Prima koopkans Aalberts

Door Nico Bakker op 23 augustus 2019 11:35 | Views: 3.708

Prima koopkans Aalberts

Het kan rap gaan met de koersontwikkeling van een aandeel, dat zien we iedere week weer. Ook voor Aalberts zijn er regelmatig flinke koersswings zichtbaar. Na een correctie lijken beleggers nu weer terug te keren in het aandeel, getuige de witte candle op de weekgrafiek die in de maak is.

Ondersteund door de Dashboard statistieken wellicht een mooie koopkans die ik nader zal toelichten.

10 jaar geleden nog krap 3 euro

Ruim 10 jaar geleden noteerde Aalberts nog op een schamele 2,82 euro. Sindsdien ging een sterke uptrend van start en op dit moment schommelt de koers rond 34,50.

Het aandeel laat doorgaans mooie koersswings zien waar de actieve belegger prima op kan inspelen. Als we de statistieken van ons Dashboard systeem bekijken, dan valt (zonder in details te treden) op dat het aandeel een goede hitratio en profitfactor laat zien. Dat is dan overigens bij puur systematisch handelen, zonder enige visuele toevoegingen of interruptie van de belegger.

Voor de belegger betekent dat in ieder geval dat de kans groot is dat er een positief resultaat behaald kan worden met een positie in het aandeel. Tenminste, als hij/zij in staat is de regels van het Dashboard te volgen.

Anticiperen

Hoe staan we er nu voor? Recent is na het doorbreken van de dalende SMA een hogere top gevormd op 37,14. Op het Dashboard staat een correctiefase. Deze lijkt te worden afgerond in de Fibonacci zone waarbij er een witte candle in de maak is en sentiment meter RSI bodemt boven de middenlijn.

Anticiperende offensieve koopjesjagers kunnen zich derhalve reeds positioneren  voor een rit richting 37+ en wellicht 40. Ik zie daarbij nog wel een tussenliggende horde rond 35+. Indien die niet doorbroken wordt, dan ligt een meer zijwaartse fase op de loer tussen 29 en 35.

Prima koopkans

De komende weken moet dan ook blijken of de bulls doorpakken, maar al met al ligt er een prima koopkans voor Aalberts.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.