Unilever probeert te overleven

Door Nico Bakker op 28 januari 2021 08:25 | Views: 3.718

Unilever probeert te overleven

De horeca heeft het moeilijk in Nederland, ook winkeliers klagen steen en been. Maar ook de toeleveranciers voelen de ellende die zich aan het front voordoet. Menigeen probeert het hoofd boven water te houden en te overleven. Dit laatste zien we ook terug in het koersverloop van Unilever.

Laten we de weekkaart er eens bij pakken. 

Strijd op de SMA-lijn 

Op afstand gezien voeren de bulls de regie. Ze bewegen in een stijgingskanaal en onderhouden hierin een proces van hogere toppen en hogere bodems. De candles zijn veelal lang en sprieterig en dat indiceert enerzijds trendmatigheid en anderzijds ook turbulentie. 

De strijd speelt zich momenteel af bij de licht dalende SMA lijn, nipt boven de bodemlijn van het stijgingskanaal. Tussen de groene steunstreep op krap 47 en de rode weerstandstreep op 50 bereiden beer en stier zich voor op een aanval. 

Beer of stier?

Maar wie is straks de overwinnaar op het speelveld? De indicatoren staan er verdeeld bij en indiceren niet duidelijk wie de meeste troefkaarten in handen heeft. Bij een overtuigende witte candle boven de rode streep zullen de bulls hun grip vergroten en krijgen ze de gelegenheid een nieuwe rit te starten in het stijgingskanaal. Koersdoel is dan 53+ en zelfs 57+.

Als daarentegen de beren succesvol zijn met een zwarte candle die onder uit het kanaal prikt en ook de groene streep verpulvert, dan kan een dalende trend van start gaan. Kortom, de huidige of komende paar candles moeten uitwijzen wat de spelers van plan zijn. 

Coaching

Voor trendbeleggers ligt de grafiek er uitdagend bij. Er zijn koopkansen als de bulls hun visitekaartje afgeven. Bij meer berendruk is terughoudendheid gewenst. Bij indicaties van een trendomkeer is het te overwegen mogelijk uitstaande koopposities op te ruimen.

Voor nu dus wat twijfel en onzekerheid bij de spelers tussen 47 en 50, zie dat nog even aan vanaf de zijlijn. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.