Kooplijst 2018: Wilfried Steentjes | Belegger.nl

Kooplijst 2018: Wilfried Steentjes

Door Belegger.nl op 28 dec 2017 om 10:15 | Views: 21.508

Kooplijst 2018: Wilfried Steentjes

Welke aandelen hebben in 2018 een mooi potentieel? Voor de Kooplijstjes van Belegger.nl beantwoordt vandaag Wilfriend Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer die vraag. 

"Laat ik vooropstellen dat ik nog steeds positief ben op aandelen. Simpelweg vanwege het verhaal dat andere assetcategorieën gewoon zwaar overgewaardeerd zijn, denk bijvoorbeeld aan obligaties of onroerend goed. Aandelen zijn nu op zichzelf het meest aantrekkelijk. Wat er wel gebeurt, is dat er in die aandelenmarkten af en toe aandelen zijn die fors corrigeren, en die pak ik in dit geval op als tip voor mijn Kooplijstje."

Boskalis

"Ik denk dat Boskalis een prachtig Nederlands bedrijf is. Wij als Nederland zijn groot geworden door het aanleggen van dijken en wegpompen van water. En dat is één van de dingen die Boskalis doet. Ze hebben het lastig gehad door de lagere olieprijs. Het afgelopen jaar is die weer wat opgelopen. Daar komt de groei van de wereldeconomie bij, waardoor de winst van Boskalis kan oplopen."

"Daarnaast hebben ze veel bezuinigd. Ik verwacht dan ook dat ze langzaam weer komen bovendrijven. En met de waardering van dit moment en een dividendrendement van 2% kun je daar als belegger rustig op wachten."

EVS

"Ik moet er toch ook altijd een fondsje in hebben waarvan weinig mensen hebben gehoord. EVS staat genoteerd op de Brusselse beurs en komt uit Luik. Het aandeel is het afgelopen jaar zo'n 11% gedaald. EVS maakt video-opnames tijdens met name de grotere sportevenementen. Zij hebben de replay uitgevonden; doelpunten in herhaling kunnen zien. Nu was het altijd al mogelijk om een film terug te spoelen en te herhalen, maar zij doen het op een technologisch hoog niveau en hebben klanten als de NFL en de Super Bowl. De hele videoanalyse die je als consument daarvan te zien krijgt, daar zitten zij middenin."

"De resultaten fluctueren sterk, maar ik denk niet dat ik een grote openbaring doe als ik zeg dat sport op tv nog steeds een groeimarkt is. Kijk maar naar bedragen die voor voetbal worden betaald. Het probleem is dat als er niet een groot sportevenement plaatsvindt in een jaar, de winst van EVS ook afvlakt. Maar volgend jaar is er het voetbalkampioenschap in Rusland en over twee jaar de Olympische Spelen en daarin zijn zij een sterke speler."

"EVS heeft een koers-winstverhouding van 15. Dat is voor een technologiebedrijf niet echt hoog. Het dividendrendement komt neer op zo'n 4%."

General Electric

"Dit aandeel is bijna dramatisch gedaald. Het bedrijf heeft nu een nieuwe topman die meteen gaat snijden en probeert het bedrijf weer wat vitaler te maken, want het bedrijf is ingedut. Het was vroeger in de jaren 90 het mooiste bedrijf wat er was. Doordat ze in alle sectoren van de economie zaten, groeiden ze mooi met de economie mee."

"GE is een fonds dat praktisch in alle Amerikaanse portefeuilles zit. Als een bedrijf dan zo sterk tegenvalt, wil iedereen het gewoon kwijt zonder verder te kijken. De koers lijkt de afgelopen weken te stabiliseren en met de nieuwe bezems die er nu zijn denk ik dat dat de winstgevendheid weer kan doen verhogen."

"Met een koers-winstverhouding van 16 vind ik de waardering van GE niet overdreven hoog en het dividendrendement ligt rond de 3%."

Bekijk hier alle kooptips voor 2018:

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.