Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.346 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 ... 1264 1265 1266 1267 1268 » | Laatste
voda
0
Amerikaanse radiomaker lijft luisterdienst Pandora in

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse exploitant van radiozenders Sirius XM neemt de muziekluisterdienst Pandora Media over voor 3,5 miljard dollar, door middel van een aandelenruil. Dat maakten de bedrijven maandag bekend.

Het aandeel Pandora steeg maandag 12 procent in de elektronische handel voorbeurs. Sinds het begin van het jaar steeg het aandeel al met 89 procent door overnamespeculatie. Aandelen Sirius werden voorbeurs 1,4 procent minder waard. Het bedrijf werd dit jaar echter ook al 30 procent meer waard.

Volgens de deal biedt Sirius XM 1,44 nieuw uit te geven aandeel voor elk aandeel Pandora. Dat zou Pandora waarderen op 10,05 dollar per aandeel, ofwel 2,7 miljard dollar, wat een premie oplevert van 10 procent ten opzichte van de slotkoers van afgelopen vrijdag.

Sirius XM verwacht dit jaar een omzet te halen van 5,7 miljard dollar en Pandora mikt op ongeveer 400 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Versace bijna in handen Michael Kors'

Gepubliceerd op 24 sep 2018 om 11:13 | Views: 1.532

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Versace staat op het punt verkocht te worden aan de Amerikaanse concurrent Michael Kors. Die heeft naar verluidt zo'n 2 miljard dollar over voor het onafhankelijke Italiaanse modehuis, bevestigen bronnen aan persbureau Bloomberg nadat de Italiaanse krant Corriere della Sera eerder over een mogelijke verkoop schreef. De onderhandelingen zouden in een vergevorderd stadium zijn, maar een akkoord is er nog niet.

Voor Michael Kors zou een overname van Versace een nieuwe grote aankoop zijn. Dat bedrijf kocht vorig jaar voor circa 1 miljard euro schoenenmerk Jimmy Choo.

Corriere della Sera noemde eerder ook nog juweliersketen Tiffany als mogelijke koper. Eerder zouden ook het Franse concern LVMH (onder andere Louis Vuitton) en de Amerikaanse bedrijven PVH (onder meer Calvin Klein en Tommy Hilfiger) en Coach-moeder Tapestry interesse hebben getoond in Versace.

Versace werd in 1978 opgericht door Gianni Versace. De ontwerper werd in 1997 in Miami vermoord waarna zijn zus Donatella zijn rol overnam. Investeerder Blackstone heeft een belang van 20 procent in Versace, de rest is in handen van de familie. Het is niet duidelijk of Blackstone ook zijn aandeel verkoopt.
voda
0
China: VS is pestkop in handelsvete

Gepubliceerd op 24 sep 2018 om 07:57 | Views: 3.942

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - China beschuldigt de Verenigde Staten van ,,pesterij'' in de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Ook zijn er geen handelsgesprekken mogelijk tussen Peking en Washington zolang de Amerikanen met nieuwe heffingen dreigen, aldus staatspersbureau Xinhua.

Vanaf maandag zijn nieuwe importheffingen door de VS en China op elkaars goederen in werking getreden. Het gaat om Amerikaanse tarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen en Chinese heffingen op Amerikaanse goederen ter waarde van 60 miljard dollar. Deze komen bovenop sancties op 50 miljard aan goederen die beide landen elkaar eerder oplegden.

Xinhua verwijst in zijn berichtgeving over de handelsoorlog naar een onderzoeksrapport van de overheid. Volgens dat rapport verdraait Washington de feiten in de Amerikaans-Chinese handelsvete. Ook beschuldigt Peking de Amerikanen van intimidatie van andere landen, mede door met importheffingen te dreigen.

Oplossingen

Volgens Xinhua blijft de deur van China voor handelsgesprekken altijd openstaan, maar moeten deze onderhandelingen wel plaatsvinden in een omgeving van wederzijds respect. Peking blijft streven naar ,,redelijke oplossingen'' in het handelsgeschil met de VS.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft al gedreigd met nog meer heffingen tegen China. Daarbij gaat het om heffingen op nog eens 267 miljard dollar aan goederen van Chinese makelij. Als alle heffingen waarmee Trump dreigt, daadwerkelijk uitgevoerd worden, zou dat vrijwel de gehele export van China naar de VS betreffen. Trump ergert zich aan het grote Chinese handelsoverschot met de VS. Ook beschuldigt hij China ervan Amerikaans intellectueel eigendom te misbruiken voor eigen gewin.
voda
0
Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen openen dinsdag vermoedelijk hoger. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden tot 0,2 procent in het groen.

Naast het zich voortslepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en belangrijke handelspartners als China, kijkt de markt dinsdag naar het beleidscomité van de Federal Reserve. De Federal Open Market Committee begint dinsdag aan een tweedaagse beleidsvergadering, gevolgd door het rentebesluit op woensdag.

Analist Bart Hordijk van Monex Europe wijst erop dat de markt een renteverhoging inmiddels voor 90 procent heeft ingeprijsd en de kans dat de centrale bank de rente later dit jaar voor een vierde keer zal verhogen wordt volgens hem al op 80 procent ingeschat. Desalniettemin wil de markt over deze laatste verhoging volgens hem meer duidelijkheid hebben, evenals het aantal renteverhogingen in 2019. Uit de laatste 'dot plot' bleek dat een kleine meerderheid binnen de Fed drie verhogingen in 2019 steunt.

"De centrale bank heeft genoeg redenen om hier meer zekerheid over te geven", aldus Hordijk. "De economische groei bedroeg in het tweede kwartaal 4,2 procent, de banengroei is met circa 200.000 nieuwe banen per maand stabiel en tevens is duidelijk dat werkgevers veel moeite hebben met het vinden van nieuw personeel, wat tot hogere lonen zal leiden", voegde hij toe. "Tot slot blijkt dat producenten hun hogere inputkosten geleidelijk doorberekenen aan klanten, wat aangeeft dat de inflatiedruk de komende maanden zal aanhouden en genoeg redenen biedt om de rente te verhogen", zei Hordijk.

Op macro-economisch vlak staat dinsdag in de Verenigde Staten louter het consumentenvertrouwen geagendeerd. Vanmiddag is dit The Conference Board en vrijdag volgt de Universiteit van Michigan.

De euro/dollar noteerde op 1,1762. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1749 op de borden.

Olie werd dinsdag tot 0,8 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

De techsector noteerde in de elektronische handel voorbeurs hoger, na maandag een volatiele handelsdag te hebben beleefd vanwege de vrees voor de effecten van de escalerende handelsoorlog. Microsoft steeg 0,2 procent, de moedermaatschappij van Google, Alphabet, won 0,3 procent en Amazon.com noteerde 0,2 procent hoger.

Comcast meldde dinsdag meer dan 30 procent van de aandelen in Sky te hebben gekocht, na het winnen van een biedingsoorlog met een bod van 38,8 miljard dollar voor het Britse concern afgelopen weekeinde. Het aandeel won voorbeurs 1,0 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,4 procent lager op 2.919,37 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het rood op 26.562,05 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 7.993,25 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Michael Kors neemt Versace over

(ABM FN-Dow Jones) Michael Kors neemt het Italiaanse modehuis Versace over voor 1,83 miljard euro. Dit meldde de Amerikaanse verkoper van luxe modegoederen en accessoires dinsdag, nadat er maandag al geruchten waren over deze deal.

CEO John Idol sprak van een belangrijke mijlpaal voor de groep. "Met de middelen van onze groep geloven we dat we Versace kunnen laten groeien tot een omzet van meer dan 2,0 miljard dollar. We geloven dat de kracht van de merken Michael Kors en Jimmy Choo en de overname van Versace, ons positioneren om meerdere jaren omzet- en winstgroei te realiseren", aldus Idol.

Naast de groei van de wereldwijde omzet tot 2,0 miljard dollar, is Kors van plan het aantal Versace winkels uit te breiden van 200 tot 300 winkels.

Daarnaast meldde Michael Kors na afronding van de overname onder de naam Capri Holdings Limited verder te gaan.

Het aandeel Michael Kors noteerde in de elektronische handel voorbeurs vlak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Stijging Amerikaanse huizenprijzen vertraagt

(ABM FN-Dow Jones) De huizenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli voor de vierde maand op rij minder snel gestegen, omdat de oplopende hypotheekrente een snelle prijsstijgingen afremt.

De Case-Shiller index die de gemiddelde huizenprijs meet in de twintig grootste stedelijke agglomeraties in de Verenigde Staten kwam uit op 5,9 procent, tegen 6,4 procent in juni. De markt rekende hier op 6,2 procent.

De index voor de tien grootste steden zette een groeicijfer neer van 5,5 procent, tegen 6,0 procent in juni.

"De vertraging in de markt is wijdverbreid", zei David Blitzer van S&P Dow Jones Indices.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Beursblik: Amerikaanse rente stijgt in aanloop naar renteverhoging Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve zal woensdag zijn belangrijkste beleidsrente opnieuw verhogen en de rente op tienjarige staatsleningen is aan het oplopen, nu steeds meer marktdeelnemers verwachten dat de Amerikaanse centrale bank er een klein schepje bovenop doet en geen pauze inlast in december.

Algemeen wordt verwacht dat de Fed zijn zogeheten Federal Funds rate woensdag met een kwart procentpunt verhoogt tot een bandbreedte van 2,0 tot 2,25 procent.

De aandacht zal zich daarom vooral vestigen op de 'dot plot', die een indicatie geeft voor het pad van renteverhogingen voor de komende jaren, op basis van het aantal renteverhogingen dat verschillende beleidsmakers bij de Fed voorzien.

Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen is de afgelopen dagen inmiddels opgelopen tot 3,11 procent, wat het hoogste niveau is sinds 2011, op de verwachting dat er meer renteverhogingen aan zullen komen.

Volgens economen geraadpleegd door Bloomberg rekent de markt er inmiddels op dat de Fed tot en met juni volgend jaar blijft doorgaan met de rente verhogen in het huidige tempo van een kwart punt per kwartaal. In juni gingen economen er nog van uit dat de Fed dit jaar een renteverhoging in december zou overslaan. De nieuwste poll voorziet dat de bovenkant van de Federal Funds rate in juni 2019 op 3,00 procent zal uitkomen, waarna een pauze zal worden ingelast in september volgend jaar.

Analisten van Bank of America Merrill Lynch verwachten verder dat voorzitter Jerome Powell zal laten blijken dat de centrale bank het monetaire beleid na de renteverhoging van woensdag niet langer als 'accommoderend' beschouwt, door deze term weg te laten of aan te passen.

Een optimistischer toon hoeft geen sterke marktreactie op de leveren, merkten de analisten op. De vorige keren dat een renteverhoging van de Fed vooraf was ingeprijsd, ging de dollarkoers zelfs omlaag na het rentebesluit.

Hans-Jörg Naumer van AllianzGi voorspelt juist dat het taalgebruik van de Fed heel voorzichtig zal zijn, omdat de centrale bank niet zou willen dat de markt het einde van de renteverhogingen al gaat inprijzen.

De Federal Reserve publiceert het rentebesluit woensdagavond om 20.00 uur.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Consumentenvertrouwen VS gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten is in september verder toegenomen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van onderzoeksbureau The Conference Board.

De index steeg van 134,7 in augustus naar 138,4 deze maand, waarmee de index het hoogste niveau ooit van 144,7 in 2000 nadert. Eerder werd voor augustus een vertrouwenscijfer van 133,4 gemeld.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar steeg van 109,3 vorige maand naar 115,3 in september.

De deelindex die het vertrouwen in de huidige omstandigheden weergeeft, verbeterde van 172,8 in augustus naar 173,1 deze maand.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Ook Amazon zit achter Deliveroo aan - media

(ABM FN-Dow Jones) Amazon heeft twee verkennende gesprekken gevoerd met Deliveroo over een overname. Dit schreef de Britse krant The Daily Telegraph maandag op basis van een investeerder die bekend is met de situatie rondom Deliveroo.

Vorige week werd meldde persbureau Bloomberg dat Uber Technlogies achter de bezorgdienst aan zou zitten.

Deliveroo zou volgens de The Telegraph worden gewaardeerd op 2 miljard dollar.

Het aandeel Amazon sloot maandag in de elektronische handel op Wall Street nabeurs 0,1 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Oprichters vertrekken bij Instagram - media

(ABM FN-Dow Jones) De twee oprichters van Instagram, Kevin Systrom and Mike Krieger, hebben ontslag genomen. Dat meldde The New York Times maandagavond laat op basis van anonieme bronnen.

Volgens de krant zijn Systrom en Krieger van plan het bedrijf de komende weken te verlaten. The New York Times gaf geen reden voor het vertrek van het tweetal bij het bedrijf, dat tegenwoordig onderdeel is van Facebook.

Via Instagram, dat in oktober 2010 werd gelanceerd, kunnen gratis digitale foto's en video's met een speelduur tot 60 seconden worden uitgewisseld. In april 2012 werd Facebook eigenaar van Instagram.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'VS houdt China mes op de keel'

Gepubliceerd op 25 sep 2018 om 08:06 | Views: 2.477

PEKING (AFN/RTR) - Handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten zijn moeizaam geweest, omdat de Amerikanen China ,,een mes op de keel hielden''. Dat heeft de Chinese onderminister van Handel Wang Shouwen gezegd. Of en wanneer de gesprekken weer volledig hervat kunnen worden, hangt volgens hem volledig van de Amerikanen af.

Het is niet zo dat alle handelsgesprekken zinloos zijn geweest, stelde Wang. Wel heeft de VS volgens hem het wederzijds begrip laten varen in de gesprekken met China.

China zegde afgelopen weekeinde nieuwe handelsgesprekken met de Amerikanen af, zolang er gedreigd wordt met nieuwe heffingen. Peking beschuldigde de Amerikaanse regering bovendien van pesterij in de handelsoorlog.
voda
0
Weinig beweging op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lijkt zich in alle rust op te maken voor het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdagavond.

Ruim twee uur voor de slotzoemer in New York noteerden de Dow Jones en S&P 500 fractioneel lager, maar won de Nasdaq index 0,2 procent.

Senior financial economist Tom Simonts van KBC meende dat beleggers al vooruitkeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve woensdagavond.

Algemeen wordt verwacht dat de Fed zijn zogeheten Federal Funds rate woensdag met een kwart procentpunt verhoogt naar een bandbreedte van 2,0 tot 2,25 procent.

Analist Bart Hordijk van Monex Europe wees erop dat de markt een renteverhoging inmiddels voor 90 procent heeft ingeprijsd en de kans dat de centrale bank de rente later dit jaar voor een vierde keer zal verhogen, wordt volgens hem al op 80 procent ingeschat.

Beleggers zullen vooral benieuwd zijn of de Fed inderdaad indicaties geeft voor een verhoging in december en wat het beleid in 2019 zal zijn.

Analisten van Bank of America Merrill Lynch verwachten dat voorzitter Jerome Powell zal laten blijken dat de centrale bank het monetaire beleid na de renteverhoging van woensdag niet langer als 'accommoderend' beschouwt, door deze term weg te laten of aan te passen.

"De centrale bank heeft genoeg redenen om hier meer zekerheid over te geven", aldus Hordijk. "De economische groei bedroeg in het tweede kwartaal 4,2 procent, de banengroei is met circa 200.000 nieuwe banen per maand stabiel en tevens is duidelijk dat werkgevers veel moeite hebben met het vinden van nieuw personeel, wat tot hogere lonen zal leiden", voegde hij toe.

De aandacht voor het handelsconflict tussen de VS en China liep wat terug. Toch zal dit volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets van korte duur zijn.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft al aangegeven dat als China met tegenmaatregelen zou komen, wat Beijing inderdaad heeft gedaan, de importheffingen worden uitbreid naar de resterende 267 miljard dollar aan Chinese goederen die de VS inkopen. "Dat hij dit nog niet heeft gedaan, wil nog niet zeggen dat hij dat niet zal doen", aldus Hewson.

De wereldhandel steeg in juli met 1,1 procent. Vooralsnog lijkt de handelsoorlog weinig effect te sorteren. ING waarschuwde echter dat dit niet wil zeggen dat dit in een later stadium niet alsnog gebeurt.

De Amerikaanse huizenprijzen bleken in juli verder gestegen, maar voor de vierde maand op rij was er sprake van een minder sterke toename.

Daarnaast liep het consumentenvertrouwen volgens The Conference Board ook verder op. De vertrouwensindex steeg van 134,7 in augustus naar 138,4 deze maand. Daarmee heeft de index het hoogste niveau ooit van 144,7 in 2000 weer in het vizier.

Vrijdag volgt de Universiteit van Michigan met zijn vertrouwensindex.

De euro/dollar noteerde op 1,1765. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1749 op de borden.

Olie werd dinsdag duurder. West Texas Intermediate steeg 0,3 procent en Brent zelfs 1,0 procent.

Bedrijfsnieuws

De techsector lijkt wat te herstellen, na een volatiele handelsdag maandag vanwege de vrees voor de effecten van de escalerende handelsoorlog. Moedermaatschappij van Google, Alphabet, won 0,9 procent en Amazon.com noteerde 1,1 procent hoger.

Facebook won fractioneel, nadat de mede-oprichters van Instagram hebben aangekondigd in de komende weken te zullen vertrekken. Via Instagram, dat in oktober 2010 werd gelanceerd, kunnen gratis digitale foto's en video's met een speelduur tot 60 seconden worden uitgewisseld. In april 2012 werd Facebook eigenaar van Instagram.

Michael Kors neemt het Italiaanse modehuis Versace over voor 1,83 miljard euro. Daarnaast meldde Kors na afronding van de overname onder de naam Capri Holdings Limited verder te gaan. Het aandeel won 1,3 procent.

Comcast meldde dinsdag inmiddels meer dan 30 procent van de aandelen in Sky te hebben gekocht, na het winnen van een biedingsoorlog met een bod van 38,8 miljard dollar voor het Britse concern afgelopen weekeinde. Het aandeel won 0,2 procent.

Nike, dat nabeurs met kwartaalcijfers komt, won 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De handelsdag staat volledig in het teken van het Amerikaans rentebesluit. Aangezien de markt een renteverhoging inmiddels heeft ingeprijsd, is de grote vraag of de Amerikaanse centrale bank de rente dit jaar niet drie maar vier keer zal verhogen. Daarnaast hoopt de markt inzicht te krijgen in het mogelijk aantal renteverhoging in 2019.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets drukt de schrille toon van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn speech voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties dinsdag op de opwaartse ambities van Wall Street. "Hij richtte met name veel kritiek op China en Iran, en ook de OPEC ontsnapte niet aan zijn kritiek, waarbij hij de wens herhaalde dat het kartel meer gaat produceren om het verlies van de Iraanse olieproductie te compenseren", aldus Hewson.

"Met een renteverhoging van vandaag min of meer als een gedane zaak, zal de aandacht minder uitgaan naar het feit dat dit de derde renteverhoging dit jaar zal zijn, dan naar het toekomstig rentebeleid van de Fed", voegde de analist van CMC toe.

Naast het rentebesluit staan woensdag in de Verenigde Staten op macro-economisch vlak voorbeurs de wekelijkse hypotheekaanvragen geagendeerd, gevolgd door de nieuwe huizenverkopen in augustus en de wekelijkse olievoorraden.

Olie noteerde woensdag licht lager.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1758. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1769 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1767 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Nike noteerde voorbeurs 2,6 procent lager. Hoewel de sportkledinggigant dinsdagavond beter dan verwachte resultaten rapporteerde, twijfelt de markt of de fabrikant de opwaartse trend sinds de start van zijn controversiële nieuwe advertentiecampagne met American Football ster Colin Kaepernick kan vasthouden. Het is keer op keer aangetoond dat dergelijke aandacht snel vervaagt, waarna consumenten terugkeren naar hun oude gedragspatronen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.915,56 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 26.492,21 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8.007,47 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street stevent af op licht hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

De handelsdag staat volledig in het teken van het Amerikaans rentebesluit. Aangezien de markt een renteverhoging inmiddels heeft ingeprijsd, is de grote vraag of de Amerikaanse centrale bank de rente dit jaar niet drie maar vier keer zal verhogen. Daarnaast hoopt de markt inzicht te krijgen in het mogelijk aantal renteverhoging in 2019, de impact van de handelsoorlog en de staat van de Amerikaanse economie.

De handelsperikelen blijven beleggers echter ook bezig houden. Commentaar van voorzitter Jerome Powell van de Fed over de kwestie kan tot de nodige bewegingen op de beurs leiden vanavond, hoewel Wall Street herhaaldelijk de dreiging van toenemende handelsspanningen negeerde en zich in plaats daarvan richtte op de sterke Amerikaanse economie.

Eerder in de week beschuldigden Chinese functionarissen Trump van "handelspesterijen" en het pushen van zijn "America First" agenda ten koste van de internationale betrekkingen. De opmerkingen volgden nadat de door Washington aangekondigde heffingen van 10 procent over 200 miljard dollar aan Chinese goederen maandag in werking traden, waarna Beijing terugsloeg met heffingen over 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen.

Voorbeurs werd bekend dat Beijing zijn heffingen op enkele importgoederen per 1 november zal verlagen, waardoor het totaal aan heffingen per saldo wordt verlaagd van de huidige 9,8 procent naar 7,5 procent.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets drukt de schrille toon van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn speech voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties dinsdag op de opwaartse ambities van Wall Street. "Hij richtte met name veel kritiek op China en Iran, en ook de OPEC ontsnapte niet aan zijn kritiek, waarbij hij de wens herhaalde dat het kartel meer gaat produceren om het verlies van de Iraanse olieproductie te compenseren", aldus Hewson.

"Met een renteverhoging van vandaag min of meer als een gedane zaak, zal de aandacht minder uitgaan naar het feit dat dit de derde renteverhoging dit jaar zal zijn, dan naar het toekomstig rentebeleid van de Fed", voegde de analist van CMC toe.

De vergadering van de Federal Reserve van vandaag is, naast eventuele nieuwe inzichten in het toekomstig monetair beleid, volgens de marktanalist van CMC tevens belangrijk vanwege de nieuwe prognoses voor de inflatie en de economische groei.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 2,9 procent ten opzichte van de voorgaande week. De index steeg van 342,7 vorige week naar 352,5.

Later op de dag volgend de nieuwe huizenverkopen in augustus en de wekelijkse olievoorraden.

Olie noteerde woensdag tot 0,8 procent lager.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1736. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1769 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1767 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Nike noteerde voorbeurs 2,6 procent lager. Hoewel de sportkledinggigant dinsdagavond beter dan verwachte resultaten rapporteerde, twijfelt de markt of de fabrikant de opwaartse trend sinds de start van zijn controversiële nieuwe advertentiecampagne met American Football ster Colin Kaepernick kan vasthouden. Het is keer op keer aangetoond dat dergelijke aandacht snel vervaagt, waarna consumenten terugkeren naar hun oude gedragspatronen.

Daimler, dat tevens in New York genoteerd is, verloor voorbeurs 2,6 procent, na het nieuws dat CEO Dieter Zetsche na de jaarvergadering van 2019 zijn functie neerlegt.

Square steeg 1,7 procent. Het mobiele betalingssysteem boekte dinsdag zijn sterkste koerswinst in meer dan een jaar dankzij een positief analistencommentaar.

CarMax won voorbeurs 3,8 procent. Het concern boekte over het afgelopen kwartaal een nettowinst van 221 miljoen dollar, ofwel 1,24 dollar per aandeel, op een omzet van 4,77 miljard dollar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst van 1,22 dollar per aandeel op een omzet van 4,65 miljard dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 2.915,56 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 26.492,21 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8.007,47 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Disney-Fox verkoopt belang in Sky aan Comcast - media

(ABM FN-Dow Jones) Walt Disney en Fox gaat hun grote minderheidsbelang in Sky verkopen aan Comcast. Dat meldde de Financial Times woensdag.

De transactie levert de Amerikaanse mediagroep 11,6 miljard Britse pond op en versoepelt de overname van de televisiezender Sky, die hierdoor geheel in handen van Comcast komt.

21st Century Fox heeft een belang van 37 procent in Sky. Dit zou naar Disney gaan, als onderdeel van de overname van de entertainment-activiteiten van Fox door Disney. Nadat Comcast de overnamestrijd om Sky won, kiest Disney er nu voor om te verkopen, in plaats van minderheidsaandeelhouder te blijven.

Afgelopen zaterdag trok Comcast aan het langste eind in de overnamestrijd om het Britse Sky. In een veiling georganiseerd door de Britse overheid maakte een bod van bijna 30 miljard Britse pond een einde aan de maandenlange strijd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De Federale Reserve heeft woensdag zijn werk gedaan door de markt niet teleur te stellen. Vooral de mening van voorzitter Jerome Powell over de ontwikkelingen in de economie waren positief.

De aandacht van de markt wordt nu weer in beslag genomen door de handelsbetrekkingen. Washington en Tokio gaan met elkaar in gesprek en tegen de achtergrond daarvan liet de Amerikaanse president Donald Trump zich weinig vleiend uit over de houding van Canada en China.

Zo beweerde de president dat Beijing de aanstaande Amerikaanse verkiezingen in november zou willen beïnvloeden.

In de Verenigde Staten staan vanmiddag drie macro-economische cijfers geagendeerd die om half drie naar buiten komen: de orders voor duurzame goederen over augustus, de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigt op 22 september en de derde raming van de economische groei in het tweede kwartaal.

De orders voor de Amerikaanse duurzame goederen stijgen naar verwachting met 2,1 procent. In juli daalden de orders nog met 1,7 procent. De steunaanvragen lopen naar verwachting op van 201.000 een week eerder naar 206.000. De groei van de economie van de Verenigde Staten komt in de derde en definitieve raming uit op 4,3 procent tegen 4,2 procent in de tweede schatting.

Olie noteerde woensdag hoger.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,17. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1705 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1738 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Blue Origin van Jeff Bezos heeft een contract in de wacht gesleept voor de levering van motoren voor de volgende generatie raketten, aldus bronnen. De order zou zijn geplaatst door United Launch Alliance, een joint venture tussen Boeing en Lockheed Martin. ULA zou vandaag met een bericht hierover naar buiten komen. Het aandeel Boeing won donderdag in de elektronische handel voorbeurs 0,1 procent lager. Lockheed Martin Corp noteerde 0,3 procent lager.

Amazon.com zet met zijn studio een nieuwe divisie op voor de ontwikkeling van films die grotere budgetten hebben en zijn bedoeld voor en nog breder publiek. Het aandeel kreeg er donderdag voorbeurs 0,7 procent bij.

General Motors verplaatst zijn hoofdkantoor van het merk Cadillac weer naar Detroit, na een verblijf van vier jaar in New York City. Het aandeel noteerde in aanloop naar de opening van de handel voorbeurs vlak.

Slotstanden

De S&P500 index sloot woensdag 0,3 procent lager op 2,905,98 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 26.385,28 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,2 procent in op 7.990,37 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Philip Morris onthult visie op rookvrije wereld

(ABM FN-Dow Jones) Philip Morris zet donderdag tijdens zijn beleggersdag zijn visie op een rookvrije wereld uiteen en verlaagde tegelijk de winstverwachting in verband met ongunstige ontwikkelingen op de valutamarkt.

De fabrikant zegt zich ten doel te stellen om rokers zo snel mogelijk te laten overstappen op rookvrije producten, maar ook marktleider te willen blijven in de krimpende sigarettenmarkt.

Philip Morris lobbyt intussen bij publieke instanties voor zijn rookvrije producten als aanvulling op het publieke gezondheidsbeleid omdat ze "waarschijnlijk minder schadelijk zijn dan doorgaan met roken." Daarbij wordt "bemoedigende progressie" geboekt.

Het bedrijf wil reorganiseren "om onze visie van een rookvrije wereld te versnellen" en tegelijk ook sterke groei en rendement voor aandeelhouders te genereren in de komende jaren.

De winstverwachting voor 2018 werd verlaagd tot een bandbreedte van 4,97 tot 5,02 dollar per aandeel, vanwege de lagere koers van de Turkse lira en de Argentijnse peso. Eerder dit jaar verlaagde het bedrijf zijn winstverwachting al tot een bandbreedte van 5,02 tot 5,12 dollar. De nieuwe winstverwachting betekent een winstgroei ten opzichte van 2017, rekening houdend met valutakoersen, van 8 tot 9 procent.

Philip Morris verwacht dit jaar aanzienlijk meer eenheden te verkopen, namelijk 44 à 45 miljard pakjes. De groei komt vooral uit de EU, Japan, Korea en Rusland. Met de stijgende prijzen levert dit een kasstroom van 98 miljard dollar op.

Philip Morris ziet de hoeveelheid verkochte sigaretten in de komende jaren met 2 tot 3 procent per jaar dalen, exclusief China en de Verenigde Staten. De omzet zou tenminste 5 procent per jaar moeten groeien en de aangepaste winst per aandeel, mede door kostenbesparingen, met tenminste 8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse economie blijft op stoom

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal van 2018 niet bijgesteld. Dit bleek uit de publicatie van definitieve cijfers door de Amerikaanse overheid.

De grootste economie ter wereld groeide in het tweede kwartaal op een geannualiseerde basis met 4,2 procent, zoals in de voorgaande raming was gemeld. Vooraf werd gerekend op een opwaartse bijstelling naar 4,3 procent.

De groei in het eerste kwartaal kwam uit op 2,2 procent, eveneens op een geannualiseerde basis. Dit was ook gelijk aan de vorige raming.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer vraag naar duurzame goederen in VS

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe orders voor duurzame goederen zijn in augustus gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

Er was afgelopen maand sprake van een toename van 4,5 procent, na een krimp van 1,2 procent in juli. Daarmee werd juli opwaarts herzien, na een aanvankelijk gemelde afname van 1,7 procent.

Exclusief vervoermiddelen stegen de orders in augustus met 0,1 procent. Exclusief defensie-orders nam de vraag met 2,6 procent toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Steunaanvragen VS lopen op.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 22 september gestegen Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 12.000 naar 214.000. De verwachting van economen lag op 206.000. Een week eerder stond de teller op 202.000 aanvragen een opwaartse bijstelling met 1.000.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, nam met 250 toe tot 206.250.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 15 september kwam uit op 1.661.000 stuks, een stijging van 16.000. Dit is het laagste punt sinds november 1973.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
25.346 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 ... 1264 1265 1266 1267 1268 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 887,44 +8,73 +0,99% 03 mei
AMX 923,60 +4,26 +0,46% 03 mei
ASCX 1.173,13 +0,71 +0,06% 03 mei
BEL 20 3.913,37 +20,17 +0,52% 03 mei
Germany40^ 18.017,10 +120,60 +0,67% 03 mei
US30^ 38.691,83 0,00 0,00% 03 mei
US500^ 5.127,53 0,00 0,00% 03 mei
Nasd100^ 17.893,96 0,00 0,00% 03 mei
Japan225^ 38.326,05 0,00 0,00% 03 mei
WTI 78,11 0,00 0,00% 03 mei
Brent 82,85 0,00 0,00% 03 mei
EUR/USD 1,0762 0,0000 0,00% 03 mei
BTC/USD 63.327,15 +4.187,45 +7,08% 06:15
Gold spot 2.301,75 0,00 0,00% 03 mei
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 125,350 +4,950 +4,11% 03 mei
UMG 28,920 +1,010 +3,62% 03 mei
ASML 835,900 +24,500 +3,02% 03 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
SHELL PLC 33,475 -0,275 -0,81% 03 mei
KPN 3,356 -0,017 -0,50% 03 mei
ASR Nederland 46,490 -0,170 -0,36% 03 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront