Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

jowi
1
DeZwarteRidder
1
quote:

jowi schreef op 3 december 2021 11:53:

Idd DZR,

Ik wil wel minister van financiën worden. Dan gaat het roer pas echt om.
Je kunt mooi beginnen met een roeiboot in de Hofvijver.
jowi
0
Geloof niet dat ik het slechter zou doen dan al die uilskuikens die vanaf 2001 deze post en ook die van SZW hebben bekleed.
Er was er een die verstand van zaken had (Weekers) maar die hebben ze het leven zuur gemaakt.
ffff
2
[quote alias=Rowi62 id=13857602 date=202112022156]
De EU sinterklaas geeft 50 miljoen aan Oekraine. Voor hun defensie maar niet voor wapens. Het komt uit de pot voor vredesmissies.

Mag ik svp een teiltje
[/quote

Rowi,

Eigenlijk best interessant om te volgen, die kinderachtige burenruzies. De Rijdende Rechter is er niks bij, maar dan op internationaal niveau.

US stuurt de meest gesofisticeerde wapens naar Oekraëne. Tegen Luchtschip maakte ik nog het grapje dat de Amerikanen wel verdomd goed moeten uitkijken dat geen overijverige Oekraïner aan de knoppen zit, want voordat je het weet heeft hij weet een passagiersvliegtuig uit de lucht geschoten en krijgt Biden hetzelfde gelazer als Putin...

Maar enfin, Putin reageert met enorme troepenverplaatsingen, hetgeen weer aanleiding is voor een georkestreerde resem verontwaardigde reacties van Polen, Estland, Letland, Litauwen en uiteraard in de voorhoede Oekraïne..... Het bekende probleem van de kip en het ei: wie was de eerste uitdager.

En nu dus 50 miljoen voor vredesemissies: dat doe je dus door met de Amerikanen daar de meest geavanceerde oorlogsmaterieel te installeren: Raketten die echt in 5 minuten Moskou kunnen bereiken.... En dan maar denken dat Putin zwijgt en niks doet....

Hebben jullie nog iets van Wit-Rusland / Poolse grens gehoord? Ik vind het opvallend dat ik daar niets meer over hoor.

Peter
ffff
1
ZOJUIST gepubliceerd: Ze worden ALLE TWEE wat verstandiger: Gaan dus met elkaar overleggen waarbij de overbekende verwijten in de taal van Molière hieronder staan, maar ook in mijn posting hierboven.....

MOSCOU, 3 décembre (Reuters) - Des préparatifs sont en cours pour organiser un entretien en visioconférence entre le président russe Vladimir Poutine et son homologue américain Joe Biden, a annoncé le Kremlin vendredi, au lendemain d'une rencontre infructueuse entre les ministres des Affaires étrangères des deux pays sur la crise ukrainienne.

Le porte-parole du Kremlin, Dmitri Peskov, a déclaré que les positions de la Russie et des États-Unis divergeaient sur de nombreux points après la rencontre à Stockholm entre le secrétaire d'État américain Antony Blinken et le chef de la diplomatie russe Sergueï Lavrov.

Antony Blinken a averti Moscou des "coûts sévères" que la Russie aurait à supporter si elle envahissait l'Ukraine, et a exhorté Sergueï Lavrov à chercher une sortie diplomatique à la crise.

L'Ukraine et ses alliés de l'Otan s'inquiètent de mouvements de troupes russes à la frontière ukrainienne, qui constituent selon eux les signes potentiels d'une invasion à venir.

La Russie affirme qu'elle répond à un comportement menaçant de la part de l'Otan et de l'Ukraine. (Reportage Dmitry Antonov et Alexander Marrow; version française Augustin Turpin, édité par Sophie Louet)
JP Samosa
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 december 2021 11:12:

[...]

Het zou me sterk verbazen als Rutte niet stopt na deze nieuwe regering; wat hij dagelijks moet verdragen is bijna ondraaglijk.
Zeg dat wel. Denk dat er geen opvolger meer te vinden is…..of wel? Ik heb er in elk geval geen herinnering aan

Vind wel dat er tzt een pandemiemomument moet komen, een beeldengroep in brons met Hugo en Mark, en in t klein, daarachter doventolk Irma.
Want ze gingen er toch maar staan,elke 2 weken, om karrevrachten stront te weerstaan,, elke keer…..
rationeel
0
Sinterklaas komt even uitrusten.

Zwarte Piet:) pakte in wat Sinterklaas:) verworven had:)

Tanta POS:) heeft een deel van HAAR taak volbracht.

Hoop dat zij voor morgen het restant nog komt brengen.

Het weer zit niet mee, maar zjj heeft haar paard en wagen inmiddels verruild voor ijverige bezorgers en bezorgsters.

Wees welkom Sint Nicolaas in ons midden.

Wat zijn onze harten van vreugde vervuld, U weer in ONS midden te mogen begroeten.

Wat ziet Zwarte PIET er weer schitterend uit, zijn vrolijke lach en olijke snuit,
De hinnikende schimmel, en niemand weer stout.

Moge ook de toekomst u behoeden voor onheil:)

Dat is onze wens, in dankbaarheid geuit:)
A Mao
2
quote:

jowi schreef op 3 december 2021 11:53:

Idd DZR,

Ik wil wel minister van financiën worden. Dan gaat het roer pas echt om.
Het zou wel eens fijn zijn als onze belasting donaties is een keer gaan waar het hoort;
Onderwijs
Verzorging
Politie
Huisvesting
Leger
Vervoer
Ipv van allerlei onnozele linkse hobby’s , hoe moeilijk kan het wezen.

JP Samosa
2
Bron NOS vandaag over gedupeerden kinderopvangtoeslag.

……Een van de grote oorzaken van de vertraging is ook de grote groep mensen die zich als gedupeerde bij de UHT heeft aangemeld. Inmiddels staat de teller op 50.000. Er wachten nog 10.000 mensen op een beoordeling. Bij 23.000 ouders is vastgesteld dat ze ook echt slachtoffer zijn van de aanpak van de Belastingdienst.

Niet-gedupeerden doorverwezen

Van 17.000 mensen is duidelijk dat ze niet gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire. Het zijn mensen die geen kinderen hebben of nooit toeslag hebben gehad. "Het gaat om mensen die aangeven in de problemen te zitten en naar ons zijn gekomen om aandacht te krijgen voor hun situatie", zegt Van Huffelen.
……………………
Dus als ik goed lees, 34% v d aanvragers heeft helemaal geen kinderen, of heeft nooit toeslag gehad……..tsja, niet geschoten is natuurlijk altijd mis……
17.000 verhalen in de aanbieding! De talkshows zitten voor jaren onder de pannen
jowi
0
Toch maar goed dat de BD stug heeft gehandeld en niet heeft geluisterd naar de oproeikraaiers aan de zijkant.
17.000 * € 30.000 is toch een slordige € 500 mio die nu niet over de balk zijn gegooid en nooit terugbetaald konden worden!!!!
rationeel
5
Dick Grijpink:

De bodem is in zicht!
Natuurlijk wordt Marcel Levi niet genoemd als minister van volksgezondheid. De man weet namelijk waarover hij spreekt, heeft jarenlang met zijn poten in de modder gestaan en brengt de coronacrisis terug tot een griepepidemie. Ronald Plasterk op klimaat en milieu. Deze man komt nu al lange tijd met echte oplossingen voor het klimaat en milieu. Dat moet je toch niet willen.
Een generaal op defensie, een echte, erkende misdaadbestrijder op justitie, een boer op landbouw, een register accountant op financiën, een econoom op economische zaken, een onderwijzer op onderwijs. Zo kan ik nog even doorgaan.
Trek nou eindelijk eens mensen aan zonder politieke achtergrond maar met een berg aan ervaring in het vakgebied dat zij moeten gaan besturen. Laat eindelijk eens zien dat je de problemen in onze samenleving serieus neemt en zet mensen op die plekken, waar de bevolking vertrouwen in kan hebben.
Zij zijn er wel, alleen de politieke elite die de beslissingen neemt, gaat ze angstvallig uit de weg. Het kan toch niet zo zijn dat er ministers komen, die maling hebben aan het hele decorum maar beslissingen nemen die in ons belang zijn.
Ik kan U gerust stellen...het gaat niet gebeuren. Straks staat het bordes weer vol met menselijk pulp dat danst naar de pijpen van het kartel.
Kaag en Rutte houden de touwtjes in handen richting de ondergang van ons brave landje.
Dus het liefst een dienstweigeraar op defensie (het zal niet de eerste zijn), begrafenis ondernemer De Jonge op volksgezondheid en daarnaast veel, heel veel mensen, die geen benul hebben waar zij mee bezig zijn. Het bekende kanonnenvoer, als er weer van alles misgaat op de ministeries, dat gedachteloos afgevoerd kan worden.
Kaag en Rutte het lot van Nederland laten verbeteren is vergelijkbaar met de maffia inschakelen om georganiseerde misdaad te bestrijden.
rene l
2
quote:

JP Samosa schreef op 3 december 2021 13:22:

[...]

Vind wel dat er tzt een pandemiemomument moet komen, een beeldengroep in brons met Hugo en Mark, en in t klein, daarachter doventolk Irma.
Want ze gingen er toch maar staan, elke 2 weken, om karrevrachten stront te weerstaan,, elke keer…..

Ik heb er gelukkig weinig live van gezien JP maar voor mij was het slechts een show voor de buhne, gewoon een stukje volksmennerij om het argeloze kijkbuisvolk flink wat angst aan te praten en te intimideren.
Maak er maar een mooie zandsculptuur van ergens in de Hofvijver.

Vooraf is alles al bekend, de maatregelen zijn zogenaamd "gelekt".
Een nieuwslezer of de weerman had het ook voor kunnen lezen met de vertaling direct onder in beeld.

Gisteravond zag ik nog een Belgische viroloog op de Nederlandse tv, hij was aangeschoven bij een praatprogramma.
Heel pragmatisch, wij in Belgie nemen direct actie en gaan niet eerst dagen vergaderen.
Ze lieten ook wat beelden zien, volle sporthallen waar de mensen gevaccineerd worden, gewoon dicht op elkaar, ze vinden dat daar geleverd moet worden.
En het gekke, de mensen die daar werken zijn niet te vergelijken met met onze overbetaalde GGD medewerkers.
Het zijn voornamelijk allemaal vrijwilligers, veelal gepensioneerd, en met binding richting de zorg.

En wat ik zo over de Omicron variant lees, wel heel erg besmettelijk, volgens mij bezig de Deltavariant te verjagen, maar geen schokkende ziektebeelden en opnames zoals tijdens het begin van de Corona uitbraak.
Verder weet ik er ook weinig van, wel hoop ik dat we alle ellende zo snel mogelijk achter ons kunnen laten en het normale leven weer op kunnen pakken.

Maar het is maar de vraag of we onder Rutte 4 straks nog wel een leven hebben.
Wie zou op welke positie gezet worden, ik doe alvast een voorschotje.

Rutte, MP, verder is hij namelijk nergens geschikt voor.
Robbie Jetten op Financien, hij is volgens eigen zeggen een multitasker.
Tjeerd de Groot op Landbouw, een echte boerenhater die ze er bij de NZU uitgeflikkerd hebben.
Kaag, op het nieuwe ministerie van Open Grenzen voor nog meer gelukszoekers.
Sjoerd op Buitenlandse zaken, vele staatslieden hebben namelijk enorm de pest aan hem, zeker de Chinzezen.
Hoekstra op Volksgezondheid (jobrotation)

Hugo gaat weer terug naar school en gaat medicijnen studeren, hij heeft zich tenslotte niet verkiesbaar gesteld en dus geen recht van spreken meer.
josti5
1
quote:

jowi schreef op 3 december 2021 16:30:

Toch maar goed dat de BD stug heeft gehandeld en niet heeft geluisterd naar de oproeikraaiers aan de zijkant.
17.000 * € 30.000 is toch een slordige € 500 mio die nu niet over de balk zijn gegooid en nooit terugbetaald konden worden!!!!
Einde quote.

Werkelijk niet te geloven, dit.
En dan zitten die 17.000 graaiers/oplichters of hoe je heb ook wilt betitelen, óók nog eens diegenen in de weg, die écht door de overheid zijn benadeeld.

De gekte in dit land neemt hand over had toe.

Zelfs de minst slechte politicus, Rutte, maakt er een zootje van.
DeZwarteRidder
1
quote:

rationeel schreef op 3 december 2021 16:35:

Dick Grijpink:

De bodem is in zicht!
Natuurlijk wordt Marcel Levi niet genoemd als minister van volksgezondheid. De man weet namelijk waarover hij spreekt, heeft jarenlang met zijn poten in de modder gestaan en brengt de coronacrisis terug tot een griepepidemie. Ronald Plasterk op klimaat en milieu. Deze man komt nu al lange tijd met echte oplossingen voor het klimaat en milieu. Dat moet je toch niet willen.
Een generaal op defensie, een echte, erkende misdaadbestrijder op justitie, een boer op landbouw, een register accountant op financiën, een econoom op economische zaken, een onderwijzer op onderwijs. Zo kan ik nog even doorgaan.
Trek nou eindelijk eens mensen aan zonder politieke achtergrond maar met een berg aan ervaring in het vakgebied dat zij moeten gaan besturen. Laat eindelijk eens zien dat je de problemen in onze samenleving serieus neemt en zet mensen op die plekken, waar de bevolking vertrouwen in kan hebben.
Zij zijn er wel, alleen de politieke elite die de beslissingen neemt, gaat ze angstvallig uit de weg. Het kan toch niet zo zijn dat er ministers komen, die maling hebben aan het hele decorum maar beslissingen nemen die in ons belang zijn.
Ik kan U gerust stellen...het gaat niet gebeuren. Straks staat het bordes weer vol met menselijk pulp dat danst naar de pijpen van het kartel.
Kaag en Rutte houden de touwtjes in handen richting de ondergang van ons brave landje.
Dus het liefst een dienstweigeraar op defensie (het zal niet de eerste zijn), begrafenis ondernemer De Jonge op volksgezondheid en daarnaast veel, heel veel mensen, die geen benul hebben waar zij mee bezig zijn. Het bekende kanonnenvoer, als er weer van alles misgaat op de ministeries, dat gedachteloos afgevoerd kan worden.
Kaag en Rutte het lot van Nederland laten verbeteren is vergelijkbaar met de maffia inschakelen om georganiseerde misdaad te bestrijden.
Dick Grijpink is toch die taxi-fraudeur.........
[verwijderd]
0
quote:

JP Samosa schreef op 3 december 2021 13:22:

[...]

Zeg dat wel. Denk dat er geen opvolger meer te vinden is…..of wel? Ik heb er in elk geval geen herinnering aan

Vind wel dat er tzt een pandemiemomument moet komen, een beeldengroep in brons met Hugo en Mark, en in t klein, daarachter doventolk Irma.
Want ze gingen er toch maar staan,elke 2 weken, om karrevrachten stront te weerstaan,, elke keer…..
Eens, met Irma met verschrikt gezicht, mond wijd open en de handen in krabstand aan wijdse armen.

Er zijn ook holocaustmonumenten.

Oeps.....! Opus, die kant gaan we niet op, hebben we "afgesproken".

Alleen heb ik wéér iets gemist? Geen stront van het journaille, noch van de Kamer(s) -uitgezonderd oeverloos gezeur en Forumbashing voor de Bühne-, noch van de rechtspraak (uitgezonderd avondklokkie-eerste-aanleg), noch van de horeca (voeren regels netjes uit), noch van de Burgemeesters (demonstratieverboden), noch van de politie (waterkanonnen, honden, paarden en kogels), noch van de wetenschap (uitgezonderd de weg gecensureerden), noch van het volk (85% gerapporteerd als prikkienemers), noch van Facebook/Twitter/YouTube.

Iemand nog een kopje T?
jowi
0
quote:

josti5 schreef op 3 december 2021 16:38:

[...]

Einde quote.

Werkelijk niet te geloven, dit.
En dan zitten die 17.000 graaiers/oplichters of hoe je heb ook wilt betitelen, óók nog eens diegenen in de weg, die écht door de overheid zijn benadeeld.

De gekte in dit land neemt hand over had toe.

Zelfs de minst slechte politicus, Rutte, maakt er een zootje van.
Ms zijn deze ook wel heel erg zielig ondanks hun aan te rekenen "ernstige nalatigheid / grove schuld"
luchtschip
2
quote:

ffff schreef op 3 december 2021 12:50:

ZOJUIST gepubliceerd: Ze worden ALLE TWEE wat verstandiger: Gaan dus met elkaar overleggen waarbij de overbekende verwijten in de taal van Molière hieronder staan, maar ook in mijn posting hierboven.....

MOSCOU, 3 décembre (Reuters) - Des préparatifs sont en cours pour organiser un entretien en visioconférence entre le président russe Vladimir Poutine et son homologue américain Joe Biden, a annoncé le Kremlin vendredi, au lendemain d'une rencontre infructueuse entre les ministres des Affaires étrangères des deux pays sur la crise ukrainienne.

Le porte-parole du Kremlin, Dmitri Peskov, a déclaré que les positions de la Russie et des États-Unis divergeaient sur de nombreux points après la rencontre à Stockholm entre le secrétaire d'État américain Antony Blinken et le chef de la diplomatie russe Sergueï Lavrov.

Antony Blinken a averti Moscou des "coûts sévères" que la Russie aurait à supporter si elle envahissait l'Ukraine, et a exhorté Sergueï Lavrov à chercher une sortie diplomatique à la crise.

L'Ukraine et ses alliés de l'Otan s'inquiètent de mouvements de troupes russes à la frontière ukrainienne, qui constituent selon eux les signes potentiels d'une invasion à venir.

La Russie affirme qu'elle répond à un comportement menaçant de la part de l'Otan et de l'Ukraine. (Reportage Dmitry Antonov et Alexander Marrow; version française Augustin Turpin, édité par Sophie Louet)
We kunnen ook naar de nieuwsberichten van de Russische media kijken :

Putin will talk with Biden and modi, but not with Zelenskiy ( de President van Ukraine )

pbs.twimg.com/media/FFsk9-FWQAQF0ef?f...

Commentaar van Russische Media analiste en columniste bij de Daily Beast, Julia Davis :

In case you had any doubts about Putin's motivations, take a look at this headline. As far as the Kremlin is concerned, it's definitely not about peace.

twitter.com/JuliaDavisNews/status/146...

Putin heeft Oost Oekraine bezet, en de laatste tijd veel troepen nog daar samengebracht, waardoor een dreigende sfeer zich ontwikkelt.
Overigens vinden er dagelijks schendingen plaats van het staakt het vuren, doordat het Russische leger onder vuur legt.

Had Putin iets goeds in de zin, aangaande vrede in dit gebied, dan mag men verwachten dat hij zou spreken met Zelensky, de President van Oekraine.

Nu stelt een Russisch media, een verlengstuk van Putin, uitdrukkelijk dat er geen gesprekken et Zelensky plaats vinden.

rationeel
1
quote:

Opus135 schreef op 3 december 2021 16:53:

[...]

Eens, met Irma met verschrikt gezicht, mond wijd open en de handen in krabstand aan wijdse armen.

Er zijn ook holocaustmonumenten.

Oeps.....! Opus, die kant gaan we niet op, hebben we "afgesproken".

Alleen heb ik wéér iets gemist? Geen stront van het journaille, noch van de Kamer(s) -uitgezonderd oeverloos gezeur en Forumbashing voor de Bühne-, noch van de rechtspraak (uitgezonderd avondklokkie-eerste-aanleg), noch van de horeca (voeren regels netjes uit), noch van de Burgemeesters (demonstratieverboden), noch van de politie (waterkanonnen, honden, paarden en kogels), noch van de wetenschap (uitgezonderd de weg gecensureerden), noch van het volk (85% gerapporteerd als prikkienemers), noch van Facebook/Twitter/YouTube.

Iemand nog een kopje T?
Het kopje zal overlopen.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2629 2630 2631 2632 2633 2634 2635 2636 2637 2638 2639 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 910,59 +6,38 +0,71% 18:05
AMX 937,23 -0,72 -0,08% 18:05
ASCX 1.205,64 +11,91 +1,00% 18:05
BEL 20 4.013,33 +27,93 +0,70% 18:05
Germany40^ 18.766,30 +79,70 +0,43% 19:20
US30^ 39.470,30 +61,70 +0,16% 19:21
US500^ 5.215,29 -0,43 -0,01% 19:21
Nasd100^ 18.135,30 +16,70 +0,09% 19:21
Japan225^ 38.156,40 -281,50 -0,73% 19:18
WTI 78,26 -1,35 -1,70% 19:20
Brent 82,80 -1,34 -1,59% 19:20
EUR/USD 1,0775 -0,0006 -0,06% 19:21
BTC/USD 60.639,35 -1.944,46 -3,11% 19:16
Gold spot 2.367,93 +21,69 +0,92% 19:21
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 49,120 +1,250 +2,61% 17:35
ASMI 621,800 +12,000 +1,97% 17:37
ASML 864,500 +16,600 +1,96% 17:39
Dalers Laatst +/- % tijd
UMG 28,010 -0,850 -2,95% 17:35
DSM FIRMENICH AG 103,100 -1,850 -1,76% 17:35
Akzo Nobel 63,080 -0,980 -1,53% 17:37

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront