Mobius voorspelt correctie van 30% | Belegger.nl

Mobius voorspelt correctie van 30%

Door Belegger.nl op 16 apr 2018 om 12:21 | Views: 12.133

Mobius voorspelt correctie van 30%

Volgens de 81-jarige beleggingsgoeroe Mark Mobius staat de Amerikaanse aandelenmarkt een correctie van 30% te wachten. Dit zou praktisch alle winst van de afgelopen twee jaar wegvagen.

Dat staat te lezen in een artikel op Financial News. De bekende fondsmanager, die in januari na 30 jaar de Amerikaanse vermogensbeheerder Franklin Templeton verliet, stelt dat alle indicatoren wijzen op een aanzienlijke daling van de S&P 500 en de Dow Jones Industrial Average.

“Ik voorzie een val van 30%. Wanneer het consumentenvertrouwen zich op een all time high bevindt, zoals nu in de VS, is dat geen goed teken. Het lijkt alsof de markt wacht op een trigger die zo’n val gaat veroorzaken. Je weet niet wat dat precies zal zijn, misschien een natuurramp of een oorlog met Noord-Korea.”

Versterkt door ETF's

Mobius, die in 2009 de start van de bullmarkt voorspelde, vreest dat een daling versterkt zal worden door het toegenomen gebruik van ETF’s. Die nemen bijna de helft van alle handel in Amerikaanse aandelen voor hun rekening.

“ETF’s vertegenwoordigen zo’n groot deel van de markt dat ze de zaken erger maken, wanneer markten onderuit gaan. Computers en algoritmes werken 24/7 en zouden een sneeuwbaleffect kunnen creëren. Er is geen veiligheidsventiel om een verdere daling te voorkomen, waardoor het snel kan gaan.”

Stijgen

De expert voegde eraan toe dat het een ‘stock pickers-markt’ wordt. Hij erkende echter dat als het beleid van de Amerikaanse president Trump om de economie te stimuleren succesvol is, inclusief de belastinghervormingen, de markten op korte termijn kunnen stijgen.

“Als Trumps beleid zich uitbetaalt kunnen de markten omhoog, maar het ziet er 'topachtig' uit. En als de Amerikaanse beurs onderuit gaat, zit iedereen in de problemen.”

Bekijk ook: Correcties duren minder lang dan beleggers denken

Reacties

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mavi57
0
Tegenwoordig wordt er alles aan gedaan om de beurzen omlaag te halen. Ieder argument zoals de mogelijke stijging van de rente, wordt 4-5 keer gebruikt om de markten te doen dalen. Er zijn mensen die hier miljoenen mee verdienen.Bedoeling is de kleine belegger buiten te krijgen door paniekverkopen en aandelen goedkoop in te kopen.
daan 32
0
voor mij is het adageo momenteel CACH de bomen groeien niet.... ben uit index beleggingen uitgestapt en droom van betere tijden
hoorn490
0
ja het is geen beste berichtgevingen die we via de media krijgen maar wie moet jegeloven
gyu zijn gevoel is nog al wispel turig ik lees elke dag zijn bevindingen maar het is elke keer hetzelfde er word winst gemaakt maar dan moet je de hele dag achter de computer zitten of alles automatich laten doen door gefarieerde progamasbeurs heel volatiel
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.