Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Britse krant twijfelt aan Hollands pensioen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 mei 2013 10:48
    De Britten is zeker niet verteld dat jaren geleden door overheid en bedrijven een heel fikse greep in de kassen van de pensioenfondsen is gedaan, in combinatie met diverse pensionholidays voor de inlegger. Met als argument: de pensioenfondsen potten teveel geld op, meer dan ooit nodig zal zijn voor de uitkeringen!
    Als dat niet was gebeurd zou er nu geen enkele korting nodig zijn geweest en zou de pensioenbijdrage van werkers en bedrijven nu gematigd zijn, in plaats van dat het nu een extra aspect vormt waardoor we niet uit de crisis geraken.
  2. [verwijderd] 11 mei 2013 12:09
    Even op een rijtje zetten...:

    Vorig weekend kwam Lagarde op bezoek.

    Dinsdag kwam een negatief artikel over Nederland uit: www.iex.nl/Column/100645/Nederland-he...

    Gisteren waarschuwde het IMF voorzichtig over de schulden in Nederland:
    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-100513-251/...

    En vandaag in dit artikel kritiek op onze Nederlandse bezittingen.

    Ben ik echt de enige die hier een patroon ziet? En wel dezelfde als is toegepast in Griekenland, Spanje, etc., namelijk: eerst afkraken en vervolgens onteigenen.

    Wat gaat er nu gebeuren: Nederland moet en zal in september zich kapotbezuinigen, of zelfs voor die tijd al. Eerste berichten "Nederland kan met bezuinigingen niet tot september wachten" zullen niet lang meer op zich laten wachten.

    En daarna zal het IMF Nederland de "helpende hand" uitreiken aangezien Nederland zo netjes gaat bezuinigen, maar "niet genoeg" zal zijn natuurlijk. Nederland zal vervolgens "extra tijd" krijgen om nog meer dramatische bezuinigingen en belastingverhogingen door te voeren, en ook om haar aardgasvoorraad te kunnen verkopen om zich zo "van de ondergang" te redden. En de Duitsers zullen vloeken op die Nederlanders omdat zij weer (zogenaamd) de rekening moeten betalen van de zoveelste redding van een volk dat "boven haar stand" heeft geleefd. En een jaartje later zullen we ditzelfde patroon weer zien, maar dan met Duitsland als slachtoffer die onteigend wordt, dan is het dominospektakel in Europa voorbij en kan het IMF in een ander continent op zoek naar slachtoffers die het de "helpende hand" mag bieden (ik gok op Noord-Amerika, rustig aan staatje voor staatje, net als in Europa).
  3. [verwijderd] 11 mei 2013 15:29
    @Arod74

    Nee je ben niet de enige. Wij (Grieken) hebben het al die jaren gezegt maar er werd niet geluisterd.
    Nadat ze klaar met ons zijn (sinds dat we als test konijntjes werden gebruikt) gaan ze met de rest van europa verder... laten we ons borst maar nat maken...

    quote:

    D The Greek schreef op 9 mei 2013 18:06:

    quote... "Which euro-zone country is most deeply in debt? The profligate Greeks, with their generous state-funded pensions? The Cypriots and their banks stuffed with dodgy Russian money? The recession-hit Spaniards or the boom-and-bust Irish?

    None of the above. Actually, it is the sober, responsible Dutch. "...unquote

    articles.marketwatch.com/2013-05-08/c...

    Dus we weten wat we moeten verwachten van de regering op september...
    je blijf maar abtjes ontvangen van mij =)
  4. Bakoenin 12 mei 2013 00:04
    Dat er wellicht een patroon aan het ontstaan is niet ondenkbaar zoals het ook denkbaar is dat 'ze' gelijk hebben; We hebben ver, heel ver, boven onze stand geleefd en dat doen we nog steeds; Allemaal in een huis dat we eigenlijk niet kunnen betalen en dat dankzij de staatssubsidie ook nog eens veel te duur is. Een werkende boven de 55 is een zeldzaamheid, 900000 wao'ers en 600000 werkelozen een onbetaalbare gezondheidszorg en een 'onaantastbaar' geacht pensioenstelsel, 30 doorbetaalde vakantiedagen en 10+ ATV dagen + de feestdagen. 3 jaar WW en dan nog allerlei toeslagen Als er iemand nog denkt dat dit allemaal tot en lengte van dagen ongestraft door kan gaan dan heb ik met die persoon te doen.
  5. forum rang 5 Porscheknakker 12 mei 2013 15:41
    Wij zijn kapot gegaan aan de steun, die wij gegeven hebben aan die armoedzaaiers in Zuid-Europa.
    Voorheen was het in Nederland goed. Die hoge schulden, die elke Nederlander had vielen best mee.
    Nu kunnen Nederlanders niet rond komen omdat door die gegeven steun de belastingen en premies onrechtvaardig en buitensporig omgaan zijn gegaan en nog gaan. We hebben een regering die op economisch gebied geen knip voor de neus waard is en regeringsleiders die puur aan hun eigen beroepsontwikkeling in Europa denken. Zelf bezuinigen doen zij niet. Burgers kaalplukken, dat is hun doel en daarom komen we nu in de problemen met de afbetaling van de schulden. Voorheen niet!

7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links