie in de portefeuille. Kan goed uitpakken, kan tegenvallen.
[verwijderd]
0
Naieve beleggers zijn de afgelopen jaren op diverse wijze in het schip gegaan:

-Legio Lease
-Film cv's
-Scheepvaart cv's
-Vastgoedmaatschappen
-De René van den Bergen (want er zijn er meer van)

En toch zijn er telkens weer andere 'lucratieve' projecten
en weer andere beleggers die er in trappen.........

Gemakkelijk geld bestaat niet!

Hoog rendement betekent VEEL risico!

Laat je niet beetnemen door provisiepakkers is mijn advies.

[verwijderd]
0
En vraag je af waarom deze maatschappijen je willen laten meedelen in de riante winstvooruitzichten, terwijl ze deze toch ook gewoon zelf kunnen financieren.
[verwijderd]
0
Het is al eerder geschreven:
-Allen zijn uit op UW geld-

gelezen al een heel tijdje geleden in het overigens heel leesbare boek "Alles over geld" van Rienk H Kamer. Later wel tegen de lamp gelopen in het "American Land Project" ....
[verwijderd]
0
TestAankoop.be heeft er een artikel aan gewijd, misschien kan je het online lezen, zeer interessant.
Groeten
[verwijderd]
0
NIET INSTAPPEN!

Ik heb begin jaren 90 in teak belegd. Toen 25K NLG. Werkte niet goed op lange termijn! Ben na 5 jaar uitgestapt. OHRA is in 1997 als eerste grote partij in Nederland massaal UIT teak gestapt! Terwijl ze samenwerking wilden opzetten met Wereld Natuur Fonds.

Verkapte piramide fondsen. Hoge beheervergoedingen.

Concl. als je duurzaam wilt beleggen doe dat dat bijvoorbeeld bij de ASN bank. Niet in risicovol hout.

[verwijderd]
0
Nog even wat anders: Tussenpersonen krijgen vaak 8% provisie!!!! Als producten goed en degelijk zijn, dan zijn provisiebedragen veel lager. Producten verkopen zich dan zelf wel. Bij teak is dat niet het geval vandaar belachelijke provisieregelingen.
34 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 915,21 0,00 0,00% 24 mei
AMX 938,17 0,00 0,00% 24 mei
ASCX 1.247,42 0,00 0,00% 24 mei
BEL 20 3.969,92 0,00 0,00% 24 mei
Germany40^ 18.704,10 +10,73 +0,06% 08:50
US30^ 39.056,90 -21,40 -0,05% 08:50
US500^ 5.308,81 +2,17 +0,04% 08:47
Nasd100^ 18.820,10 +6,00 +0,03% 08:47
Japan225^ 38.899,40 +85,40 +0,22% 08:36
WTI 77,94 +0,22 +0,28% 08:49
Brent 82,05 +0,24 +0,29% 08:47
EUR/USD 1,0849 +0,0003 +0,02% 08:50
BTC/USD 68.456,11 -389,83 -0,57% 08:48
Gold spot 2.343,59 +9,59 +0,41% 08:47
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,480 0,000 0,00% 24 mei
ADYEN NV 1.216,400 0,000 0,00% 24 mei
Aegon 6,238 0,000 0,00% 24 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,480 0,000 0,00% 24 mei
ADYEN NV 1.216,400 0,000 0,00% 24 mei
Aegon 6,238 0,000 0,00% 24 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront