Super de Boer « Terug naar discussie overzicht

Komt er nog een hoger tegenbod ?

169 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
voda
0
Supercombi
5 oktober 2009 | Het Financieele Dagblad

Hoe groter, hoe beter. Deze tegeltjeswijsheid zou bij elke supermarktmanager boven zijn bureau moeten hangen. Immers, een grote super haalt een hogere marge per vierkante meter, een grote super kan keihard onderhandelen met de Unilevers van deze wereld en grote supers halen meer voordeel uit een gestroomlijnd distributiekanaal.

Met 29 verschillende supermarktformules in Nederland, waarvan het grootste deel klein grut, is er nog veel werk te doen.

Neem het margeverschil tussen Albert Heijn en Jumbo. Adviesbureau Roland Berger berekende dat Jumbo met 159.000 m2 (aantal winkels maal gemiddeld vloeroppervlak per winkel) een bedrijfsresultaat haalt van euro 257 per m2. AH boekt euro 859 per m2 met een oppervlak van 920.000 m2. Ruim drie keer zo veel!

Omvang loont, waarmee direct duidelijk wordt waarom Jumbo een bod heeft gedaan op Super de Boer (SdB). Hun marktaandeel zou in een keer van 4,8% naar 11,6% schieten. Slechts een derde van dat van AH, maar het is een goede stap richting hogere marges, meer inkoopmacht en ander voordelen.

Dat valt echter tegen, meent Roland Berger. Het adviesbureau berekende dat deze supercombi geen synergievoordeel kan halen en misschien wel minder waarde oplevert. Het nam voor deze som de verwachte synergieën zoals inkoopvoordeel, overhead, automatisering- en marketingkosten. Daarvan trok het de investeringen, zoals het ombouwen van winkels en een premie op de aandelen. En dat bedrag werd gedeeld door de jaarlijkse inkomsten van de twee supers. Resultaat: de meeste waarde komt niet uit de combinatie Jumbo/SdB, maar uit Schuitema (C1000)/ SdB. Hoeveel precies, is moeilijk te zeggen, omdat de ketens niet allemaal in detail rapporteren, maar geschat wordt 4% tot 6%.

Deze waardevermeerdering ontstaat voor een belangrijk deel doordat beide ketens nu nog onafhankelijk inkopen. Met hun relatief kleine marktaandelen is dat duur. Samen zouden C1000 en SdB met een marktaandeel van 20% voldoende omvang hebben om zelfstandig kortingen te bedingen bij leveranciers.

Daarbij komt dat het concept van de twee ketens min of meer vergelijkbaar is. Beide willen ze de consument service bieden. SdB is alleen wat duurder dan C1000. Verder is de omvang van de afzonderlijke winkels van de supers ongeveer gelijk, zodat er een eenduidig concept kan worden neergezet.

De verwachting is dat Schuitema met het kapitaal van CVC achter zich, binnenkort het bod van Jumbo overtreft om dit voordeel te kunnen realiseren. Blijft de vraag wat Jumbo in dat geval kan doen. Met welke partij creëren zij de meeste waarde? Colruyt is het antwoord: de goedkoopste super van België.

Nadeel bij een fusie met een buitenlandse partij is dat er dan in Nederland nog steeds veel kleintjes achterblijven. Terwijl een consolidatie in deze versnipperde markt hard nodig is. Daar kan dus nog een slag worden gemaakt. Wordt vervolgd.

Bartjens@fd.nl

Copyright (c) 2009 Het Financieele Dagblad
TraderRon
0
05-10-2009 16:44:00 Jumbo: inkoopcombi ongeacht slagen bod Super de Boer
05-10-2009 16:43:00 Jumbo wil met Schuitema inkoopcombinatie oprichten
05-10-2009 16:43:00 Jumbo: verkoop winkels aan Schuitema bij slagen bod Super de Boer
05-10-2009 16:42:00 Jumbo gaat 80 winkels Super de Boer doorverkopen aan Schuitema

Oftewel komt geen ander bod onder de tafel geregeld.
voda
0
Super de Boer ontvangt van Sperwer aankondiging van bod
Bod tegen prijs van EUR4,50 per aandeel
Bod Sperwer afhankelijk medewerking RvC Super de Boer
RvC Super de Boer onderzoeken voorgenomen bod
Sperwer bereidt alle activa en passiva Super de Boer ovwer te nemen



(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
TraderRon
0
Of wel hahaha geweldig wat een schijnbeweging.

vast 'onbewust' dat men het in die volgorde gepost heeft :p
[verwijderd]
0
quote:

TraderRon schreef:

Of wel hahaha geweldig wat een schijnbeweging.

vast 'onbewust' dat men het in die volgorde gepost heeft :p
Niet fraai, heeft een aantal mensen veel geld gekost. Waarom niet in 1 keer een compleet persbulletin ?
voda
0
Jumbo gaat 80 winkels Super de Boer doorverkopen aan Schuitema


Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Jumbo nv gaat 80 winkels Super de Boer doorverkopen aan Schuitema nv, meldt Schuitema maandag in een persbericht.

De overname zal voltooid worden na een succesvolle afronding van het bod van Jumbo op alle activa en passiva van Super de Boer.

Daarnaast wil Jumbo met Schuitema een nieuwe inkoopcombinatie oprichten. "De nieuwe inkoopcombinatie zal een krachtige speler vormen in de supermarktbranche, gezien de omvang van het gezamelijke marktaandeel van C1000, Jumbo en - indien het bod slaagt - de winkels van Super de Boer", meldt het bedrijf.

"Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking, die ons de kansen biedt om optimaal invulling te geven aan onze commerciele strategie", meldt directievoorzitter Tom Heidman.

De inkoopcombinantie zal opgericht worden ongeacht het slagen van het bod op Super de Boer.



Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, patrick.buis@dowjones.com
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--Super de Boer loopt maandag rond 17.00 flink op na kort ervoor nog stevig onder druk te hebben gestaan. "Een samenloop van twee kort na elkaar verstuurde persberichten zorgen ervoor dat partijen op het verkeerde been zijn gezet", zegt handelaar Geoffrey Leloux van Keijser Capital. Schuitema neemt 80 Super de Boer-winkels over Jumbo, hetgeen de koers van het aandeel Super de Boer drukte, omdat dit volgens Leloux de speculatie uit de markt haalde dat Schuitema ook een bod op Super de Boer zou doen. Niet veel later kwam Sperwer met een tegenbod op Super de Boer, na het eerdere bod van Jumbo, van EUR4,50. "Daarop schoot de koers van het aandeel Super de Boer scherp omhoog en met het Sperwer-bod wordt de speculatie gevoed dat er zich wellicht biedingsstrijd ontvouwt. Jumbo bood al eerder EUR4,20 op de activiteiten van Super de Boer. Het aandeel Super de Boer stijgt maandag rond 17.15 uur 6,1% op EUR4,41 bij hoge omzetten en een ASX die 0,7% oploopt. (ANS)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires

October 05, 2009 11:23 ET (15:23 GMT)

Copyright (c) 2009 Dow Jones & Company, Inc.

voda
0
Super de Boer ontvangt voornemen overnamebod Sperwer


Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Super de Boer nv meldt maandag dat Sperwer Groep bv aan het bedrijf heeft aangekondigd bereid te zijn tot het uitbrengen van een openbaar bod op alle aandelen Super de Boer, tegen een prijs van EUR4,50 per aandeel.

Sperwer heeft aangegeven dat het de financiering van het bod rond heeft. Daarnaast is het bod afhankelijk van de medewerking van de Raad van Commissarissen van Super de Boer en de uitkomsten van een nog uit te voeren boekenonderzoek.

Daarnaast meldt Super de Boer dat Sperwer ook bereid is om, in plaats van het uitbrengen van een openbaar bod, alle activa en passiva van Super de Boer over te nemen tegen een prijs die overeenkomt met een bedrag van EUR4,50 per aandeel.

Super de Boer zegt het voorgenomen bod te onderzoeken.



Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, patrick.buis@dowjones.com

voda
0
Sperwer wil Super de Boer ook overnemen
5 oktober 2009, 17:24 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Supermarktconcern Sperwer, bekend van Plus en Spar, heeft maandag aangekondigd een bod te willen doen op Super de Boer (SdB) van 4,50 euro per aandeel. Dat zou neerkomen op ruim 514 miljoen euro, hoger dan het voorgenomen bod van Jumbo van 480 miljoen euro.

Sperwer wil een openbaar bod op heel SdB doen, maar zei maandag ook bereid te zijn alleen de bezittingen en schulden van het concern over te nemen. Daarvoor zou een openbaar bod dan niet nodig zijn.

[verwijderd]
0
Lekker onduidelijk dit allemaal.
Maar even kort samengevat, Jumbo wil de boel overnemen a 4,20 en dan een deel doorverkopen aan Schuitema.

Maar dit lijkt me irrelevant als Schuitema 4,50 heeft geboden toch?

Is het bevestigd dat dit geboden is? Zo, ja waarom staat het aandeel dan weer onder de 4,50? Het lijkt me nu wel duidelijk dat Jumbo dat echt niet zo maar zal laten schieten en dat ze daar wel weer overheen gaan. En zelfs als dat niet gebeurt, denkt iemand nou serieus dat SdB aan Jumbo verkoopt voor 4,20 als ze 4,50 kunnen krijgen?

Ik heb zelf 8k aandeeltjes en meeste hier zullen een paar k hebben, en ik zit al op elk dubbeltje te kijken, wat denk je dat grootaandeelhouders denken? Dan gaat het letterlijk over miljoenen euro's.

Kortom weer lekker vaag allemaal, maar ja dat lijkt standaard bij dit dossier.

Hoe het ook zij, ik blijf er nog even in, mijn koersdoel is 5 euro (wat ik volgens mij al meteen had aangegeven), ik denk dat daarboven onwaarschijnlijk wordt, maar hoop er wel op... Het zal waarschijnlijk wel 4.80 worden uiteindelijk denk ik....
[verwijderd]
0
quote:

Westlandertje schreef:

Wel mooi zeg, vandaag nog 1350 stuks bijgekocht voor 4,17 :)
Goed gedaan. Zie overigens ook wat Sperwer zegt, ze zijn ook bereid om gewoon een bod van 4.50 per aandeel te doen. Dit is veel sympathieker en cooperatiever dan de rare constructie van Jumbo, die ongetwijfeld veel kwaad bloed heeft gezet.

Ik denk dat Jumbo het hier niet bij laat zitten, maar ze zullen echt flink hoger moeten om de aandeelhouders over de streep te trekken, denk dat van de meeste mensen, zowel aandeelhouders als supermarkt-eigenaren de sympathie nu ligt bij Sperwer.

Ik zat overigens ook sterk te denken over bijkopen, maar met een behoorlijk bedrag in AEG en Shell (die overigens al tijden niets meer voor me doen) en 8k aandeeltjes hier had ik even geen liquide middelen meer, en om met geleend geld te gaan beleggen durf ik toch nog steeds niet...
Noek12345
0
Wel een warrig gebeuren.....

Heb 30% van de positie vekocht (te goedkoop op 4.36). De rest wil ik ook van af. Geloof zelf niet zo in een biedingsstrijd maar wil eerst meer info over de huidige situatie lezen.
voda
0
Jumbo: deal met Schuitema om Super de Boer
5 oktober 2009, 17:27 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Supermarktconcern Jumbo verkoopt tachtig winkels aan concurrent Schuitema als de overname van Super de Boer slaagt. Dat maakte Jumbo maandag bekend zonder een overnamesom te noemen.

Het bedrijf stelt hiermee mogelijk zijn bod op Super de Boer veilig. In de media circuleerden geruchten dat Schuitema zelf een bod zou doen op Super de Boer.

Jumbo deed in september een bod van 480 miljoen euro. Daarmee zou na Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland ontstaan. De Franse grootaandeelhouder Casino, die 57 procent van Super de Boer in handen heeft, schaarde zich achter het bod.

Jumbo liet maandag verder weten een nieuwe inkoopcombinatie met Schuitema te willen oprichten. Deze samenwerking staat los van de overname van Super de Boer, aldus Jumbo.
[verwijderd]
0
Er komt een bod van Sperwer op super de boer waardoor en biedingenstrijd zal losbarsten.

Ik hoorde het om 17.40 uur op RTLZ, of het nieuws al eerder naarbuiten is gebracht lees ik hier nog niet, op FD e.d. NOG NIET terug te lezen.

Leuk voor zittende aandeelhouders, zal de koers morgenochtend flink fors hoger openen of mogelijk op basis van 'gruttersvoorkennis' vandaag al in de koers geprijsd.

slot 4,45.
Adek 2001
0
Ik hoorde het op rtlz en ben direct ingestapt. Afwachten nu of er een strijd komt. Waarschijnlijk wel.
[verwijderd]
0
Sperwer wil Super de Boer ook overnemen
maandag 05 oktober 2009 | 17:27

Tekstgrootte
AMSTERDAM (ANP) - Supermarktconcern Sperwer, bekend van Plus en Spar, heeft maandag aangekondigd een bod te willen doen op Super de Boer (SdB) van 4,50 euro per aandeel. Dat zou neerkomen op ruim 514 miljoen euro, hoger dan het voorgenomen bod van Jumbo van 480 miljoen euro.

Sperwer wil een openbaar bod op heel SdB doen, maar zei maandag ook bereid te zijn alleen de bezittingen en schulden van het concern over te nemen. Daarvoor zou een openbaar bod dan niet nodig zijn
[verwijderd]
0
quote:

Adek 2001 schreef:

Ik hoorde het op rtlz en ben direct ingestapt. Afwachten nu of er een strijd komt. Waarschijnlijk wel.
Ik was te laat, hoorde e.e.a. pas, als geschreven, om 17:40 uur.

You lucky B

Heel typisch en imo weer sprake van voorkennis omdat de koers vandaag al was opgelopen tot HIGH 4,47, of het moet in de laatste minuten omhoog zijn gegaan dat weet ik niet.
169 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 899,60 -0,46 -0,05% 08 mei
AMX 939,49 +3,29 +0,35% 08 mei
ASCX 1.186,98 -0,98 -0,08% 08 mei
BEL 20 4.015,67 +19,15 +0,48% 08 mei
Germany40^ 18.507,80 +9,42 +0,05% 08 mei
US30^ 39.051,00 0,00 0,00% 08 mei
US500^ 5.186,74 0,00 0,00% 08 mei
Nasd100^ 18.074,00 0,00 0,00% 08 mei
Japan225^ 38.429,60 0,00 0,00% 08 mei
WTI 79,17 +0,71 +0,90% 08 mei
Brent 83,68 +0,54 +0,65% 08 mei
EUR/USD 1,0749 -0,0008 -0,07% 00:55
BTC/USD 61.236,70 -1.659,86 -2,64% 00:55
Gold spot 2.309,42 -4,68 -0,20% 00:55
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Ahold Delhaize 28,890 +0,630 +2,23% 08 mei
Heineken 92,580 +1,900 +2,10% 08 mei
IMCD 147,400 +2,050 +1,41% 08 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
Philips Koninklijke 24,350 -0,460 -1,85% 08 mei
ArcelorMittal 23,610 -0,360 -1,50% 08 mei
BESI 126,400 -1,400 -1,10% 08 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront