NN boven 31 euro weer koopwaardig

Door Nico Bakker op 25 juni 2020 07:35 | Views: 4.110

NN boven 31 euro weer koopwaardig

Veel fondsen zijn flink herstellende na de forse berentikken die onlangs zijn uitgedeeld. De rebounds zijn oplevingen binnen de downtrends, dus teveel hosanna is niet terecht. Sterker nog, de rebounds kunnen her en der opdrogen tegen de beruchte SMA-lijn.

Dit laatste is het geval bij de NN Group. Hier zien we charttechnische koersdruk. In de media wordt de schuld bij corona gelegd.

Grillige downtrend

Op afstand gezien is er al geruime tijd sprake van een dalende trendfase. Ik zie een proces van lagere toppen en lagere bodems, alsook koersvorming onder een dalende gemiddelde lijn.

De trend kreeg onlangs een stevige impuls door de felle berentik tot 19+ aan toe. Maar vanuit die benarde en overspannen situatie, gevoed door de RSI en de oranje MRI candles, wisten de bulls zich zeer rap te herstellen. Een opleving tot aan de SMA-lijn op 30+ was het resultaat.

Opdrogende rebound

Maar de opleving of rebound kan worden afgerond. Enerzijds door de weerstand van de SMA-lijn, anderzijds door de swingteller op een +9 stand. Ook zijn er inmiddels wat zwarte candles zichtbaar, met mogelijk een witte candle tussendoor als variatie op het thema.

Topvorming is gaande op de plek waar je dat mag verwachten. Voor nu is het dus oppassen voor de beer die zijn kans schoon ziet om de dalende trend te vervolgen.

Rebounders en trendbeleggers

Zij die de opleving na de paniekbodem op 19+ hebben meegespeeld, wij noemen hen rebounders, hebben goede zaken gedaan. Zij overwegen om eventuele restant rebound posities te verzilveren.

Voor trendbeleggers ligt de grafiek er spannend en uitdagend bij. Er is nog geen sprake van een koopklimaat, dat moge duidelijk zijn.

Maar ik wil toch afsluiten met een positief getinte coaching-aanbeveling en die luidt dat er verse koopkansen zijn als het gaat lukken om de koers toch boven de SMA-lijn te drukken. NN Group is boven 31+ dus koopwaardig.

 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.