Aandelen niet langer geliefd bij professionals

Door Belegger.nl op 19 juni 2019 08:20 | Views: 5.474

Aandelen niet langer geliefd bij professionals

Meer en meer professionele beleggers worden voorzichtiger met de weging van aandelen in hun portefeuille. Dat blijkt uit de nieuwste Asset Allocatie Consensus-rapportage van Alpha Research.

Vooral de handelsoorlog tussen de VS en China zorgt ervoor dat het marktsentiment negatief wordt beïnvloed. Ook de escalatie van de politieke en economische relatie tussen Mexico en de VS droeg niet bij aan een positief sentiment. 

Aandelen uit de gratie

Aandelen zijn door al deze onrust uit de gratie geraakt bij professionele beleggers. Nadat aandelen 16 maanden achter elkaar op 'overwogen' hebben gestaan, krijgen ze nu een neutrale weging. Desondanks blijven aandelen volgens professionals wel de meest aantrekkelijke beleggingscategorie.

De tweede plek van meest aantrekkelijke beleggingen is voor cash, gevolgd door vastgoed op een derde plek. Gemiddeld kunnen de categorieën echter niet rekenen op meer dan de opinie 'neutraal'. 

Obligaties al 7,5 jaar onaantrekkelijk

Obligaties blijven volgens professionele beleggers de minst aantrekkelijke categorie om in te beleggen en het is de enige categorie met de consensusaanbeveling 'onderwogen', een status die de categorie al bijna 7,5 jaar heeft. Alleen in de regio opkomende markten kunnen obligaties rekenen op een 'overwogen'-opinie. 

Voor Amerika en Japan is de consensus omgeslagen van 'overwogen' naar 'neutraal' terwijl opkomende markten en Pacific ex Japan een positieve consensusopinie behouden.

Lees ook: 7 favoriete aandelen van hedgefondsen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.