Moderna-CEO: Covid gaat nooit meer weg

Door Belegger.nl op 14 januari 2021 15:00 | Views: 11.258

Moderna-CEO: Covid gaat nooit meer weg

Volgens Stephane Bancel, CEO van vaccinmaker Moderna, zal het virus altijd bij ons blijven. Dat zei hij in een paneldiscussie tijdens de jaarlijkse Healthcare Conference van JP Morgan, die dit jaar uiteraard virtueel plaatsvond.

“We zullen met het virus, dat wereldeconomieën tot stilstand bracht en ziekenhuizen overspoelt, moeten leren leven”, aldus de Bancel. 

Endemisch

Verschillende virologen en experts hebben al aangegeven dat er grote waarschijnlijkheid is dat Covid-19 een endemische ziekte wordt. Dat houdt in dat het altijd in meer of mindere mate aanwezig zal zijn, straks waarschijnlijk minder heftig dan nu.

Volgens de CEO zullen gezondheidsexperts constant moeten letten op nieuwe varianten van het virus. Onderzoekers in Ohio gaven woensdag al aan dat ze twee nieuwe varianten in de VS hebben ontdekt, en dat één daarvan in de afgelopen drie weken snel dominant werd in die regio, schrijft CNBC

Onderzoekers van Pfizer stelden eerder al dat het vaccin dat zij ontwikkelden in samenwerking met BioNTech ook effectief is tegen de Britse en de Zuid-Afrikaanse variant.

Nog maanden zoet

Het zal nog maanden duren voordat groepsimmuniteit in de VS wordt bereikt, maar volgens Bancel zal het wel een van de eerste grote landen in de wereld zijn waar ‘voldoende bescherming’ tegen het virus wordt bereikt.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er in de wereld al vier coronavirussen endemisch, maar zijn die niet zo besmettelijk of dodelijk als Covid-19.

Lees ook: De 10 bizarre voorspellingen van Saxo Bank voor 2021

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.