Getronics « Terug naar discussie overzicht

Ook Dell genoemd als overnemende partij...!!!

79 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0

Ook Dell wordt genoemd als geïnteresseerde partij om het spot goedkope Getronics over te nemen.

Getronics-partner Dell bekijkt overname IT-dienstverleners
21-03-2007 11:30:14

Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Dell, de Amerikaanse verkoper van pc's, wil meer schaalgrootte creeren op het gebied van IT-dienstverlening en is daarom op zoek naar overnameprooien. Dat heeft chief executive officer Michael Dell vandaag gezegd op een persconferentie in Shanghai. Volgens een woordvoerder is Michael Dell niet ingegaan op regio's of bedrijven.

Dell gaf aan te willen investeren in opkomende markten. Zo introduceert het bedrijf vandaag in China een goedkope computer met Intel-processor. Deze pc moet EUR 250-390 kosten en de eerste zijn van een reeks producten, aldus Bloomberg News.

Jess Blackburn, de Europese woordvoerder van Dell, bevestigde de uitspraken van zijn bestuursvoorzitter, maar ook hij wilde niets kwijt over de overnamestrategie. Wel zei Blackburn dat Dell zijn strategie al heeft aangeduid met de aankoop van het Schotse ACS, eind vorig jaar. Het betrof een kleine overname van een bedrijf met een winstgevende omzet van EUR 17 miljoen.

Het Nederlandse Getronics heeft een wereldwijde samenwerking met onder meer Dell. Getronics stelt op haar website slechts een van de twee wereldwijde IT-dienstverleners te zijn waarmee het Amerikaanse bedrijf een dergelijk pact heeft gesloten.

De laatste maanden staat het management van Getronics onder druk vanwege magere marges, interne problemen en marktgeruchten over een aanstaande verkoop van de onderneming. Een woordvoerder wilde desgevraagd niet reageren op de Dell-speech.

Vorig jaar stootte Hewlett-Packard zijn rivaal Dell van de eerste plaats en nam de leidende positie over als het gaat om wereldwijde verkopen van PC's. Michael Dell keerde eind januari 2007 terug als bestuursvoorzitter bij de onderneming.

In 1992 trad Michael Dell aan als de jongste topbestuurder van een Fortune 500-bedrijf. Dell zit verder in het bestuur van het World Economic Forum, de International Business Council en is ook bestuurslid bij de Amerikaanse Business Council.

Bron: Edwin van der Aa
edwin@bfn.com

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS

Zou Dell ook door hebben dat Getronics uitstekende contracten heeft bij Barclays, ING en Deutsche Bank???

Groeten,

Jesse Livermore
[verwijderd]
0
Zou Dell, ondanks die mooie contracten, ook weten dat GTN bij een omzet van ruim 2,6 mld o,o winst maakt? Vast wel.
NBWO
0
[verwijderd]
1
Speciaal voor Morris, de volgende beschouwing nog maar eens naar voren gehaald:

Het meest spraakmakende nieuws is natuurlijk de aankondiging van Maarten Henderson als nieuwe CFO, hetgeen een aanzienlijke versterking van het management team inhoudt.
Deze man drukt nu al z’n stempel op de vandaag gepresenteerde cijfers, het is niet voor niets dat uitgerekend vandaag Getronics met een afwaardering komt van de Goodwill van de activiteiten in België, de UK en de VS. Bij McKinsey noemen ze dat; “Getronics neemt in 2006 een Financiële Douche.” Alle ellende wordt dan in het afgelopen boekjaar gestopt, zodat het nieuwe management in 2007 met een schone lei kan beginnen. Men kan dit ook doen omdat Getronics er financieel gezien weer goed voorstaat.

Maar het meest positieve bericht is natuurlijk de forse verlaging van de Nettoschuld met €176 miljoen tot € 285 miljoen. En dat is gedeeltelijk het gevolg van desinvesteringen (o.a. HR) maar ook van een positieve operationele cash-flow. Hier kan zelfs S & P niet omheen.

Verdere positieve ontwikkelingen zijn:

...Het aanzienlijk verbeteren van de EBITA marge tot 4,5% (H1 nog 2,5%) het geen duidelijk beter is dan de eerder gepresenteerde verwachting van 3% - 4%.

...Het verhogen van de Outlook voor 2007 van 3% - 4% naar 4,0% - 4,5% , voor eind 2008 wordt zelfs een EBITA van 5% verwacht. Hier is duidelijk een ander beleid waarneembaar, Getronics heeft er baad bij om niet al te ambitieuze doelstelling af te geven, om vervolgens beter dan de markt verwachtingen te presteren.

...De gerealiseerde EBITAE marge van 4,5% is natuurlijk een gemiddelde waarde. Op land niveau zal dat aanzienlijk variëren. Zo draait Nederland bijzonder goed in een zeer sterk groeiende ICT markt. De verwachting van Jesse omtrent de EBITAE marge van Getronics PinkRoccade ligt op 7,5% - 9,0% en dat ligt in dezelfde orde van grootte als b.v. Ordina of LogicaCMG.

....Getronics groeit weer met de markt mee, ondanks alle ellende in Italië, een 4% omzet groei in 2006. Groei in Nederland zal aanzienlijk hoger zijn. De sector services is in 2006 zelfs met 7% gegroeid.

...Getronics laat eindelijk de doelstelling los van een omzet van € 4,0 miljard in 2008. Gezien het slechte weer waar Getronics in 2006 terecht is gekomen, is dat een niet realistische doelstelling. Bovendien past dat bedrijfseconomisch gezien niet bij een bedrijf dat duidelijk kiest voor een Focus Strategy. De nadruk moet veel meer komen te liggen op het herstellen van de marges en het verder verbeteren van de operationele cash-flow. Het is goed dat Getronics dat eindelijk erkent.

...Strategisch gezien is de aankondiging van het afstoten van 70% van de Japanse activiteiten aan NTT Data Corporation een zeer goede beslissing. Getronics is in Japan veel te klein, het mist duidelijk schaalgrootte. If you can’t Beat them, Join them. Als je ze niet kan verslaan, zoek je toch gewoon aansluiting bij de markt leider, in dit geval NTT Data. Hierdoor kan Getronics profiteren van de klanten van NTT Data met het uitstekende Getronics product Workspace Management. NTT Data kan op zijn beurt weer profiteren van de expertise van Getroniocs en Getronics behoudt z’n internationale aanwezigheid in Japan. Een grote markt wordt eindelijk verder geopend.
Het risico op een echec als in Italië wordt eveneens verkleind.

...Deze strategy is al eerder succesvol toegepast in Frankrijk, Oost-Europa en uiteraard in Italië. De verwachting is dat zo’n zelfde stap zal volgen in Spanje.

...Dat de netto winst tegenvalt is duidelijk het gevolg van het nemen van de “Financiële Douche”.(€ 65 miloen impairment) Bovendien heeft Getronics duidelijk de verwachting uitgesproken dat er in 2007 wel weer een netto winst inzit.

Veel belangrijkere voor de aandeelhouders van Getroniocs is dat het berdijf weer goed op de rails staat met een duidelijk Focus Strategy, een versterkt management team, een substantieel verlaagde netto-schuld, een positieve operationele cash-flow en groeiende Ebita marges.

Daarnaast zal de heer Henderson misschien wel een verborgen agenda hebben en wordt Getronics naadloos ingepast in een telecom operator. Wie zal het worden? BT, KPN of misschien NTT uit Japan of toch Telefonica???

Kortom zeer positief nieuws, samenvattend:

...Nieuwe CFO Maarten Henderson

...Forse schuld reductie met € 176 miljoen

...Hoger dan verwachte EBITAE marge van 4,5% (H1 -2,5%)

...Verhoogde outlook van de EBITAE marge tot 4,0% - 4,5% ( was 3% - 4%)

...Getronics groeit weer +4%, services zelfs +7%

...Loslaten van de omzet doelstelling van € 4,0 miljard in 2008 en focus op marge verbetering en positieve cash-flow.

...Zeer sterk groeiende Nederlandse ICT markt, de belangrijkste markt van Getronics.

...Sterke onderwaardering van Getronics t.o.v. z’n Peers maakt het een ideale overname kandidaat. Zeker met Maarten aan boord.

...Getronics heeft de rentekosten verlaagd met € 1,5 miljoen per jaar. Succesvolle plaatsing van een nieuwe convertible (€ 95 miljoen convertibles geplaatst tegen een 1,5% lagere rentevoet). Zelfs S&P ziet een verbetering van Getronics “debt maturity profile”

...Grote internationale klanten hebben vertrouwen in Getronics, b.v. het recent afgesloten Mega-contract met ING, maar ook Deutsche Bank en Barclays

...Getronics heeft samen met partner ING, een een joint-venture opgezet voor digitale nota’s.

...Getronics versterkt de samenwerking met het Indiase Mind Tree Consulting. Meer klanten en kosten verlaging dus marge verbeteren.

...Getronics verkoopt in 2007 een belang van 70% van Getronics Japan en kan de schuld verder verlagen en klanten bestand vergroten. Een gigantische markt in Japan gaat open, die lui willen allemaal als eerste Vista instaleren.

...Getronics is ook uitstekend gepositioneerd om optimaal te profiteren van de omschakeling naar Vista.

...Institutionele beleggers hebben de weg naar het zwaar ondergewaardeerd Getronics weer gevonden: ...Orange Fund...ABN AMRO Europe Equity Revival Fund....Delta Lloyd Nederland Fonds en het Delta Deelnemingen Fonds...Veer Palthe Voûte: Dresdner VPV HollandHaven fonds....ING Dutch Fund

...Diverse analisten zijn reeds positief en als ze de visie van Jesse delen, volgen er vele up-grades, zeker na deze uitstekende- en beter dan verwachte cijfers.

Inderdaad, Getronics PinkRoccade heeft het in 2006 uitstekend gedaan en bevestigt dat de overname van Pink een zeer geslaagde en daardoor een van de betere strategische beslissing van Getronics is geweest.

...De omzet groeide in 2006 met 10% tot € 1,184 miljard en is daarmee harder gegroeid dan de markt in Nederland. ( 4,9% Bron: Heliview)

...De EBITAE bedraagt in 2006 € 112 miljoen

...De EBITAE marge is in 2006 uitgekomen op 9,5% (verwachting Jesse 7,5 - 9,0%)

...De omzet van GPR bedraagt 45% van de totale omzet van Getronics en de EITAE zelfs 95%. GPR wordt daardoor steeds belangrijker voor de totale groep.

...Het aantal medewerkers is in 2006 met 13% toegenomen, GPR bewijst daarmee dat ze voldoende mensen kunnen krijgen en GPR nog steeds een innovatieve en gewilde werkgever is.

...De bruto-marge is met 4% toegenomen tot € 292 miljoen. De totale bruto-marge was negatief beïnvloed door de verkoop van de “higher margin” HR Services en KZA in de loop van 2006.

...De verkoop van diensten nam ook in 2006 verder toe van 88% tot 92,7%

Al met al uitstekende cijfers voor Getronics PinkRoccade.

Ordina, dat een vergelijkbare EBIT
[verwijderd]
0
Speciaal voor Morris, de volgende beschouwing nog maar eens naar voren gehaald:

Het meest spraakmakende nieuws is natuurlijk de aankondiging van Maarten Henderson als nieuwe CFO, hetgeen een aanzienlijke versterking van het management team inhoudt.
Deze man drukt nu al z’n stempel op de vandaag gepresenteerde cijfers, het is niet voor niets dat uitgerekend vandaag Getronics met een afwaardering komt van de Goodwill van de activiteiten in België, de UK en de VS. Bij McKinsey noemen ze dat; “Getronics neemt in 2006 een Financiële Douche.” Alle ellende wordt dan in het afgelopen boekjaar gestopt, zodat het nieuwe management in 2007 met een schone lei kan beginnen. Men kan dit ook doen omdat Getronics er financieel gezien weer goed voorstaat.

Maar het meest positieve bericht is natuurlijk de forse verlaging van de Nettoschuld met €176 miljoen tot € 285 miljoen. En dat is gedeeltelijk het gevolg van desinvesteringen (o.a. HR) maar ook van een positieve operationele cash-flow. Hier kan zelfs S & P niet omheen.

Verdere positieve ontwikkelingen zijn:

...Het aanzienlijk verbeteren van de EBITA marge tot 4,5% (H1 nog 2,5%) het geen duidelijk beter is dan de eerder gepresenteerde verwachting van 3% - 4%.

...Het verhogen van de Outlook voor 2007 van 3% - 4% naar 4,0% - 4,5% , voor eind 2008 wordt zelfs een EBITA van 5% verwacht. Hier is duidelijk een ander beleid waarneembaar, Getronics heeft er baad bij om niet al te ambitieuze doelstelling af te geven, om vervolgens beter dan de markt verwachtingen te presteren.

...De gerealiseerde EBITAE marge van 4,5% is natuurlijk een gemiddelde waarde. Op land niveau zal dat aanzienlijk variëren. Zo draait Nederland bijzonder goed in een zeer sterk groeiende ICT markt. De verwachting van Jesse omtrent de EBITAE marge van Getronics PinkRoccade ligt op 7,5% - 9,0% en dat ligt in dezelfde orde van grootte als b.v. Ordina of LogicaCMG.

....Getronics groeit weer met de markt mee, ondanks alle ellende in Italië, een 4% omzet groei in 2006. Groei in Nederland zal aanzienlijk hoger zijn. De sector services is in 2006 zelfs met 7% gegroeid.

...Getronics laat eindelijk de doelstelling los van een omzet van € 4,0 miljard in 2008. Gezien het slechte weer waar Getronics in 2006 terecht is gekomen, is dat een niet realistische doelstelling. Bovendien past dat bedrijfseconomisch gezien niet bij een bedrijf dat duidelijk kiest voor een Focus Strategy. De nadruk moet veel meer komen te liggen op het herstellen van de marges en het verder verbeteren van de operationele cash-flow. Het is goed dat Getronics dat eindelijk erkent.

...Strategisch gezien is de aankondiging van het afstoten van 70% van de Japanse activiteiten aan NTT Data Corporation een zeer goede beslissing. Getronics is in Japan veel te klein, het mist duidelijk schaalgrootte. If you can’t Beat them, Join them. Als je ze niet kan verslaan, zoek je toch gewoon aansluiting bij de markt leider, in dit geval NTT Data. Hierdoor kan Getronics profiteren van de klanten van NTT Data met het uitstekende Getronics product Workspace Management. NTT Data kan op zijn beurt weer profiteren van de expertise van Getroniocs en Getronics behoudt z’n internationale aanwezigheid in Japan. Een grote markt wordt eindelijk verder geopend.
Het risico op een echec als in Italië wordt eveneens verkleind.

...Deze strategy is al eerder succesvol toegepast in Frankrijk, Oost-Europa en uiteraard in Italië. De verwachting is dat zo’n zelfde stap zal volgen in Spanje.

...Dat de netto winst tegenvalt is duidelijk het gevolg van het nemen van de “Financiële Douche”.(€ 65 miloen impairment) Bovendien heeft Getronics duidelijk de verwachting uitgesproken dat er in 2007 wel weer een netto winst inzit.

Veel belangrijkere voor de aandeelhouders van Getroniocs is dat het berdijf weer goed op de rails staat met een duidelijk Focus Strategy, een versterkt management team, een substantieel verlaagde netto-schuld, een positieve operationele cash-flow en groeiende Ebita marges.

Daarnaast zal de heer Henderson misschien wel een verborgen agenda hebben en wordt Getronics naadloos ingepast in een telecom operator. Wie zal het worden? BT, KPN of misschien NTT uit Japan of toch Telefonica???

Kortom zeer positief nieuws, samenvattend:

...Nieuwe CFO Maarten Henderson

...Forse schuld reductie met € 176 miljoen

...Hoger dan verwachte EBITAE marge van 4,5% (H1 -2,5%)

...Verhoogde outlook van de EBITAE marge tot 4,0% - 4,5% ( was 3% - 4%)

...Getronics groeit weer +4%, services zelfs +7%

...Loslaten van de omzet doelstelling van € 4,0 miljard in 2008 en focus op marge verbetering en positieve cash-flow.

...Zeer sterk groeiende Nederlandse ICT markt, de belangrijkste markt van Getronics.

...Sterke onderwaardering van Getronics t.o.v. z’n Peers maakt het een ideale overname kandidaat. Zeker met Maarten aan boord.

...Getronics heeft de rentekosten verlaagd met € 1,5 miljoen per jaar. Succesvolle plaatsing van een nieuwe convertible (€ 95 miljoen convertibles geplaatst tegen een 1,5% lagere rentevoet). Zelfs S&P ziet een verbetering van Getronics “debt maturity profile”

...Grote internationale klanten hebben vertrouwen in Getronics, b.v. het recent afgesloten Mega-contract met ING, maar ook Deutsche Bank en Barclays

...Getronics heeft samen met partner ING, een een joint-venture opgezet voor digitale nota’s.

...Getronics versterkt de samenwerking met het Indiase Mind Tree Consulting. Meer klanten en kosten verlaging dus marge verbeteren.

...Getronics verkoopt in 2007 een belang van 70% van Getronics Japan en kan de schuld verder verlagen en klanten bestand vergroten. Een gigantische markt in Japan gaat open, die lui willen allemaal als eerste Vista instaleren.

...Getronics is ook uitstekend gepositioneerd om optimaal te profiteren van de omschakeling naar Vista.

...Institutionele beleggers hebben de weg naar het zwaar ondergewaardeerd Getronics weer gevonden: ...Orange Fund...ABN AMRO Europe Equity Revival Fund....Delta Lloyd Nederland Fonds en het Delta Deelnemingen Fonds...Veer Palthe Voûte: Dresdner VPV HollandHaven fonds....ING Dutch Fund

...Diverse analisten zijn reeds positief en als ze de visie van Jesse delen, volgen er vele up-grades, zeker na deze uitstekende- en beter dan verwachte cijfers.

Inderdaad, Getronics PinkRoccade heeft het in 2006 uitstekend gedaan en bevestigt dat de overname van Pink een zeer geslaagde en daardoor een van de betere strategische beslissing van Getronics is geweest.

...De omzet groeide in 2006 met 10% tot € 1,184 miljard en is daarmee harder gegroeid dan de markt in Nederland. ( 4,9% Bron: Heliview)

...De EBITAE bedraagt in 2006 € 112 miljoen

...De EBITAE marge is in 2006 uitgekomen op 9,5% (verwachting Jesse 7,5 - 9,0%)

...De omzet van GPR bedraagt 45% van de totale omzet van Getronics en de EITAE zelfs 95%. GPR wordt daardoor steeds belangrijker voor de totale groep.

...Het aantal medewerkers is in 2006 met 13% toegenomen, GPR bewijst daarmee dat ze voldoende mensen kunnen krijgen en GPR nog steeds een innovatieve en gewilde werkgever is.

...De bruto-marge is met 4% toegenomen tot € 292 miljoen. De totale bruto-marge was negatief beïnvloed door de verkoop van de “higher margin” HR Services en KZA in de loop van 2006.

...De verkoop van diensten nam ook in 2006 verder toe van 88% tot 92,7%

Al met al uitstekende cijfers voor Getronics PinkRoccade.

Ordina, dat een vergelijkbare EBIT
[verwijderd]
0
Ordina, dat een vergelijkbare EBITAE marge heeft, werd recent nog gewaardeerd op 1,28 x de verwachte omzet van 2006. Daarmee komt de marktwaarde van GPR uit op € 1,5 miljard.

Geen wonder dat Getronics met een huidige marktwaarde van € 790 miljoen een ideale overname kandidaat is voor Private Equity. Immers de belangrijkste werkmaatschappij GPR is bijna twee keer zoveel waard dan de totale groep.

Groeten,

Jesse Livermore

[verwijderd]
0
Getronics mag in geen portefeuille ontbreken en Morris, mijn mening over deze ontboezeming van Jesse Livermore is duidelijk positief. Maar het was voor jou bedoeld. Hoe sta JIJ, na het lezen van dit stuk, tegenover Getronics als belegging?

[quote=Jesse Livermore]
Speciaal voor Morris, de volgende beschouwing nog maar eens naar voren gehaald:

Het meest spraakmakende nieuws is natuurlijk de aankondiging van Maarten Henderson als nieuwe CFO, hetgeen een aanzienlijke versterking van het management team inhoudt.
Deze man drukt nu al z’n stempel op de vandaag gepresenteerde cijfers, het is niet voor niets dat uitgerekend vandaag Getronics met een afwaardering komt van de Goodwill van de activiteiten in België, de UK en de VS. Bij McKinsey noemen ze dat; “Getronics neemt in 2006 een Financiële Douche.” Alle ellende wordt dan in het afgelopen boekjaar gestopt, zodat het nieuwe management in 2007 met een schone lei kan beginnen. Men kan dit ook doen omdat Getronics er financieel gezien weer goed voorstaat.

Maar het meest positieve bericht is natuurlijk de forse verlaging van de Nettoschuld met €176 miljoen tot € 285 miljoen. En dat is gedeeltelijk het gevolg van desinvesteringen (o.a. HR) maar ook van een positieve operationele cash-flow. Hier kan zelfs S & P niet omheen.

Verdere positieve ontwikkelingen zijn:

...Het aanzienlijk verbeteren van de EBITA marge tot 4,5% (H1 nog 2,5%) het geen duidelijk beter is dan de eerder gepresenteerde verwachting van 3% - 4%.

...Het verhogen van de Outlook voor 2007 van 3% - 4% naar 4,0% - 4,5% , voor eind 2008 wordt zelfs een EBITA van 5% verwacht. Hier is duidelijk een ander beleid waarneembaar, Getronics heeft er baad bij om niet al te ambitieuze doelstelling af te geven, om vervolgens beter dan de markt verwachtingen te presteren.

...De gerealiseerde EBITAE marge van 4,5% is natuurlijk een gemiddelde waarde. Op land niveau zal dat aanzienlijk variëren. Zo draait Nederland bijzonder goed in een zeer sterk groeiende ICT markt. De verwachting van Jesse omtrent de EBITAE marge van Getronics PinkRoccade ligt op 7,5% - 9,0% en dat ligt in dezelfde orde van grootte als b.v. Ordina of LogicaCMG.

....Getronics groeit weer met de markt mee, ondanks alle ellende in Italië, een 4% omzet groei in 2006. Groei in Nederland zal aanzienlijk hoger zijn. De sector services is in 2006 zelfs met 7% gegroeid.

...Getronics laat eindelijk de doelstelling los van een omzet van € 4,0 miljard in 2008. Gezien het slechte weer waar Getronics in 2006 terecht is gekomen, is dat een niet realistische doelstelling. Bovendien past dat bedrijfseconomisch gezien niet bij een bedrijf dat duidelijk kiest voor een Focus Strategy. De nadruk moet veel meer komen te liggen op het herstellen van de marges en het verder verbeteren van de operationele cash-flow. Het is goed dat Getronics dat eindelijk erkent.

...Strategisch gezien is de aankondiging van het afstoten van 70% van de Japanse activiteiten aan NTT Data Corporation een zeer goede beslissing. Getronics is in Japan veel te klein, het mist duidelijk schaalgrootte. If you can’t Beat them, Join them. Als je ze niet kan verslaan, zoek je toch gewoon aansluiting bij de markt leider, in dit geval NTT Data. Hierdoor kan Getronics profiteren van de klanten van NTT Data met het uitstekende Getronics product Workspace Management. NTT Data kan op zijn beurt weer profiteren van de expertise van Getroniocs en Getronics behoudt z’n internationale aanwezigheid in Japan. Een grote markt wordt eindelijk verder geopend.
Het risico op een echec als in Italië wordt eveneens verkleind.

...Deze strategy is al eerder succesvol toegepast in Frankrijk, Oost-Europa en uiteraard in Italië. De verwachting is dat zo’n zelfde stap zal volgen in Spanje.

...Dat de netto winst tegenvalt is duidelijk het gevolg van het nemen van de “Financiële Douche”.(€ 65 miloen impairment) Bovendien heeft Getronics duidelijk de verwachting uitgesproken dat er in 2007 wel weer een netto winst inzit.

Veel belangrijkere voor de aandeelhouders van Getroniocs is dat het berdijf weer goed op de rails staat met een duidelijk Focus Strategy, een versterkt management team, een substantieel verlaagde netto-schuld, een positieve operationele cash-flow en groeiende Ebita marges.

Daarnaast zal de heer Henderson misschien wel een verborgen agenda hebben en wordt Getronics naadloos ingepast in een telecom operator. Wie zal het worden? BT, KPN of misschien NTT uit Japan of toch Telefonica???

Kortom zeer positief nieuws, samenvattend:

...Nieuwe CFO Maarten Henderson

...Forse schuld reductie met € 176 miljoen

...Hoger dan verwachte EBITAE marge van 4,5% (H1 -2,5%)

...Verhoogde outlook van de EBITAE marge tot 4,0% - 4,5% ( was 3% - 4%)

...Getronics groeit weer +4%, services zelfs +7%

...Loslaten van de omzet doelstelling van € 4,0 miljard in 2008 en focus op marge verbetering en positieve cash-flow.

...Zeer sterk groeiende Nederlandse ICT markt, de belangrijkste markt van Getronics.

...Sterke onderwaardering van Getronics t.o.v. z’n Peers maakt het een ideale overname kandidaat. Zeker met Maarten aan boord.

...Getronics heeft de rentekosten verlaagd met € 1,5 miljoen per jaar. Succesvolle plaatsing van een nieuwe convertible (€ 95 miljoen convertibles geplaatst tegen een 1,5% lagere rentevoet). Zelfs S&P ziet een verbetering van Getronics “debt maturity profile”

...Grote internationale klanten hebben vertrouwen in Getronics, b.v. het recent afgesloten Mega-contract met ING, maar ook Deutsche Bank en Barclays

...Getronics heeft samen met partner ING, een een joint-venture opgezet voor digitale nota’s.

...Getronics versterkt de samenwerking met het Indiase Mind Tree Consulting. Meer klanten en kosten verlaging dus marge verbeteren.

...Getronics verkoopt in 2007 een belang van 70% van Getronics Japan en kan de schuld verder verlagen en klanten bestand vergroten. Een gigantische markt in Japan gaat open, die lui willen allemaal als eerste Vista instaleren.

...Getronics is ook uitstekend gepositioneerd om optimaal te profiteren van de omschakeling naar Vista.

...Institutionele beleggers hebben de weg naar het zwaar ondergewaardeerd Getronics weer gevonden: ...Orange Fund...ABN AMRO Europe Equity Revival Fund....Delta Lloyd Nederland Fonds en het Delta Deelnemingen Fonds...Veer Palthe Voûte: Dresdner VPV HollandHaven fonds....ING Dutch Fund

...Diverse analisten zijn reeds positief en als ze de visie van Jesse delen, volgen er vele up-grades, zeker na deze uitstekende- en beter dan verwachte cijfers.

Inderdaad, Getronics PinkRoccade heeft het in 2006 uitstekend gedaan en bevestigt dat de overname van Pink een zeer geslaagde en daardoor een van de betere strategische beslissing van Getronics is geweest.

...De omzet groeide in 2006 met 10% tot € 1,184 miljard en is daarmee harder gegroeid dan de markt in Nederland. ( 4,9% Bron: Heliview)

...De EBITAE bedraagt in 2006 € 112 miljoen

...De EBITAE marge is in 2006 uitgekomen op 9,5% (verwachting Jesse 7,5 - 9,0%)

...De omzet van GPR bedraagt 45% van de totale omzet van Getronics en de EITAE zelfs 95%. GPR wordt daardoor steeds belangrijker voor de totale groep.

...Het aantal medewerkers is in 2006 met 13% toegenomen, GPR bewijst daarmee dat ze voldoende mensen kunnen krijgen en GPR nog steeds een innovatieve en gewilde werkgever is.

...De bruto-marge is met 4% toegenomen tot € 292 miljoen. De totale bruto-marge was n
[verwijderd]
0
Gisteren een analist gehoord op FTV die zij dat geen enkele fondsbeheerder GTN in zijn/haar fonds zal opnemen, dat GTN eigenlijk alleen interessant is voor speculanten (wat ik al langere tijd beweer), dat de bovengrens van de koers rond de 7 euro ligt, dat als de koers door de 6 euro gaat er sprake zal zijn van een vrije val, dat GTN alleen interessant is om short in te gaan, dat er sprake is van mismanagement en eenieder zich afvraagt hoe lang KW nog blijft zitten, dat naar mijn mening de rol van KW allang is uitgespeeld en feitelijk is vervangen door de nieuwe CFO (als stroman voor de banken), dat door het grote personeelsverloop het uitvoeren van grote opdrachten in gevaar komt, dat daardoor potentiele klanten kiezen voor andere aanbieders in de markt, dat het schandalig is dat een bedrijf met 2,5 miljard omzet 0,0 winst maakt en uiteindelijk wil ik mijn geld terug. Geld wat verloren is door bewust achterhouden van cruciale informatie. Zo denk ik over beleggen in GTN.
[verwijderd]
0
Grappig Morris want ik vroeg toch naar jouw mening. Het laat je beperkingen zien.
[verwijderd]
1
quote:

quickk schreef:

Grappig Morris want ik vroeg toch naar jouw mening. Het laat je beperkingen zien.
"dat GTN eigenlijk alleen interessant is voor speculanten (WAT IK AL LANGER BEWEER) , dat naar MIJN MENING de rol van KW allang is uitgespeeld en feitelijk is vervangen door de nieuwe CFO (als stroman voor de banken), dat door het grote personeelsverloop het uitvoeren van grote opdrachten in gevaar komt, dat daardoor potentiele klanten kiezen voor andere aanbieders in de markt, dat het schandalig is dat een bedrijf met 2,5 miljard omzet 0,0 winst maakt en uiteindelijk wil ik mijn geld terug. Geld wat verloren is door bewust achterhouden van cruciale informatie. ZO DENK IK OVER BELEGGEN IN GTN."

Grappig dat je nog steeds selectief leest, nog steeds ziende blind en horende doof.

[verwijderd]
0
Nee dat is niet waar Morris en dat weet je zelf ook best want jij blaat alleen maar na. Dat je er dan "mijn mening" en "ik vind" voor plaatst" doet daar niets aan af. Op het moment, dat er namelijk een inhoudelijke vraag over "jouw" stellingen wordt gesteld, sta je met je mond vol tanden. Logisch ook voor stellingen, die je niet zelf verzint.
[verwijderd]
0
Mijn stelling dat door KW de koers van GTN sinds begin vorig jaar is gehalveerd is al lang bekend.

Mijn stelling dat door die handelswijze vele kleine particuliere beleggers veel geld hebben verloren is al lang bekend.

Mijn stelling dat ik mijn geld terug wil is al lang bekend.

Mijn stelling dat een bedrijf met een omzet van 2,5 miljard en 0,0 winst af moet van zijn CEO is al lang bekend.

Mijn stelling dat jij, quick, ziende blind en horende doof bent is allang bekend.

Mijn stelling dat die Arabische volbloed hengst al lang tot rookvlees is verwerkt is al lang bekend.
[verwijderd]
1
Zou best kunnen. Maar vriend Ad zal alleen belangstelling hebben voor de Benelux afdeling. Deze tak is goed voor ongeveer de helft van de omzet van GTN. De vraag is hoeveel KPN hiervoor per aandeel over heeft. De rest zal nog moeilijk worden te verkopen. Of dit scenario wel zo gunstig is voor de aandeelhouders valt nog te bezien.
[verwijderd]
0
Door de vele nieuwe werknemers ivm ipb, moeten de kosten bij Atos sterk toegenomen zijn.
Om het hele ict systeem te verbeteren zijn er nog veel investeringen nodig. Door de overname door KPN komt er meteen een reuzeklant bij. Slecht voor Atos, maar die krijgen misschien wat leftovers van GTN voor een prikje van KPN
DrFlapdrol
0
Dell overweegt reorganisatie en overnames

Dinsdag 1 mei 2007, 09:51 - Dell-topman Michael Dell overweegt een reorganisatie door te voeren. Ook sluit hij een overname en wijziging van het verkoopmodel niet uit.

Dat blijkt uit een uitgelekte memo die op 25 april naar alle 78.000 werknemers is verstuurd. "Het directe verkoopmodel is een revolutie geweest, maar het is geen religie", aldus Dell in de notitie. Om betere bedrijfsresultaten te krijgen, heeft al hij diverse wijzigingen in het management doorgevoerd.

"We zijn van plan om organisaties en activiteiten die elkaar overlappen te elimineren", schrijft Dell verder. "Ook moeten we de productiviteit verbeteren. Dit hoeft niet alleen bereikt te worden via kostenbesparingen."

Verder schrijft Dell ook over enkele stappen die op de lange termijn moeten leiden tot nieuwe producten op 's werelds snelstgroeiende markten zoals Brazilië, Rusland, India en China. Met deze maatregelen probeert Dell weer zijn nummer 1-positie als grootste pc-verkoper ter wereld terug te winnen. Vorig jaar verloor Dell zijn koppositie aan HP.

Tot slot zal Dell mogelijk enkele nieuwe technologieën of bedrijven moeten overnemen, zo schrijft Michael Dell.

Een woordvoerster van Dell bevestigt de tekst van de memo, maar weigert in te gaan op de inhoud. Analisten hebben in eerste instantie positief gereageerd op de nieuwe plannen van Dell.

Door Edwin Feldmann. webwereld.nl

[verwijderd]
0
Dell memo hints at new directions for the company

Layoffs, acquisitions, and a focus on emerging markets described as key components to the company's evolution

By Ben Ames, IDG News Service
April 30, 2007

Michael Dell is considering layoffs and acquisitions at Dell, according to a corporate memo that was leaked to the press on Saturday.

Dell could even change the direct sales model that moved his company from a Texas startup in 1984 to the world's largest PC vendor in 2006, according to the memo that Dell sent to his 78,000 employees on April 25.

"The direct model has been a revolution, but is not a religion," Dell wrote. In an effort to improve the company's results, Dell has already made broad changes in management, returning to his position as CEO in February and hiring a new slate of managers, many from outside the company.

Now the new leaders are ready to act with a plan "to make profound changes and take well thought-out risks."

Dell has endured a sales slide in recent quarters that has allowed rival Hewlett-Packard to take over the top spot in PC sales, according to market researchers. The company has also failed to file several recent earnings reports with regulators as it continues to struggle with an accounting investigation by the U.S. Securities and Exchange Commission. To stop the bleeding, the company must trim costs and find new areas for business growth, the memo said.

"We plan to eliminate overlaps in our [global operations] organization and activities," Dell said. "We also need to improve sales productivity. These won't be merely exercises in cost-cutting."

A Dell spokeswoman confirmed the text of the memo but declined to elaborate on the comments.

Analysts applauded Dell's new plan, saying its strict terms are what the company needs.

"Dell is in the early stages of major transformation of its business built around customer centricity, innovation, and services. I would expect the realignment of resources around those three goals to include the exit and entrance of employees," said Charles Smulders, managing vice president for client computing at Gartner.

In addition to making business costs more competitive, Michael Dell also described several steps in a long-term plan to build new products for the world's fastest-growing markets and regions. The company is reaching for emerging markets of Brazil, Russia, India, and China in an effort to sell PCs to the world's "next billion consumers." To gain a foothold in those new markets, Dell has opened factories in Brazil and India.

Many of those steps are in line with the company's "Dell 2.0" strategy, a plan launched by former CEO Kevin Rollins in September to improve its industrial design, expand its IT services, and boost sales in developing countries by building factories there.

The new memo also describes Dell's plan to offer corporate customers a set of products that will "radically simplify IT."

"We know our competitors drive complexity and needless cost into customers' environments," Dell said. "We intend to break this cycle. We will build different kinds of services and offer key technologies that will help customers escape this complexity trap."

To reach that goal, Dell may have to acquire some new technologies or even companies, the memo hinted. "We won't hesitate to use our company's assets to build or buy the capabilities and technologies we need to deliver on our initiatives," Michael Dell said.

However, one industry analyst was skeptical that Dell's note would actually lead to serious change at the company, saying it was merely a "cheerleader memo," designed to be leaked to the press in order to soothe nervous investors.

"This gives Dell time -- time to see who the memo makes nervous, time to see who reaches out to him with ideas and tactics to actually help Michael deliver on his vision," said Richard Doherty, research director at The Envisioneering Group. "It is a shake-up-the-box approach to management, see who scurries and see who has good ideas."

Bron: infoworld

In een eerder artikel van dezelfde schrijver het volgende :

Michael Dell says new SMB focus will turn around the company
Cost cutting measures include eliminating bonuses
By: Ben Ames
IDG News Service (Boston Bureau) (06 Feb 2007)

In his Friday memo, Dell added new details to that strategy. He promised to turn around the company by focusing on the small and medium business (SMB) sector, enterprise servers and storage, shorter design cycles for new products and increased sales in emerging markets.

He also made a few corporate changes, recalling Paul Bell from his job running the company's markets in Europe, the Middle East and Africa (EMEA) to lead Dell's new Americas group, which includes the fast-growing SMB sector. Dell also created a "global operations" division to focus on manufacturing and procurement.

"I remember what it's like to start a company. We're moving fast. There is no luxury of time. The competitors are fierce. The difference is this time we have many new assets and some hidden ones that can be brought out," he wrote.

Dell did not describe the hidden assets he would use to rescue his company's prospects, but he hinted that Dell had enough resources to out-spend its competition. Although Dell handed the title of world's largest PC vendor to Hewlett-Packard Co. this year, it is still a corporate colossus.

"When I started back in 1984, it was just me. But now we are blessed to have an awesome team, many great assets and $11 billion or so," Dell said.

Toppositie in werkplekbeheer: (Onderzoek Datamonitor December 2006)

1. HP 5 miljoen werkplekken
2. IBM GS 4 miljoen
3. EDS 3 miljoen
4. Getronics 2 miljoen werkplekken

Met $11 miljard in de oorlogskas kan Dell door een overname van Getronics natuurlijk een belangrijke stap maken op het gebied van werkplekbeheer. En met een marketcap van slechts $ 1,1 miljard is Getronics een zeer goedkope overname kandidaat.

Groeten,

Jesse Livermore

Ruud100
0
Laten we ervan uitgaan dat ze geen poging zullen doen hp of IBM over te nemen.

Aan de andere kant zie ik ook niet zo ergens staan dat Dell in werkplek beheer stapt.

Gr
Ruud
79 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 906,94 +2,73 +0,30% 09:34
AMX 938,47 +0,52 +0,06% 09:34
ASCX 1.198,95 +5,22 +0,44% 09:19
BEL 20 4.003,31 +17,91 +0,45% 09:34
Germany40^ 18.777,60 +91,00 +0,49% 09:34
US30^ 39.495,00 +86,40 +0,22% 09:34
US500^ 5.226,34 +10,62 +0,20% 09:34
Nasd100^ 18.160,90 +42,30 +0,23% 09:34
Japan225^ 38.305,10 -132,80 -0,35% 09:34
WTI 79,72 +0,11 +0,14% 09:34
Brent 84,24 +0,10 +0,12% 09:34
EUR/USD 1,0780 -0,0001 -0,01% 09:34
BTC/USD 63.153,84 +570,03 +0,91% 09:34
Gold spot 2.366,62 +20,38 +0,87% 09:34
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 24,010 +0,330 +1,39% 09:15
SHELL PLC 34,315 +0,355 +1,05% 09:15
ASML 853,800 +5,900 +0,70% 09:16
Dalers Laatst +/- % tijd
Wolters Kluwer 146,650 -1,550 -1,05% 09:16
UMG 28,640 -0,220 -0,76% 09:15
BESI 130,350 -0,600 -0,46% 09:16

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront