Nedfield « Terug naar discussie overzicht

Trieste Mijlpaal

28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
gerrit 69
0
Beste forumleden en aandeelhouders in Nedfield.

Vandaag staat de koers op 2,50 Euro.
Dat is omgerekend 0,10 Euro van voor de split-up.
Zelfs Tie Holding, waar ik nooit belangstelling voor heb gehad, staat vandaag hoger op 0,13 Euro.
Ik vraag me nu werkelijk af, wat er allemaal aan de hand is met Nedfield en het word dan ook tijd, dat Nedfield met tekst en uitleg gaat komen voor deze trieste neergang van de koers.
Tulip heeft eerst allerlei capriolen uitgehaald, met een omgekeerde split-up van 25 naar 1 aandeel en vervolgens haar naam gewijzigd in Nedfield.
Dit heeft voor mij geen enkel vertrouwen gegeven.
Sterker nog. De koers is steeds verder afgedaald.
Natuurlijk is beleggen risico nemen, maar dan wil ik op zijn minst een verklaring van Nedfield voor deze koersdaling, want ik heb het helemaal gehad met dit bedrijf.
Graag jullie mening, hoe iedereen erover denkt.

Met vr. groet van Gerrit
Pitmans
0
Blijf af van alles waar Deleye mee te maken heeft, da's regel 1.

Heel dat gedoe rond CIC, waar ze een jaar geleden nog $1 per aandeel voor boden (staat nu $0,04), dat had je aan het denken moeten zetten.

Misschien dat die neppaus nog wat te melden heeft. Want onder EUR 4 zou het niet meer zakken.
[verwijderd]
0
een reversed split geeft omgerekend lagere koersen na verloop van tijd .. en komt bijna niet meer op het oude niveau .. ter vergelijking de omrekening bij and.intl. .. nu nog 0,8 cent ongeveer als ik mij niet vergis .. kijk ook eens naar het voormalige rtc .. nog erger ..

tulip had genoeg van het stempel pennystock en moest serieus genomen worden door grotere investeerders .. van een aangekondigde superdivenduitkering hoor je niets meer .. wel over de immer slechte boekhouding (volgend jaar weer een ander kantoor waarschijnlijk .. die ook weer niets kunnen met de bangla desh-claim of het gerommel met met devil of cic)

inderdaad .. beleggen is risico nemen .. maar dit ruikt niet lekker

ik heb het ook gehad met dit bedrijf en trek mijn geld met verlies .. er uit
[verwijderd]
0
Het vertrouwen is volledig weg en dat moet het MT van Nedfield ook weten. Vergeet niet dat bijvoorbeeld een aandeel van der Moolen nu op bijna 5 euro staat en maanden geleden nog op enkele euro's. Kortom het is afwachten wat Nedfield te melden heeft en als ze slim zijn wachten ze niet te lang. Duidelijkheid over het super dividend, CIC en de claim aan Bangladesh moeten ze nu geven want dit hangt als een molensteen om de nek van Nedfield en afwaarderen getuigt van goed leiderschap en wordt door aandeelhouders zeker gewaardeerd.... slecht nieuws is namelijk ook nieuws
gerrit 69
0
Beste geert 23

Ik krijg de laatste tijd bij het zien van de alsmaar aftakelende koers van Nedfield een Getronics syndroom, want de ellende met dat ICT-bedrijf, staat mij nog helder voor de ogen.
Het is nog maar de vraag, met de woorden van james bonds, of ik het bedrijf Nedfield nog wel serieus moet nemen.
Ik hoop maar, als er toch nog slecht nieuws in de pijplijn zit, dat dit reeds in de koers is verdisconteerd.
Maar mijn vertrouwen in Nedfield is inmiddels wel gedaald tot het nulpunt.
Bedankt alvast voor jullie reacties.

Groet van Gerrit
gerrit 69
0
Beste forumleden

Ik heb zojuist Nedfield een e-mail geschreven met mijn kritiek en in afwachting van een reactie, houd ik jullie op de hoogte.
Zie ook www.nedfield.nl

Groet van Gerrit
[verwijderd]
0
Misschien moeten we allemaal maar eens een e-mail gaan sturen naar www.nedfield.nl/?cms=48
en ze daar eens wakker gaan schudden.
ooievaar49
0
Ook ik heb een korte mail (hier onder afgedrukt) gezonden naar Nedfield.
Nu wachten op het antwoord.

Het is inderdaad droevig wat er met de koers aan de hand is.

Heb al eerder aangegeven dat als er een keer een stijging gaat komen ik mijn pakket aandelen de deur uit ga doen. Heb het gehad met deze firma.

Groet Willem

ooievaar49
0
Sorry, vergeten te plakken.

Alsnog:

Beste.

Al vele jaren heb ik een pakket aandelen van uw firma maar dat ik nu blij mee ben?

Ik verbaas me ten zeerste op de steeds maar zakkende koers. Kunt u mij daar een verklaring voor geven? Ik neem aan dat het ook voor u moeilijk zal zijn om daar een goed antwoord op te geven want nieuwsverstrekking is niet uw sterkste punt. Toch zou ik graag willen weten of er intern strubbelingen zijn en of er al iets bekend is of het superdividend nog wordt uitgekeerd.

Hopende spoedig een antwoord van u te mogen ontvangen.

Met vriendelijke groet

[verwijderd]
0
wat ik denk,

Waar zitten de meeste aandelen? Volgens mij bij die grootaandeelhouder in Belgie ! Ik denk dat die grootaandeelhouder in Belgie voorzichtig het aandeel naar beneden brengt, zodat de kleintjes moedeloos hun stukjes ook maar verkopen. Omdat er niemand is die het ziet zitten om (bij)tekopen doet die grootaandeelhouder in Belgie dat zelf dan maar. Straks denk ik dat er nieuws komt waardoor het aandeel stijgd met als toetje het besproken super divident. En wie profiteerd dan het meest ja ja, die grootaandeelhouder in Belgie.

We zullen zien.
[verwijderd]
0
quote:

snirp schreef:

wat ik denk,

Waar zitten de meeste aandelen? Volgens mij bij die grootaandeelhouder in Belgie ! Ik denk dat die grootaandeelhouder in Belgie voorzichtig het aandeel naar beneden brengt, zodat de kleintjes moedeloos hun stukjes ook maar verkopen. Omdat er niemand is die het ziet zitten om (bij)tekopen doet die grootaandeelhouder in Belgie dat zelf dan maar. Straks denk ik dat er nieuws komt waardoor het aandeel stijgd met als toetje het besproken super divident. En wie profiteerd dan het meest ja ja, die grootaandeelhouder in Belgie.

We zullen zien.
Ik ben eerder bang dat de grootaandeelhouder vW straks een bod (lees wurgbod) gaat doen op de resterende aandelen die hij niet in zijn bezit heeft. Als DeLeye beweert dat de koers zo laag staat dat we een overnameprooi zijn dan lijkt me 1 en 1 samen 2. Ik begrijp overigens niet dat Nedfield dan overgenomen zou kunnen worden door een derde partij want daar zou vW dan toch wel een stokje voor kunnen steken. Hij zal zijn aandelen toch ook niet willen leveren voor een lagere prijs dan ie zelf heeft betaald. Ik denk dat hij het zelf gaat doen. Kan Frans Faas weer aan de bak want dat gaat natuurlijk weer niet eerlijk als een aantal niet wil aanbieden. Maar laat ik niet op zaken vooruit lopen. Wat denk je Pitmans, zou dat kunnen of is het onzin, ben niet terzakekundig genoeg.

gr. Monkey
ooievaar49
0
Ik heb net een antwoord op mijn mail ontvangen van Nedfield:

"Hartelijk dank voor uw reactie ten aanzien van de koersontwikkeling van het aandeel Nedfield. Nedfield stelt het zeer op prijs dat u zich betrokken voelt bij de voortgang van het bedrijf.

Wij hebben evenmin als u een verklaring voor de koersontwikkeling van het aandeel op dit moment. De huidige strategie van Nedfield bestrijkt de periode 2007 – 2010 en moet onder meer leiden tot een omzetniveau van € 1,2 miljard in 2010. Deze weloverwogen strategie is voor Nedfield leidend bij de huidige bedrijfsvoering. Korte termijn reacties op de koersontwikkeling van het aandeel Nedfield – hoe vervelend dit ook voor ons allen mag zijn – passen niet in die strategie, los van het feit dat het voor Nedfield niet mogelijk is en niet is toegestaan om op een dergelijke manier actief de koers te beïnvloeden. Vanzelfsprekend zullen wij communiceren over mijlpalen in het kader van de huidige strategie of over andere voor aandeelhouders relevante momenten, zodra daar in de ogen van Nedfield aanleiding toe is.

Ik verwijs u in aansluiting hierop graag naar de laatste Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 25 juni 2008, waar een toelichting is gegeven op de strategie voor de komende periode. Op de website van Nedfield vindt u onder het kopje Investor de presentatie van deze bijeenkomst.

Tijdens deze AVA is ook ingegaan op de uitkering van € 1,- per aandeel door kapitaalvermindering. Zoals onder meer ook gesteld in het persbericht over de omzetverwachting voor 2007 van 14 november 2007, is de uitkering onder andere afhankelijk van de opbrengst van openstaande vorderingen en de afwikkeling van de verkoop van Ego Lifestyle. Bovendien zal een dergelijke uitkering door de aandeelhouders moeten worden bekrachtigd tijdens een (Buitengewone) Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Momenteel wordt er gewerkt aan het invullen van de geformuleerde ambitie en aan diverse andere dossiers die moeten bijdragen aan de verdere groei van Nedfield. Zodra hierover meer is te melden, zal deze informatie via de geëigende kanalen worden verspreid.

Met vriendelijke groet,
Roland Kroes
Manager Corporate Communication & Investor Relations
Nedfield NV".

Dus moeten we maar afwachten wat er allemaal gaat gebeuren.

Willem
[verwijderd]
0
ik vind dit zeer positief.
Het gaat mij niet zozeer om de inhoud, maar over het feit dat Nedfield bij monde van de heer Kroes een antwoord op uw vraag formuleert.
Dit is in het verleden wel anders geweest. Het een en ander impliceert dat Nedfield bepaalde zaken toch ernstig neemt.
Groeten en prettig weekend
gerrit 69
0
Beste ooievaar49

Ik heb precies dezelfde reactie gekregen van Nedfield.
Ik wilde eerst dit bericht op het forum zetten, maar ik zie reeds, dat jij dat gedaan hebt.
De reactie toont tenminste aan, dat het management onze kritiek niet onberoerd laat.
Laten we hopen, dat Nedfield de communicatie gaat verbeteren en alle aandeelhouders eens positief gaat verrassen.

Gerrit
El Blanco
0
Koers is inderdaad dramatisch en zakt steeds verder weg. Het is dunne handel met deze bid-ask spread, die de liquiditeit niet ten goede komt.

Trouwens, deze maand staat in Quote magazine (die met de gele voorkant) een groot vier-pagina artikel over 'het kaartenhuis Nedfield dat door stroman-ceo Elbertse overeind wordt gehouden'.
Ik wilde 'm kopen, maar helaas geen geld: had alles in Nedfield gestopt ;-)

Berichtgeving over Nedfield/Tulip: www.quotenet.nl/nedfield
Pitmans
0
Ha, goed initiatief om weer eens naar Quote te verwijzen.
Daar zijn weer 3 nieuwe artikelen verschenen die voor een deel de huidige trend wel eens kunnen verklaren. Ik zal ze even in aparte posts zetten.

Helaas nog geen afschriftje van het papieren septembernummer kunnen vinden, dat zal wel een apart verhaal zijn.
Pitmans
0
Artikel van 23-7 :
www.quotenet.nl/biz/ego_met_bentley_n...

Ego met Bentley naar Begemann

Oud HCS-topman Huub van den Boogaard presenteert weer een nieuwe Ego laptop, nu in samenwerking met automerk Bentley. Kosten: ruim €12.600, maar dan heb je ook wat. ‘Dit is geen laptop, de Ego laptop is een uniek fashion item waarmee iemand zich kan uitdrukken’, laat handelaar Van den Boogaard vaak met liefde weten.

Van den Boogaard moet nog flink wat laptops met Bentley-leer over de toonbank krijgen om zijn grootse plan te verwezenlijken: een omgekeerde overname van Begemann, het afgebrokkelde conglomeraat dat tot midden jaren ‘90 onder leiding stond van Joep en Jeroen van den Nieuwenhuyzen.

Ego-topman Van den Boogaard wil via deze vrij unieke weg naar de beurs, waarmee Begemann verdwijnt van de Euornext. Of de overname lukt, hangt af van de buitengewone aandeelhoudersvergadering van het nu microscopische fonds op 8 augustus. Spannende tijden voor Van den Boogaard dus, maar ook voor het vroegere Tulip Computers, dat nog geld krijgt van de Ego-topman.

Waarom? Ego was een onderdeel van Tulip, het ICT-bedrijf dat sinds kort Nedfield heet. Toen Van den Boogaard naar de beurs wilde ‘kocht’ hij voor €15,7 miljoen de aandelen van dit onderdeel terug van het toenmalige Tulip. Het huidige Nedfield moet nog €13,7 miljoen ontvangen van laptopmaker Ego, en Van den Boogaard heeft dat bedrag niet in zijn redelijk diepe zakken. Vooral voor de kasteelheren van Nedfield komt die beursgang erg gelegen. Als het lukt, natuurlijk.
Pitmans
0
Artikel van 5-8 :
www.quotenet.nl/biz/ben_van_wijhe_dum...

Ben van Wijhe dumpt aandeelhouders

Om lastige aandeelhouders uit te kopen, handelt Commodore-topman Ben van Wijhe op grote schaal in aandelen Nedfield (voorheen Tulip), zo suggereren nieuwe vertrouwelijke documenten die in handen zijn van Quote. Na het verijdelde faillissement 'onderhandelt' Nedfield met Commodore over de toekomst. Maar die onderhandelingen lijken een vreemde wending te krijgen.

Het gaat slecht met Commodore. Het it-bedrijf is, met nog geen handvol namen op de loonlijst en een ternauwernood overleefde faillissmentsverklaring, nog slechts een schim van zichzelf. Dat is niet alleen vervelend voor de aandeelhouders van het aan de Nasdaq genoteerde Baarnse bedrijf. Nog erger is het voor het aan de Euronext genoteerde Nedfield, dat nog €19,5 miljoen krijgt van Commodore.

Sinds 19 juni lijken er met name vanuit België en Duitsland grote hoeveelheden aandelen Nedfield, vermoedelijk onderhands, in de richting van twee bv's binnen de Commodore-structuur te worden gesluisd. Dit blijkt uit een vertrouwelijke correspondentie tussen Van Wijhe, ABN Amro en Van Lanschot Bankiers.

In totaal zou het bedrijf een slordige 2,7 miljoen aandelen hebben gekregen of gekocht, goed voor een beurswaarde van zo'n €8,2 miljoen. Een gigantische hoeveelheid in vergelijking met de 14 miljoen aan de beurs genoteerde Nedfield-aandelen. Des te opmerkelijker voor Commodore, dat vorige maand een kaspositie van $1.000 moest rapporteren.

Andere vertrouwelijke documenten suggereren dat Commodore-aandeelhouder Rini Huis in 't Veld (vastgoedhandelaar, schoonvader van Rob Witsche, en goede bekende van Willem Holleeder en wijlen John Mieremet) op 23 juni 2008 een bundel van 25.000 aandelen Nedfield heeft gekregen van Commodore, goed voor €75.000. Ook zou Arie Hommel inmiddels met aandelen Nedfield zijn uitgekocht. Beide heren horen tot de in de wandelgangen aangeduide lastige 'Amsterdamse' groep aandeelhouders van Commodore.

Wat is hier aan de hand? Waarom worden aandeelhouders Commodore uitgekocht met aandelen Nedfield? Wat is de oorsprong van de aandelen waarover Commodore nu blijkbaar beschikt? Waarom is er voor het enorme aantal van 2,7 miljoen aandelen geen melding gedaan in de registers van de AFM?

Update:
Het antwoord daarop laat nog even op zich wachten. Commodores pr-man Rob Okhuijsen deelt mede dat 'we niet ingaan op dergelijke suggestieve berichtgeving'. Woordvoerder Roland Kroes van Nedfield antwoordt: 'Het gaat om een aandelenaantal dat meer is dan de afgelopen 12 maanden op de beurs is verhandeld en we kunnen er niets van terugvinden in de openbare registers. We vinden het verder niet relevant om er op in te gaan.'
Pitmans
0
Artikel van 13-8 :
www.quotenet.nl/biz/remco_voortman_be...

Remco Voortman belegt in Commodore

Palm Invest-playboy Remco Voortman belegt via PR Invest - voorloper van de veelbesproken Dubaise fata morgana - en persoonlijk in het niet minder omstreden Commodore. Dit blijkt uit vertrouwelijke documenten die in het bezit zijn van Quote. Hoe dubieus zijn deze beleggingen?

PR staat voor Positief Rendement, maar investeerders in dit fonds zijn niet erg positief gestemd over hun belegging. PR Invest leverde opmerkelijk weinig rendement op en momenteel heeft een deurwaarder beslag gelegd op de bankrekeningen en het vastgoed dat behoort tot dit fonds. Investeerders hopen op deze manier nog €1,5 miljoen terug te krijgen.

Sinds de oprichting van PR Invest in 2006 zou de holding werken aan vastgoedontwikkeling in Duitsland. Vandaag de dag is echter bekend dat er vooral veel geld werd gestoken in de Baarnse geldverbrandingsoven Commodore, wat in tegenspraak is met beloften in het prospectus van dit fonds. Er zou alleen in vastgoed worden belegd, beloofden oprichters Remco Voortman en Danny Klomp.

Sinds de Palm Invest-perikelen is bekend dat oprichters Voortman en Klomp vooral in zichzelf investeerden, wat te voorzien was vanuit de voorgeschiedenis die PR Invest heet. Terwijl de deelnemers in zowel PR als Palm Invest wachten op hun rendement, zit Voortman al voor 0,6% in de voorloper van Commodore: Yeahronimo Media Ventures. Maar ook later koopt Voortman weer aandelen Commodore, 50.000 om precies te zijn.

Voortman sprak zelfs met Commodore-topman Ben van Wijhe over een verregaande samenwerking tussen Van Wijhe cum suis en Voortmans frauduleuze IT-bedrijfje Deficom. Tijdens een interview met Quote meent Van Wijhe zich eerst niets te herinneren: ‘De mensen achter Palm Invest, aandeelhouders van Commodore? Dat moet dan via de beurs zijn verhandeld. Ik weet daar niet van af.’

Wanneer Van Wijhe wordt gevraagd of hij de zakenlunch met Voortman is vergeten, en de naam en plaats van het restaurant wordt genoemd, begint er toch een lichtje te branden. ‘Juist, dat klopt wel. Hoe komt u toch aan dit soort informatie?’

Remco Voortman kon om begrijpelijke redenen geen reactie geven.
Pitmans
0
Even als reactie op het 2e artikel in verband met de lastige Amsterdamse aandeelhouders ook nog een ouder artikel van FEM-Business. Deze heren zijn nu dus aandeelhouders van Nedfield.

In FEM overigens geen recente artikelen.
www.fembusiness.nl/web/1016046/artike...

Dubieuze financiers bij Commodore
21 februari 2008 | 12:23 | door: Mathijs Smit

Elektronicabedrijf Commodore is in zee gegaan met een groepje investeerders dat eind jaren tachtig berucht werd in de zogenoemde Text Lite-affaire. Arie Hommel, de ex-topman van Text Lite, blijkt een belangrijke financier en aandeelhouder van Commodore.

Eind 1984 bracht Hommel Text Lite, een veelbelovende producent van lichtkranten en zaktelexen, naar de Amsterdamse beurs. De onderneming kwam de beloften echter nimmer na. Na het faillissement in 1990 bleek de bedrijfstop zich schuldig te hebben gemaakt aan wanbeleid. De namen Arie Hommel en Text Lite werden synoniem voor de eerste grote beursfraudezaak in Nederland.

Na het faillissement kreeg Hommel een legertje curatoren achter zich aan dat hem als hoofdverantwoordelijke brandmerkte voor het miljoenentekort in de boedel. Maar er viel nauwelijks iets bij hem te halen. Officieel had Hommel geen cent.

Gezien zijn toenmalige armlastige status is het opmerkelijk dat Hommels naam nu opduikt als financier van Commodore. Volgens een aandeelhouderslijst, die in bezit is van FEM Business, is hij eigenaar van 1,15 miljoen aandelen. Zijn betrokkenheid bij Commodore wordt bevestigd door drie ex-werknemers, die anoniem willen blijven. Twee van hen omschrijven Hommel als zeer betrokken financier.

Hoeveel de inmiddels 64-jarige Hommel voor het belang betaalde, is onbekend. Commodore-topman Ben van Wijhe stelde onlangs dat hij vorig jaar voor 12 miljoen dollar bij investeerders ophaalde tegen een gemiddelde waardering van 1 dollar per aandeel. Dat zou Hommels belang waarderen op 8 euroton.

Eveneens opmerkelijk zijn de namen van Rob Dresselhuis en Rini Huis in ’t Veld op de aandeelhouderslijst. Dresselhuis en Huis in ’t Veld werden in en na de Text Lite-periode regelmatig genoemd in verband met Hommel. Huis in ‘t Veld wordt in het boek Handboek Holleeder omschreven als iemand van ‘dubieus allooi’, die een zakenrelatie met Willem Holleeder onderhield en een goede bekende was van wijlen John Mieremet.

Eerder deze week werd bekend dat voormalig Stork-topman Jan Hovers is vertrokken als lid van de raad van advies van Commodore.
28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 913,25 -0,31 -0,03% 18:05
AMX 953,09 -0,67 -0,07% 18:05
ASCX 1.224,60 +5,98 +0,49% 18:05
BEL 20 4.004,80 +9,70 +0,24% 18:05
Germany40^ 18.716,50 -22,31 -0,12% 22:29
US30^ 39.995,10 +110,60 +0,28% 22:29
US500^ 5.302,48 +4,72 +0,09% 22:29
Nasd100^ 18.540,20 -22,70 -0,12% 22:29
Japan225^ 38.732,00 +178,10 +0,46% 22:29
WTI 79,51 +0,73 +0,93% 22:29
Brent 83,87 +0,61 +0,73% 22:29
EUR/USD 1,0870 +0,0003 +0,03% 23:05
BTC/USD 66.852,03 +1.365,17 +2,08% 23:58
Gold spot 2.415,21 +38,43 +1,62% 22:59
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UMG 28,740 +0,580 +2,06% 17:35
ING 16,524 +0,298 +1,84% 17:38
Philips Koninklijke 25,870 +0,460 +1,81% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.241,200 -41,000 -3,20% 17:39
PROSUS 35,785 -0,840 -2,29% 17:36
IMCD 139,400 -3,250 -2,28% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront