Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gratis beleggen?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 december 2014 15:45
    quote:

    schreef:

    Beleggen moet simpeler, leuker en goedkoper worden.
    Dit is een hele beangstigende gedachte. Nick, je realiseert je toch hopelijk dat beleggen niet het alternatief is voor Angry Birds in de pauze?

    Robin Hood komt een aantal bijkomende fees ( brokerage-static.s3.amazonaws.com/ass... ). Mocht zoals Peter Verhaar aangeeft deze broker bovendien verdienen aan de spread (ik kon het op de site niet vinden), dan weten we al hoe laat het is...
  2. Bas2012 12 december 2014 15:47
    quote:

    Grote Beer.. schreef op 12 december 2014 15:35:

    IEX, neem beleggers serieus. Deze Nick weet duidelijk niets van de beurs. Dan moet je geen columns willen schrijven.
    Want wat staat je niet aan? Even er vanuit gaan dat deze dienst echt gaat zorgen voor een breder publiek in aandelen heeft dat effect op de beurs dus ook op die 'specialisten' hierop IEX.

    Persoonlijk hoop ik niet dat het effect dusdanig zal zijn, aangezien ik aan mijn water voel dat de bubbel+crash dan om de hoek zit (prima trouwens indien dienst groot succes lekker short gaan)

    Persoonlijk hoeft niet elke column quasi interessante technische analyses te hebben etc een beetje off topic en lichtere onderwerpen prima dus ga gewoon door Nick (ook al ben ik het niet helemaal met je conclusie eens ;) ).
  3. [verwijderd] 12 december 2014 15:58
    Quote: Dit is een hele beangstigende gedachte. Nick, je realiseert je toch hopelijk dat beleggen niet het alternatief is voor Angry Birds in de pauze?

    Hallo T. Forstmann, natuurlijk begrijp ik dat beleggen niet het alternatief is voor Angry Birds of een ander spel. Beleggen is ook een serieuze zaak.
    Wat ik wel erg leuk vind is dat bijvoorbeeld een partij als BUX er een competitie element aan heeft toegevoegd. Met FunBUX is het ook niet voor echt geld, dus de verliezen en winsten zijn niet echt. Echter is het nog steeds leuk om te spelen en vrienden uit te dagen.

    Groetjes Nick

  4. [verwijderd] 12 december 2014 16:36
    Beste IEX-ers,

    Even een reactie van de andere Nick (Nick Bortot, ex Binck, nu BUX): In mijn 13 jaar bij Binck heb ik met duizenden beleggers gesproken. Beleggers van allerlei pluimage... van buy & hold beleggers in obligaties tot (zeer) actieve beleggers in turbo's en opties. En zal ik eens heel eerlijk zijn? Binnen de groep actieve beleggers was een fors deel dat geen idee had hoe een optie of Turbo precies werkt. En dan heb ik het over mensen die elke week tientallen transacties doen.

    De reden dat we bij BUX gamification toepassen is dus niet zo zeer om er 'een leuk spelletje' van te maken, maar om mensen op een begrijpelijk en verantwoordelijke manier stapsgewijs met beleggen kennis te laten maken. Gaming technieken lenen zich er bij uitstek voor om mensen iets te leren.

    En laten we verder ook niet roomser zijn dan de paus: beleggen gaat niet alleen om geld verdienen. Als dat zo zou zijn zouden IEX en Binck al lang niet meer bestaan. Beleggen gaat ook gewoon om fun en spanning. En bovendien is het enorm leerzaam... of je het nu wint of verliest.

    Happy trading & merry christmas,
    Nick Bortot

  5. [verwijderd] 12 december 2014 17:18
    Hallo,

    Goed dat je je niet te goed voelt om hier te reageren Nick Bortot. Zie je net als ik hier ook diverse Steve Ballmers in de reacties?

    Het filmpje is legendarisch. De toenmalige MSFT-CEO sloeg zich op zijn dijen van de pret toen hij voor t eerst een iPhone in zijn handen had: "Wat een dom ding!" De grootste corporate blunder deze eeuw.

    Alleen de toekomst weet of initiatieven RobinHood en BUX gamechangers zijn. Wat deze bedrijven wel heel goed begrijpen, is dat het grote publiek never nooit gaat beleggen met al die onmogelijke koersen- en dataschermen, sites en apps waarmee wij werken. IEX incluis.

    Beleggings- of brokerwebsites of apps moeten simpel, leuk, intuïtief en speels zijn. Net als de iPhone. Anders is het kansloos om jan met de pet te bereiken. Of ze het goed of slecht doen bepaalt u zelf maar, maar RobinHood en BUX snappen dat en doen een poging. Daarom neem ik deze twee bedrijven en die ontwikkeling zelf bloedserieus.

    Grote Beer, als je IEX serieus neemt kom je met argumenten waarom Nick een onzinstuk zou tikken. Kom op, wij lopen hier op IEX nooit weg voor kritiek of fouten.

    Arend Jan
  6. [verwijderd] 12 december 2014 20:24
    De reactie van Nick Bortot geeft een mooi inzicht, dank daarvoor. Beste IEX-redactie, zullen we de stelling eens omgooien? Is beleggen de laatste jaren misschien juist TE MAKKELIJK geworden? Als zeer actieve beleggers de werking van turbo's en opties al niet goed begrijpen, moet "Sjors op de steiger", Piet Particulier en jan met de pet dan wel in z'n koffiepauze short kunnen gaan op Tesla?

    Er zit een essentieel verschil in de benadering van BUX en de redactie van IEX als ik het goed begrijp. BUX gebruikt het spel-element om de praktijk inzichtelijk te maken, zonder risico's. IEX-redactie ziet de praktijk om er een spel van te maken, risk-mode op max. Ergens denk ik dat de benadering van BUX dan te prefereren valt :-)
  7. Rubicon 12 december 2014 20:27
    "Wat deze bedrijven wel heel goed begrijpen, is dat het grote publiek never nooit gaat beleggen met al die onmogelijke koersen- en dataschermen"

    Dit lijkt me dan een gezonde barrière om te voorkomen dat "het grote publiek" zich ondoordacht, zonder opgedane basiskennis en verdere verdieping ruggelings op de beurs werpt.
  8. [verwijderd] 12 december 2014 23:20
    Ik zou de beginnende belegger ten sterkste willen afraden om met CFD te gaan handelen (BUX en andere CFD aanbieders zoals bijvoorbeeld IG). Met dit soort producten heb je een margin verplichting en het kan zeer hard de verkeerde kant opgaan. Google maar eens naar personen die persoonlijk failliet zijn verklaard, via een rechtszitting aangespannen door hun broker. Jammer dat IEX hier niet wat meer voor waarschuwt. Maar goed ieder zijn eigen "gaming technieken". Je kan ook binair gaan handelen... of zwart-rood spelen in het casino, heb je in ieder geval een drankje erbij.
  9. forum rang 4 holenbeer 12 december 2014 23:33
    quote:

    T. Forstmann schreef op 12 december 2014 20:24:

    Als zeer actieve beleggers de werking van turbo's en opties al niet goed begrijpen, moet "Sjors op de steiger", Piet Particulier en jan met de pet dan wel in z'n koffiepauze short kunnen gaan op Tesla?
    Waarom niet? Het is toch hun zelfverdiende geld? Ze kunnen er ook shag of bier van kopen, ook niet gezond, maar we leven in een vrij land, toch? Er mag al zoveel niet zonder dat je er een diploma of vergunning voor hebt ...
  10. [verwijderd] 13 december 2014 14:23
    Beste Margefreek,

    Je maakt een goed punt. Ik wil dit echter wat nuanceren: het probleem zit niet in het instrument CFD zelf, maar in de manier waarop het wordt aangeboden aan beginnende beleggers. Helaas bieden bepaalde brokers CFD's met (extreem) hoge hefbomen en staan zij toe dat er zodanig wordt belegd dat klanten meer kunnen verliezen dan hun inleg. Op zich heeft dit niet zo zeer met de CFD zelf te maken als wel met het verantwoordelijkheidsgevoel van de aanbieder.

    Bij BUX zien we CFD's als een manier om de transactiekosten heel laag te houden: de koers van een CFD is exact gelijk aan de koers van het onderliggend aandeel, maar doordat een CFD niet via een traditionele beurs wordt verhandeld, worden allerlei kosten die de beurs in rekening brengt vermeden. Bovendien bieden CFD's de mogelijkheid in fracties (delen van aandelen) te handelen. Op deze manier kan men ook 100 euro in Google beleggen in plaats van minimaal de waarde van 1 aandeel Google (nu 518 usd).

    We zien CFD's kortom niet als een doel, maar als een middel. Zo is het bij BUX gewoon mogelijk om zonder hefboom te beleggen. En als we een hefboom bieden, dan is dat een verantwoorde hefboom: voor aandelen is de maximale hefboom bij BUX 5. En heel belangrijk: onze klanten kunnen nooit meer verliezen dan het bedrag dat ze in een aandeel hebben geïnvesteerd.

    Tot slot: ook het hanteren van een 'spread' vinden wij erg ondoorzichtig. We hebben er daarom voor gekozen om alle aandelen, indices, valuta en grondstoffen op ons platform zonder spread aan te bieden. BUX verdient enkel en alleen aan de commissie en in het geval van een hefboom aan de rente.

    Nick Bortot
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links