Martijn Meijer tipt meest koopwaardige aandelen voor 2018 | Belegger.nl

Kooplijst 2018: Martijn Meijer

Door Belegger.nl op 18 dec 2017 om 10:07 | Views: 49.161

Kooplijst 2018: Martijn Meijer

Welke aandelen kunnen het in het nieuwe jaar geweldig gaan doen? Die vraag leggen we aan het einde van het jaar traditiegetrouw voor aan beurskenners. Vandaag vertelt Martijn Meijer van Wijs & Van Oostveen ons over de kansen die hij ziet. 

"Ik wil me het komende jaar eigenlijk richten op beleggen in innovatie. Je ziet ontwikkelingen die nog nooit zo hard gingen en de komende jaren gaan we denk ik nog veel meemaken. De snelheid waarmee bijvoorbeeld technologische innovaties onze levens veranderen is indrukwekkend."

"Ook zie je bijvoorbeeld in de maakindustrie dat 3D-printen, bijvoorbeeld middels slim bouwen, echt zijn intrede doet. Er worden al huizen gebouwd met 3D-printers. Dit zijn fascinerende ontwikkelingen voor beleggers."

"Technologische ontwikkelingen leveren ook gevaar op omdat ze disruptief kunnen zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Kodak en Nokia. De kans is groot dat in de komende jaren complete sectoren worden weggevaagd. Of dit nou allemaal het komende jaar gaat gebeuren is de vraag, maar als ik kijk naar kansen dan zie ik die in ieder geval in innovatie."

Genmab

"Mijn eerste tip is gericht op biotech. Eigenlijk omdat we aankijken tegen een betere wereld. Omdat die innovaties ervoor zorgen dat mensen gezonder worden. Je krijgt meer regie over je eigen lichaam en daar gaat de biotechnologie voor zorgen. Ik heb specifiek gekozen voor het Deense Genmab, dat heel groot is op het gebied van kankeronderzoek. Ze hebben al een mooie performance laten zien, maar hebben bewezen dat hun uitvindingen in een aantal landen zijn geaccepteerd. Ze hebben er patent op gekregen en mogen ermee verder. Ik heb er vertrouwen in dat dit bedrijf een groot aantal nieuwe markten aan zich weet te verbinden en daarmee kan doorgroeien."

3D Systems

"De 3d-systemen mogen ook niet ontbreken in mijn lijstje. Denk aan kunstharten tot aan het bouwen met 3D-printers. Ik denk uiteindelijk dat dat echt een heel grote toekomst gaat krijgen. Het wordt straks allemaal op locatie uitgeprint. Ook daar worden dus hele sectoren weggevaagd. En dat is een enorm groeiende innovatie."

"Om op die innovatie in te spelen kies ik voor 3D Systems, de Amerikaanse producent van printers en software. Overigens alle bedrijven in de 3D-hoek zijn nog heel kleine bedrijven. Een markt cap van 1 miljard is al veel. De spoeling is dus nog dun. Met 3D Systems kies ik voor één van de grotere. 3D Systems heeft het afgelopen jaar niet zo’n goede performance laten zien, net als sectorgenoten. Maar ik geloof erin dat het heel groot gaat worden dus dit is misschien een mooi koopmoment."

Xinyi Solar

"Fossiele energie zal uiteindelijk uit ons leven verdwijnen. Natuurlijk niet dit jaar, maar in de komende jaren. Alternatieven groeien enorm en ik kies voor dit lijstje specifiek voor zonne-energie."

"Je hebt heel veel soorten nieuwe bronnen van energie. Maar ik denk dat uiteindelijk zonne-energie het gaat redden. De ontwikkelingen met betrekking tot de opname van energie - opname ondanks dat de zon niet schijnt - gaan zo snel. Je hebt tegenwoordig zelfs ramen voor in je huis die energie opnemen. Die technologie gaat heel disruptief zijn."

"Ik wil hierop inspelen door middel van Xinyi Solar, dat zit in Hongkong en is producent van zonnecellen en solar glaselementen. Xinyi heeft het afgelopen jaar ook niet heel goed gepresteerd. Wel aardig maar niet heel goed als je het vergelijkt met concurrenten. Een van de grootste concurrenten in de VS, First Solar, heeft juist een enorme stijging laten zien het afgelopen jaar. Omdat ik geloof in de ontwikkeling kies ik in dit geval liever voor een achterblijver dan dat ik in een winnaar stap."

Bekijk hier alle kooptips voor 2018:


Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Martijn Meijer, directeur Vermogensbeheer & Advies bij Wijs & van Oostveen. De heer Meijer heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de genoemde fondsen. De cliënten van Wijs & van Oostveen bezitten wel een positie in genoemde fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.