Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Royal Dutch Dat Is Snel

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. oilexpert 23 november 2020 19:33
    Klopt. Want Shell is een bedrijf dat beschikt over zaken die waarde hebben, maar het wordt nog steeds niet gezien:

    - Olievelden. Passee, we rijden allemaal straks elektrisch. En groen is de toekomst. Wat een onzin. In het rijke Westen denken we dat iedereen straks in een EV rijdt. Vraag een Indiër wat hem bezighoudt. Juist. Iedereen wil groene waterstof. Dat het onbetaalbaar is, daar hebben we het liever niet over. Ja, maar er komen baandoorbrekende ontwikkelingen aan. En met subsidies gaat het komen. Reken niet te veel op subsidies, het Coronavirus heeft wat centjes gekost. Zouden overheden hun geld liever in iets anders gaan/moeten steken?

    - Gasvelden. Jazeker 50% van hun portefeuille is gas, en wij maar naar de oliemarkt kijken....Gasvraag 2020-2050 verdubbelt. Oeps, best veel.

    - Raffinaderijen. helaas, daar zijn er te veel van. Dus daar komen afschrijvingen op. Terug naar 6 geïntegreerde complexen zodat de naphtha direct de petrochemische plant in kan. Hier zit waarschijnlijk de minste waarde voor RD. Alhoewel hun chemische complexen hoogwaardige producten maken.

    - Tankstations. 30 miljoen mensen tanken per dag wereldwijd bij Shell. Ze hebben de meeste tankstation in de wereld. Dus als RD zorgt dat ze de juiste brandstoffen daar hebben, heeft dit bezit zeker een toegevoegde waarde.

    - Tradingsafdeling. Hier worden quality swaps, logistical swap en hedges uitgevoerd. Zij kunnen altijd onverkochte volumes in hun fabrieken kwijt, een handelaar niet. Zij kennen de marges als geen ander en dus is de richting van de prijzen voorspelbaarder voor hen. Meestal positieve bijdrage aan de bottomline.

    En dan nog wat. De IT-sensoring gaat zorgen voor een "dramatische" daling van de onderhouds/inspectiekosten van raffinaderijen, platformen, windparken etc. De reorganisatie komt midden 2022 vol tot haar recht in de boeken.

    Ja ik heb veel call opties RD in mijn bezit, 2023 en verder. En blijf bijkopen. RD staat er goed voor. Heeft goed management en zag als eerste hoe je inspeelt op een zware crisis. De eerste Oil Major die haar dividend minimaliseerde. Hulde. De huidige waarde van het aandeel staat ver onder de intrinsieke waarde en de toekomstige mogelijkheden zijn niet eens ingeprijsd. Een lofzang op het aandeel RD? Ja.

    Natuurlijk zijn er veel meer olieaandelen met gelijke potenties. De olieboeren van nu zijn straks de groene veldheren. Let maar op.

    Oilexpert.nl

2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links