Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

DD: 28 mei: Keuzes in kaart (“Wat kijkt u lie

521 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Jos Koets
9
Onderstaande tekst is geschreven door Witte Weduwe. Hij heeft op het ogenblik thuis geen internet.

Ten behoeve van het CPB snel wat data wijzigen om zo goed uit een onderzoek te komen, werkt als een boemerang weten velen nu en de heer Cohen en zijn PVDA wel in het bijzonder.

Het CPB noemt het inmiddels een instituut. Zeven keer heeft het planbureau de partijprogramma’s doorgerekend en zo, als een onafhankelijke partij, een economisch oordeel gegeven over de verschillende partijprogramma’s. Dit lijvige onderzoek (het telt 218 pagina’s) is hier in te zien: www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonde...

Nu zal ik eerlijk bekennen dat ik niet het hele rapport heb gelezen en mij heb beperkt tot hoofdstuk 2, de hoofdlijnen van de verkiezingen. Dit hoofdstuk brengt in grote lijnen, begeleid met mooie grafieken, de verschillen tussen de verschillende partijen weer. Zoals het een polderland betaamd, lijken alle grafieken toch wel erg op elkaar en gaat het zoeken van verschillen over de details. In grote lijnen maakt het niet bijzonder veel uit welke partij je zou kiezen wanneer alleen vanuit (macro) economische redenen een keuze gemaakt zou moeten worden.

Op het koersverloop van de AEX zal naar mijn verwachting de verkiezingen dan ook geen enkele invloed hebben. Ook blijkt maar weer dat scherpe politieke keuzes met een volle portemonnee makkelijker te bedenken zijn dan met een lege. Het uiteindelijke regeringsprogramma zal bovendien een samenraapsel van het partijprogramma van een twee, drie of misschien wel meer partijen worden. Waarbij ik er tevens vanuit ga dat alle zaken die nu als breekpunt benoemt zijn uiteraard voor onderhandeling vatbaar zijn.

Laat uw komende keuze dan ook niet van (macro) economische gronden afhangen en kies uitsluitend voor politieke keuzes, waar de partijen nog wel onderscheid weten te creëren.

Het enige wat mij bij zal blijven van het debat in Carré is de briljante opmerking van onze demissionair minister president tegen zijn vrouwelijke interviewster. Op mijn werk zou een ieder van mijn geslacht met zo’n opmerking in een erg lastig parket komen. Met zijn achterban, scoorde Jan Peter waarschijnlijk pluspunten.

Naar mijn vermoeden kabbelt de AEX morgen de week uit en een slot van een 320 komt toch veel positiever over dan de standen eerder deze week. Volgens mij is een ieder wel toe aan een iets rustiger koersverloop dan de afgelopen weken.

Alvast een prettig weekend!

www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
hebben we al een richting voor vandaag? dow geeft niet echt richting...
en asie? 1,23%+..up dus??
we zullen zien. geluk en succes iedereen
[verwijderd]
0
quote:

wishmaster schreef:

hebben we al een richting voor vandaag? dow geeft niet echt richting...
en asie? 1,23%+..up dus??
we zullen zien. geluk en succes iedereen
voorlopig lijkt het er op dat we rond de 0,4% hoger gaan openen:)
[verwijderd]
0
quote:

wishmaster schreef:

hebben we al een richting voor vandaag? dow geeft niet echt richting...
en asie? 1,23%+..up dus??
we zullen zien. geluk en succes iedereen
DOW om 17:30 uur was 10.190 en om 22:00 10.260.
Futs momenteel -30.
Al dit zo blijft verwacht ik een opening op 323 om vervolgens op de futs (wat anders?) mee te varen.
Denk wel dat er vanmiddag winstnemers om de hoek komen.
[verwijderd]
0
quote:

Erik 006 1/2 schreef:

[quote=wishmaster]
[/quote]
voorlopig lijkt het er op dat we rond de 0,4% hoger gaan openen:)
FTI JUN 2010 322,10 +0,95 0,30%

hhmmm tja.. dat is niet echt richting nee :( naja weer lekker aan het werk dan maar :(

succes iedereen!
[verwijderd]
0
GOODMORNING Netherlands!!!

27-05 21:53:14 : TSTrange 28/05 318-326

De S&P goed op schema..het SKS-patroon heeft ruimte tot 1135...Wallstreet maandag gesloten. Memorial Day..dus positief weekend in. 12 hours ago reply

VRIJDAG 28 MEI 2010
1130 CHF KOF ECONOMIC BAROMETER 2,04
1430 USD CORE PCE PRICE INDEX M/M 0,1%
1430 USD PERSONAL INCOME M/M 0,5%
1545 USD CHICAGO PMI 62,2
1555 USD REVISED UOM CONSUMER SENTIMENT 73,4

www.spanishtrader.com/

Agenda vrijdag 28 mei:

08.00u: D importprijzen april

09.30u: NL producentenprijsindex april

14.30u: VS particuliere inkomsten en uitgaven april (voorlopige verwachting respectievelijk +0,4% en +0,3%), kerninflatie (core PCE inflation, voorlopige verwachting +0,1%)

15.45u: VS Chicago inkoopmanagers index (PMI, voorlopige verwachting 60)

15.55u: VS consumentenvertrouwen gemeten door de Universiteit van Michigan (voorlopige verwachting 73,7)

adnbeursanalyse.nl/agenda.html
Succes een ieder!
Ik ga weer naar mijn booreiland tot 23.15 UHr.

Groeten en Sterkte.
[verwijderd]
0
(dow jones) - De staalgroep ArcelorMittal is van plan tegen 2014 zijn ijzerertsproductie in Brazilië te verdrievoudigen. Dat heeft de grootste staalproducent ter wereld donderdag bekendgemaakt.

Het bedrijf wil de productie van ijzererts in Brazilie vergroten naar 15 miljoen ton per jaar, van 5,3 miljoen dit jaar, om zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar staal in Brazilie.

De uitbreiding in Brazilië is onderdeel van de strategie van ArcelorMittal om 75 procent van zijn ijzererts, of 100 miljoen ton per jaar vanaf 2014, zelf te produceren.

Het bedrijf financiert de productie-uitbreiding uit een investeringspakket van 5 miljard dollar bestemd voor Brazilië. Dat investerigspakket werd tijdens de economische crisis bevroren, en wordt nu weer in gebruik wordt genomenf.

'Dit is ArcelorMittals eerste aankondiging van een projectuitbreiding in de periode na de crisis', aldus het bedrijf.
28-05-2010 08:11:48
[verwijderd]
0
Het gaat steeds beter! De 400 lonkt!..:-)

vr 28 mei 2010, 07:51

Japanse werkloosheid loopt op, prijzen dalen
TOKIO (AFN) - De werkloosheid in Japan is in de maand april onverwachts opgelopen naar 5,1 procent van de beroepsbevolking. In maart lag dat percentage nog op 5 procent. Dit blijkt uit vrijdag gepresenteerde cijfers van de overheid.


De consumentenprijzen in Japan zijn vorige maand met nog eens 1,5 procent gedaald vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Dat is de veertiende daling op rij. De daling is ook groter dan die van maart, toen de belangrijkste consumentenproducten met uitzondering van die van vers voedsel 1,2 procent goedkoper werden.

Consumenten gaven op jaarbasis in de maand april 0,7 procent minder uit.
optiepipo
0
hee topper het is te hopen dat we nog iets zakken, hoeft niet veel te zijn, heb nog ax4 puts 318.
dit had ik dus echt niet verwacht, maarja 1 of twee keer mis kan ik wel hebben.
mercurius-adept
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese aandelenmarkten openen vrijdag naar verwachting hoger, vanwege afnemende zorgen omtrent de schuldproblemen in Europa, waarbij de energiesector kan rekenen op de aandacht van de beleggers na de recente stijgingen van de olieprijzen.

De Britse spreadbettor Cantor geeft voor vrijdag de volgende verwachtingen af. de Britse FTSE 100 wint 15 punten tot 5.210, de Duitse DAX dikt 21 punten aan tot 5.958, de Franse CAC wint 9 punten tot 3.534 en de EuroStoxx wint 9 punten tot 2.641.

Een spreadbettor is een handelsplatform waar kan worden ingezet op koersbewegingen, op grond van vooraf opgezette hypothetische spreads.

Europese markten sloten donderdag duidelijk hoger, nadat China ontkende plannen te hebben om zijn belang in Europese obligaties af te bouwen. Vooral mijnbouwers en verzekeraars waren in trek.

De positieve stemming volgde op de mededeling van China dat het niet van plan is de portefeuille van Europese beleggingen af te bouwen. Berichten dat het Aziatische land mogelijk Europese obligaties zou gaan verkopen, zorgden woensdag nog voor een verkoopgolf op Wall Street.

"Geruststellende woorden van China dat het een langetermijninvesteerder in Europa blijft, ondanks de recente problemen, gaven het sentiment een impuls", zeggen strategen van RBC Capital Markets over de stemming op de Europese aandelenbeurzen.

De euro steeg ten opzichte van de dollar met 1,2% tot $1,2319, wat vervolgens weer steun bood aan grondstoffenfutures en de mijnbouwsector. Rio Tinto steeg 4%, BHP Billiton won 4,4% en Xstrata sloot de dag 4% hoger af.

Ook verzekeraars, die veel hebben geinvesteerd in Europese staatsleningen, lagen er donderdag sterk bij. Aandelen Axa sloten 6,4% in de plus en Aviva dikte 7,1% aan. In Amsterdam voerde Aegon de beurs aan met een koerswinst van 5,7%.

Ageas steeg zelfs 14,4%. De verzekeraar maakte bekend zijn portefeuille met Zuid-Europese obligaties verder te hebben afgebouwd, gezien de onzekerheden op de financiele markten. In totaal verkocht Ageas tussen 10 mei en 21 mei voor EUR4,8 miljard aan staatsobligaties.

Olieconcern BP steeg met 5,9%, nadat Thad Allen, admiraal van de Amerikaanse kustwacht, liet weten dat een recente operatie van het bedrijf om de olielek in de Golf van Mexico te dichten succesvol lijkt. BP weigerde commentaar te geven, maar zei dat de operatie doorgaat.

Verder was Portugal Telecom een opvallende stijger. Carlos Slim, de rijkste man ter wereld, zou overwegen een belang te nemen in het bedrijf na speculatie dat Telefonica een bod op het telecombedrijf overweegt, meldde krant Diario Economico. Portugal Telecom steeg 8,2%.

Ook Man Group was in trek. De hedge fund-manager stelde bij de publicatie van de definitieve jaarcijfers een periode van significante mogelijkheden te voorzien in de activiteiten en hoge verwachtingen te hebben van de geplande overname van GLG partners Inc.

De definitieve jaarwinst voor belasting van $541 miljoen kwam ook hoger uit dan de eerder gemelde voorlopige winst van $530 miljoen. Ook is het vermogen onder beheer sinds eind maart 2010 constant gebleven. Aandelen Man Group sloten 10,7% hoger.

EUROPESE STAATSOBLIGATIES

Europese staatsobligaties openen vrijdag naar verwachting lager, in tegengestelde richting van de stijgende Europese aandelenmarkten, waarbij beleggers bereid zijn meer risico te nemen en dientengevolge de markt voor 'veilige' staatsobligaties links laten liggen.

Europese staatsobligaties zijn donderdag lager gesloten. Door winsten op de aandelenbeurzen verlieten beleggers de veilige haven van de staatsleningen.

Aandelenmarkten reageerden positief op de mededeling van China dat het niet van plan is de portefeuille van Europese beleggingen af te bouwen. Berichten dat het Aziatische land mogelijk Europese obligaties zou gaan verkopen, zorgden eerder nog voor negativisme op de beurzen.

In de middag kregen de leningen nog wel een impuls vanuit de VS. De groei van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal viel tegen en de steunaanvragen bleken minder hard gedaald dan verwacht. Na een korte opleving zakten de leningen echter weer terug.

Een strateeg uit Londen schrijft de verliezen voor onder meer de Duitse bunds verder toe aan winstnemingen. Hij denkt dat de markt vrijdag zal reageren op de veiling van $31 miljard aan Amerikaanse staatsschulden en EUR9,5 miljard aan Italiaanse leningen.

De bundfuture voor juni eindigde donderdag 56 basispunten lager op 128,33.

DJ Euro Stoxx 50 2.619,36 +3,52%
CAC 40 3.525,31 +3,42%
DAX 30 5.937,14 +3,11%
FTSE 100 5.195,17 +3,12%
SMI 6.305,18 +2,23%
AEX 321,16 +2,94%
BEL 20 2.469,56 +3,48%
MIB 30 19.631,87 +4,54%
IBEX 35 9.334,90 +3,23%

AMERIKAANSE AANDELEN

De Amerikaanse futures noteren vrijdag licht lager, nadat Wall Street donderdag zijn op een na grootse winst gedurende een handelsdag dit jaar realiseerde, waarbij de zorgen over de schuldproblemen in Europa afnemen.

Wall Street is donderdag duidelijk hoger gesloten. Zorgen over de schuldproblemen in de eurozone namen af nadat China ontkende plannen te hebben om zijn belang in Europese obligaties af te bouwen.

Beleggers reageerden opgelucht op de mededeling van China dat het niet van plan is de portefeuille van Europese beleggingen af te bouwen. Berichten dat de Aziatische grootmacht mogelijk Europese obligaties zou gaan verkopen, zorgden donderdag nog voor een verkoopgolf op Wall Street.

De markt begon een verdere daling van de euro al in te prijzen, en afstoting van Europese beleggingen door China zou dat zeker op gang hebben gebracht, stelt Hank Smith van Haverford Investments. Het is een enorme opluchting dat dat niet het geval is, vervolgt hij.

Verder ondersteunde de goedkeuring door het Spaanse parlement voor de geplande bezuinigingen de stemming op de beurzen. De euro profiteerde van het verbeterde sentiment en toenemende risicobereidheid en steeg met 1,5% ten opzichte van de dollar.

De beurzen lieten zich bovendien niet van de wijs brengen door enkele tegenvallers op economisch vlak. Zo bleek dat de economie in de VS in het eerste kwartaal van 2010 minder hard is gegroeid dan verwacht. Uit een tweede raming bleek dat het Amerikaanse BBP met 3,0% is toegenomen.

Bij een eerdere raming werd nog uitgegaan van een groei van de Amerikaanse economie met 3,2%. De neerwaartse bijstelling werd veroorzaakt door zwakkere bestedingen van consumenten en bedrijven dan eerder gedacht. Analisten hadden gerekend op een groei met 3,4%.

Verder bleek het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week minder hard gedaald dan verwacht. Het aantal nieuwe ww-aanvragen nam af met 14.000. Economen vooraf geraadpleegd door Dow Jones Nieuwsdienst rekenden op een afname met 16.000.

Op bedrijfsniveau ging de aandacht uit naar Heinz. Het voedingsbedrijf zag de winst over het afgelopen kwartaal met 9,8% toenemen tot $192,4 miljoen, door aanhoudende groei in opkomende markten. De producent van onder meer ketchup presteerde daarmee beter dan verwacht. Het aandeel won 1,2%.

Ook Tiffany & Co. legde de markt cijfers voor. De verkoper van luxegoederen heeft in het afgelopen kwar
optiepipo
0
even omhoog en dan wachten op enkele winstnemingen, lijkt me sterk dat ze dit kunstje weer flikken, maar je weet het nooit natuurlijk haha
optiepipo
0
quote:

aextrader schreef:

even omhoog en dan wachten op enkele winstnemingen, lijkt me sterk dat ze dit kunstje weer flikken, maar je weet het nooit natuurlijk haha
maandag de usa dicht, zullen er wel zijn die de winsten veilig gaan stellen.
[verwijderd]
0
Het is nog mooi rustig hier...En dan te bedenken dat de Dow vandaag zijn winst van gister helemaal weer gaat kwijtspelen. Ach ja..het zal vanzelf drukker worden vandaag en zeker vanmiddag...:))
mercurius-adept
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX opent vrijdag 28 mei 2010 naar verwachting licht hoger op basis van de winst in Azie en de verder opgelopen winst op Wall Street na het slot van de handel in Amsterdam donderdag.

Vermogensbeheerder Maurice Eeken van TE-Effecten verwacht bij de openingsgong om 9.00 uur een winst van 1 tot 2 punten.

"De risico's op de korte termijn zijn nog aanwezig dus mijn advies zou zijn nog even te wachten met instappen in weerwil van de aardige stijgingen van de afgelopen dagen. Het is eenvoudigweg nog niet genoeg. Boven de 330 punten wordt het zekerder, statistisch gezien", aldus Eeken.

Eeken blijft er op wijzen dat de aandelenmarkten nog steeds sterk onder invloed staan van de koers van de euro ten opzichte van de dollar.

Hij adviseert beleggers die in de markt van vandaag toch willen acteren zich te beperken tot call-opties.

Wat de macrodata van vrijdag betreft zijn de vertrouwensindicaties uit de VS voor Eeken het belangrijkste richtpunt.

De macro-economische agenda van vrijdag bevat voor de Verenigde Staten de volgende items.

Om 14.30 uur wordt het persoonlijk inkomen in de maand april bekendgemaakt. Verwacht wordt een toename van 0,4%, nadat het inkomen in maart met 0,3% steeg.

De Chicago inkoopmanagersindex van mei wordt vervolgens om 15.45 uur gepubliceerd. De index is naar verwachting gedaald naar 62 van 63,8 in april.

Ten slotte is het om 15.55 uur de beurt aan het consumentenvertrouwen gemeten door de University of Michigan. Verwacht wordt dat de index voor het vertrouwen in mei is gestegen naar 73,3, van 72,2 een maand eerder.

De olieprijs is donderdag stevig gestegen. Handelaren keerden massaal terug naar risicovollere beleggingen nadat China ontkende plannen te hebben Europese schuldpapieren te willen verkopen. De julifuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $3,04, of 4,3%, hoger op $74,55.

De AEX-index sloot donderdag 2,9% hoger op 321,16 punten, de Midkap won 3,8% op 518,99 punten en de Smallcap eindigde 2,8% hoger op 452,63 punten.

De Dow Jones-index eindigde 2,9% hoger op 10.258,99 punten. De S&P 500 steeg 3,3% tot 1.103,06 punten, terwijl de Nasdaq 3,7% won tot 2.277,68 punten.

Europese staatsobligaties zijn donderdag lager gesloten. Door winsten op de aandelenbeurzen verlieten beleggers de veilige haven van de staatsleningen.

De Nikkei-225 sloot vrijdag 1,3% hoger op 9.762,98 punten.

De euro kost vrijdagmorgen om circa 8.30 uur $1,2312, tegen $1,2326 donderdag om 18.00 uur.

- Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst
[verwijderd]
1
quote:

aextrader schreef:

[quote=aextrader]
even omhoog en dan wachten op enkele winstnemingen, lijkt me sterk dat ze dit kunstje weer flikken, maar je weet het nooit natuurlijk haha
[/quote]
maandag de usa dicht, zullen er wel zijn die de winsten veilig gaan stellen.
Dat zou mij wel mooi uit komen met m'n AX4 C322 en P315, eerst even omhoog en de C verkopen en dan naar beneden:D Gister eind van de dag nog gekocht op de gok dat er wel 'iets' beweging komt vandaag
[verwijderd]
0
quote:

aextrader schreef:

[quote=aextrader]
even omhoog en dan wachten op enkele winstnemingen, lijkt me sterk dat ze dit kunstje weer flikken, maar je weet het nooit natuurlijk haha
[/quote]
maandag de usa dicht, zullen er wel zijn die de winsten veilig gaan stellen.
yep,maandag dicht;
www.nyse.com/about/newsevents/1176373...
[verwijderd]
0
quote:

Stokertje schreef:

De volitaliteit daalt, je ziet het ook hier.
Wat een rust.
daalt ??

die stijging van gisteren in de states van bijna 3 is gewoon normaal marktgedrag. het stijgt en dat is normaal. duidelijk een teken van dalende volatiliteit. natuurlijk.

ik zie dat heel anders
ik verwacht gekke uitslagen omhoog en omlaag komende tijd. totdat het ineens afgelopen is.
zoiets als op 6 mei, maar dan zonder elastiek.

uitslagen van afgelopen weken bevestigen me alleen maar in mn mening. de volatiliteit wordt steeds gekker.

overigens gun ik je je rust
daar niet van :-))
521 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 900,64 -4,46 -0,49% 10:25
AMX 922,42 -7,96 -0,86% 10:26
ASCX 1.256,88 -2,04 -0,16% 10:11
BEL 20 3.916,07 -16,69 -0,42% 10:26
Germany40^ 18.539,10 -69,06 -0,37% 08:53
US30^ 38.478,50 -98,60 -0,26% 10:25
US500^ 5.272,59 -14,29 -0,27% 10:25
Nasd100^ 18.556,20 -56,50 -0,30% 10:25
Japan225^ 38.617,90 -47,00 -0,12% 10:25
WTI 73,32 -0,69 -0,93% 08:53
Brent 77,56 -0,51 -0,65% 08:53
EUR/USD 1,0882 -0,0020 -0,19% 10:25
BTC/USD 69.041,53 -100,51 -0,15% 10:26
Gold spot 2.336,13 -14,70 -0,63% 10:26
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 133,550 +0,400 +0,30% 10:11
EXOR NV 99,800 +0,250 +0,25% 10:11
RELX 40,320 +0,100 +0,25% 10:11
Dalers Laatst +/- % tijd
SHELL PLC 32,260 -0,620 -1,89% 10:11
Aegon 5,872 -0,094 -1,58% 10:11
ASR Nederland 44,920 -0,560 -1,23% 10:10

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront