Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

24.085 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 ... 1201 1202 1203 1204 1205 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rationeel
0
quote:

objectief schreef op 19 oktober 2019 14:33:


Baudet is weer gezakt in de jongste peilingen; zelfs Wilders staat nu weer boven de FvD. Oorzaak: gedonder in eigen kring; dit komt steeds terug bij jonge partijen.


Liegen en bedriegen...

Via polls en via de jaloerse aanhangers van partijen die hun langste tijd gehad hebben.
objectief
0
quote:

rationeel schreef op 19 oktober 2019 14:34:


[...]

Over beschadigen gesproken.

In Amsterdam worden de voor miljoenen heraangelegde parken keer op keer totaal vernield. Bijvoorbeeld oa door de Surinamers die het slavernijverleden van een deel van hun voorvaderen komen gedenken? Dat gaat gepaard met het veroorzaken van veel schade en het maken van een onbeschrijfelijke troep.Ze doen net als de boeren in Den Haag; maar beiden ruimen hun eigen rotzooi op.
Niemand die er last van heeft.
rationeel
0
quote:

objectief schreef op 19 oktober 2019 14:38:


[...]

Ze doen net als de boeren in Den Haag; maar beiden ruimen hun eigen rotzooi op.
Niemand die er last van heeft.


In Amsterdam wordt zeker door bepaalde groepen geen rotzooi opgeruimd.

Er wordt steen en been over geklaagd maar naar de nette burgers wordt niet geluisterd. En de prijskaartjes die aan bepaalde groepen profiteurs hangen, krijgen ze ook niet te zien.

rationeel
1
Hoera, Capelle aan den IJssel houdt stand! Alleen échte zwarte pieten dit jaar, geen neppe roetveeglummels

Dikke vette pech voor Kick Out Zwarte Piet. De Amsterdamse hetze om zwarte piet door de gehaktmolen te halen heeft totaal geen impact op de gemeente Capelle aan den IJssel. Dit jaar kondigt de gemeente zelfs een verbanning aan voor de politiek-correcte roetveegpieten tijdens de jaarlijkse intocht van Sinterklaas. “Omdat Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet moet zijn. Wij willen het zo. Het college wil het zo en de burgemeester wil het zo. Wij zijn heel traditioneel,” aldus de organisator in Capelle.

De linkse tirannie van de van bovenaf opgelegde roetveegpiet grijpt in Nederland steeds meer om zich heen. Zelfs het uiterst landelijke Zeeland is aangedaan; Vlissingen en Middelburg doen hun best om een wit (racisme!11!) voetje te halen bij de grootstedelijke Kulturkammer en voeren dit jaar Zwarte Piet af.

Maar gelukkig zijn lang niet alle gemeenten zulke makke schapen die zich zo makkelijk een onschuldige oud-Hollandse traditie laten afpakken door een stel oproerkraaiers uit het Westen. Neem bijvoorbeeld Capelle aan den IJssel, onder de rook van Rotterdam. In de havenstad heeft de VVD/GroenLinks-klimaatkongsi het inmiddels voor het zeggen en dat hebben de inwoners aldaar geweten ook.

Desalniettemin blijven ze in Capelle gewoon nog denken met hun gezonde verstand, en zien zij geen reden om een niet-racistische traditie af te schaffen vanwege wat huilebalken uit de grote stad. Roetveegpieten komen er bij de intocht dit jaar dus niet in. Wel heel veel Zwarte Pieten. Hoera:

“Tijdens de intocht van Sinterklaas in Capelle aan den IJssel huppelen 52 Zwarte Pieten rond. Daarvan hebben vijftien muziekpieten de naam ‘Zwarte Roetjes’. De gemeente gaat niet mee in de lijn van Rotterdam waar alleen nog maar roetveegpieten ten tonele verschijnen.

Sterker nog, in Capelle zal geen enkele roetveegpiet bij de intocht op zaterdag 16 november aanwezig zijn. Op de vraag waarom hiervoor gekozen is, is het antwoord van organisator Leo Snijders duidelijk: ,,Omdat Zwarte Piet gewoon Zwarte Piet moet zijn. Wij willen het zo. Het college wil het zo en de burgemeester wil het zo. Wij zijn heel traditioneel.’’

Dus kijk, bestuurders van Nederland, zo kan het dus ook. In plaats van iedere keer laf mee te buigen, kan je ook eens een keer ruggengraat tonen.

www.dagelijksestandaard.nl/2019/10/ho...
Plein777
0
www.telegraaf.nl/nieuws/1952637810/bo...


Bouw tien kerncentrales in Nederland’
author avatar
Door EDWIN TIMMER
Updated 3 uur geleden
Vandaag, 10:02 in BINNENLANDAMSTERDAM - In 2008 benoemde Time Magazine hem tot ’Held van het Milieu’. Zijn strijd voor hernieuwbare energie werd omarmd door Barack Obama en leidde tot een subsidie-infuus van 150 miljard dollar voor Amerikaanse windmolens en zonneparken. Maar trots voelt Michael Shellenberger allang niet meer. Als het aan de Californiër ligt, bouwt Nederland tien kerncentrales en zweren we wind en zon voorgoed af. „Ik bepleit een wereldwijd moratorium op nieuwe windparken.”

Michael Shellenberger geloofde ooit in windenergie, maar richt nu al zijn pijlen op kernenergie. ,,Tien reactoren in Nederland zijn genoeg om al jullie stroomvoorziening CO2-vrij te maken.”
Michael Shellenberger geloofde ooit in windenergie, maar richt nu al zijn pijlen op kernenergie. ,,Tien reactoren in Nederland zijn genoeg om al jullie stroomvoorziening CO2-vrij te maken.”? AMAURY MILLER/ GETTY IMAGES
„Ik stapte uit het vliegtuig en zag op Heathrow een enorme BP-reclame met zonneparken verspreid over een merengebied. Ik dacht: ’Erger dan dit kan niet’. Het idee om toekomstig elektronisch afval, want dát zijn die panelen, zo neer te leggen dat insecten, vogels en zonlicht het oppervlaktewater niet meer kunnen bereiken… Hoe kun je dit in hemelsnaam zien als duurzame energie?”


Op de Dam klinkt vandaag een ander protest. Geen klimaatjeugd die zich vastlijmt aan de straat uit angst voor het einde van de wereld. Wel betogers die demonstreren vóór kernenergie. Stand up for Nuclear (Sta op voor Nucleair) vindt plaats in 30 wereldsteden tegelijk. Uranium is, zeker in de ogen van Michael Shellenberger, de schoonste energiebron op aarde.

De oprichter van de Amerikaanse denktank Environmental Progress is misschien ’s werelds grootste voorvechter van kernenergie. Tien jaar geleden viel hij van zijn geloof in wind en zon als energiebron. „Het probleem van de onbetrouwbare energietoevoer is onoplosbaar”, zegt hij op bezoek in Nederland. Vrienden van vroeger zijn nu zijn grootste tegenstanders. Want de dark greens, zoals hij orthodoxe groene denkers als Greta Thunberg betitelt, wijzen kernenergie nog het felst af.

U was niet van jongs af aan fan van kerntechnologie.

„Begin jaren tachtig was ik heel bang voor nucleaire oorlog. Ik herinner me een tv-programma waarin kinderen in een klaslokaal verdampten bij een nucleaire aanval. Dat was heel traumatiserend. En toen ineens, in 1989, verdween het risico op die allesverwoestende oorlog. Al snel voelde ik me aangetrokken tot klimaatverandering. In de psychologie heet dat displacement; projectie van dezelfde angst op iets anders. Dat zie je bij veel mensen. De vrees voor een nucleair Armageddon is ingeruild voor de klimaat-apocalyps.”

Dus u werd milieuactivist?

„Ik was in 1992 bij de VN-klimaatconferentie in Rio. Later deed ik campagnes voor Greenpeace en de Sierra Club. Vanaf 2001 vocht ik voor hernieuwbare energie. Ik wist eigenlijk niet waarover ik praatte, maar net als iedereen op links wist ik zeker dat dit de toekomst was. We lobbyden hard voor een groene New Deal. Obama omarmde onze plannen in 2007. Tussen 2009 en 2015 investeerde zijn regering 150 miljard dollar in biobrandstoffen, elektrische auto’s en windmolens.”

Was het uw grootste succes als milieubeschermer?

„Terugkijkend voel ik weinig trots. Dat heb ik wel om de redding van de laatste onbeschermde Redwoods. Een bos vol kustmammoetbomen die wel tweeduizend jaar worden en behoren tot de hoogste ter wereld. Tussen die bomen staan is als een kathedraal betreden; stil, oud en imponerend. Het voelt heiliger dan de oudste kerken in Europa. En het lukte zelfs om het bosgebied te vergroten.”

150 miljard lospeuteren is ook niet niks.

„We stuiten al snel op de problemen van hernieuwbare energie. De enige manier om een aanzienlijk deel van je stroom uit wind en zon te halen, is door gebruik van waterkracht of gas. Vandaar die BP-reclame. Grootschalige opslag in batterijen is veel te duur. De introductie van wind en zon in een stabiel stroomnetwerk, creëert door haar pieken en dalen slechts chaos en hogere kosten.”

Toch klinken wind en zon milieuvriendelijk.

„De energiedichtheid van de brandstof bepaalt de invloed op de omgeving. Hoe hoger de concentratie energie, hoe minder ruimte er nodig is. In Californië hebben zonnepanelen 450 keer zoveel land nodig om dezelfde energie op te wekken als een kerncentrale. Als ik dit waterflesje vul met uranium, heb jij genoeg energie om je hele leven een westers leven te leiden.”

Wat is die grotere milieu-impact?

„De milieueffecten van wind- en zonneparken zijn veel groter dan we tot nu toe erkennen. Er was al anekdotisch bewijs dat wieken van Duitse windmolens twee keer per jaar moeten schoongemaakt van insectenaanslag. Dit jaar legde Franz Trieb de link tussen afstervende insectenpopulaties en windparken. En dan zijn er nog de roofvogels; sperwers sterven tussen draaiende wieken.”

In Nederland vrezen omwonenden horizonvervuiling, geluidsoverlast en gezondheidsklachten door laag bromgeluid.

„Precies. En die groeiende weerstand heeft er in Duitsland voor gezorgd dat er dit jaar amper windmolens zijn bijgebouwd. De windindustrie verloor 20.000 banen. Wij vinden dit als Environmental Progress zo belangrijk dat we anti-windgroepen steunen. Ik bepleit een wereldwijd moratorium op nieuwe windparken. Tot het effect duidelijk is op leefgebieden van vogels.”

Volgens de windlobby doden huiskatten meer vogels.

„Dat is een sinistere leugen. Alsof die huismus in de bek van je kat evenveel ecologische waarde heeft als de sperwers, uilen, arenden en condors die zich te pletter vliegen tegen molenwieken. Roofvogels leven langer, vermenigvuldigen zich langzamer en zijn vaak toch al bedreigd.”

Kernenergie is wél veilig?

„Het is de veiligste en meest betrouwbare wijze van stroom opwekken. Het veroorzaakt geen lucht- of waterverontreiniging. Terwijl het verbranden van biomassa en fossiele brandstoffen jaarlijks zeven miljoen slachtoffers eist. Het enige ernstige incident met kernenergie was Tsjernobyl. Dat kostte 200 slachtoffers. Vorig jaar stierven in de VS vierduizend mensen aan auto-ongevallen wegens het staren naar smartphones.”
Plein777
0
Volgens de Duitse denktank DIW kan kernenergie financieel niet uit.

„Onzin. Neem Frankrijk en Duitsland. Fransen betalen iets meer dan de helft voor elektriciteit dan Duitsers en de Franse CO2-uitstoot van hun stroomproductie is slechts 10% van de Duitse uitstoot. Duitsland haalt 37% van haar elektriciteit uit hernieuwbaar, Frankrijk krijgt 75% uit kernenergie. Als kernenergie zo duur zou zijn en hernieuwbaar zo goedkoop, waarom betaalt Duitsland dan twee keer zoveel voor energie die tien keer zo vuil is?”

Waarom heeft hernieuwbaar toch de overhand?

„De enige reden waarom de windindustrie hiermee wegkomt, is omdat velen het bedrieglijke idee slikken dat windenergie dichterbij de natuur staat. Terwijl uranium net zo natuurlijk is als wind of zonlicht.”

Juist de groenen wijzen nucleair het felst af.

„Als ik tegen Greta Thunberg zeg: ’Ik waardeer je passie. Jij wilt dat iedereen veganist wordt, dat niemand nog vliegt of autorijdt. Maar waarom gebruiken we dan geen kernenergie? Dan daalt de CO2-uitstoot razendsnel, ook als we blijven vliegen en vlees eten. Dan roept zij heel hard ’Nee!’ Nucleaire energie berooft de dark greens, de orthodoxe groene kousenkerk, van hun rationele basis om te moraliseren.”

Hoe bedoelt u?

„Waarom moraliseren mensen? Om zich superieur te voelen. Daartoe is een externe autoriteit nodig die dat bevestigt. Tot de 19e eeuw was dat God. Ik ben beter, want ik bid en ga vaker naar de kerk. Nu is het de 21e eeuw, en voor de groenen is natuur de nieuwe autoriteit. Het medium is de priesterklasse van klimaatwetenschappers. Dus mag Greta spreken bij de VN en voelt links zich ver verheven. Maar dan moeten ze wel kernenergie afwijzen, anders valt de basis weg onder hun wereldbeeld.”

Wat vindt u van de Zweedse klimaatspijbelaar?

„Greta is de wedergeboorte van Al Gore. Als Gore Mozes was, is zij een soort Jeanne d’Arc. Het beste antwoord op Greta zag ik in een serie foto’s op Twitter. Twaalf kinderen uit India, Pakistan, Afrika en Latijns-Amerika. Greta als nummer twaalf. Ieder kind werkt; op het land, op straat en in de fabriek. En dan de boze Greta bij de VN. Met eronder de tekst: wie van deze kinderen denkt dat ouderen haar toekomst stelen?”

Hoe bang bent u nu voor klimaatverandering?

„Ik ben niet langer apocalyptisch over het klimaat. Het is niet het einde van de wereld. Het is een probleem over misschien honderd jaar. Maar als je begrijpt hoe langzaam de overgang gaat naar een andere energiebron, dan krijg je toch haast. Energiecentrales zijn ontzettend duur, net als de exploratie van oliebronnen, investeringen zijn voor de lange termijn. Daarom moeten we nu kiezen voor kernenergie.”

Nucleair gaat niet snel genoeg, stelden onze klimaattafels.

„Traagheid is een illusie. ’Ik leg binnen één dag zonnepanelen op mijn dak. Een kerncentrale bouwen kost tien jaar’, hoor ik dan. Ja, maar na tien jaar heb je energie voor miljoenen mensen. Gedurende vele decennia. Tien reactoren in Nederland zijn genoeg om al jullie stroomvoorziening CO2-vrij te maken. En je houdt genoeg elektriciteit over voor alle auto’s en lichte trucks. Om te beginnen is er plek bij Borssele.”

Nederland moet tien reactoren bouwen?

„Absoluut, dat is het allerbeste. Er zullen zeker verliezers zijn. De wind- en zonne-industrie verliest haar subsidies. Veganisten kunnen geen vingertje meer opheffen. Boeren missen extra inkomen. Hernieuwbare energie is een ruif waaruit grote groepen eten. Nucleair maakt samenlevingen rijker, omdat het dit soort profiteergedrag uitsluit.”

Wat hoopt u voor de toekomst?

„Ik zie graag een nieuwe milieubeweging. Gematigd in plaats van apocalyptisch. Vóór kernenergie. Een gematigd utopia, een groenere en rijkere wereld: meer inspiratie heb ik niet nodig. Als je je alleen goed voelt door neer te kijken op anderen – omdat ze vlees eten, vliegen of autorijden – dan is er iets anders mis met je. Die zielensmart moet je op een andere manier genezen.”
objectief
0
quote:

Plein777 schreef op 19 oktober 2019 14:55:


Volgens de Duitse denktank DIW kan kernenergie financieel niet uit.

„Onzin. Neem Frankrijk en Duitsland. Fransen betalen iets meer dan de helft voor elektriciteit dan Duitsers en de Franse CO2-uitstoot van hun stroomproductie is slechts 10% van de Duitse uitstoot. Duitsland haalt 37% van haar elektriciteit uit hernieuwbaar, Frankrijk krijgt 75% uit kernenergie. Als kernenergie zo duur zou zijn en hernieuwbaar zo goedkoop, waarom betaalt Duitsland dan twee keer zoveel voor energie die tien keer zo vuil is?”De oorzaak ligt in het verleden, doe eerst je huiswerk. Je komt er wel achter.
Voor Nederland speelt het geen rol; het komt er nooit meer.
rationeel
4
quote:

objectief schreef op 19 oktober 2019 15:03:


[...]

De oorzaak ligt in het verleden, doe eerst je huiswerk. Je komt er wel achter.
Voor Nederland speelt het geen rol; het komt er nooit meer.


De enige die bij voortduring onzin verkoopt ben jij.

Kernenergie heeft de toekomst.
hirshi
2
quote:

rationeel schreef op 19 oktober 2019 15:06:


[...]

Kernenergie heeft de toekomst.


Absoluut een feit.

Uranium is de schoonste energiebron op aarde. Net zo natuurlijk als wind of zonlicht.

Dat toegeven is lastig. De wind- en zonneenergie-industrie verliest haar subsidies, veganisten kunnen geen vingertje meer opsteken, boeren missen extra inkomsten.

Maar roofvogels vliegen zich niet langer te pletter tegen de megawieken van windmolens.
Wetenschapper Franz Tiep heeft aangetoond dat er een verband is tussen afstervende insectenpopulaties en windmolenparken.

Michael Shellenberger schrijft vandaag in De Telegraaf dat we in Nederland tien kerncentrales nodig hebben. Daarmee daalt de CO2 uitstoot razendsnel. Dan kunnen we gewoon blijven vliegen en vlees blijven eten.
objectief
0
quote:

hirshi schreef op 19 oktober 2019 15:54:


[...]

Absoluut een feit.

Uranium is de schoonste energiebron op aarde. Net zo natuurlijk als wind of zonlicht.Uranium is zeker schoon, maar je wilt geen productieplaats binnen 200 tot 300 km. van bewoners hebben en dat wordt lastig in Nederland.
Wellicht hebben ze Ruinerwold al overwogen als mogelijke optie, daar kun je 9 jaar onder de radar blijven.
hjs64
0
Ik leef al 25 jaar onder de radar, gewoon de overheid een brief geschreven dat ik overleden ben, ben ik overal vanaf ;). Oke, dat verlopen rijbewijs kan me een keer opbreken, dus maar netjes gedragen in het verkeer. Vind het eigenlijk best wel een sterke actie van die gast, de overheid melden dat je geemigreerd bent en vervolgens gewoon gehuurd gaan wonen ;).
hirshi
0
quote:

objectief schreef op 19 oktober 2019 16:24:


[...]

Uranium is zeker schoon, maar je wilt geen productieplaats binnen 200 tot 300 km. van bewoners hebben en dat wordt lastig in Nederland.
Wellicht hebben ze Ruinerwold al overwogen als mogelijke optie, daar kun je 9 jaar onder de radar blijven.Waar een wil is is een weg.

Het duurt 10 jaar om een kerncentrale te bouwen. In die tien jaar heb je genoeg tijd om doelstellingen ten aanzien van bewoning te treffen.

Om te beginnen is er plek bij Borssele. Een norm van 200-300 km ken ik niet en is volgens mij ook nergens van toepassing.

Tien kerncentrales kunnen voorzien in energie voor miljoenen mensen. En dan houd je nog voldoende electriciteit over voor alle auto's en lichte trucks, aldus Michael Shellenberger.
objectief
0
quote:

hirshi schreef op 19 oktober 2019 17:19:


[...]

Het duurt 10 jaar om een kerncentrale te bouwen. In die tien jaar heb je genoeg tijd om doelstellingen ten aanzien van bewoning te treffen.Hoe kun je zulke onwaarheden hier plaatsen. Kernenergie is risicovol en onbetaalbaar, niemand wil zich hieraan branden.

voorbeelden:
1) Flamamville (Frankrijk) zou in 2012 geopend worden, na vele jaren gekibbel etc., en is nu gepland voor opening in 2020 maar het wordt later.
Kosten intussen van 3,3 naar 10,9 miljard gestegen.

2) Nieuwe centrale in Engeland door Hitachi te bouwen; na 2,4 miljard aanloopkosten uitgestapt vanwege het hoge risico.

3) Hinkley: loopt al meer dan 10 jr.; uitstel na uitstel.
Bij oplevering moet men 35 jaar 92,50 Pound aan EDF betalen (de normale prijs is 38.91). Kortom: veel duurder dan de huidige energieprijzen.

hirshi
2
quote:

objectief schreef op 19 oktober 2019 17:36:


[...]

Hoe kun je zulke onwaarheden hier plaatsen. Kernenergie is risicovol en onbetaalbaar, niemand wil zich hieraan branden.

voorbeelden:
1) Flamamville (Frankrijk) zou in 2012 geopend worden, na vele jaren gekibbel etc., en is nu gepland voor opening in 2020 maar het wordt later.
Kosten intussen van 3,3 naar 10,9 miljard gestegen.

2) Nieuwe centrale in Engeland door Hitachi te bouwen; na 2,4 miljard aanloopkosten uitgestapt vanwege het hoge risico.

3) Hinkley: loopt al meer dan 10 jr.; uitstel na uitstel.
Bij oplevering moet men 35 jaar 92,50 Pound aan EDF betalen (de normale prijs is 38.91). Kortom: veel duurder dan de huidige energieprijzen.Niet zo stoer doen en maar wat roepen.

Geef eens aan welke de onwaarheden zijn waarover ik schreef.

Risico's zijn te overzien en onbetaalbaar zijn kerncentrales zeker niet.
De schadelijke milieueffecten van windenergie en zonneparken zijn veel groter dan we willen erkennen.

Het enige grote incident was met de verouderde kerncentrale in Tsjernobyl met 200 slachtoffers. Het aantal dodelijke auto-ongevallen was alleen vorig jaar al in de V.S. 4.000 mensen.
hjs64
0
Sorry Hirshi, maar is er in Japan ook niet iets vervelends gebeurd met een kerncentrale?
hirshi
0
quote:

hjs64 schreef op 19 oktober 2019 18:25:


Sorry Hirshi, maar is er in Japan ook niet iets vervelends gebeurd met een kerncentrale?


Jawel, Fukushima

Er was een aardbeving en een daarop volgende tsunami. De drie operationele reactoren in de centrale werden binnen enkele seconden na het begin van de aardbeving automatisch stilgelegd door middel van een noodstop.

Er vielen geen directe doden.

Het aantal slachtoffers is vastgesteld op 15.894 doden. Maar dat was het gevolg van de aardbeving en de tsunami en niet van de ramp met de kerncentrale.
rationeel
1
quote:

hjs64 schreef op 19 oktober 2019 18:25:


Sorry Hirshi, maar is er in Japan ook niet iets vervelends gebeurd met een kerncentrale?


Alle bezwaren zijn weerlegd. Ga maar naar de KLIMAAT draad en informeer je:)
up en down
0
ER zijn nu IS gangsters die eisen van de sukkels in den haag dat ze teruggehaald worden uit de kampen waar ze vast zitten dit met hun kinderen die ze daar geproduceert hebben en al wat eraan vast zit Omdat de situatie daar onmenselijk zou zijn Maar wat hebben ze daar wel niet aangericht dat onmenselijk was De sukkels in Den haag worden nu erop gewezen dat zij nederlandse staatsburger zijn.... maar dat ze op eigen houtje erna toe getrokken zijn om mee te vechten met de IS en wreedheden begaan hebben.. Ja maar roept Rutte als we ze terughalen dan worden ze hier berecht en gearresteerd????? en dus hun hele leven lang op kosten van sukkelig den haag mogen blijven, ook na hun strafvervolging....Nederland loopt langzaam helemaal vol met dat soort zogenaamde vluchtelingen en criminelen die beschermd worden door de slappe regering in den haag die nog steeds door nog grotere sukkels worden ondersteund namelijk de stemmers die telkens de leugens voor waar houden,,,,,, en de waarheid voor leugen!!!!!!! Vandaar dat wilders die wordt vermeden door de rest van de bende in haag uitgemaakt wordt voor nazie en al wat naam heeft door de huichelaars rondom hem heen!!!!!!!!!!!!!
hjs64
0
quote:

hirshi schreef op 19 oktober 2019 18:44:


[...]

Jawel, Fukushima

Er was een aardbeving en een daarop volgende tsunami. De drie operationele reactoren in de centrale werden binnen enkele seconden na het begin van de aardbeving automatisch stilgelegd door middel van een noodstop.

Er vielen geen directe doden.

Het aantal slachtoffers is vastgesteld op 15.894 doden. Maar dat was het gevolg van de aardbeving en de tsunami en niet van de ramp met de kerncentrale.

Ja hallo, de doden doordat er met die centrale iets goed mis ging komen pas over 20 a 30 jaar.
beurszeur
0
quote:

rene l schreef op 18 oktober 2019 08:37:


[...]

Maar dat deden de mensen vroeger alleen om de geesten te verjagen, daar geloofden ze namelijk in.

Inmiddels is het hek van de dam, het was weer nachtwerk in de ambtenarenhut, een naastliggend dorp wordt zelfs in tweeen gespleten, en het is nu wachten op het moment dat de Chinzezen zich gaan roeren.

We gaan onstuimige maanden tegemoet, de slag om het kanaal zal uitgevochten worden in het Oude Café aan de Haven tijdens de intocht van de Sint zonder Zwarte Pieten.

Het gonst van de geruchten, de F-Side van Go Ahead zal zich in de strijd mengen, de Hells Angels komen ook een kijkje nemen, Pegida, de Nederlandse Volksunie heeft ook interesse getoond, net als vele echte Zwarte Pieten.

Het zal een partij vuurwerk opleveren.
Ambtenaren en de lange arm der wet zullen moeten rennen voor hun leven.

Never a dull moment!

www.destentor.nl/apeldoorn/apeldoorns...


Eindelijk komen de mensen in de benen. De boeren zijn als bezig, de zorg volgt binnenkort.
Ik hoop dat de genoemde groepen naar Den Haag gaan om de bevolking met harde hand tegen KOZP te beschermen. De bedreigingen die de ondernemers kregen rechtvaardigt dit.
24.085 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1010 1011 1012 1013 1014 1015 1016 1017 1018 1019 1020 ... 1201 1202 1203 1204 1205 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 542,12 -17,86 -3,19% 12:12
AMS25-24h 539,79 -20,19 -3,60% 12:06
AMX 849,60 -21,50 -2,47% 12:12
ASCX 958,84 -23,79 -2,42% 11:53
BEL 20 3.508,85 -130,66 -3,59% 12:08
BRX20-24h 3.495,98 -143,53 -3,94% 12:00
Germany30^ 11.956,00 -411,46 -3,33% 12:14
Dutch15-index 14.902,78 -628,27 -4,05% 11:53
Euro30-index 17.214,65 -594,94 -3,34% 11:53
US30# 25.351,22 -417,38 -1,62% 12:14
US500# 2.938,33 -40,19 -1,35% 12:12
Nasd100# 8.317,94 -118,73 -1,41% 12:14
Japan225# 21.040,92 -907,31 -4,13% 12:12
New York WTI spot 56,22 +0,59 +1,06% 22 jul
Gold World Spo... 1.629,95 -15,15 -0,92% 12:12
EUR/USD 1,1029 +0,0027 +0,24% 12:14

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Vopak 43,830 -0,860 -1,92% 11:54
UNILEVER 48,515 -1,355 -2,72% 11:53
UNIBAIL-RODAMCO-... 108,200 -3,250 -2,92% 11:53
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 12,520 -0,790 -5,94% 11:54
PROSUS 61,850 -3,430 -5,25% 11:59
AALBERTS NV 33,710 -1,860 -5,23% 11:54

Nieuws Forum

Koersdreun op beurzen door virusvrees
Hangyodon op 28 feb 2020 12:14
4
Olieprijzen zakken verder door corona...
tomansky op 28 feb 2020 11:54
4
Opnieuw koersval AEX door virusvrees
TraderT123 op 28 feb 2020 11:53
57
Nikkei keldert door coronavirus
€URO-Trader op 28 feb 2020 11:50
30
'Wereldeconomie op voor laagste groei...
TraderT123 op 28 feb 2020 11:45
25