Kooplijst 2024: Nico Bakker

Door Redactie op 9 januari 2024 08:30 | Views: 25.466

Kooplijst 2024: Nico Bakker

U kent technisch analist Nico Bakker van zijn wekelijkse tips, maar hij kijkt ook wel eens een jaar vooruit. Vandaag leest u zijn Kooplijst voor komend jaar.

Bakker kijkt eerst even terug op zijn lijstje van vorig jaar.

DSM heeft het niet heel goed gedaan. "DSM Firmenich, het ‘nieuwe DSM’, noteerde eind 2022 rond €115. Als ik dit als startkoers gebruik van het toen nog ‘oude’ DSM, dan is er een daling zichtbaar van €115 naar €91. Recent noteerde het aandeel een dieptepunt op €76, en nu zien we enig herstel tot mogelijk €93 tot €95." En de toekomst? "Charttechnisch oogt het koersbeeld nog wel aantrekkelijk. Er is sprake van een licht positieve trendfase, dus boven €95 zijn er additionele koopkansen."

Dan deed IMCD het beter. "IMCD was eind 2022 rijp voor een steunscenario vanaf €105 naar €205. Na een tweede bodempoging rond €110 kwamen de bulls in actie en stuwden de koers naar krap €160." Laten liggen dus? "Er is nog steeds ruimte tot de €200-zone, kopen op zwakte is dan ook de strategie."

Het logistiek vastgoed ging ook niet onaardig. "WDP noteerde eind 2022 rond de oplopende SMA op €25+, en een mooi trendscenario diende zich aan. Maar de bulls moesten eerst nog even een berentik tot €22+ wegpoetsen." En hoe ligt het aandeel er nu bij? "Nu zijn de bulls goed op weg in een positieve trendfase. Boven €29+ zijn er additionele koopkansen voor trendbeleggers."

Bakkers kooplijst voor 2024 ziet er heel anders uit.

ABN Amro

"Onlangs zagen we een breakoutbeweging naar €15,50, gevolgd door een pullback tot €11+, de eerste hogere bodem boven de SMA-lijn. Anders gezegd: de start van een positieve trendfase op de maandchart. Thans staan al mijn Dashboard indicatoren in de plus, dus een vervolg van de verse uptrend richting €15,50 met daarna €18+ als haalbaar koersdoel is vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario." Daar is beeld bij. "Op de grafiek is een mooi proces van hogere toppen en hogere bodems zichtbaar, dus een mooi plaatje voor trendbeleggers, die elke dip tot uiterlijk €10+ mogen aanwenden om Turbo Long-posities te overwegen."

BAM

De Nederlandse bouwer BAM is Bakkers volgende keus. "Een grillig koersverloop met een positieve ondertoon, zo oogt de grafiek. De bulls zijn momenteel aan zet. Die proberen druk te zetten op de rode streep op €2,73+. Als deze weerstand wordt geslecht, komt er ruimte vrij richting €4 en hoger." Hoe daarop in te spelen? "Voor koopjesjagers wil ik een tweetrapsstrategie voorstellen. Bescheiden koopposities tot €2,73 en bij een doorbraak boven de rode zone koopposities vergroten. Niet eerder dan onder de steunzone rond €1,73+ vervagen de positieve verwachtingen." Hij waarschuwt: "De chart is minder interessant voor trendvolgende beleggers, tenzij die een redelijk hoog achtbaangehalte niet erg vinden. De turbulentie is vrij groot."

NN Group

In de hrafiek van de verzekeraar ziet Bakker een mooi trenderend koersverloop met recent een dubbele bodem rond de SMA-lijn op €30+. "Dit was voor de bulls een prima springplank richting de eerste weerstand op €37+", aldus Bakker. "Volgens mijn DBS-indicator zijn koopposities gerechtvaardigd. Boven €37+ zijn er zelfs additionele koopkansen richting de volgende rode streep op krap €43. Er is correctieruimte tot 30, dus voldoende speelruimte voor beer en stier."Meer Kooplijsten 2024:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.