Een blik op de portefeuille van Warren Buffett in 1992 | Belegger.nl

Zo zag Buffetts portefeuille er 25 jaar geleden uit

Door Belegger.nl op 17 feb 2017 om 16:35 | Views: 34.484

Zo zag Buffetts portefeuille er 25 jaar geleden uit

De bekende Warren Buffett is een buy & hold-belegger bij uitstek. Toch betekent dat niet dat hij aandelen voor altijd vasthoudt. Het is daarom aardig eens een blik te werpen op Buffetts portefeuille van 25 jaar geleden: wat is er sindsdien veranderd?

Fool.com vergelijkt de negen grootste posities van Buffetts investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway van 1992 met die van nu. Slechts een klein deel komt nog overeen. Dit zijn de grootste posities van 25 jaar geleden:

De marktwaarde van Berkshire Hathaway is sinds 1992 gegroeid met maar liefst 2300%, en de portefeuille is meegegroeid. Nu zijn 39 posities in de portefeuille groter dan 100 miljoen dollar. Dit zijn de negen grootste posities in het derde kwartaal van 2016:

Coca Cola en Wells Fargo

Wat direct opvalt, is dat Coca Cola en Wells Fargo nog altijd een prominente plek innemen in de portefeuille. The Gilette Company is opgegaan in Procter & Gamble in 2005, waarvan Buffett nog steeds een klein aantal aandelen bezit, maar het grootste gedeelte heeft verkocht.

Van General Dynamics verkocht Berkshire alle aandelen in 2013. The Washington Post kranten-business werd in 2013 gekocht door Amazon-CEO Jeff Bezos. Buffett verkocht de laatste aandelen van het moederbedrijf van The Post, Graham Holdings, in 2014.

Te veel risico

Capital Cities/ABC werd in 1996 gekocht door Walt Disney, en Guinness PLC fuseerde in 1997 met Grand Metropolitan om Diageo te vormen. Buffett besloot echter niet meer in dit bedrijf te investeren. Tot slot Freddie Mac: Berkshire besloot alle aandelen te verkopen in 2000, omdat het bedrijf te veel risico zou nemen. 

Bekijk ook: Hoe Buffett 1 miljard in 6 weken verdient

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.