Homburg Invest « Terug naar discussie overzicht

mocht u nog vragen hebben

19 Posts
ws belgie
1
Vraag & antwoord
CCAA
1.Vragen jullie een faillissement aan?
Nee, wij vragen geen faillissement aan. Wij hebben bescherming tegen crediteuren aangevraagd in het kader van de Companies' Creditors Arrangement Act (CCAA), hierdoor is de Onderneming beschermd tegen claims van haar crediteuren en krijgt zij de gelegenheid te herstructureren.
2.Zijn jullie in liquidatie?
Nee, wij zijn niet in liquidatie. De onderneming blijft actief en werkt aan haar herstructureringsplan.
3.Wat is 'CCAA'?
De CCAA is federale Canadese wetgeving die bedrijven in de gelegenheid stelt hun activiteiten en financiën te herstructureren en tegelijk normaal te blijven opereren. Een CCAA aanvraag houdt geen faillissement in.
4.Wat is het doel van een 'CCAA'?
Het voornaamste doel van de CCAA is om bedrijven in financiële problemen de kans te geven een faillissement of opheffing of inbeslagname van activa te vermijden en tegelijk het rendement voor hun crediteuren te maximaliseren en ervoor te zorgen dat zowel banen als de waarde van de onderneming als een functionerend bedrijf bewaard blijven. CCAA procedures worden uitgevoerd onder toezicht van de Canadese rechter en de Monitor [bewindvoerder]. Herstructurering krachtens CCAA richt zich op een sterkere balans van de onderneming en verbeterde bedrijfsvoering.
5.Wat is een herstructurering?
Een herstructurering is een manier om de financiële situatie van de onderneming te verbeteren.
6.Waarom vindt de herstructuring in Canada plaats?
Homburg Invest is een Canadese vennootschap, vandaar dat de Canadese rechter toezicht houdt over de herstructurering.
7.Wat houdt bescherming tegen crediteuren in?
Waar het op neerkomt is dat de CCAA de onderneming gedurende een bepaalde periode (de "Stay Period") een "adempauze" verleent, waarbij crediteuren geen rechtszaken tegen de Onderneming kunnen aanspannen. De CCAA geeft Homburg Invest de gelegenheid te blijven opereren terwijl zij een plan opstelt gericht op het herstructureren van bedrijf en financiën van de onderneming.
8.Wie stelt het herstructureringsplan op?
Het plan wordt opgesteld door Homburg Invest, in samenspraak met de Monitor.
9.Wat is precies het verschil tussen 'surseance/uitstel van betaling' en CCAA?
Er is geen Canadees equivalent van 'surseance/uitstel van betaling '. Terwijl 'surseance/uitstel van betaling' vaak tot een faillissement leidt, komen veel bedrijven die CCAA aanvragen vaak sterker en levensvatbaarder uit het proces.
10.Hoe worden de belangen van de verschillende groepen belanghebbenden behartigd?
De belangen van alle belanghebbenden worden behartigd volgens de regels van de CCAA procedure en volgens eventuele relevante en aanvullende wetgeving die hierop van toepassing is.
11.Hoe lang duurt het herstructureringsproces?
Dit is moeilijk om met zekerheid te voorspellen, maar het reorganisatieproces kan 12 tot 18 maanden duren, afhankelijk van de complexiteit van het dossier. We hebben hoop dat ons herstructureringsplan in het najaar van 2012 kan worden gepresenteerd aan onze crediteuren en dat we tegen het einde van 2012 de CCAA-bescherming kunnen beeïndigen. Veel zal afhangen van de samenwerking met de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
12.Wanneer eindigt de CCAA?
Als de crediteuren en het Canadese Gerechtshof het herstructureringsplan goedkeuren eindigt de CCAA zodra dit plan wordt geïmplementeerd.
13.Waarom duurt het reorganisatieproces zo lang?
Grofweg kan het reorganisatieproces worden opgedeeld in 4 fasen:
Analyse van de activa en de passiva van Homburg Invest
Ontwikkeling van het herstructureringsplan
Presentatie van het plan aan de crediteuren ter goedkeuring
Uitvoering van het plan
Gezien de complexiteit van de structuur van onze onderneming en het feit dat wij vastgoed hebben in 7 landen, is deel van het proces in de eerste stap nog steeds gaande. Daarnaast zijn onze inspanningen gericht op de operationele herstructurering van de organisatie met als doel maximaal herstel voor onze crediteuren.
14.Wat gebeurt er nadat de CCAA is afgelopen?
Dit hangt af van het feit of het herstructureringsplan is goedgekeurd. Het doel is door te gaan met de onderneming als een financieel gezonde onderneming.
15.Zal de CCAA resulteren in een regeling die bindend is voor alle obligatiehouders?
De CCAA zal resulteren in een herstructureringsplan waarover de obligatiehouders worden gevraagd te stemmen. Als dit wordt goedgekeurd door de meerderheid in getal die tweederde van de waarde van de crediteuren vertegenwoordigt, wordt dit bindend voor alle crediteuren inclusief de obligatiehouders.
16.Wat zijn de kosten van de herstructurering en beïnvloedt dit de waarde van mijn obligaties?
Het is te vroeg in het herstructureringsproces om te bepalen wat de kosten van de herstructurering of het voorstel met betrekking tot de obligaties zijn. De herstructurering is ten behoeve van alle belanghebbenden, en de obligatiehouders in het bijzonder.


ws belgie
0
Homburg Invest
17.Waarom heeft de directie besloten een CCAA procedure aan te vragen?
De financiële situatie van de onderneming is aanzienlijk verslechterd door de wereldwijde economische recessie en de invloed daarvan op de vastgoedsector. Het doel van de CCAA aanvraag is Homburg Invest in staat te stellen haar activiteiten op een ordelijke manier in het lange termijn belang van de Onderneming en al haar belanghebbenden te herstructureren. Homburg Invest heeft goede hoop dat de aanstelling door de rechtbank van de onafhankelijke Monitor tegemoet zal komen aan de voornaamste aandachtspunten van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten ("AFM"). Naast de plichten en verplichtingen van de Monitor zoals deze door de CCAA zijn voorgeschreven, heeft de rechtbank aan de Monitor ingevolge de Initial Order bepaalde extra bevoegdheden verleend waardoor Homburg Invest beter in staat zal zijn haar medewerking aan de AFM te verlenen, zoals het recht van de Monitor om zich inzake alle aangelegenheden van het Homburg Invest concern rechtstreeks met de AFM te onderhouden.
18.Blijft Homburg Invest in bedrijf?
De onderneming blijft in bedrijf en betaalt voor alle goederen en diensten welke vanaf en na 9 september 2011 worden geleverd.
19.Zal Homburg Invest blijven bestaan nadat de CCAA is afgelopen?
Tenzij Homburg Invest wordt geliquideerd, zal het bedrijf blijven bestaan. Het doel van de CCAA bestaat eruit een manier te vinden voor Homburg Invest om te kunnen blijven bestaan.
20.Kunnen we verwachten dat Homburg Invest eerlijk en transparant handelt?
In het persbericht van 29 september 2011, verklaarde Chief Executive Officer van Homburg Invest, Jan Schöningh: 'Wij begrijpen dat de procedure ingevolge de CCAA niet bij iedereen bekend is en willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden toegang hebben tot alle relevante informatie en weten hoe zij aan antwoorden kunnen komen op de vragen die zij eventueel hebben. De inbreng en ondersteuning van de Obligatiehouders zal essentieel zijn voor het welslagen van de herstructurering van Homburg Invest.'
21.Kan ik de informatie die ik ontvang van Homburg Capital over CCAA, herstructurering en de status van mijn bonds vertrouwen?
Homburg Capital is niet in het bezit van noch onder toezicht van Homburg Invest; daarom kan Homburg Invest geen uitspraken doen over de door Homburg Capital gecommuniceerde informatie. Voor de meest up-to-date informatie aangaande de CCAA, de herstructurering, en de status van uw obligaties, raden wij u aan deze website en de Monitor's website www.deloitte.com/ca/homburg-invest te raadplegen. U kunt ook informatie vinden op de website van de Trustees www.stichtinghomburgbonds.nl .
22.Wie is wie binnen de Homburg Onderneming? (Homburg Capital, Stichting Homburg Bonds, Homburg Invest, etc.)
Ons bedrijf is Homburg Invest Inc.
Homburg Capital heeft de rol van intermediair.
Stichting Homburg Bonds treedt op als de Trustee uit hoofde van een trustakte.
23.Wat is de rol van Richard Homburg en welke invloed heeft hij nog?
De heer Homburg is de oprichter van de onderneming. Hij heeft afstand gedaan van zijn functie in 2011. Hij heeft geen rol meer binnen de onderneming.
24.Waarom heeft de heer Schöningh besloten dat Richard Homburg's aanbod met betrekking tot de aandelen niet in het belang was van de obligatiehouders?
Dhr. Homburg heeft nooit een formeel bindend en volledig gefinancierd aanbod gedaan.
ws belgie
0
Monitor
25.Wat is een 'Monitor'?
De Monitor is een geregistreerde vertrouwenspersoon die wordt aangesteld door de Canadese rechter in het inleidend bevel voor bescherming krachtens CCAA (de "Initial Order"). De Monitor is een onpartijdige functionaris die is aangesteld door de rechtbank en handelt als de ogen en oren van Rechtbank en crediteuren. De Monitor staat de onderneming bij in haar CCAA procedure, bijvoorbeeld bij het opstellen van haar herstructureringsplan. Alle wezenlijke besluiten van de onderneming behoeven de goedkeuring van de Monitor en, waar nodig, de Canadese rechter. De verslagen van de Monitor, alsmede andere openbare stukken, worden verplicht op de website van de Monitor geplaatst. In dit geval is Samson Bélair / Deloitte & Touche Inc. door het Quebec Superior Court ingevolge de op 9 september 2011 gewezen Initial Order aangesteld als Monitor van de onderneming.
26.Hoe kunnen de obligatiehouders de Monitor bereiken?
De contactgegevens van de Monitor zijn te vinden op de website van de Monitor: www.deloitte.com/ca/homburg-invest/


Stichtingen
27.Wie zijn de Trustees?
De Trustees zijn Stichting Homburg Capital Securities en Stichting Homburg Bonds.
28.Wie vormen het bestuur van de Trustees?
Het bestuur van de beide Trustees bestaat uit dhr. Karel de Vries, dhr. Hendrik Stadman Robaard, dhr. Wouter de Jong en mevr. Marjan Hogeslag.
29.Op basis waarvan zijn de Trustees geautoriseerd om obligatiehouders in de CCAA te vertegenwoordigen?
Homburg Invest en de Trustees zijn een zogenaamde Indenture aangegaan voor de uitgifte van obligaties. Volgens deze Indenture hebben de Trustees bepaalde rechten om de obligatiehouders te vertegenwoordigen.
30.Wat zijn de activiteiten van de Trustees?
Bij de activiteiten van de Trustees kunt u denken aan:
Onderhoud van het obligatiehoudersregister
Uitkeringen
Vergaderingen van obligatiehouders
Vertegenwoordigen van obligatiehouders.
Meer informatie over de Trustees kunt u vinden op www.stichtinghomburgbonds.nl en www.stichtinghomburgcapitalsecurities.nl .
31.Wie adviseren de Trustees tijdens de herstructurering?
Stikeman Elliott LLP, een Canadees advocatenkantoor en Van Doorne N.V., een Nederlands advocatenkantoor, zijn door de Trustees aangesteld om de Trustees te adviseren aangaande juridische zaken.
32.Zijn de Trustees onafhankelijk in relatie tot de Homburg-entiteiten?
Ja, de Trustees zijn volkomen onafhankelijk. Zij richten zich op het belang van de obligatiehouders, met als doel maximal resultaat te behalen voor obligatiehouders. De leden van het bestuur van de Trustees zijn zelf obligatiehouders van verschillende obligaties.
33.Wie gaat de rekeningen betalen van Stichting Homburg Bonds en Stichting Capital Securities?
Op 9 en 10 mei 1012 vonden de Obligatiehouders vergaderingen plaats voor de houders van Homburg Mortgage Bonds, Corporate Bonds en Capital Securities.
Tijdens deze vergaderingen is goedkeuring gevraagd voor de Funding Motion, oftewel het verzoek tot kostenvergoeding van de Stichtingen.
Obligatiehouders van alle drie de klassen obligaties hebben ingestemd met het voorstel. Dit met een percentage van tussen de 94 en 97,5% VOOR het voorstel. Het voorstel is daarmee voor alle obligatiehouders goedgekeurd.
ws belgie
0
Obligaties
34.Welke obligaties zijn opgenomen in de huidige situatie?
Hypothecaire Obligaties
Obligatie Serie Vervaldatum Rentepercentage
HMB4 30-11-2011 7,5%
HMB5 31-12-2011 7,5%
HMB6 30-6-2012 7,5%
HMB7 30-6-2012 7,25%
Bedrijfsobligaties, niet door activa gedekt
Obligatie Serie Vervaldatum Rentepercentage
HB8 31-5-2013 7%
HB9 31-10-2013 7%
HB10 15-2-2014 7,25%
HB11 15-1-2015 7,25%
35.Wat gaat er gebeuren met mijn obligaties?
Op dit moment is er nog geen beslissing genomen aangaande de obligaties.
Beslissingen aangaande de betaling van rente en de terugbetaling van het kapitaal zullen worden genomen door de Monitor (Deloitte & Touche) en de Raad van Bestuur van Homburg Invest, in samenhang met de ontwikkeling van het herstructureringsplan.
Homburg Invest hoopt de CCAA procedure in de komende maanden af te ronden en wil een herstructureringsplan ontwikkelen met actieve steun van de obligatiehouders of de door hun gekozen vertegenwoordigers.
Zodra een herstructureringsplan is voltooid, zal het aan de obligatiehouders worden voorgelegd ter goedkeuring. Volgens de CCAA procedure hebben aandeelhouders geen recht om te stemmen ten aanzien van het herstructureringsplan.
36.Ik bezit obligaties van Homburg Invest. Blijven jullie ten aanzien van de obligaties rente uitkeren en de hoofdsom terugbetalen?
Op dit moment ligt de nadruk op het opstellen van een herstructureringsplan dat acceptabel is voor alle groepen crediteuren. Gedurende het CCAA-proces worden er geen kapitaalstortingen of rentebetalingen gedaan. Verschuldigde bedragen voor kapitaal en rente zullen in het herstructureringsplan worden meegenomen. Zodra een herstructureringsplan gereed is zal het aan obligatiehouders worden voorgelegd voor goedkeuring. We houden u op de hoogte.
37.Ik heb mijn obligaties van Homburg in Nederland gekocht. Waarom maken mijn obligaties deel uit van de CCAA aanvraag in Canada?
Homburg Invest is een Canadese vennootschap en valt onder het Canadese recht.
38.Moet ik mijn obligaties verkopen en waar kan ik informatie krijgen?
Nee, u bent niet verplicht om uw obligaties te verkopen. De verkoop van obligaties is een persoonlijke beslissing die alleen de obligatiehouder kan maken. De obligaties vallen niet onder activiteiten die een licentie vereisen, en kunnen dus nog verhandeld worden. Houders van Homburg Invest obligaties dienen hun eigen adviseurs hierover te raadplegen.
39.Ik heb Homburg gevraagd mijn obligaties te verkopen. Hoe zal dit worden behandeld?
Wij raden u aan contact op te nemen met uw agent/makelaar.
40.Wat is de status en waarde van mijn obligaties?
Homburg Invest kan nog geen inschatting van de specifieke waarde voor de obligaties bekend maken. De directe focus ligt nu op het ontwikkelen van een herstructureringsplan dat aanvaardbaar is voor alle groepen schuldeisers. Naar verwachting zullen obligatiehouders niet hun volledige investering terugkrijgen.
Het herstructureringsplan houdt rekening met de specifieke rechten van elke categorie obligatiehouder. Naar verwachting zullen de houders van Capital Securities A niets van hun investering terugkrijgen. Er komt waarschijnlijk een cash uitkering aan houders van Corporate en Mortgage Bonds.
Beslissingen aangaande de betaling van rente en de terugbetaling van het kapitaal zullen worden genomen door de Monitor (Deloitte & Touche) en de Raad van Bestuur van Homburg Invest, in samenhang met de ontwikkeling van het herstructureringsplan. We houden u op de hoogte.
41.Zullen de kosten van de herstructurering invloed hebben op de waarde van mijn obligaties en andere betalingen?
Om een zo goed mogelijke uitkomst van het herstructureringsproces te kunnen realiseren, doet de onderneming een beroep op ervaren adviseurs. De daarmee samenhangende kosten zijn, vergeleken met de uitstaande schuld, minimaal.
42.In welke mate beinvloedt de huidige situatie Homburg Stoneridge, Homburg Eastern Europe Fund en Capital Securities A?
De onderneming heeft geen betrokkenheid bij Homburg Stoneridge.
De onderneming heeft geïnvesteerd in het Homburg Eastern Europe Fund; dit fonds is niet betrokken bij het CCAA proces.
Homburg Capital Securities A zijn uitgegeven door de onderneming en claims hierop vallen onder de CCAA regeling. De onderneming heeft geen Capital Securities B uitgegeven.
43.Wat zijn de verschillen tussen de Hypothecaire obligaties met vastgoedzekerheid en andere obligaties?
De hypothecaire obligaties met vastgoedzekerheid worden gedekt door een vorm van onderpand, alle andere obligaties hebben die vorm van zekerheid niet.


Ontwikkelingen
44.Bestaat de kans dat de onderneming haar deuren zal sluiten?
Het is te vroeg in het proces om hierover te speculeren. Alles is gericht op het opstellen van een herstructureringsplan dat acceptabel is voor alle groepen van crediteuren. Het management en de Monitor houden alle opties open.
45.Bestaat de kans dat Homburg Invest verkocht zal worden?
Het is te vroeg in het proces om hierover te speculeren. Alles is gericht op het opstellen van een herstructureringsplan dat acceptabel is voor alle groepen van crediteuren. Het management en de Monitor houden alle opties open.
46.Wat gaat er gebeuren met de activa van de groep? Worden deze verkocht?
Niet alle activa worden verkocht. Er kunnen activa zijn die op een case-by-case basis worden verkocht.
47.Is Homburg Invest van plan om nieuwe zekerheden (obligaties of vermogen) uit te geven?
Er worden diverse reorganisatieopties bekeken. Bepaalde opties kunnen het uitgeven van nieuwe zekerheden omvatten. Het plan zal waarschijnlijk een vorm van betaling aan de obligatiehouders omvatten in de vorm van een nieuwe vermogen, maar er is geen definitief besluit genomen.
48.Waar kan ik de financiële resultaten van 2011 vinden?
De resultaten kunt u op onze website vinden, en op de website van SEDAR.
49.Kunt u ons voorzien van de laatste stand van zaken in het herstructureringsproces?
Grofweg kan het reorganisatieproces worden opgedeeld in 4 fasen:
Analyse van de activa en de passiva van Homburg Invest
Ontwikkeling van het herstructureringsplan
Presentatie van het plan aan de crediteuren ter goedkeuring
Uitvoering van het plan
Samen met de Monitor heeft Homburg Invest een volledige analyse voltooid van haar hele vastgoedportefeuille. Homburg Invest heeft 125 objecten in 7 verschillende jurisdicties met 11 verschillende hypotheekverstrekkers.
50.Kunt u een indicatie geven van het best en slechtst mogelijke scenario?
Het is erg moeilijk om de uitkomsten van het herstructureringsproces te voorspellen. We richten ons volledig op het herstructureringsproces en stellen alles in het werk om een zo goed mogelijke uitvoering daarvan te realiseren.
51.Wat is er gebeurd met de opbrengsten van de verkoop van het belang van Homburg Invest in Canmarc REIT?
De opbrengst van de verkoop van het belang van Homburg Invest in Canmarc REIT is in bezit van Homburg Invest en wordt gebruikt in het kader van het herstructureringsplan.
ws belgie
0
Autoriteit Financiële Markten (AFM)
52.Wat is de rol van de Autoriteit Financiële Markten?
Zoals al eerder aangekondigd heeft Homburg Invest bezwaar aangetekend tegen het voornemen van de Autoriteit Financiële Markten om de vergunning van Homburg Invest als beleggingsmaatschappij in te trekken. Homburg Invest heeft nu het formele, schriftelijke verzoek ingediend bij de AFM om het voornemen tot intrekking van de vergunning van Homburg Invest te heroverwegen.
Homburg Invest heeft benadrukt dat het behoud van de vergunning Homburg Invest in staat zal stellen om zoveel mogelijk alternatieven voor crediteuren, waaronder Obligatiehouders, in overweging te nemen als onderdeel van het herstructureringsproces.
Het behoud van de vergunning is belangrijk omdat Homburg Invest hierdoor nieuwe aandelen in Nederland uit kan geven als onderdeel van het herstructureringsproces. De Monitor (Deloitte & Touche) steunt de initiatieven van Homburg Invest in verband hiermee.
53.Wat zijn de redenen voor de AFM om de licentie in te trekken?
De AFM heeft Homburg Invest gevraagd de heer Richard Homburg te verwijderen uit posities waarmee hij invloed en zeggenschap kon uitoefenen over de Raad van Bestuur en het management van Homburg Invest. Helaas heeft de AFM besloten om de zaak voort te zetten door instructies op te leggen aan Homburg Invest. De AFM had ook bezwaren tegen de manier waarop de onderneming is gestructureerd en georganiseerd. De AFM heeft tevens aangegeven dat zij bereid is om samen te werken met andere belanghebbenden in dit proces om het geheel tot een beter eind te brengen.
Homburg Invest vecht de beslissing van het AFM aan en kijkt naar andere opties. Het is belangrijk voor Homburg Invest om alle herstructureringsopties open te houden om uiteindelijk de beste optie te kiezen.
54.Wat voor invloed heeft het intrekken van de licentie door de AFM op de obligaties, de organisatie, de toekomst en het herstructureringsproces?
Er zijn verschillende manieren waarop het herstructureringsplan kan worden uitgevoerd. Het is belangrijk om veel opties open te houden. Een optie zou het omzetten van schuld in aandelen zijn geweest. Voor het moment is dat nu niet mogelijk. De mogelijkheden zijn nu beperkter.
55.Wat zijn de consequenties voor Homburg Invest na de herroeping van de licentie door de AFM?
In hoofdzaak betekent dit dat er geen verdere aandelenuitgifte mag plaatsvinden. Ook verzoekt de AFM Homburg Invest om de Euronext-notering te beëndigen. Homburg Invest bekijkt de opties in dit opzicht.
56.Worden de aandelen van Homburg Invest uit de notering genomen?
Als de licentie van Homburg Invest niet opnieuw wordt opgenomen, wordt Homburg Invest gevraagd Euronext te verzoeken zijn aandelen uit de notering te nemen.
57.Onderneemt Homburg Invest stappen tegen het besluit van de AFM om de licentie in te trekken?
Homburg Invest heeft een formele klacht ingediend tegen de AFM met betrekking tot de intrekking van de licentie en wacht momenteel op een antwoord. Als dit negatief is, kan Homburg Invest in beroep gaan tegen dit besluit bij het Gerechtshof.
ws belgie
0
TSX
58.Heeft het beëndigen van de notering op de effectenbeurs van Toronto (TSX) invloed op de herstructureringsplannen van Homburg Invest?
Het beëindigen van de notering op de TSX heeft geen invloed op het voornemen van Homburg Invest om te herstructuren. De beëindiging van de notering is geheel in lijn met wat de Canadese effectenbeurs in soortgelijke omstandigheden doet. Homburg Invest houdt de mogelijkheid om op een geschikt moment in de toekomst haar obligaties op de TSX aan te bieden.
59.Wat is de reden dat de Toronto Stock Exchange (TSX) besloot om per 20 oktober 2011 de Homburg Invest notering van de beurs te halen?
Homburg Invest is op de hoogte gesteld dat het Continued Listings Committee van de Toronto Stock Exchange ("TSX") heeft bepaald de effectieve notering van de obligaties van de beurs te halen bij het sluiten van de markt op 20 oktober 2011. Het van de beurs halen ('delisting') werd opgelegd omdat Homburg Invest niet voldoet aan de voorwaarden voor een notering aan de TSX in verband met de insolventieprocedure en de financiële toestand van de Onderneming, zoals gebruikelijk is in de context van een CCAA aanvraag. De handel in obligaties van de Onderneming op de TSX is op dit moment opgeschort en blijft opgeschort totdat de notering ervan is ingetrokken. Na het intrekken van de notering blijft Homburg Invest toch een 'reporting issuer' in Canada, die zich zal moeten houden aan de doorlopende publicatieplicht van naamloze vennootschappen.


Belastingaangifte 2011
60.Wat moet ik invullen op mijn belastingaangifte 2011?
Volgens de informatie die wij van de belastingdienst hebben ontvangen kunt u drie dingen doen:
A: U vult in Box 3 geen waarde van uw obligaties in.
De belastinginspecteur zal u dan, op basis van de informatie die u in het jaar ervoor aan de belasting hebt opgegeven en die nu mogelijk sterk afwijkt van uw opgave 2011, aanschrijven met het verzoek nadere informatie te verstrekken. De informatie die u dan in eerste instatie kunt verstrekken is de brief die u van Homburg Invest heeft ontvangen betreffende de waardeopgave 2011, gedateerd op 21 maart 2011.
De inspecteur zal u in dat geval waarschijnlijk nog geen aanslag opleggen totdat u de juiste waarde van uw obligaties heeft ontvangen.
B: U vult in Box 3 een geschatte waarde in.
U kunt zelf een wardeschatting maken of laten maken door uw belastingadvisuer en deze invullen in Box 3. U ontvangt, wanneer u uw aangifte voor 1 april indient, een voorlopige aanslag van de belastingdienst. Zodra door Homburg Invest de definitieve waarde van uw obligaties d.d. 1 januari 2-11 is vastgesteld, ontvangt u daarvan persoonlijk bericht. Met deze definitieve waardebepaling kunt u, indien nodig, bezwaar aantekenen tegen de aan u opgelegde belastingaanslag.
C: U vraagt bij de belastingdienst uitstel aan.
Indien u voor 1 april uitstel aanvraagt bij de belastingdienst, heeft u alsnog tot 1 september de gelegenheid uw belastingaangifte te doen.
61.Wanneer ontvang ik de waardebepaling van mijn obligaties?
Op dit moment kunnen wij geen uitsluitsel geven over de termijn die Homburg Invest nog nodig heeft om de waarde van uw obligaties definitief vast te stellen.
Het is Homburg Invest er alles aan gelegen u deze informatie zo spoedig mogelijk te verstrekken.
Zodra de waarde van uw obligaties is vastgesteld ontvangt u daarvan per omgaande persoonlijk bericht.
62.Ik heb geen belastingadviseur en/of accountant, wat kan ik doen?
U kunt te allen tijde advies inwinnen bij een belastingadviseur bij u in de buurt. Ook kunt u contact opnemen met de belastingdienst.
U belt dan naar het gratis nummer 0800 0543.
63.Is het niet mogelijk dat u mij vertelt wat ik in moet vullen?
Het is ons niet toegestaan u meer informatie met betrekking tot de waarde van uw obligaties en het invullen van uw belastingformulier te geven.
ws belgie
0
Proof of Claim
64.Wat is de Proof of Claim?
Een belangrijk onderdeel van de rol van de Monitor (Deloitte & Touche) is om schuldeisers te informeren over de vorderingen van de procedure en het verstrekken van zogenaamde 'Proof of Claim'-formulieren alsmede instructies voor het invullen en indienen van deze 'Proofs of Claim'. Op grond van de 'Proofs of Claim' zijn de schuldeisers in staat uiteen te zetten wat zij menen dat het bedrijf hen verschuldigd is, en dit dient bij de Monitor en het bedrijf op of vóór een bepaalde datum te worden gedeponeerd. De Monitor en het bedrijf zullen alle ontvangen 'Proofs of Claim' beoordelen op grond van de claims procedure en het door de schuldeiser gevorderde bedrag in de 'Proof of Claim' accepteren, weigeren of herzien.
65.Als ik geld krijg van Homburg Invest, vóór 9 september 2011, krijg ik dan uitbetaald?
Crediteuren hebben in mei 2012 bericht gekregen over het claimproces en hebben de mogelijkheid een claim in te dienen. Voor de obligatiehouders zullen de Trustees de claim indienen volgende de Indentures. Er is echter geen garantie dat claims in hun geheel of gedeeltelijk worden ingewilligd.
66.Zullen de claims van obligatiehouders automatisch worden ingediend?
Het claimproces zal ervoor zorgen dat de Trustees bewijs van claim kunnen indienen voor de obligaties. Obligatiehouders hoeven een claim niet in te dienen, tenzij ze claims hebben die niet gerelateerd zijn aan de obligaties.
67.Waar kunnen de obligatiehouders hun claim volgens de CCAA indienen?
De Monitor levert de formulieren en instructies van het bewijs van claims voor het invullen en indienen van de bewijzen van claims. Krachtens het bewijs van claim zijn crediteuren in staat uiteen te zetten wat zij denken dat de onderneming hun verschuldigd is, wat ingediend moet worden met de Monitor en de onderneming op of voor een bepaalde datum. De Monitor en de onderneming zullen dan alle bewijzen van claims bekijken die zijn ontvangen volgens het claimproces en het bedrag dat wordt geclaimd door de crediteur en zijn bewijs van claim accepteren, afwijzen of herzien.


Vergaderingen/Inspraak
68.Heb ik als obligatiehouder inspraak tijdens de herstructurering?
Jazeker, alle betreffende crediteuren hebben het recht hun stem uit te brengen inzake een herstructureringsplan. De obligatiehouders worden vertegenwoordigd door de Trustees in de besprekingen met betrekking tot het plan. De CCAA zal resulteren in een regeling waarover de obligatiehouders worden gevraagd te stemmen.
69.Waarom werden de vergaderingen op 9 en 10 mei 2012 gehouden?
De bijeenkomst werd gehouden om de Obligatiehouders te informeren over het te volgen proces naar de herstructurering en de mogelijkheid te geven om te stemmen over de goedkeuring van het voorstel tot vergoeding van de kosten die de Stichtingen moeten maken om uw belangen als obligatiehouder te behartigen.
70.Waarover is gestemd tijdens de vergaderingen op 9 en 10 mei?
Er is een stemronde geweest voor de goedkeuring van het voorstel tot vergoeding van de kosten die de stichtingen maken om uw belangen optimaal te behartigen.
71.Wordt er in de toekomst nog een vergadering gehouden voordat een definitief besluit komt met betrekking tot mijn obligaties?
Ja. Homburg Invest is verplicht een andere vergadering van Obligatiehouders te organiseren voor de goedkeuring van een definitief herstructureringsplan met betrekking tot de herstructurering, inclusief een regeling met al haar schuldeisers.
72.Welke crediteuren hebben zeggenschap in de herstructurering?
Alle betrokken crediteuren met een bewezen claim hebben het recht om te stemmen op een herstructureringsplan.
ws belgie
0
Informatievoorziening
73.Hoe blijf ik op de hoogte van wat er gaande is?
Bezoek de volgende website voor informatie over de herstructurering: www.Deloitte.com/ca/Homburg-Invest. Alle gerechtelijke acties, beschikkingen, rapporten van de Monitor en andere relevante openbare informatie wordt op de websites geplaatst. Vanuit Nederland kunt u ook bellen met het gratis informatie nummer: 0800-0230323. Ook kunt u op de website van de Trustees kijken: www.stichtinghomburgbonds.nl.
74.Wanneer en hoe ontvang ik meer informatie?
De meest efficiënte en snelle manier voor Homburg Invest om informatie te verstrekken is door de website up to date te houden en persberichten te verspreiden. Dit gebeurt op regelmatige basis. Ook kunt u sinds 16 december 2011 een webcast online bekijken. Deze staat op de website van Homburg Invest.
Het bestuur en de directie van Homburg Invest willen belanghebbenden in de CCAA procedure alle informatie verstrekken die zij nodig hebben om te begrijpen wat de CCAA procedure inhoudt. De Homburg Invest website www.homburginvestinformatie.nl wordt bijgewerkt met informatie zodra deze beschikbaar komt.
Belanghebbenden kunnen ook op de website van de Monitor kijken www.deloitte.com/ca/homburg-invest/ of direct contact met de Monitor opnemen via e-mail voor meer informatie: HomburgInvestCCAA@deloitte.ca. U kunt ook informatie vinden op de website van de Trustees www.stichtinghomburgbonds.nl.
75.Waarom ontvang ik weinig informatie?
De meest efficiënte en snelle manier voor Homburg Invest om informatie te verstrekken is door de website up to date te houden en persberichten te verspreiden. Dit gebeurt op regelmatige basis. Ook kunt u sinds 16 december 2011 een webcast online bekijken. Deze staat op de website van Homburg Invest. Daarnaast versturen de Trustees en de Monitor ook informatie. Controleert u alstublieft of wij uw goede adres en e-mail hebben.
76.De informatie die ik van Homburg Invest ontvang is juridisch en vaag. Hoe kunnen wij dit begrijpen?
We hebben geprobeerd om duidelijker te zijn in ons meest recente persbericht van 29 september 2011. Mocht u nog vragen hebben of nadere toelichting wensen, laat het ons dan weten.
77.Waarom duurde het CCAA process 8 maanden voordat een vergadering van obligatiehouders werd georganiseerd?
De eerste prioriteit van Homburg Invest en de Monitor was (a) controle op activa en operations verzekeren, (b) werken aan het herstructureringsplan voor Homburg Invest en (c) de AFM procedures behandelen. Onmiddelijk na de aanvraag van de CCAA procedure werden een informatiewebsite en een 0800-telefoonnummer ingesteld. De Monitor publiceert alle bevindingen en is bereikbaar via e-mail. De Trustees hebben ook hun eigen communicatiekanalen. In december 2011 heeft Homburg Invest een webcast georganiseerd waaraan alle partijen deelnamen. Nu de volgende fase van de reorganisatie gaat beginnen, hebben wij besloten persoonlijke interactie te bedrijven met obligatiehouders.
78.Zullen de notulen van de vergaderingen op 9 en 10 mei 2012 worden gepubliceerd voor obligatiehouders?
Nee. Er zal wel een verslag en een videoverslag worden gemaakt van de vergaderingen. Houdt u deze website goed in de gaten.


Contact
79.Hoe kan ik Homburg Invest bereiken?
U kunt Homburg Invest bereiken via het gratis telefoonnummer 0800-023 03 23 en via het contactformulier.
80.Hoe kan ik Homburg Capital bereiken?
U kunt Homburg Capital bereiken via het gratis telefoonnummer 0800-666 777 8
81.Hoe kan ik Deloitte & Touche bereiken?
U kunt Deloitte & Touche bereiken via het gratis telefoonnummer 0800-099 11 50, website www.deloitte.com/ca/homburg-invest en e-mail homburginvestccaa@deloitte.ca.
82.Hoe kan ik de Stichting Homburg Bonds en Stichting Capital Securities bereiken?
U kunt de Stichtingen bereiken via websites www.stichtinghomburgbonds.nl en www.stichtingcapitalsecurities en e-mail info@stichtinghomburgbonds.nl en info@stichtingcapitalsecurities.nl.
ws belgie
0
Veel gestelde vragen
Laatste update: 27 juli 2012

Hieronder zijn een aantal veelgestelde vragen beantwoord - meer antwoorden worden toegevoegd als nieuwe vragen worden gesteld.

Inhoud:

1. Canadese vorm van Uitstel van betaling (CCAA) en herstructurering

2. Over Bonds en Capital Securities

3. Organisatie Stichtingen

4. Registratie bij Stichtingen door Bondhouders

5. Proof of Claim formulier van Deloitte

6. Vragen over Actualiteiten

7. Overig



1. Canadese vorm van Uitstel van betaling (CCAA) en herstructurering

1.1 Waarom heeft Homburg een insolventie (uitstel van betaling) procedure ingediend?

• De reden voor het indienen hiervan is volgens documenten die bij het Canadese hof zijn ingediend dat [Quote] "HII niet in staat zal zijn om aan haar verplichtingen te voldoen op het moment dat deze verschuldigd zijn. Sommige schuldeisers zijn al begonnen met gerechtelijke procedures om hun vorderingen veilig te stellen" [Einde Quote]. Wij hebben deze redenen niet kunnen beoordelen.

1.2 Wat is CCAA?

• De Companies' Creditors Arrangement Act (afgekort als "CCAA" of de "CC, dubbel A") is een Canadese Federale Wet die ondernemingen in financiële moeilijkheden de mogelijkheid geeft om hun zaken te herstructureren. Hierdoor wordt het de onderneming toegestaan een formeel "herstructureringsplan" (Plan of Arrangement) op te stellen. Hiermee geeft de CCAA de onderneming de mogelijkheid om faillissement/liquidatie te voorkomen en kunnen de crediteuren een vorm van verrekening krijgen voor openstaande schulden die de onderneming aan hen heeft. De CCAA wijkt op belangrijke punten af van de "Uitstel van betaling" zoals wij die in Nederland kennen. CCAA is het best te vergelijken met de Amerikaanse "Chapter 11". Belangrijk verschil met de Nederlandse "Uitstel van betaling" is dat tijdens de CCAA ook banken en crediteuren met vastgoedzekerheden hun geld niet kunnen opeisen. De onderneming heeft daardoor meer bescherming, en meer mogelijkheden om tot een herstructurering te komen. Klik op deze link voor meer informatie over CCAA.

1.3 Wat zijn de volgende stappen?

• Voor het opstellen van een herstructureringsplan is het van belang dat belangrijke elementen van de onderneming goed in beeld worden gebracht. Hierbij valt te denken aan de marktwaarde van alle gebouwen en de in en uitgaande geldstromen (kasstromen). Vooral dient gekeken te worden naar zo veel mogelijk waardebehoud van de panden. Zo hoeft de waarde in de boekhouding (boekhoudkundige marktwaarde naar aanleiding van externe taxaties) van een gebouw niet gelijk te zijn met de waarde die een gebouw opbrengt bij directe of toekomstige verkoop (gerealiseerde marktwaarde). Zie hiertoe ook vraag 5.1. Om te komen tot een herstructureringsplan is het ook van groot belang dat de grootste schuldeisers achter het voorgestelde herstructureringsplan staan. De obligatiehouders zijn dan ook van groot belang in het goedkeuringsproces.

• Blijf u de website volgen voor ontwikkelingen. De Stichtingen houden u op de hoogte van belangrijke bevindingen en kunnen u af en toe om uw opinie vragen.

1.4 Hoe lang duurt de herstructurering? Wat kunnen we binnenkort verwachten?
Is bekend wanneer het herstructureringsplan gereed komt en wordt voorgelegd aan de obligatiehouders?

Laatste update: 10 maart 2012

• In het Web TV programma in december 2011 (zie menu WebTV) meldde de bewindvoerder dat een herstructurering van een onderneming met de omvang van HII in Canada veelal 9 tot 18 maanden neemt. Hiermee zouden we uitkomen op een afronding tussen mei 2012 en februari 2013.

• De Stichtingen verwachten vooralsnog dat er in het najaar van 2012 een definitief herstructureringsplan ligt, waarvoor bij alle obligatiehouders hun toestemming zal worden gevraagd.

• Begin maart 2012 komen financiële overzichten en verwachtingen per vastgoedobject gereed. Hierna gaat de onderneming onderzoeken wat voor opties er zijn om weer tot een gezond bedrijf te komen. Vanaf april zal daar stapsgewijs meer duidelijkheid over komen, inclusief de mogelijke gevolgen voor obligatiehouders.

• Op 16 maart aanstaande dient voor de rechter in Canada het verzoek tot verlenging van de herstructureringsperiode. Wij verwachten dat de rechter daar weer in toestemt.

• Eind maart komt de onderneming met de financiële rapportage over 2011. Dit is een belangrijk moment om meer inzicht over de huidige waarde van de bezittingen van HII te krijgen.

• De Stichtingen dringen er bij de onderneming en bewindvoerder op aan de herstructureringsperiode zo kort mogelijk te houden.



1.5 Wat kan ik aan communicatie over de gerechtelijke procedures verwachten?

• De Canadese gerechtelijke insolventieprocedures worden beoordeeld door een curator (Monitor). Deze curator heeft regelmatig contact met de Stichtingen over de status van de herstructurering van de onderneming.

• Deze website wordt regelmatig bijgewerkt met aanvullende informatie. Voorts versturen wij periodiek Nieuwsbrieven naar alle obligatiehouders.

insolventieprocedures worden beoordeeld door een curator (Monitor). Deze curator heeft regelmatig contact met de Stichtingen over de status van de herstructurering van de onderneming.

• Deze website wordt regelmatig bijgewerkt met aanvullende informatie. Voorts versturen wij periodiek Nieuwsbrieven naar alle obligatiehouders.

• Bij vraag 6.1 vindt u overige informatiebronnen.

• Onder het menu "Informatie-Links" vindt u links naar overige informatiebronnen.

1.6 Hoe groot is de kans dat deze herstructurering eindigt in een faillissement van Homburg Invest Inc?

• Het is nog te vroeg in het herstructureringsproces om daar uitspraken over te kunnen doen. Ook de Stichtingen hebben dit inzicht niet.

• De herstructurering is er met name op gericht dat de waarde voor de crediteuren, en dus de obligatiehouders, zo optimaal mogelijk behouden blijft.

ws belgie
0
2. Over Bonds en Capital Securities

2.1 Welke type obligatie heb ik?

• Er zijn drie type obligaties:

a) De Homburg Bondseries 4 t/m 7 zijn Mortgage Bonds (obligaties met vastgoed zekerheden), deze obligaties hebben extra
zekerheden vanuit vastgoed en/of vastgoedvennootschappen.

b) De Homburg Bondseries 8 t/m 11 zijn Corporate Bonds (bedrijfsobligaties).

c) De Capital Securities A zijn achtergestelde obligaties, die zijn uitgegeven in en na 2009.

2.2 Zijn mijn investeringen nog iets waard?

• Het is nog te vroeg in het herstructureringsproces en er zijn nog geen gegevens beschikbaar waarmee de omvang van de terugbetalingen uit een eventueel herstructureringsplan bepaald kan worden. U kunt via deze website de ontwikkelingen en informatie over uw investeringen volgen.

2.3 Krijg ik een waardeopgave voor mijn bonds voor Aangifte Inkomstenbelasting 2011?
Wat is de huidige waarde van mijn Bonds/Capital Securities?
Wat is de status van het overleg tussen de belastingadviseur die de Stichtingen ondersteunt en de belastinginspecteur?

Laatste update: 27 juli 2012

• In de Nieuwsbrief van Homburg Invest Inc. (HII) van 21 maart 2012, handelend over de Waardeopgave 2011, heeft HII geen uitspraak gedaan omtrent de waarde van uw obligaties op 1 januari 2011, de peildatum bij de Aangifte Inkomstenbelasting 2011.
De Stichtingen zijn samen met een belastingadviseur momenteel in overleg met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën om tot een praktische regeling te komen waarop alle Homburg obligatiehouders zich kunnen gaan beroepen en welke waarde niet betwist zal worden door uw inspecteur.

De Stichtingen hebben overeenstemming bereikt met de Belastingdienst over de aangifte voor belastingjaar 2011. Zie voor de uitkomst het bericht "Belastingaangifte 2011" van 27 juli 2012 op de Homepage en onder het menu "Laatste Nieuws".

• Het is aan u om zelf te bepalen welke waarde u opgeeft in de Aangifte Inkomstenbelasting 2011. Uw belastinginspecteur kan echter de heffingsgrondslag in Box 3 op dat punt ter discussie stellen.
Indien u zekerheid wilt hebben ten aanzien van uw waarde kunt u overwegen om uitstel van uw belastingaangifte aan te vragen.
Dit kan gemakkelijk via de website van de Belastingdienst. Uw aanvraag voor uitstel moet vóór 1 april 2012 bij de Belastingdienst zijn ontvangen. Hier hoeft u geen motivering voor aan te geven. U krijgt dan standaard uitstel tot 1 september 2012.

• De belastingheffing in box 3 vindt plaats over de forfaitaire rendementsgrondslag. Het forfaitaire rendement wordt met ingang van Aangifte 2011 berekend aan de hand van nog maar één peildatum, zijnde 1 januari 2011.
Kennis en feiten die ná het waarderingstijdstip bekend worden, mogen daarbij in aanmerking worden genomen, mits het wel gaat om kennis en feiten over de toestand op het waarderingstijdstip, zijnde de peildatum 1 januari 2011.

Met de kennis van nu weten wij:
-dat HII in de loop van 2011de Canadese vorm van Uitstel van betaling heeft aangevraagd.
-sinds die aanvraag niet meer voldoet aan zijn verplichtingen. Er wordt gedurende de herstructurering geen rente betaald of aflossingen gedaan.
-aangenomen mag worden dat op de peildatum, 1 januari 2011, reeds een zekere mate van aanloop plaats vond naar deze situatie.
-het vooralsnog onzeker is hoe HII uit de herstructurering komt, en wat dat voor de waarde van uw obligaties gaat betekenen.
-in de Nieuwsbrief van HII van 21 maart 2012 meldt deze:"Met het oog op de huidige herstructurering is het op dit moment onmogelijk om met zekerheid vast te stellen wat op 1 januari 2011 de reële marktwaarde van uw obligaties was." ...... "Daarom zou het voor ons op dit moment onverstandig en onverantwoord zijn om uitspraken te doen omtrent de waarde van uw obligaties."

Met deze kennis kan het verdedigbaar zijn dat u met de waardering op peildatum 1 januari 2011afwijkt van de nominale waarde van uw obligaties. Dit kunt u overleggen met uw belastingadviseur.

Het voorgaande is gebaseerd op de huidige fiscale wet- en regelgeving. Het betreft tevens algemene informatie, waaraan geen rechten aan ontleend kunnen worden.

•Ook bij de Stichtingen is de huidige waarde, en de waarde op 1 januari 2011, van de Bonds/Capital Securities niet bekend.



2.4 Wat is er met mijn geld gebeurd?

• De onderneming heeft geld opgehaald (uw investering) om de bedrijfsvoering en verschillende bouw- en vastgoedprojecten te financieren. Het is nog te vroeg om te kunnen beoordelen of de investeringsbeslissingen van de onderneming gepast waren.

De Stichtingen zullen er alles aan doen om op deze vraag een antwoord te krijgen.

2.5 Is er iets dat ik kan doen om de herstructurering te versnellen?

• Momenteel niet. De CCAA zorgt ervoor dat crediteuren nu nog geen geld terug kunnen vragen. Zie ook onder 2.6.

ws belgie
0
2.6 Welke impact heeft de CCAA procedure op de door mij gehouden obligaties?

• Door de CCAA procedure zijn alle obligaties onmiddellijk opeisbaar geworden. Onder de CCAA procedure zijn de betalingsverplichtingen van Homburg Invest Inc. en Homburg Inc. echter opgeschort en kunnen deze betalingen ook niet worden afgedwongen.

• Wanneer en of de onderneming overgaat tot betalingen is vooralsnog onduidelijk. De Monitor (een door de Canadese rechter aangestelde bewindvoerder afkomstig van Deloitte) heeft aangegeven dat tot het eind van dit jaar naar verwachting geen rentebetalingen zullen plaatsvinden. Indien hierover meer informatie beschikbaar komt, wordt u hiervan door de onderneming op de hoogte gesteld. Ook de Stichtingen zullen u hierover informeren.

2.7 Zijn de Bonds overdraagbaar ? En aan wie geef ik een aanvraag tot overdracht door?

• Ja, de Bonds zijn overdraagbaar op een andere persoonlijke naam of rechtspersoon. Wel dient u zich te realiseren dat wij momenteel geen waarde-opgave kunnen geven. Zie hiertoe ook vraag 2.3. Eventueel fiscale consequenties zijn voor uw eigen rekening.

• Aanvragen tot een overdracht van Bond certificaten geeft u met een door u getekende brief, inclusief uw certificaten, door aan de Stichtingen. Die nemen de aanvraag in behandeling en sturen de certificaten met de gewijzigde tenaamstelling retour.



2.8 Bond 4 behoort op 30 november 2011 afgelost te worden, gaat dat gebeuren?
Bond 5 behoort op 31 december 2011 afgelost te worden, gaat dat gebeuren?



Laatste update: 10 januari 2012

• Dat is niet gebeurd. Door de CCAA procedure zijn alle obligaties onmiddellijk opeisbaar geworden. Onder de CCAA procedure zijn de betalingsverplichtingen van Homburg Invest Inc. en Homburg Inc. echter opgeschort en kunnen deze betalingen ook niet worden afgedwongen. De onderneming zal eerst het herstructureringsplan opstellen. Vervolgens zullen alle bondhouders zelf kunnen stemmen over de uiteindelijk voorgestelde regeling. Naar verwachting zal pas daarna overgaan worden tot gehele of gedeeltelijke aflossing of uitvoering van een andere voorgestelde regeling.

• Op grond van de beheerovereenkomst stelt de Stichting via hun advocaten Homburg Shareco Inc. in gebreke. Als houder van Bonds hoeft u niet zelf ook een brief te sturen.

2.9 Zal er aan het eind van het jaar 2011 rente worden uitgekeerd?

Laatste update: 10 januari 2012

• Nee, dat is niet gebeurd.

Beslissingen omtrent uitkeringen van hoofdsom of rente worden genomen in het kader van het uiteindelijk herstructureringsplan. Dit plan zal pas in de loop van 2012 komen, zie voor de tijdslijnen vraag 1.4.

2.10 Wat moet ik doen om mijn investeringen veilig te stellen

• Helaas is er weinig meer te doen dan af te wachten en steun te geven aan de belangenbehartiging van de Stichtingen. Wij zullen er alles aan doen om onze gezamenlijke belangen zo optimaal mogelijk te behartigen. In het bestuur van de Stichtingen zitten tevens obligatiehouders, zodat de belangen van het bestuur van de Stichtingen en de houders maximaal op één lijn liggen.

2.11 Ik heb Mortgage Bond 7, ik heb dan toch een extra zekerheid vanuit vastgoed?

Laatste update: 7 juni 2012

• Alle Mortgage Bonds (obligaties met vastgoed zekerheden, bond 4 t/m 7) hebben extra zekerheden vanuit vastgoed en/of vastgoedvennootschappen. Bij de uitgifte waren dat veelal gebouwen of grond in Canada. Later zijn er supplementen op de beheerovereenkomsten gekomen, die toestonden dat de vastgoedzekerheden konden worden overgezet op andere gebouwen of andere vormen van onderpand.

• De bewindvoerder inventariseert momenteel de zekerheden vanuit vastgoed en/of vastgoedvennootschappen. Het gaat dan om punten zoals wat voor soort zekerheid het is, hypothecair of anderszins. En ook om de waarde van de betrokken gebouwen en/of grond. Ook de Stichtingen gaan hiernaar kijken. Voor sommige informatie moeten wij toegang krijgen tot de gegevens die bij de bewindvoerder en HII aanwezig zijn. Zodra wij een duidelijk inzicht hebben informeren wij u hierover, wij verwachten dit vooralsnog in de loop van juli 2012.

• Onder de herstructurering is het niet mogelijk al direct vastgoedzekerheden in te roepen. Het herstructureringsplan zelf houdt uiteraard wel rekening met deze extra zekerheden.

2.12 In de media heb ik gelezen dat de Capital Securities omgezet zijn naar een schuld, wat betekent dat?

• De Homburg Capital Securities A (HCSA) vormen een lening van security houders aan Homburg Invest Inc. ( HII) met een lange looptijd - 99 jaar - tot 27 februari 2108. Vanwege deze lange looptijd mocht HII volgens Canadese en IFRS boekhoudregels ( International Financial Reporting Standards) deze lening tot het eigen vermogen van de onderneming rekenen en als zodanig in de balans opnemen. Door het inroepen van de CCAA status per 9 september 2011 wordt de lening direct opeisbaar en dient als lange termijn schuld ( CAD 37,620 miljoen = € 26,785 miljoen ) in de balans te worden opgenomen. Deze wijziging is een boekhoudkundige verandering die via de verlies en winst rekening is gelopen en het resultaat over het derde kwartaal 2011 nadelig heeft beïnvloed.

• In de rechtsverhouding tussen security houder en HII is niets veranderd. Het was een rentedragende schuld van HII aan de security houder en dat is het nog steeds. Juridisch gezien is de schuld direct opeisbaar maar door de CCAA status is dat bevroren zolang de CCAA status loopt.

ws belgie
0
3. Organisatie Stichtingen

3.1 Wat doen de Stichtingen voor mij? Waarom zou ik de Stichtingen helpen?

• Om een sterke positie te hebben aan de onderhandelingstafel, is het van belang dat de Obligatiehouders via één stem spreken. De Stichtingen hebben ermee ingestemd bij de herstructurering van HII op te treden namens de Obligatiehouders. Dit is logisch omdat zij onafhankelijk zijn van HII, bekend is met de voorwaarden en condities van de Obligaties en verplicht is om de belangen van de Obligatiehouders te behartigen. Het doel van de Stichtingen is om uw investering (oorspronkelijke inleg en rente) zo snel als mogelijk en voor een zo hoog mogelijk bedrag terug te krijgen. Bij een herstructurering is het van groot belang dat u vertegenwoordigd wordt door deskundigen op het gebied van insolventie en vastgoed om het maximale van uw investering terug te krijgen. Door de diensten van Stikeman Elliot (Canadese juridisch adviseur) en Van Doorne (Nederlandse juridisch adviseur) hebben de Stichtingen ervoor gezorgd dat zeer ervaren adviseurs uw belangen behartigen waardoor uw gezamenlijke rechten gerespecteerd worden en vertegenwoordigd zijn.

3.2 Wie zijn de Stichtingen (Trustees) en waarom komen deze op voor de belangen van de verschillende
obligatiehouders?

Laatste update: 10 januari 2012

• De Stichtingen zijn 2 aparte en volledig onafhankelijke Stichtingen die bij de uitgifte van de obligaties (respectievelijk in 2002 en 2009) zijn opgericht om de belangen van de obligatiehouders te behartigen en ervoor te zorgen dat Homburg Shareco Inc. en Homburg Invest Inc. hun verplichtingen jegens de obligatiehouders nakomen. De Stichtingen zijn geheel onafhankelijk van enige andere Homburg organisatie.

• In november 2011 is het bestuur uitgebreid met vier nieuwe bestuurders. De bestuurders hebben een professionele achtergrond in de disciplines juridisch, vastgoed en management advies. De nieuwe bestuurders zijn mede obligatiehouders van Homburg Bonds en/of Homburg Capital Securities. Het bestuur kan zich zo maximaal richten op de taken die zich nu met de situatie van de CCAA aandienen.

• Voor de herstructurering functioneerden de Stichtingen voornamelijk door het bijhouden en beheren van de basisadministratie van alle certificaathouders (de registers) en het uitkeren van de betalingen van de ondernemingen aan alle obligatiehouders. De bemanning van de Stichtingen waren ook enkel op deze meer administratieve taken ingericht.

• Op grond van de Beheerovereenkomst die de Stichtingen hebben met Homburg Shareco Inc. en Homburg Invest Inc., hebben de Stichtingen de mogelijkheid en de plicht om deze ondernemingen, namens de obligatiehouders, direct aan te spreken en nakoming te vorderen. Dit doen de Stichtingen ook.

• Zeker nu de CCAA procedure van toepassing is op Homburg Shareco Inc. en Homburg Invest Inc. in Canada, is het belangrijk dat de verschillende obligatiehouders verenigd blijven in de Stichtingen. Daardoor zijn de Stichtingen in staat om hun belangen zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen. Hoe groter het aantal registraties bij de Stichtingen, hoe sterker uw positie.

3.3 Door wie worden de kosten betaald die de Stichtingen en de door haar aangestelde adviseurs zullen maken?

• De kosten die door de Stichtingen worden gemaakt dienen overeenkomstig de trustakten/beheerovereenkomsten door Homburg Shareco Inc. en Homburg Invest Inc te worden vergoed. Mochten deze ondernemingen om welke reden dan ook niet bereid zijn deze kosten te voldoen dan zullen de Stichtingen in overleg treden met de obligatiehouders over de dan gerezen situatie. Door registratie heeft u zich in geen geval verplicht om in de kosten bij te dragen.

3.4 Zal het bestuur van de Stichtingen worden uitgebreid?

Laatste update: 10 januari 2012

• De Stichtingen hadden bij aanvang van de aanvraag van CCAA nauwelijks tot geen bemanning. In november 2011 is het bestuur uitgebreid met vier nieuwe bestuurders. Uitgangspunt is geweest om in eerste instantie binnen de groep obligatiehouders zelf naar mensen te zoeken met de gewenste capaciteiten. Daarmee wordt direct gewaarborgd dat de belangen van de bestuurders direct in één lijn liggen met de doelstelling van de Stichtingen en de obligatiehouders. De aangetreden bestuursleden hebben een toets ondergaan bij de AFM.

• Zie het menu "Stichtingen" voor de samenstelling van het bestuur van de Stichtingen.

3.5 Kan ik de Stichtingen ook telefonisch bereiken ?

• Nee, wij hebben geen secretariaat dat daarop is ingericht. Bij vragen adviseren wij u eerste deze sectie "Veelgestelde Vragen" door te nemen. Indien u daar niet het antwoord vindt, dan kunt u ons mailen via info@stichtinghomburgbonds.nl of info@stichtinghomburgcapitalsecurities.nl. Of u kunt een brief sturen, zie het menu "Contact" voor onze adresgegevens.
ws belgie
0
3.6 Waar kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

• Die kunt u wijzigen op de website www.mijnhomburg.nl. Hiervoor heeft u wel uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig, die door Homburg Capital BV in Enschede in 2011 is verstrekt.

• Ook kunt u een brief sturen naar de Stichtingen, met vermelding van uw adreswijziging en handtekening.

• Adreswijzigingen per e-mail mogen wij niet verwerken.

3.7 Ik wil mijn e-mail adres invullen in www.mijnhomburg.nl, maar ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord kwijt, heeft u die?

Laatste update: 7 juni 2012

• Toegang tot www.mijnhomburg.nl krijgt u met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze zijn halverwege 2011 door Homburg Capital BV uit Enschede per post verstrekt.

• Mocht u deze kwijt zijn geraakt, dan kunt u daarvoor Homburg Capital benaderen.

• Ook kunt u een e-mail sturen naar de Stichtingen, zie voor het e-mailadres onder het menu "Contact".

• De Nieuwsbrief van 9 maart 2012 versturen wij als eerste nu ook per e-mail.
Wij hebben van circa 1.000 bondhouders nog geen e-mailadres gekregen. In juni zullen wij deze mensen apart aanschrijven met een vermelding van hun gebruikersnaam en wachtwoord.
Bondhouders die ons per brief hebben aangegeven geen beschikking te hebben over een PC, blijven de nieuwsbrieven per post ontvangen.

3.8 In de Stichting Homburg Bonds zitten zowel houders van mortgage bonds als corporate bonds, lopen de belangen
van beide groepen wel parallel?

Laatste update: 10 januari 2012

• De eerste prioriteit is dat de Stichtingen, en daarmee de obligatiehouders, überhaupt een erkende en duidelijke gesprekspartner zijn bij de onderneming en de bewindvoerder tijdens de herstructurering. Dat is in het belang van zowel de houders van mortgage bonds (met vastgoedzekerheden) als corporate bonds (gewone bedrijfsobligaties). Begin december 2011 is een overeenkomst getekend door de Stichtingen en HII over de wijze van samenwerking tijdens de periode van herstructurering. Van belang is dat de obligatiehouders niet enkel aan het eind van het herstructureringsproces een plan krijgen voorgelegd, maar ook betrokken zijn tijdens dit proces. Momenteel is er constructief overleg tussen de Stichtingen en HII, wat zowel in het belang is van de houders van mortgage als corporate bonds.

• Tegelijk zijn per eind november nieuwe bestuursleden toegetreden, die tevens bondhouder zijn. Onder hen zijn er met zowel mortgage als corporate bonds.

• De organisatie van de Stichtingen zullen we de komende tijd verder vorm geven. De belangen van de houders van mortgage bonds en corporate bonds kunnen op een zeker moment uiteen lopen. Met dat aspect zullen wij rekening houden zodat beide groepen duidelijke vertegenwoordigers kunnen inbrengen. Uiteindelijk zullen alle bondhouders zelf kunnen stemmen over de uiteindelijk voorgestelde regeling door de onderneming.

3.9 Er zijn nu twee Stichtingen met hetzelfde bestuur, gaat dat in de toekomst veranderen?

• Dat gaan wij de komende tijd beoordelen. Nu zich voor de Homburg Bonds en Capital Securities verschillende belangen kunnen gaan voordoen bij de lopende herstructurering van de onderneming, zal het bestuur bestuderen of, hoe en wanneer er aparte bestuurders aangesteld moeten gaan worden. Op dit aspect komen wij terug.

• Uiteindelijk zullen alle obligatiehouders zelf kunnen stemmen over de uiteindelijk voorgestelde regeling door de onderneming.

3.10 De Stichtingen hebben tevens circa 70% van de stemrechten van Richard Homburg overgedragen gekregen, geeft dat
geen belangenverstrengeling?

• Deze stemrechten zijn overgedragen voordat bekend werd dat de onderneming CCAA zou aanvragen, en met name met het doel te ondersteunen dat de vergunning van de AFM gehandhaafd kon blijven.

• Tijdens de CCAA kunnen aandeelhouders op maar weinig gebieden een stemrecht uit laten gaan, en derhalve zijn de stemrechten tijdens dit proces van weinig waarde.

• Om elke vorm van mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen zullen de stemrechten worden overgezet naar een nieuw op te richten Stichting, met andere bestuurders dan de bestaande Stichtingen, maar wel duidelijk de belangen van de bondhouders dienende.

3.11 Kunt u enkele acties noemen die de Stichtingen nu ondernemen om de belangen van de obligatiehouders
te behartigen?

De Stichtingen ondernemen hiertoe onder meer de volgende acties:
• Zorgen dat alle obligatiehouders een duidelijk aanspreekpunt en stem hebben richting onderneming en monitor
• Toegang vragen tot achterliggende informatiebronnen
• Een mening vormen over de waarde van het vastgoed
• De algehele financiële situatie van de onderneming in beeld krijgen
• De obligatiehouders adviseren over de aangedragen opties tot herstructurering door de onderneming en de gevolgen daarvan voor de obligaties
• Nadere informatie vragen en onderzoek doen naar de vastgoed-zekerheden bij mortgage bonds
• Zorg dragen dat de verschillende groepen obligatiehouders (mortgage bonds, corporate bonds en Capital Securities), met mogelijk uiteenlopende belangen, elk duidelijke aanspreekpunten krijgen
• Faciliteren dat alle obligatiehouders ondersteuning krijgen van adviseurs, net zoals alle andere partijen tijdens de herstructurering
• Beantwoorden van vragen door middel van een website, nieuwsbrieven en e-mail.
• En nog veel meer punten, ........
ws belgie
0
4. Registratie bij Stichtingen door Bondhouders

4.1 Waar geef ik de Stichtingen toestemming voor als ik het registratieformulier invul?

• Door middel van het invullen van het registratieformulier geeft u expliciet toestemming aan de Stichtingen om op te komen voor uw belangen en geeft u aan gezamenlijk met de andere obligatiehouders op te trekken. U geeft hiermee geen toestemming om u op voorhand te binden aan beslissingen waarvoor uw goedkeuring is vereist. Indien dit nodig zou zijn, wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Dat neemt niet weg dat de Stichtingen op grond van de Beheerovereenkomst al verplicht zijn uw belangen te behartigen.

• Door de CCAA die is verleend in Canada is het belangrijk dat de verschillende obligatiehouders verenigd zijn in de Stichtingen om zo goed mogelijk de belangen van de verschillende obligatiehouders te kunnen vertegenwoordigen. Hoe groter het aantal registraties bij de stichtingen, hoe sterker de gezamenlijke positie.

4.2 Hebben zich al veel Obligatiehouders geregistreerd bij de Stichtingen?

• Begin november 2011 hebben ruim 71% van de houders van Bonds en Capital Securities, zijnde 6.627 mensen en rechtspersonen, zich geregistreerd. Zij vertegenwoordigen 69% van de totale uitstaande waarde aan obligaties, zijnde 302 miljoen euro. Totaal staat 439 miljoen euro aan obligaties uit bij ruim 9.300 obligatiehouders.

Deze grote hoeveelheid registraties is een duidelijk signaal naar betrokken partijen bij het herstructureringsproces dat de obligatiehouders een duidelijke aanspreekpunt hebben. Ook de obligatiehouders willen hun inbreng geven en samen tot een succesvolle herstructurering komen.

• Het is belangrijk dat als u zich nog niet bij de Stichtingen heeft geregistreerd, dat alsnog te doen! Het invullen van het registratieformulier kost u slechts enkele minuten. Deze vindt u op deze website onder het menu "Registreren".

4.3 Als ik mij niet bij de Stichtingen registreer, wat gebeurt er dan?

• Op grond van de beheerovereenkomsten (Trust Indentures) en statuten zijn de Stichtingen al verplicht uw belangen te behartigen. Toch is er nu met het optreden van de CCAA een hele andere situatie ontstaan die wij allen niet hadden voorzien. Voor de Stichtingen zelf, maar naar de onderneming, monitor en rechtbank, is het voor de Stichtingen van belang dat u extra onderstreept dat u wenst door een duidelijk aanspreekpunt vertegenwoordigd te willen zijn.

• Al vanuit de beheerovereenkomst moeten de Stichtingen voor veel belangrijke beslissingen eerst de obligatiehouders raadplegen. Dit geldt ongewijzigd naar geregistreerde als niet geregistreerde obligatiehouders.

4.4 Ik heb mij nog niet aangemeld of het is mij nog niet gelukt me aan te melden. Kan ik dit alsnog doen?

• U kunt uzelf nog steeds aanmelden via het registratieformulier op deze website (zie menu "registreren"). We raden u aan om dit zo spoedig mogelijk te doen.

• Indien het niet gelukt is om aan te melden raden wij u aan dit nogmaals te proberen. Mocht het aanmelden via de website wederom niet lukken, kunt u een e-mail sturen naar info@stichtinghomburgbonds.nl of info@stichtinghomburgcapitalsecurities.nl.

• Begin oktober hebben de Stichtingen gevraagd u uiterlijk op 5 oktober te registreren. Dit was voor velen zeer krap, omdat de brief met die vraag veelal pas één dag eerder of dezelfde dag, per post werd bezorgd. Die spoedactie was in verband met dat die week een rechtszitting in Canada plaatsvond, en de Stichtingen de duidelijke steun van obligatiehouders wilde inbrengen. Wat door de vele snelle registraties ook is gelukt.

4.5 Moet ik voor elke type Bond een apart registratieformulier invullen?

Laatste update: 12 december 2011

• Bij de introductie van deze nieuwe website van de Stichtingen, registreert u zich niet meer via de voormalige website bij PwC, maar via deze nieuwe website via het menu "registreren". U hoeft zich nu maar één keer te registeren. Dit kan voor alle Bondtypen tegelijk.

4.6 Ik heb mijn Bondserienummers ingegeven bij registratie, i.p.v. de certificaatnummers, wordt de registratie dan goed
verwerkt?

• Ja, die wordt ook dan goed verwerkt.

• In de eerste versies van het registratieformulier hebben wij gevraagd de certificaatnummers van uw investering op te geven. Deze certificaatnummers zijn enkel te vinden op de originele papieren certificaten die u na aankoop zijn overhandigd. Het vinden van deze registratienummers kan lastig zijn, of bij hoge bedragen gaat het om veel nummers. Het huidige registratieformulier vraagt niet meer om deze certificaatnummers. In de registers van de Stichtingen zijn die reeds bekend, en in het kader van deze registratie hebben wij die nummers niet speciaal nodig.

• De Capital Securities A obligaties hebben geen certificaatnummer.

4.7 In de bevestigingsmail van mijn registratie staat een fout, moet ik dan wat doen?

• Nee, dat is niet nodig.

• Reeds gedane registraties zijn allen verwerkt en gecontroleerd aan de hand van de reeds aanwezige basisadministratie (register) bij de Stichtingen. De Stichtingen waren al voor het optreden van de huidige situatie, beheerder van het register van obligatiehouders.

• Fouten in de opgaven of bevestigingsmail corrigeren wij automatisch aan de hand van onze eigen basisadministratie.

• Mochten wij over een registratie nog vragen hebben, dan mailen wij u hierover.

4.8 Als ik vergeten ben een obligatieserie in te vullen, of een aantal niet correct heb ingevuld, moet ik dan contact opnemen?

• Nee, dat is niet nodig.

• Als u één product bij ons heeft geregistreerd, dan gaan wij ervan uit dat u voor de andere producten ook door de Stichtingen uw belangen wil laten behartigen. Wij nemen onze eigen bestaande basisadministratie (register) bij de Stichtingen als uitgangspunt.

4.9 Krijg ik na registratie nog een bevestiging van de exacte gegevens die ik heb ingebracht?

• Alle registraties krijgen direct bij correcte verwerking de boodschap "Dank u wel, u gegevens zijn verzonden". Dit volstaat.

• Registraties die zijn gedaan tot 15 november 2011 hebben ook nog een aparte mail gekregen als bevestiging van de registratie. Na die tijd worden die mails niet meer verzonden. De eerste boodschap direct na inbreng van registratie volstaat.

ws belgie
0
5. Proof of Claim formulier van Deloitte



5.1 Hoe dienen de Stichtingen de "Proof of Claims" voor alle obligatiehouders collectief in? Wat wordt voor de obligaties als claim ingediend, ook de misgelopen rente?

Over de wijze van indienen zijn afspraken gemaakt tussen de Stichtingen en de Monitor (Deloitte). Deze afspraken moesten ook toestemming krijgen van de rechtbank, en dat is op 30 april 2012 gebeurd, vastgelegd middels een "Claims Process Order".

De Stichtingen hebben toestemming gekregen om voor elke serie van Mortgage Bonds (serie 4 t/m 7) middels één "Proof of Claim"-formulier de opgetelde vorderingen op grond van alle uitgegeven obligaties in die serie gelijktijdig in te dienen. Verder wordt voor alle series van Corporate Bonds (serie 8 t/m 11) gezamenlijk één "Proof of Claim"-formulier ingediend. En tenslotte nog een aparte voor de Homburg Capital Securities.

Het bedrag dat geclaimd wordt bevat de totale opgetelde nominale waarde van alle uitgegeven obligaties in die serie (of groep van series).
Onze advocaten in Nederland en Canada beoordelen ook of en hoeveel niet uitgekeerde rente, en eventuele andere elementen kunnen worden meegenomen bij de Claim.
Hierbij valt te denken aan kosten van de Stichtingen en adviseurs die ten behoeve van deze obligaties in het kader van belangenbehartiging tijdens de herstructureringsprocedure worden gemaakt. Onze advocaten zijn bekend met de regels van de CCAA, en zullen het maximaal mogelijke claimen.

De advocaten van de Stichtingen zullen de Proofs of Claims ruim op tijd indienen. In onze Nieuwsbrieven, en op onze website zullen we melding maken wanneer en hoe dat is gebeurd.

5.2 Ik heb een "Proof of Claim" formulier van Deloitte gekregen, moet ik dat terugsturen?

Nee, dat hoeft u voor het claimen van Homburg obligaties niet zelf te doen. De Stichtingen dienen dit collectief in, als totale opgetelde nominale waarde van alle uitgegeven obligaties in een serie (of groep van series).
De documentatie van Deloitte meldt dat ook in de inleidende brief en bij de invulinstructie. Daar staat vermeld:
"Krachtens de Claims Process Order hoeven personen die houders zijn van obligaties, schuldbewijzen of effecten uitgegeven krachtens trust indentures ingevolge waarvan Stichting Homburg Bonds, Stichting Homburg Capital Securities ... als trustee optreedt ...... geen Proof of Claim in te dienen met betrekking tot .......... omdat de Trustees namens hen hiervoor zorg zullen dragen. "
In onze Nieuwsbrief van 16 mei 2012 maken we melding van de aanstaande "Proof of Claim" documentatie en de aanpak daarvan.


5.3 Wat zijn de redenen dat de Stichtingen collectief voor alle houders van Homburg Bonds en Homburg Capital Securities de vordering indienen?

De CCAA-regels schrijven eigenlijk voor dat degene op wiens naam de vordering is gesteld, de claim moet indienen. Dat zijn de ca 9.500 obligatiehouders. Veelal zijn er bij CCAA-procedures niet zoveel verschillende individuele schuldeisers betrokken. De Stichtingen hebben bij de Monitor (Deloitte) gepleit om het indienen van de vorderingen (Proof of Claim) collectief te laten plaatsvinden door de Stichtingen. De Monitor heeft de voorstellen overgenomen, en de rechter heeft de aanpak goedgekeurd.
Deze aanpak is om de volgende redenen voorgesteld:
- alleen door het totaalbedrag van alle oorspronkelijk uitgegeven Bonds per serie te claimen, weet iedereen zeker dat alle obligaties ook zijn geclaimd. Zo zijn er bijvoorbeeld bij de 4e Bondserie 1.334 obligaties uitgegeven, die worden allen geclaimd.

- obligaties die na de peildatum van de Proof of Claim, 9 september 2011, van eigendom wijzigen, blijven meelopen als claim. Mutaties in eigendom worden geregistreerd door de Stichtingen, er hoeven derhalve geen wijzingen worden doorgegeven aan Deloitte.

- de ca 9.500 bondhouders hoeven niet zelf het formulier in te vullen, dat zou waarschijnlijk ook veel vragen opleveren

- Deloitte hoeft niet al die formulieren te laten verwerken en beoordelen op juistheid

- de Stichtingen laten de collectieve Proof of Claims invullen door hun ondersteunende advocaten, bekend met de Claim-regels bij CCAA, en kunnen zo het maximaal haalbare claimen, ook rekening houdend met rentes en kosten tijdens de CCAA-periode.

5.4 Waarom ontvang ik de papieren van Deloitte, als ik er niets mee hoef te doen?

Volgens de CCAA-regels moet elke crediteur op naam een "Proof of Claim"-formulier krijgen.
De Stichtingen hebben een aantal maal aangegeven bij Deloitte dat dit verwarring zou kunnen geven bij de obligatiehouders, zelfs met de boodschap in de documentatie dat de Bond en Capital Security houders zelf geen actie hoeven te nemen.
Helaas is de CCAA een behoorlijk juridisch proces, en kon van dit punt niet worden afgeweken.

5.5 Mocht er een fout in het register van de Stichtingen bestaan, is er dan kans dat mijn obligatie niet wordt geclaimd?

Nee, het totaalbedrag van alle oorspronkelijk uitgegeven Bonds per serie wordt geclaimd.Het register sluit aan bij de totaal aantal uitgegeven Bonds en Capital Securities.
In uw jaaropgave van 2010 ziet u hoe u begin 2011 in het register stond opgenomen. U kunt de huidige status ook controleren op de website www.mijnhomburg.nl, met gebruik van uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Mocht u deze kwijt zijn geraakt, kijkt u dan bij vraag 3.7.
Bij de uitgifte van de Bonds zijn papieren certificaten uitgegeven als bewijs van uw eigendom.

5.6 Ik krijg wel de Nieuwsbrieven van de Stichting, maar heb van Deloitte geen "Proof of Claim"-formulier gekregen, moet ik nu wat doen?

Mogelijk heeft Deloitte vanuit een verouderd bestand gewerkt.
Voor de zekerheid kunt u controleren of u juist in het register van de Stichtingen staat. In uw jaaropgave van 2010 ziet u hoe u begin 2011 in het register stond opgenomen. U kunt de huidige status ook controleren op de website www.mijnhomburg.nl, met gebruik van uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Mocht u deze kwijt zijn geraakt, kijkt u dan bij vraag 3.7.
Constateert u afwijkingen, dan kunt contact met ons opnemen, zie hiertoe het menu Contact.
Het is niet nodig Deloitte te benaderen, daar u het formulier niet hoeft terug te sturen, zie hiertoe verder vraag 5.2.

5.7 Krijg ik een bevestiging van de Stichtingen of van de Deloitte dat mijn obligaties als Claim zijn ingediend? Kan ik controleren dat ook mijn obligaties zijn geclaimd?

Onze advocaten versturen de Proof of Claims ruim voor de sluitingsdatum op 13 juli 2012. Dit zowel per e-mail als via een deurwaarder, beide met een ontvangstbevestiging.
In onze Nieuwsbrieven, en op onze website zullen we melding maken wanneer dat is gebeurd.
Het totaalbedrag van alle oorspronkelijk uitgegeven Bonds per serie wordt geclaimd. Dus ook uw obligatie zit daar tussen.

ws belgie
0
5.8 Is het zinvol om voor de zekerheid toch ook zelf het "Proof of Claim"-formulier terug te sturen?

De Stichtingen dienen de Proof of Claims collectief in, als totale opgetelde nominale waarde van alle uitgegeven obligaties in een serie (of groep van series). Er kunnen dus geen obligaties zijn die niet zijn geclaimd, ongeacht op wiens naam die staan.
Het heeft geen nut om dezelfde vordering twee keer aan te melden. Dezelfde vordering kan ook niet twee keer worden erkend als claim.
Wij adviseren om het "Proof of Claim"-formulier niet ook zelf te retourneren. Dit geeft onnodig werk aan uw kant en die van Deloitte, en tevens extra kosten voor de vennootschap.

5.9 Kost het indienen van alle claims de Stichtingen niet veel tijd/geld?

Nee, we dienen geen 9.500 individuele formuleren in, maar formulieren met totaalbedragen per serie of groep van bondseries.

5.10 Wat wordt bedoeld met de zin in de Nieuwsbrief van 16 mei 2012 "Heeft u vorderingen op andere gronden......" ?

De volledige zin luidt: "Heeft u vorderingen op andere gronden dan van Homburg Bonds of Capital Securities bij de genoemde Homburg ondernemingen, dan moet u voor deze vorderingen wel zelf het formulier invullen en tijdig verzenden."
Dit is bijvoorbeeld aan de orde als u een bedrijf heeft, en aan één van de in het claimformulier genoemde Homburg bedrijven goederen/diensten heeft geleverd, en daar nog niet voor bent betaald. Dit zijn zaken die los staan van de betrokken obligaties.
ws belgie
0
6. Vragen over Actualiteiten

6.1 Geven de gepubliceerde derde kwartaalcijfers 2011 van Homburg Invest Inc een indicatie hoeveel de obligaties
nog waard zijn?

• Op 23 november 2011 heeft Homburg Invest Inc haar financiële resultaten over het derde kwartaal, eindigend op 30 september 2011, bekend gemaakt. De onderneming rapporteert deze resultaten volgens de gangbare internationale rapportage standaard, International Financial Reporting Standards (IFRS). Met de verdere verliezen die in het derde kwartaal zijn geleden, komt het eigen vermogen van de onderneming nu licht negatief uit.

• De waardering van vastgoed onder IFRS is echter niet altijd gelijk aan de te realiseren waarde van het vastgoed bij verkoop. Onder IFRS worden de gebouwen getaxeerd op marktwaarde. Tevens wordt er van uitgegaan dat er een 'gewillige' koper en verkoper is. Dit kan betekenen dat bij gedwongen verkoop van gebouwen veel minder voor de gebouwen wordt betaald dan de gepubliceerde IFRS waarden. Een belangrijke taak van de onderneming en de monitor is om tot een herstructureringsplan te komen die realistisch is in de tijd en leidt tot zoveel mogelijk waardebehoud voor haar belangrijkste schuldeisers, lees de obligatiehouders.

6.2 Wat betekent het besluit van de AFM om de vergunning in te trekken voor de obligatiehouders?

Laatste update: 8 maart 2012

• Homburg Invest Inc heeft via een persbericht van 24 november 2011 bekend gemaakt dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de vergunning van Homburg Invest heeft ingetrokken om te opereren als een beleggingsinstelling in Nederland. De onderneming heeft aangegeven dat het handhaven van de vergunning het mogelijk zou maken een zo groot mogelijk aantal potentiële alternatieven aan te bieden aan haar schuldeisers, waaronder obligatiehouders.

• Gedoeld wordt hier op de mogelijkheid om obligaties eventueel geheel of gedeeltelijk om te ruilen naar aandelen. Mogelijk te combineren met de uitgifte van nieuwe aandelen aan derden. Hiermee zou de onderneming het eigen vermogen kunnen aanvullen, en een weer meer gezonde financiële staat kunnen bereiken. Dit zou één van de mogelijk in de toekomst voorgestelde herstructureringsopties kunnen zijn, mits er een vergunning is van de AFM.

• Een ruil van obligaties naar aandelen zal bij veel obligatiehouders niet de eerste voorkeur hebben. Een echt oordeel kunnen de obligatiehouders pas vormen als het herstructureringsplan bekend is. Door het besluit van de AFM lijkt een ruil naar aandelen voorlopig geen optie meer.

• Homburg Invest Inc. heeft aangegeven zeer veel belang aan de AFM vergunning te hechten. Op 5 januari 2012 heeft HII bezwaar aangetekend tegen het besluit.

• De Stichtingen hebben op 20 januari 2012 per brief bij de AFM gepleit de belangen van de obligatiehouders mee te wegen en de intrekking van de vergunning ongedaan te maken.

6.3 Ik ben benaderd door Blake Capital Partners, wat raadt u aan te doen?

Laatste update: 8 maart 2012

• Een aantal Homburg obligatiehouders is telefonisch benaderd door de Canadese onderneming Blake Capital Partners. Naar wij vernemen wil Blake Capital Partners een gesprek aangaan om Homburg obligaties op te kopen..

• Blake Capital Partners lijkt een recent opgerichte onderneming. Het stelt als vestigingsplaats Vancouver te hebben. Uit onderzoek van onze Canadese advocaten blijken zij op het door hun aangegeven adres niet gevestigd te zijn. Wij kunnen niet uitsluiten dat het hier om een "spookonderneming" gaat, waarvan de bedoelingen vooralsnog niet duidelijk zijn.
De onderneming vraagt eerst een geheimhoudingsovereenkomst (zogenaamde Non Disclosure Agreement) te tekenen. De Stichtingen raden af hierop in te gaan. Zodra wij meer kunnen vertellen, zullen wij u hierover informeren.

• Indien u ook benaderd wordt door Blake Capital Partners, dan vragen wij u vooral door te vragen hoe men aan uw telefoonnummer of e-mailadres komt en de benadering te melden bij de Stichtingen. Dit kan door een e-mail te sturen naar de Stichtingen. Zie hiertoe onze e-mailadressen onder het menu "Contact".
ws belgie
0
7. Overig

7.1 Waar kan ik verdere informatie vinden over de herstructurering bij Homburg Invest?

• De Stichtingen communiceren via deze website www.stichtinghomburgbonds.nl en www.stichtinghomburgcapitalsecurities... Zij richten zich speciaal op de belangen van de obligatiehouders.

• De onderneming zelf, Homburg Invest Inc, houdt u op de hoogte over het herstructurerings-proces via een speciaal hiertoe geopende website www.homburginvestinformatie.nl.

• De bewindvoerder (monitor) heeft als taak de belangen van alle crediteuren te vertegenwoordigen. De juridische stukken en rapportages over de voortgang van de herstructurering vindt u op de website van de bewindvoerder www.Deloitte.com/ca/Homburg-Invest. De voertaal van deze stukken is Engels. Deels zijn deze vertaald in het Nederlands.

• Voorts schrijft bijvoorbeeld ook de VEB opinie-vormende artikelen over de herstructurering bij Homburg. Ook heeft de VEB een Beleggersservice-lijn, waar vragen gesteld kunnen worden door leden van de VEB.

Verder schrijven diverse media over de herstructurering.

• Deze links kunt u ook vinden onder het menu "documenten" en dan "links" op deze website.

7.2 Wanneer komt er een informatiebijeenkomst?

Laatste update: 8 maart 2012

• Een informatiebijeenkomst is met name zinvol als er inhoudelijk over de diverse mogelijkheden voor de herstructurering meer bekend is geworden.

• Eerst informeert Homburg Invest de obligatiehouders via een Web TV programma. Vanaf zaterdag 17 december 2011 is op de website van de onderneming een Web TV programma te bezichtigen. Het programma kunt u op elke PC bekijken, via het adres www.homburginvestinformatie.nl . Ook op de website van de Stichtingen is de uitzending te bekijken, onder het menu "WebTV". Vooraf kon u tot en met 12 december hiervoor vragen insturen.

• In de uitzending geeft de CEO (directeur) van HII, Jan Schöningh, en de bewindvoerder, Pierre Laporte, uitleg over de situatie en de verdere aanpak. Ook Wouter de Jong, bestuurder van de Stichtingen, komt aan het woord.

• Wij adviseren u zeker deze informatieve uitzending van circa 30 minuten te bekijken. Als u niet over een PC beschikt, dan kunt u wellicht bij kennissen of familie het programma bekijken.

• De Stichtingen denken nu meer richting mei 2012 een fysieke Obligatiehouders bijeenkomst te organiseren.
Direct als wij concreet zicht hebben op de datum informeren wij u daarover, per nieuwsbrief, e-mail, en op deze website.

[verwijderd]
0
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 910,59 +6,38 +0,71% 10 mei
AMX 937,23 -0,72 -0,08% 10 mei
ASCX 1.205,64 +11,91 +1,00% 10 mei
BEL 20 4.013,33 +27,93 +0,70% 10 mei
Germany40^ 18.773,50 +86,90 +0,47% 10 mei
US30^ 39.507,00 0,00 0,00% 10 mei
US500^ 5.221,51 0,00 0,00% 10 mei
Nasd100^ 18.156,80 0,00 0,00% 10 mei
Japan225^ 38.190,30 0,00 0,00% 10 mei
WTI 78,28 0,00 0,00% 10 mei
Brent 82,79 0,00 0,00% 10 mei
EUR/USD 1,0771 0,0000 0,00% 10 mei
BTC/USD 61.199,72 -1.384,09 -2,21% 16:12
Gold spot 2.360,72 0,00 0,00% 10 mei
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 49,120 +1,250 +2,61% 10 mei
ASMI 621,800 +12,000 +1,97% 10 mei
ASML 864,500 +16,600 +1,96% 10 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
UMG 28,010 -0,850 -2,95% 10 mei
DSM FIRMENICH AG 103,100 -1,850 -1,76% 10 mei
Akzo Nobel 63,080 -0,980 -1,53% 10 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront