Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

11 april slachtbank?

559 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
[verwijderd]
3
Mijn stalen shorterzenuwen worden heden ten dage wel erg op de proef gesteld, want mijn AEX stoploss zit op 530.
Toch denk ik niet dat deze geraakt wordt.

Ik zie weinig power meer omhoog op de beurzen, noch in China en Japan, noch bij de VS futures..
money.cnn.com/data/premarket

Benieuwd of er in NL toch nog weer stieren zijn die het hier in NL toch nog weer verder weten te overdrijven..

AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX opent woensdag naar verwachting vlak tot licht hoger. De markt zal naar verwachting woensdag een consolidatie inlassen.

Handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer omschrijft de stemming op de aandelenmarkten als onverminderd positief. "Beleggers zijn op zoek naar nieuwe impulsen en tot die tijd zullen zij vasthouden wat tot nu toe in handen is. De weg van de minste weerstand is nog steeds omhoog."

De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa heeft dinsdagavond in de VS recordcijfers gepubliceerd over het eerste kwartaal van 2007, dankzij hogere aluminiumprijzen en een sterke vraag naar aluminium van de luchtvaartsector. Volgens Koenders wekken deze eerste cijfers vertrouwen.

Alcoa is niet maatgevend. General Electric, dat vrijdag met de resultaten naar buiten treedt, is dat wel, aldus Koenders.

De markt maakt zich vandaag op voor de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden. De verwachting is dat ruwe olie in voorraad is gestegen, maar minder dan vorige week. De voorraad distillaten is naar verwachting gedaald en ook benzine is in de prognose gedaald, maar minder dan verwacht.

De voorzitter van de Federal Reserve Ben Bernanke houdt vandaag om 17.00 uureen toespraak in New York.

Om 18.00 uur worden de tekorten op de lopende rekening. van de VS over maart bekendgemaakt en om dezelfde tijd komen de notulen van de Federal Reserve-vergadering van maart naar buiten.

De olieprijs heeft zich dinsdag hersteld van de sterke selloff van afgelopen maandag. Het positieve sentiment onder beleggers werd ingezet door de benzinefutures, die omhoog schoten dankzij het vooruitzicht van dalende voorraden. De mei-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange $0,38 hoger op $61,87 per vat.

De AEX-index sloot dinsdag 0,92% hoger op 524,09 punten, de Midkap won 1,34% op 742,97 punten en de Smallcap eindigde 0,94% hoger op 786,45 punten.

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) sloot 0,04% lager op 12.573,85 punten, de S&P-500 eindigde 0,3% hoger op 1.448,39 punten en de Nasdaq schreef 0,3% bij tot 2.477,61 punten.

De Europese staatsobligaties zijn dinsdag lager gesloten.

De Nikkei-225 sloot woensdag fractioneel, 0,03%, hoger op 17.670,07 punten

De euro kost woensdag $1,3421, een verlies van 0,1%.



- Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com




(END) Dow Jones Newswires

April 11, 2007 02:16 ET (06:16 GMT)

Copyright (c) 2007 Dow Jones & Company, Inc.

[verwijderd]
1
1. GJ: Een trend is een trend!
2. Die futs zeggen helemaal niks.. sterker nog, wanneer ik short zat, zou ik me comfortabeler voelen als ze vet hoger stonden nu.. ze straks over de plas met een gap up openen, dat dan wordt gesloten en er vervolgens een dikke kans is op doorvallen.. nu lijkt Amerika lekker in tijd te corrigeren en niet in waarde..
3. Markets can remain irrational longer than you can stay solvent (over dat irrationeel zijn, zullen de meningen overigens verschillen).
4. Nog moeilijker dan winst nemen is tijdig verlies nemen..

Veel succes!
[verwijderd]
1
Denk dat we nog steeds verder omhoog gaan,
daling zal zeker komen maar voorlopig nog niet. Het sentiment is positief.
[verwijderd]
0
Beleggers zijn niet dom.
Vraag is niet of maar wanneer de landing ingeprijsd gaat worden..altijd onverwacht..
beurs loopt echter meestal voor op de ontwikkelingen..
[verwijderd]
2
Op welke grond meen je nou eigenlijk dat het op korte termijn echt down moet? Van wat ik heb begrepen uit je eerdere verhalen zijn de argumenten die je aanvoert vooral van fundamentele aard. Fundamentele omslagen kosten relatief veel tijd om zich te voltrekken. Er is nooit 1 dag waarop men massaal besluit dat "het nu genoeg is", waar jij dat blijkbaar wel hebt besloten. Anderen zien kansen door een laag gewaardeerd RDS, overname-prooien, en groeikansen.

De waardering van de dollar en de ontwikkelingen in de VS, die jou vooral zorgen baren als ik het goed heb, zouden best in de komenden jaren voor een (lichte?) golf naar beneden kunnen zorgen --ik weet het niet--, maar waarom zou dat uitgerekend vandaag of deze week moeten beginnen? Dat betekent dat de beleggers die gisteren niet vooruit hebben gekeken naar vandaag, allemaal fout zaten, en de beleggers van eergisteren bovendien. etc.

Ik gun je heus je gelijk en bovenal je winsten, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je aanpak en beleggingsinstrumenten helemaal juist op elkaar zijn afgestemd. Op fundamentele grond short gaan met hefboomproducten klinkt mij in de oren, als deelnemen aan de loterij. Kan je best iets leuks mee winnen, maar het overgrote deel verliest ...
[verwijderd]
0
NEW YORK (Reuters) - D.R. Horton Inc. (DHI.N: Quote, Profile , Research), the largest U.S. home builder, said on Tuesday orders for new homes tumbled 37 percent last quarter and the spring selling season has been slower than usual, suggesting the U.S. housing market has not yet hit bottom.

Niks aan het handje...
Jean
0
(Bron: ING salestrading desk)

De (voorlopig) laatste versnellingsfase is naar onze mening nu definitief aangebroken. In onze outlook voor 2007 schreven wij dat er in het eerste kwartaal een top gemaakt zou kunnen worden richting 530 punten. Een tussenliggende correctie van ongeveer 8% en de vorming van een “bullish” W-formatie zorgden er echter voor dat de termijn enigszins is opgerekt. Drie weken geleden gaf de AEX het eerste signaal met een weekslot boven de 512 punten. Afgelopen donderdag lag het weekslot hier duidelijk boven en zelfs boven het belangrijke 61,8% Fibonacci retracement niveau (518). Tevens wist de AEX op slotbasis boven de stijgende toppenlijn sinds april 2006 te sluiten. De weg is naar onze mening nu vrij richting in eerste instantie de dubbele top uit 2002 rond 531,40. Vanuit de gevormde W-formatie zou het zelfs kunnen dat de AEX de komende weken (april tot begin mei) verder zal stijgen richting het koersdoel van 550. Dit niveau ligt net onder de lange termijn toppenlijn van het huidige stijgende trendkanaal. Indien deze versnellingsfase de komende weken ten einde loopt, mag een nieuwe correctie worden verwacht.
Op de daggrafiek komt nu (in eerste instantie) de stijgende toppenlijn van 520 in zicht (sinds oktober 2006). Dit niveau wordt in iedergeval intraday vandaag gebroken. Wij houden er rekening mee dat de AEX een nieuw aanloopje nodig heeft alvorens de horizontale weerstand van 531,40 getest zal worden. Een terugval deze week richting de 512 zou dan een goede test zijn van deze uitbraak en tevens terugtest van de W-formatie. Toch zou een terugval tot onder dit niveau ook geen probleem zijn voor de versnellingsfase waar wij vanuit gaan. Belangrijk is wel dat er dan sprake is van de vorming van een hogere bodem boven de zone 502,20 – 502,70. In de daggrafiek is een roze stijgende bodemlijn getrokken, welke nu ongeveer te vinden is rond 507,90. Indien de AEX zakt tot onder de genoemde zone, dan vloeit de kracht uit de AEX en zal een snelle stijging richting de 550 niet meer reëel zijn. Wij houden op dit moment echter geen rekening met dit scenario.
[verwijderd]
1
quote:

bobootje schreef:

GJ voorspelde 470 in één van zijn laatste postings

lol
Daar zat geen tijdslimiet bij. Denk aan 512, dat heeft ook tijdennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn geduurd.
Getallen hebben alleen waarde als ze gekoppeld zijn aan tijd.
[verwijderd]
0
quote:

Jean schreef:

(Bron: ING salestrading desk)
In de daggrafiek is een roze stijgende bodemlijn getrokken
Een roze stijgende bodemlijn?, is die met een roze bril wel te zien??

hoezo trouwens roze? :))
[verwijderd]
0
quote:

SPI schreef:

[quote=Jean]
(Bron: ING salestrading desk)
In de daggrafiek is een roze stijgende bodemlijn getrokken
[/quote]

Een roze stijgende bodemlijn?, is die met een roze bril wel te zien??

hoezo trouwens roze? :))
De stijging is dus Gaygedragen ;-))
[verwijderd]
0
Fed's Plosser: U.S. economy weaker than expected

NEWARK, Delaware (Reuters) - Philadelphia Federal Reserve Bank President Charles Plosser said on Tuesday that the U.S. economy is not as strong as the Fed had expected two months ago and prices remained higher.

Personal consumption and employment were strong but business investment was weaker, Plosser said in response to a question after delivering a speech to business and economic students at the University of Delaware.
Ghostly
0
Wat is overdreven?
In 2000 stond de aex op 700
De daling tot 280 dat was pas overdreven.

suk6
bp5ah
0
Ik las hier het volgende RULI.

Tijdig je verlies nemen is ook 'een kunst'.

Jij kan wel willen dat de markt een bep. kant uitgaat, maar de kunst is om te anticiperen als het anders loopt.

Maar de markt beweegt zich nog steeds in een trend omhoog.

Wordt 'kort dag' voor je stoploss 'Aex 530', of we die raken kan ik je niet vertellen.

Wat ik wel weet ? Je bent 'link' bezig.

Gr.

Dirk
bp5ah
0
quote:

bobootje schreef:

55 punten up gebaseerd op nul komma nul in 19 handelsdagen....

'De markt heeft altijd gelijk'.

Gr.

Dirk
[verwijderd]
0
quote:

Ghostly schreef:

Wat is overdreven?
In 2000 stond de aex op 700
De daling tot 280 dat was pas overdreven.

suk6

700 en 218 (niet 280) waren beide overdreven. Het verhaal van reeele prijzen op de beurs is kul.
Hebzucht en angst kunnen aan beide kanten voor grote overdrijvingen zorgen.
[verwijderd]
1
quote:

bobootje schreef:

55 punten up gebaseerd op nul komma nul in 19 handelsdagen....

Daling was angst voor harde landing, correctie China en subprime lenders..

Stijging is gebaseerd op:
* betere groeicijfers dan verwacht
* verwachting van Bernanke op zachte landing
* herstel aandelenmarkten in China
* daling olieprijs na de hoge top
* overname ABN-Amro
* 'meelopen' andere financials op de fors hogere koers van ABN-Amro
* overname Rodamco
* mooie groeicijfers Europa
* bijna geen winstwaarschuwingen resultaten Q1 2007
* fusiegolf in Q1

Is dat niets?

Mensen zien wat ze willen zien en als beer zie je waarschijnlijk alleen de slechte berichten of leg je berichten altijd slecht uit...
559 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 914,95 +1,70 +0,19% 20 mei
AMX 954,96 +1,87 +0,20% 20 mei
ASCX 1.226,32 +1,72 +0,14% 20 mei
BEL 20 4.006,94 +2,14 +0,05% 20 mei
Germany40^ 18.746,00 -22,96 -0,12% 20 mei
US30^ 39.838,40 0,00 0,00% 20 mei
US500^ 5.312,58 0,00 0,00% 20 mei
Nasd100^ 18.688,40 0,00 0,00% 20 mei
Japan225^ 39.302,80 0,00 0,00% 20 mei
WTI 79,21 0,00 0,00% 20 mei
Brent 83,61 0,00 0,00% 20 mei
EUR/USD 1,0854 -0,0004 -0,04% 04:27
BTC/USD 70.925,33 +1.333,41 +1,92% 04:24
Gold spot 2.420,85 -5,38 -0,22% 04:23
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
BESI 139,150 +4,000 +2,96% 20 mei
ASML 864,700 +11,700 +1,37% 20 mei
Aegon 6,398 +0,084 +1,33% 20 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
Philips Koninklijke 25,400 -0,470 -1,82% 20 mei
PROSUS 35,300 -0,485 -1,36% 20 mei
KPN 3,463 -0,031 -0,89% 20 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront