Tata doet claimemissie voor financiering overname Corus
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Tata Steel gaat, om de acquisitie van het Brits-Nederlandse Corus te financieren, een claimemissie doen en een converteerbare lening uitgeven. Dat schrijft Tata dinsdag in een persbericht naar aanleiding van een bestuursvergadering.

Het bedrijf biedt 1 aandeel aan voor iedere vijf aandelen tegen een koers van 300 rupees per aandeel. Daarmee zou het bedrijf 36,55 mrd rupee ofwel $ 862 mln ophalen.

Verder wil het bedrijf een claimemissie doen van een converteerbare lening in een verhouding 1 voor 7 met een couponrente van 2%. Met deze uitgifte verwacht het bedrijf ongeveer 43,50 mrd rupee of $ 1 mrd op te halen.

Tata Steel won in januari de biedingsstrijd rondom Corus van zijn Braziliaanse rivaal CSN in een veilingprocedure. Tata Steel bood 608 pence per aandeel in contanten, terwijl het bod van CSN bleef steken op 603 pence.

Door de combinatie Tata Steel en Corus ontstaat het op vier na grootste staalbedrijf ter wereld met een productie van 27 mln ton staal in 2007 op een pro forma basis. Het nieuwe staalbedrijf heeft in totaal 84.000 mensen in dienst. Het bestaande topmanagement van Corus zal aanblijven in de nieuwe organisatie.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)