'Olieprijs houdt stand boven 48 dollar'

Door Belegger.nl op 8 januari 2019 13:20 | Views: 1.843

'Olieprijs houdt stand boven 48 dollar'

De olieprijs neemt even een adempauze na het belabberde vierde kwartaal van 2018. De prijzen veren weer op nu de OPEC en haar bondgenoten de beloofde productieverlagingen deze maand doorvoeren.

De laatste maanden van 2018 ging de olieprijs onderuit vanwege de angst voor overaanbod en een zwakkere wereldwijde groei. Die daling lijkt nu een halt te worden toegeroepen. 

Helpende factoren

“Er is een aantal helpende factoren dat nu samenkomt”, verklaart Stephen Innes, handelaar bij Oanda Corp, tegenover Bloomberg Business. “De soepelere houding van de Federal Reserve, de afspraken van de OPEC om de productie te verlagen, maar ook de verwachting dat de voorraden gaan slinken, dragen allemaal bij aan het positieve sentiment.”

Afgelopen week daalde de Amerikaanse voorraad ruwe olie met 1,75 miljoen vaten, schat Bloomberg na een enquête onder analisten. De voorraden in de VS staan op het laagste niveau in twee maanden.

Onderhandelingen op de goede weg

“Ook het feit dat de onderhandelingsgesprekken tussen de VS en China tekenen van verbetering laten zien, geeft een belangrijke boost aan het vertrouwen van beleggers”, zegt Innes. Dinsdag gaan de gesprekken tussen de twee landen verder. 

West Texas Intermediate (WTI) noteerde op moment van schrijven rond de 49 dollar. Brentolie noteerde rond de 58 dollar. 

Reacties

3 Posts
frankvl
0
Olieprijs houdt stand op... enz. Alsof wij dat leuk moeten vinden dat de olieprijs stand houdt.
suske wiet
0
Toch is het heel belangrijk dat de olie een bepaalde waarde heeft voor heel de boel wat er rond hangt draaiend te houden .
Vb raffinaderij
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.