Kooplijst 2017: Martijn Meijer

Door Belegger.nl op 16 december 2016 10:20 | Views: 31.301

Kooplijst 2017: Martijn Meijer

December is traditiegetrouw de maand van de Kooplijsten. Verschillende beursexperts selecteren drie beleggingen waarvan zij denken dat die het aankomende jaar goed zullen presteren. Vandaag de eer aan Martijn Meijer*, directeur Vermogensbeheer & Advies bij Wijs & van Oostveen.

Meijer gaat voor Twitter, de Guggenheim Solar ETF en beleggingsfonds Bright New World.

Twitter

“De belangrijkste reden dat ik voor dit aandeel heb gekozen, is de lage waardering. Twitter is al geruime tijd een overnamekandidaat en er hebben al verschillende gesprekken plaatsgevonden met onder andere Google, Salesforce en Disney. Ik denk dat het in 2017 zomaar eens kan gaan gebeuren. Dat is een leuke vermelding waard voor op dit soort lijstjes.”

Guggenheim Solar ETF

“Met deze ETF wil ik inspelen op het thema zonne-energie. Het laatste jaar is deze ETF 40% in waarde gedaald, maar de vooruitzichten voor de sector zijn naar boven bijgesteld, helemaal als we kijken naar de komende tien tot vijftien jaar. Buy low, sell high, zoals het credo luidt.”

Bright New World

“Mijn derde tip ligt in lijn met dit thema. Ik ga voor het fonds Bright New World, dat vanaf 1 januari 2017 van start gaat. Het fonds is voornamelijk gericht op een betere toekomst met veel groeipotentieel. Zo zijn technologieaandelen, maar bijvoorbeeld ook duurzame energie-, biotech- en cyber security-aandelen sterk vertegenwoordigd. Dat zijn voorbeelden van aandelen waar in de toekomst volgens mij de meeste groei behaald gaat worden.”

*Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Martijn Meijer, directeur Vermogensbeheer & Advies bij Wijs & van Oostveen. De heer Meijer heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. De cliënten van Wijs & van Oostveen bezitten wel een positie in genoemde fondsen. Bright New World is een fonds beheerd door Wijs & van Oostveen Fund Management. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

Lees ook: 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.