Toeleverancier Neways vecht zich naar de voorgrond

685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Nel
0
Dat gevoel komt vanzelf en was voor de meeste ook niet bij CTac / ICT/Neways/AMG/Kendrion enz enz maar gaat erom hoe de bedrijven zich ontwikkelen en dan komt de koers eens los.

Fijne avond
sam en moos
0
Er komt wel meer vraag nu. Nog een kleine twee weken dan komen de cijfers en kan het hard gaan.
Ben benieuwd of we dan nog onder de tien euro blijven. (Kijk eens bij AMG hoe hard het kan gaan als de potentie van het bedrijf gezien wordt)
Nel
0
In mijn ogen zijn Neways en DPA de twee aandelen voor een inhaalslag en is het idd wachten op meer vraag in de aandelen

Fijne dag
Werkbij
0
quote:

Nel schreef op 16 augustus 2016 13:33:


In mijn ogen zijn Neways en DPA de twee aandelen voor een inhaalslag en is het idd wachten op meer vraag in de aandelen

Fijne dag


Je kunt je ook afvragen waarom deze aandelen de laatste jaren nauwelijks gestegen zijn, terwijl de meeste aandelen toch omhoog zijn gegaan. Bedrijven slecht gepresteerd? Te weinig aandelen verhandelbaar?

Bij Neways vind ik zelf dat ze te weinig winstgevend zijn. Als de ebitmarge bijv. stijgt van 3 naar 4% staat de koers zo op 11 euro. Dus Neways presteert onvoldoende en dat is de reden dat de koers zo laag staat.
sam en moos
0
Denk dat onderstaand bericht ook slecht is voor Neways

Intel terughoudend over timing EUV van ASML - media

ASML belangrijke producent EUV technologie.

Intel gaat de Extreme Ultraviolet technologie van ASML voorlopig niet gebruiken. Dit zei de Amerikaanse chipfabrikant volgens persbureau Bloomberg dinsdag tijdens een evenement.

Intel stelde dat de technologie nog niet klaar is voor de 10-nanometer, maar vooralsnog ook nog niet voor de 7-nanometer. Alvorens Intel de techniek in de 7-nanometer gebruikt, moet het rendement eerst omhoog.

"Ik kan niet zeggen of dat over een jaar zal zijn of over drie jaar", zei divisiehoofd Mark Bohr van Intel volgens Bloomberg. Bohr zou daaraan hebben toegevoegd dat hij "hoopvol" is gestemd.

Het in Amsterdam genoteerde ASML is de belangrijkste producent van de EUV technologie. Het aandeel sloot dinsdag 1,4 procent lager op 97,91 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 17, 2016 01:58 ET (05:58 GMT)
effegenoeg
0
quote:

sam en moos schreef op 17 augustus 2016 09:22:


Denk dat er weinig koers zullen zijn tot de cijfers nu.


ASML effect vermoed ik.
effegenoeg
0
STOCKWATCH 'Intel legt bommetje onder EUV van ASML'
AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Intel heeft met zijn uitspraken over de EUV-technologie van ASML een bommetje gelegd onder de ambities van de chipmachinefabrikant. Dat stelden analisten van Bank of America (BofAML) woensdag. Het Amerikaanse chipconcern meldde dinsdag dat het mogelijk nog wel drie jaar kan duren voordat het bedrijf EUV-machines van ASML zal inzetten.
Intel liet weten EUV niet te zullen gebruiken voor de productie van chips met schakelingen van 10 nanometer. De nieuwe technologie wordt mogelijk wel gebruikt voor nog kleinere chips, met schakelingen van slechts 7 nanometer, maar alleen als de EUV-machines daar dan daadwerkelijk klaar voor zijn.
BofAML zag zich daardoor genoodzaakt het beleggingsadvies voor ASML te verlagen van buy naar neutral . De bank stelt dat de recente vooruitgang met EUV-technologie niet voldoende lijkt voor Intel om zich volledig toe te wijden aan EUV voor 7 nanometer. Intel gaat waarschijnlijk tussen 2017 en 2019 minder EUV-machines aanschaffen dan eerder gedacht, aldus de bank. De ramingen voor de winst per aandeel van ASML in 2017 en 2018 werden met 8 tot 13 procent verlaagd en het koersdoel gaat van 112 naar 99 euro.
Ook Exane stelt dat de uitlatingen van Intel negatief zijn voor ASML. Het advies is underperform.
ASML was woensdag omstreeks 10.00 uur veruit de sterkste daler in de AEX met een min van 6,7 procent op 91,29 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
Nel
0
quote:

Werkbij schreef op 16 augustus 2016 15:01:


[...]

Je kunt je ook afvragen waarom deze aandelen de laatste jaren nauwelijks gestegen zijn, terwijl de meeste aandelen toch omhoog zijn gegaan. Bedrijven slecht gepresteerd? Te weinig aandelen verhandelbaar?

Bij Neways vind ik zelf dat ze te weinig winstgevend zijn. Als de ebitmarge bijv. stijgt van 3 naar 4% staat de koers zo op 11 euro. Dus Neways presteert onvoldoende en dat is de reden dat de koers zo laag staat.Op de lokale markt lijkt het elk jaar weer verschillend te zijn wie in beeld komt en eenmaal de aandacht van de beleggers komt er vaart in een aandeel
Neways en DPA zijn de laatste 2 aandelen die op fundament basis een boost kunnen opleveren en ja daar is geduld voor nodig maar zijn voldoende achterblijvers geweest die ook dit traject hebben doorgemaakt.
Gister een reactie op ASML die in mijn ogen weinig effect heeft op Neways omdat men zich op een ander front bezig is bij het bedrijf.

Gister weer bij beide aandelen wat kunnen opvangen zoals gepland

Fijne dag
Nel
0
Zoals eerder besproken betreft ASML ben ik benieuwd of deze verschuiving richting Neways is gegaan
www.connectgroup.com/nl/nieuws/lees/p...

We weten het spoedig
Dongen
0
quote:

Nel schreef op 22 augustus 2016 11:22:


Zoals eerder besproken betreft ASML ben ik benieuwd of deze verschuiving richting Neways is gegaan
www.connectgroup.com/nl/nieuws/lees/p...

We weten het spoedig
wel een voorbeeld van open/transparante berichtgeving, niet alleen mbt ASML. Ook overige risico's worden benoemd (en op ingespeeld).
effegenoeg
0
3K in één koop.
Dat is er één die net zoals wij in het bedrijf een hogere waardering voorziet.
outofthebox
0
quote:

effegenoeg schreef op 22 augustus 2016 16:39:


3K in één koop.
Dat is er één die net zoals wij in het bedrijf een hogere waardering voorziet.

Ja, nog een week te gaan tot de halfjaarcijfers. Ik reken er op dat we dan behoorlijk gaan stijgen.
Nel
0
bekijk de grafiek nog maar eens en zoals ik al eerder aangaf was er een golden cross opkomst en dit signaal heeft het aandeel al een boost gegeven en dit was op de 1y grafiek zichtbaar.
Maar er zijn op Ta basis nog meer koopsignalen opgetreden en dat is weer zichtbaar op de 10y grafiek met een cross van de Ma50 en Ma100 en dat is al velen jaren terug dat dit signaal is afgegeven .
Ma lijnen geven bijna 100% de richting van een aandeel aan.
als je de laatste twee genoemde Ma lijnen bij AMG of ICT of CTac invoert zie je op deze basis waar er op TA de koers omhoog ging versnellen
en er zijn er voldoende die hier op handelen.
dus op dit vlak zeer gunstig en is het aan Neways om volgende week dinsdag de volgende trigger te zijn voor de koers

fijne avond
Nel
0
Haast slapend gaat het aandeel het weekend in als het tijdens de update volgende week maar wakker wordt

Fijn weekeind
Nel
0
Net zoals bij DPA is er weinig verwachtingswaarde in de koers en zullen de bedrijven het weer op fundamentele basis moeten laten zien dat huidige koersen meer verdienen

fijne avond
A. Beets
0
Netto-omzet € 197,9 miljoen, een toename van 4,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, voornamelijk dankzij Automotive en Defensie.
Order intake stijgt 11% ten opzichte van de eerste helft van 2015, met name door nieuwe orders bij Automotive en Halfgeleider. Orderportefeuille € 184,4 miljoen per ultimo juni 2016 ten opzichte van € 163,0 miljoen ultimo juni 2015.
Brutomarge stijgt 2,6% op jaarbasis tot € 77,6 miljoen. Positief effect van hoger volume deels tenietgedaan door toename materiaal componenten, hoofdzakelijk als gevolg van veranderingen in de mix.
Genormaliseerd bedrijfsresultaat € 7,2 miljoen, een stijging van 22,0% ten opzichte van de eerste helft van 2015, vooral als gevolg van een betere capaciteitsbezetting en stringente kostenbeheersing. Eerste resultaten van organisatorische verbeteringen worden zichtbaar.
Nettoresultaat € 4,4 miljoen, een toename van 29,4% door operationele leverage en licht lagere financieringskosten.
A. Beets
0
“De sterke groei van onze orderportefeuille in de eerste helft van dit jaar is een weerspiegeling van het effect van ons diversificatieprogramma en van een versterking van onze marktpositie in Automotive. We hebben nieuwe klanten binnengehaald en orders verworven onder andere op het gebied van controlesystemen voor e-Mobility. De organisatorische aanpassingen die we eind vorig jaar hebben aangekondigd, zijn grotendeels doorgevoerd en beginnen een positieve bijdrage te leveren aan de verbetering van ons genormaliseerde bedrijfsresultaat, dat op jaarbasis met meer dan 20% is gestegen.

We zullen blijven investeren in het verbeteren van onze operationele processen en klantrelaties, waardoor we de vertrouwde technologiepartner kunnen worden voor het gehele life cycle management van de producten van onze klanten. Op basis van onze sterke orderportefeuille en grotere zichtbaarheid verwachten we een solide tweede helft van het jaar.”
685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 apr 2020 12:58
Koers 5,480
Verschil +0,040 (+0,74%)
Hoog 5,560
Laag 5,440
Volume 15.961
Volume gemiddeld 25.741
Volume gisteren 146.466