Technische Analyse « Terug naar discussie overzicht

MaanGodin

280 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
[verwijderd]
0
MaanGodin of het verhaal van een Perzisch kleedje
vimeo.com/23927216

Ga een weekje swingtraden. Eindelijk is het me gaan dagen. Eindelijk begrijp ik hoe het werkt van de wolk, de rand en de hoed. Van de regen, de drup en het schip wat de schoorsteen rokend doet keren.

Ichimoku

Kiana Danial: www.youtube.com/watch?v=OKwd39ta-9I
Kiana is econome en ook nog Perzisch net als mijn kat en het kleedje waarop de Kitten ligt. Kiana spreekt ook nog Japans en wel op de 3 verschillende varianten waarmee je kan redden in Japan. De techniek die ze gebruikt is de Ichimoku waar ik helemaal niks van wil weten en waarover ik niks kan vertellen vertellen. Iedere dag heeft Kiana een praatje over de beurs en de wolk waarop haar toehoorders zitten. Mijn kat kan helemaal nix behalve haarballen produceren. Lag Kiana maar op het kleedje haarballen te maken.

AEX Kwartier: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678557.jpg
Op een groentje (Tenkan Cross Kijun) ga ik Long en Rood is Short. En als de Kiana zegt dat ik moet kopen dan koop ik.

Speeders: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678546.jpg
Koop Speeders met de hoogste hefboom. Deze hefboom kan 50 tot 100 zijn. Maximaal 25.000 stuks maximale prijs 0.55 Het maximaal te investeren bedrag is dan € 12.500

Portefeuille: 189216298.blogspot.nl/2012/09/persisc...
Het doel is € 555 Hetgeen weer een hele opgave zal zijn. Maar met een trade en dan met 0.23 winst zit ik op dat bedrag. Zelfs een onhandige en weinig succesvolle trader als ik ben moet dat lukken.

De AEX is uitgebroken en zal tot 18 september stijgen.

Maan: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678138.jpg
Kiana betekent trouwens maangodin. Volgens een oude traditie zou tijdens volle maan een ontmoeting met de maangodin Kiana oudere mannen weer jeugdig, viriel, onbehaard, plassterk, strak en jong worden. Nou ja het laatste is niet helemaal natuurlijk maar als ik zou beschrijven en benoemen wat ze werkelijk deden dan krijg ik weer een ban. Die ban zou ik er wel over hebben als het zou werken. Als het niet zou werken ook. Dus als er lezers zijn die een oplossing hebben voor dat vreselijk verharen van een Perzische kitten dan hou ik me aanbevolen.
Volgende week is Volle maan of Leeg weet dat nooit precies. Is onzin volgens mij. Maar ja een BackTest wijst toch anders uit.

Per maand komen er 3 signalen waarop zonder al te veel risico posities kunnen worden ingenomen. En dat is evenveel keren dat het volle en nieuwe maan kan worden.
Volgens Kiana moet ik een positie openen als de koers boven of onder de Kiju-San kruist. Geen idee wat een Konijn is maar als Kiana dat zegt moet je dat gewoon doen.

Het idee is op een volgende dip een longpositie te openen. Met die ene positie moet ik die vermaledij € 555,00 kunnen halen.

Op elk grafiek zit tegenwoordig de Wolk. Op elk persisch kleedje echter geen Kiana maar soms een haarballende kitten.

Perzikken: tiny.cc/pih9jw
Het beste boek over de Wolk is natuurlijk van Nicole Elliott welke toevallig ook heel goed Japans spreekt en Sphynx katten kweekt welke aanvoelen als perzikken en smeer produceren zonder smerig te zijn. Sphynxen haarballen niet.

Wil je wat geld uitgeven doe dan een Intercursus bij de Blue Blade Trader dit is een van de beste Wolk Traders:

Smart Money

S&P: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678522.jpg
Er drie soorten beleggers. Slim, Groot en Klein. Er is een trendbreuk. Het slimme geld heeft de aandelenbeurs verlaten. Nog even werd een week meegepakt of vervolgens op een top geld uit de markt te halen.
Grote posities moeten worden gemeld. Deze informatie druppelt op woensdag, donderdag, vrijdag en nu de markt op. Beleggen is niet eerlijk de een heeft betere informatie, systemen en voorkennis. De kleintjes volgen en gokken of krijgen informatie te laat.

Cacao: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678523.jpg
De posities van het slimme geld zijn 200 keer zo groot long als short. De prijs van de choco stijgt. De productie valt tegen. Regen en een schimmelziekte heeft de oogst aangetast. Deze ziekte kon toeslaan omdat de bomen te oud zijn en eigenlijk vervangen hadden moeten worden. Om de 20 jaar moeten ze worden vervangen. Investeren is aanplanten van nieuwe bomen.

Choco: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678542.jpg
Een take profit signaal

VIX

Skew: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678526.jpg
De VIX zegt helemaal nix. Het is de IV of de Skew
De Skew stijgt maar er wordt geen Krach verwacht.

VIX: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678540.jpg


Nikkel: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678284.jpg
Lijkt een bodem te maken. Koers moet nu door de Wolk of er boven sluiten

Suiker

Suiker: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678541.jpg
Suiker sloot vrijdag +3% Nog geen bodem signaal. Suiker is nog steeds goedkoop in verhouding met Stevia. De eerste percelen Stevia zijn geoogst op de proefvelden in Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen. Gek genoeg is de kwaliteit in Vlaanderen beter of minder slecht. Subsidie is aangevraagd en zal worden toegewezen in 2015/2016
Stevia (Stevia rebaudania) is 300 maal zoeter dan suiker. Suiker veroorzaakt obesitas. Volgens Europeese richtlijnen mag Stevia welke geen calorieën bevat alleen uitwendig worden gebruikt. Stevia is gedroogd zoeter dan vers en kan beter worden verwerkt in voedingsmiddelen. Stevia behoudt zijn structuur en is neutraal d.w.z. geeft geen verstoring aan de verwerking. Stevia is conserverend. Suiker is gesubsidieerd. Stevia is belast met accijnzen. Stevia is zoutminnend en komt uit Paraguay. Een hecatare Stevia levert effectief meer op dan 5 hectare in Nederland beplant met suikbieten. Meer dan 40% van de westerse mens is te dik en heeft problemen met het gebit. In Japan is Stevia toegelaten. Japan heeft 16% minder obesitas. In Paraquay is Duits de tweede taal. Strikt genomen is Paraquay Duits grondgebied. De meeste voorkomende meisjesnaam in Parauay is Kiana. Alleen inwoners met een Duitse naam zoals Stroessner kunnen president worden.

PureCircle: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678532.jpg
Producent van Stevia vaart wel bij het besluit de zoetstof te mogen gebruiken in China

Sunwin: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678533.jpg
Dalende beurskoersen trekken Sunwin mee het moeras in. Shangdong Qufu Natural is de grootste participant en is in problemen geraakt. Koopwaardig. Grootste voorraadhouder van de Stevia

S&W: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678534.jpg
Leverancier van de zaden, zoetstoffen en zuikers. Verkoopwaardig

Water: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678291.jpg
Toppend en een verkoopsignaal maar geen Short signaal. Water behoorde tot de beter presterende fondsen.

www.bluebladetrader.co.uk/site/?page_...
vimeo.com/26549791
www.fxwords.com/u/ichimoku-cloud.html
www.youtube.com/watch?v=0eLzjinryg8
ichimokutrader.com/signals.html
[verwijderd]
0
De Wolk of de Kumo is een Perzisch kleedje waarop de koningin heeft plaatsgenomen.
www.youtube.com/watch?v=35N2cYEVK2Y&a...

AEX

Week: www.uploadplaatjes.nl/img/n/679233.jpg
Met een vorkje kan een Top worden berekend op 341 en Steun op 324

Benzine: www.uploadplaatjes.nl/img/n/679237.jpg
Prijs blijft stijgen en lijkt geen eind te komen aan de stijging. Gek genoeg is het nergens te lezen. Stijgt de prijs van brandstof dan stijgen de prijzen van grondstoffen exponentieel. Hogere olieprijs lagere economische groei en hogere werkloosheid.

Harley Davidson: www.uploadplaatjes.nl/img/n/679239.jpg
Indien de prijzen van brandstof stijgen stijgt de verkoop van brommers. Verkoopwaardig

Hasbro: www.uploadplaatjes.nl/img/n/679240.jpg
NERF's N-Strike Elite Hail-Fire is een succes geen kind kan zonder. Grootste leverancier van speelgoed wapens. Hoogste koers. Verkoopsignaal.

Smith&Wesson: www.uploadplaatjes.nl/img/n/679241.jpg
Op geruchten dat de wapenverkoop aan banden wordt gelegd verdubbelde en verdrievoudigde de verkoop. Top en verkoopsignaal.
De stategie is simpel koop bij een mogelijke overwinning van de Democraten aandelen van wapenverkopers en als de Republikeinen dreigen te winnen short ze. Zo simpel kan het zijn.

Sturm, Ruger & Com: www.uploadplaatjes.nl/img/n/679242.jpg
Leverancier van automatische wapens zal het slachtoffer zijn van de massa moorden. Er komt geen verbod op de wapenverkoop er komt een verbod op de verkoop van automatische wapens.

ProScreener(PSR)

Om te weten welke fondsen tijdens of voor de beursdag te verhandelen zijn gebruikt ProRealTime (PRT) de ProScreener. Wil je weten welke fondsen aan een criterium voldoen en wil je dat alleen doen voor de fondsen waarin je geïnteresseerd bent dan gebruik je de ProScreener.
Stel je wilt weten of de stijging hoog of niet gedragen is dan gebruik je de ProScreener. Ergo bijna niemand gebruikt de ProScreener.

Heb een simpele Screener gemaakt die een beetje in het verhaal past.

Wil de markten scannen op fondsen welke opties hebben.
Moeten fondsen zijn op de EuroNext
Moeten fondsen zijn die boven de € 20 noteren
Wil selecteren op 5 voorkomende patronen:
- Kumo Cross Tenkan
- Koers boven Wolk
- Koers onder Wolk
- Bearish Engulfing
- Bullish Engulfing

Natuurlijk kan je de lijstje zelf aanvullen met je eigen patronen. Zelf gebruik ik een lijst van 55 van de meest voorkomende patronen. Er zijn zelfs mensen die alle Elliott Wave Patronen hebben gecodeerd. Zou zeggen leef je uit.

Open het venster van de PSR Dit kan je doen door het commando centrum te openen of door Ctrl+E te geven

PSR: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678680.jpg
Na het scannen kan je zien dat Heineken een code 5 heeft. Alle oneven codes zijn Bearish even is Bullish. Code 5 staat voor een Bearish Engulfing dit is een omkeerpatroon. De Chikou is horizontaal. Anders gezegd Heineken is bezig aan een toppatroon.
Op dit moment zou je ATM call opties kunnen verkopen.
Bij een signaal onder de Kumo kan je ITM calls verkopen en puts long.

Hoe meer signalen er komen hoe sterker de volgende beweging. Voor iedere majeure beweging zal je een lange lijst hebben. Grote bewegingen komen niet uit het niets ze kondigen aan gelijk de haarbal van een perzisch kat op een perzisch kleedje.

Scannen kan op iedere markt of iedere beurs, forex en ICE
De code voor de markt is : EquityFrame("","") Tot 250 verschillende markten kan je opgeven. Elke markt even afsterren met een koma.

Zou je b.v. de France markt af willen struinen dan is de code:
EquityFrame ("Euronext Paris","CAC")
EquityFrame ("Euronext Paris","PXI")

Relatieve Sterkte (RS): www.uploadplaatjes.nl/img/n/679010.jpg
Voor iedere beursdag is handig te weten welke fondsen sterk, sterker en ander zwak en zwakker zijn.
RS is een methode waarbij je met de PSR de fondsen sorteert van Sterk naar Zwak.
Zwak en je verkoopt calls of je koopt puts
Sterk en je koopt calls of je verkoopt puts
Technische analyse gaat niet over voorspellen het gaat er om te weten waar de kansen liggen.
Een handelsomgeving kan je daarmee helpen nu alleen het systeem laten werken.

Heineken: www.uploadplaatjes.nl/img/n/679244.jpg
Aperam was dus het sterkste. Aperam was het sterkste 3 dagen geleden. En twee dagen geleden. Grootste stijger was Aperam. Zo moeilijk is het nu. Heineken is zwak en was de dag ervoor zwak.

Forex Euro/Jap : www.uploadplaatjes.nl/img/n/678778.jpg
Yuppie is het sterkste

Bats US: www.uploadplaatjes.nl/img/n/678781.jpg
Ford Motor is het sterkste

enz

enz

Naam PSR : Ichimoku
Code begint na deze regel:

Once False = 0
Once True = 1
Once Noft = -1
Once PI = 3.141592653

IF False = True and Noft = False and Not True Then
Pi=Pi
Endif

L1 = 9
L2 = 26
L3 = 52
L4 = 26

// Tenkan-Sen = (Highest High + Lowest Low) / 2
Upper1 = Highest[L1](High[1])
Lower1 = Lowest[L1](Low[1])
Tenkan = (Upper1 + Lower1) / 2

// Kijun-Sen = (Highest High + Lowest Low) / 2
Upper2 = Highest[L2](High[1])
Lower2 = Lowest[L2](Low[1])
Kijun = (Upper2 + Lower2) / 2

// Senkou Span A = (Tenkan + Kijun) / 2
SpanA = (Tenkan[L4] + Kijun[L4]) / 2

// Senkou Span B = (Highest High + Lowest Low) / 2
SpanB = ((Highest[L3](High[L4])) + Lowest[L3](Low[L4])) / 2

// Define Selection Sort and Insertion Sort Codes

// Standard Signals Kumo
X0 = (Close > SpanA and Close < SpanB)
X1= (Close < SpanA and Close > SpanB)

X2 = Kijun Crosses Over Tenkan
X3= Kijun Crosses Under Tenkan

// Engulfings Bearish&Bullish
X4=High > High[1] and Low < Low[1] and Close > Open
X5=High > High[1] and Low < Low[1] and Close <= Open

IF X0 or X0[1]Then
SignaalCode = 0
ElsIf X1 or X1[1]Then
SignaalCode = 1
ElsIf X2 or X2[1]Then
SignaalCode = 2
Elsif X3 or X3[1]Then
SignaalCode = 3
Elsif X4 Then
SignaalCode = 4
Elsif X5 Then
SignaalCode = 5
Endif

Screener[X0 or X1 or X2 or X3 or X4 or X5] Sort By SignaalCode
[verwijderd]
0
Heb de regels X4 en X5 veranderd in onderstaande,zal wel oude meuk zijn :-)

// Engulfings Bearish&Bullish
X4=CLOSE[1]<OPEN[1] AND OPEN<CLOSE[1] AND CLOSE>OPEN[1]
X5=CLOSE[1]>OPEN[1] AND OPEN>CLOSE[1] AND CLOSE<OPEN[1]
[verwijderd]
0
Queen of Stone: player.vimeo.com/video/40866325

AEX: Hoger tot 21 september: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680091.jpg
Maandag hoger om dan lager te sluiten
Dinsdag lager
Woensdag herstel
Donderdag lager om hoger te eindigen
Vrijdag hoger om lager te eindigen

Suiker: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680102.jpg
Bodem 16.90 Top 23

Peak&Through

Koersen bewegen zelden in een rechte lijn. De beweging van een top naar een bodem kan het beste worden omschreven als een golf. Van een bodem naar een top in een keer uitzitten is mooi maar zal zelden lukken. Nou ja het laatste is niet waar natuurlijk bedoel eigenlijk dat je zelden op een top of een bodem instapt.

In een bulltrend zal elke volgende bodem hoger liggen dan de voorgaande en de nieuwe top hoger zijn dan de vorige. Bij een beartrend natuurlijk andersom. Precies op een top of een bodem instappen is schier onmogelijk. Waar het dus op neer komt dat je een moment zoekt om in te stappen omdat je de bodem en/of de top hebt gemist.

Hurst (Cyclis Analysis J.M. Hurst The Dynamic New Approach to Technical Analysis of Stocks and Commodities (1974))
Elke beweging bestaat grof gezegd uit 4 waarvan er 3 te handelen zijn een is dat dus niet. Het meeste geld wordt verloren bij het voorspellen van een bodem of een top. In een van de betere uitgaven van Jim Hurst wordt een berekening gemaakt bij welke beweging je het minste risico loopt en de winst kan maximaliseren. Dit laatste is natuurlijk niet de maximale winst die kan worden behaald als men precies op een bodem instapt en verkoopt op een top. De meeste winst zit volgens Hurst in het middengedeelte. Niet de maximale winst maar de maximale veilige winst.

Trade Your Way : tiny.cc/is9ckw
Mark Leibovit is trader en schrijver van een boek over volume, omzet en patronen. Uit zijn boek haal ik twee patronen. Plak deze patronen in een ProScreener(PSR) Het doel is duidelijk in een bestaande trend proberen winst veilig te stellen en op een lager niveau longs te openen (Pull Back) In een negatieve trend natuurlijk andersom. In MetaStock zit alles van Mark Leibovit standaard.

De Pull Back Patronen worden Peak en Through genoemd net zoals Jim Hurst het gedaan zou hebben. Door er een PSR van te maken kan je switchen naar fondsen welke sterker of zwakker zijn. Nog anders tijdens een trend zal er sector rotatie plaatsvinden. Door deze PSR spring je als het ware van het ene vermoeide paard naar een volgende welke sneller, frisser is.

Nogmaals is een klein gedeelte van de code je moet er zelf mee aan de slag.

Begin met de formule welke Hurst gebruikt om te weten of je mag traden.
www.uploadplaatjes.nl/img/n/679292.jpg
Wat Hurst doet en dat zou iedereen eigenlijk moeten doen is zich afvragen voor een trade wordt geopend wat kan ik verdienen. En wat is het risico. Te vaak en te veel handelen mensen zonder een idee te hebben van het risico. Voor deze PSR doe ik verder niks met deze informatie. Maar wil alleen zeggen dat als er een correctie wordt verwacht van 327 naar 320 dat het dan een beetje curieus is als mensen dan short gaan. Vrijdag tikte de AEX 340 aan. Anders gezegd indien de correctie 7 punten is en er naar boven 20 punten liggen het behoorlijk dom is dat je dan short gaat. Nog anders gezegd Hurst zou pas short gaan of openen onder de 320

AEX: www.uploadplaatjes.nl/img/n/679298.jpg
Op de grafiek van de AEX heb ik een RAFF channel gezet om te weten waar de volgende bodem en top komt te liggen.
Op 5 september komt de AEX van de geprojecteerde bodem en is nu op weg naar een projectie bodem van 346

Volume

Tel drie keer een Peak en maar een keer een Through. In een opgaande trend zal je 3 keer een Peak en maar 1 Through krijgen. In een dalende trend andersom. De Stop wordt nu gelegd op 328

Heineken: www.uploadplaatjes.nl/img/n/679301.jpg
Na het draaien van de PSR krijg je bovenstaande lijst (Markt AEX-Amsterdam)
Opnieuw komt Heineken naar voren als kandidaat met een Volume Peak
Het koersdoel is 42.75 Breekt Heineken 42.75 dan begint een grotere correctie.

Ichimoku: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680093.jpg
Als herinnering haal ik nog even de vorige PSR(Ichimoku) op. Op berichten scherm van ProRealTime heb ik de codes ingevuld. Bij code 2 vind ik Close boven de Kumo. In de tabel van Nicole Elliott wordt dit als een zwak signaal aangemerkt.

PSR(Relatieve Sterkte) : www.uploadplaatjes.nl/img/n/679360.jpg
In de PSR van de Relatieve Sterkte stond Heineken onderaan.

Conclusie van dit verhaal is dat je op sterkte Heineken long posities sluit. Op zwakte dien je Heineken te shorten omdat het sneller zal gaan dalen dan de andere fondsen van de AEX

Afgezien of dit verhaal nu gaat uitkomen of niet. Het gaat om het geheel. Een grafiek zegt helemaal niets. Het is een proces van informatie wat vooraf gaat. Iedereen zal dit anders doen. Maar gaat er om dat alle elementen risico, winst, keuze, rangschikken een rol spelen.

De code van de Peak en de Through volgt hieronder.

Code begint na deze regel <--------------------------

Once False = 0
Once True = 1
Once Noft = -1
Once PI = 3.141592653

IF False = True and Noft = False and Not True Then
Pi=Pi
Endif

VPLA=Low<=Low[1] And Low<=Low[2] And Close>=Close[1] And Close>=Open And (Close-Open)<(High-Low) And Volume[1]>Volume[2] And Volume[1]>Volume[3] And Volume[1]>Volume[4] And Volume[1]>Volume[5] And Volume[1]>Volume[6]

VPLB=Low>=Low[1] And Low<=Low[2] And Close>=Close[1] And Close>=Open And (Close-Open)<(High-Low) And Volume[1]>Volume[2] And Volume[1]>Volume[3] And Volume[1]>Volume[4] And Volume[1]>Volume[5] And Volume[1]>Volume[6]

X0 =False

IF VPLA or VPLB Then
SignaalCode = 1
X0=True
endif

VPLA=High>=High[1] And High>=High[2] And Close<=Close[1] And Close<=Open And (Open-Close)<(High-Low) And Volume[1]>Volume[2] And Volume[1]>Volume[3] And Volume[1]>Volume[4] And Volume[1]>Volume[5] And Volume[1]>Volume[6]

VPLB=High<=High[1] And High>=High[2] And Close<=Close[1] And Close<=Open And (Open-Close)<(High-Low) And Volume[1]>Volume[2] And Volume[1]>Volume[3] And Volume[1]>Volume[4] And Volume[1]>Volume[5] And Volume[1]>Volume[6]

IF VPLA or VPLB Then
SignaalCode = 2
X0=True
endif

Screener[X0 or X0[1] or X0[2]] Sort By SignaalCode
[verwijderd]
0
RS (Relatieve Sterkte) : www.uploadplaatjes.nl/img/n/680297.jpg

Door de RS over de Indices te halen kan je inzicht krijgen of er een grotere correctie komt.

Op dit moment is Portugal de sterkste index.

In het lijstje heb ik de Vola van de Cac en de AEX opgenomen. Zolang de Vola een lagere RS heeft dan de AEX komt er geen Krach.

Bij voorgaande correcties noteerde de AEX in de min en de Vola in de plus. Kruist de Vola de AEX of noteert de Vola boven de RS waarde van 10 dan zou ik me zorgen gaan maken over long posities. De AEX noteert dan natuurlijk onder de Vola. Ergo bij iedere bodem zal er een kruising van de Vola zijn geweest. Bij iedere top natuurlijk ook maar dan de andere kant op.

De Abraham meet de non-elasticiteit van de Vola

Het PSR stel je veilig bij het Template. En loopt tijdens de beursdag gewoon mee. Het heeft geen extra Resource nodig. De frequentie van update geef je op bij de standaard instelling van het commando scherm. Bij elke wijziging even Ctrl+S en Ctrl+Q doen. De datastream zou ik op optimaal zetten maar dit is niet noodzakelijk.

[verwijderd]
0
Maan: Dinsdag 11-09-2012 WeekNummer: 37
player.vimeo.com/video/23021586

AEX Donchian: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680929.jpg
Afgelopen vrijdag noteerde de AEX buiten de Donchian. Handelregels geven dan aan dat er winstnemingen komen. Volg met je vinger de lijn en je kan zien dat elke keer er een correctie komt indien de koers buiten de band noteert.
Op de grafiek heb ik de Pivots gezet dit zijn de koersdoelen en/of steunen.

AEX Ichimoku: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680974.jpg
Koers boven de Kijun. Sterke trend die vandaag steun moet bieden. Indien niet wordt de trend gebroken welke sinds 1 juni is ontstaan

AEX RS : www.uploadplaatjes.nl/img/n/680513.jpg
De Relatieve Sterkte geeft de kracht aan van de aandelen. Niet de Delta maar de onderliggende kracht wordt gemeten. Eerst wordt de voortgang van de AEX bepaalt. Volgens wordt van ieder fonds in de index de voortgang gemeten. Vervolgens wordt gesorteerd op deze voortgang. Hierna wordt de zwakste en de sterkste gevonden. Heineken was zwak. Asml is nu de zwakste. Aperam was sterk is nog steeds sterk.
Onder een RS van 12 is verkopen of sluiten long. Naar mate het aantal zwakeren kleiner wordt kan er stijging komen. Bij een Krach zijn er geen sterkeren meer als zijn er onder zwakeren natuurlijk altijd sterkeren.
De beweging van ASML is opvallend van sterk tot sterkste in twee weken naar zwak tot zwakste.

ASML: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680935.jpg
Heeft op de week een verkoopsignaal vanaf 3 augustus. FreeFload van Asml is met 55% gedaald. Daalt de FreeFload dan daalt de koers.

ASML: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680936.jpg
Heeft steun op 43 en er is rode muts wat een Peak Volume weergeeft. Er stroomt dus geld uit Asml

ASML Ichimoku: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680971.jpg
Code 3 Oneven (negatief) is een slot onder de Kumo. Er is een rode muts. Take Profit signaal 20 augustus. Sigma 22 augustus Kijun

ASML: stockcharts.com/h-sc/ui?s=ASML&p=...

Aperam Ichimoku: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680973.jpg
Code 2 Even (positief) is een slot boven de Kumo. Er was een groene muts. Take Long positie 14 juni

RS Indices: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680517.jpg
Vergelijk de AEX met de Vola. Bij een opgaande trend zal de Vola onder de 0 of negatief noteren. Bij een neergaande trend noteert de Vola boven de AEX Opnieuw er wordt geen Delta genomen maar een Kengetal.
Soms; gelukkig niet vaak; is te lezen waar kan je nu het beste in kan beleggen de DAX of de AEX Met deze functie vraag je dat niet meer af je weet he of je kan het gewoon zien.

Er is wel rode muts gekomen dat duidt op winstnemingen. Draait de Vola en is er een rode muts dan zou ik geen longs meer willen hebben en short gaan. De steun van 329 moet blijven liggen. Breekt de AEX de 329 dan draait de markt naar negatief.

Vorkje : www.uploadplaatjes.nl/img/n/680522.jpg
Met een vorkje kan een koersdoel worden berekend van 320 Na 21 september wordt de opgaande trend gebroken in tijd. Anders gezegd tot 21 september zijn opwaartse krachten groter. Omdat de langere cycli elkaar omarmen krijg je zo'n onduidelijk beeld. Waar de korte cycli met elkaar vechten is vaak duidelijker.

DAX: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680952.jpg
Deutsche Bank sterk Beiersdorf zwak

EuroStoxx: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680953.jpg
Sektoren basis materialen sterk zwak voeding

Square of Nine : www.uploadplaatjes.nl/img/n/680508.jpg
Je neemt de laagste koers van een bodem in dit geval 4 juni 281.03
Hier neem je de vierkantswortel van. Deze doe je 360 maal en je krijgt 341.38
Een cirkel is dus 360 graden daarmee heeft de AEX de gehele beweging vanaf de bodem doorlopen.

VIX

VIX XIV: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680955.jpg
De Vix is de Vola long. De XIV is de Vola short. Ineens sprong de IV over de Vix van OverSold naar OverBought

VIX: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680956.jpg
Hoger om dan lager te gaan

VAEX: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680957.jpg
Vix van de AEX hoger om dan lager te gaan

VXV: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680958.jpg
Vix van de indices langer dan 3 maanden. Lager om hoger te gaan

Skew: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680959.jpg
Is de Vix van de Out of the Money opties. Stijgt en overspringt plotseling. Handelaren reppen zich om gaten te dichten

Smart Money Index: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680960.jpg
De Smarties hebben het nest verlaten. Dit is een inversie grafiek. Standen onder de 100 geven aan dat er meer short dan long posities openstaan.

Tarwe: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680932.jpg
Opgaande lijn. Take profit signaal. Koersdoel 760
2012 hoger 2013 top en hoger 2014 lager 2015 lager 2016 lager

Koffie: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680933.jpg
De daling in koffie is ongekend. Vietnam grootste producent van koffie wordt gelijk op de Brink gegooid. Daarbij dalen de rijstprijzen.

Vietnam: www.uploadplaatjes.nl/img/n/680961.jpg
Problemen stapelen zich op voor Vietnam. Productie verplaatst van China naar Vietnam gaf een jump start aan de economie. Productiekrachten van het platteland trokken naar de grote stad. Landbouwproductie te lijden onder natuurgeweld. Stijgende brandstofkosten. Hogere loonkosten. Hoger voorraden. Koffieprijzen storten in door massa dumping van Brazilië. Emerging landen merken als eerste de teruggang van de economie. Te weinig vet op de botten. Take profit signaal en herstel richting de Kumo

Portefeuille: 189216298.blogspot.nl/2012/09/persisc...
Verkoop order gegeven op 0.62 (nog niet uitgevoerd(pending order))
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
je hebt scherpe ogen maar is een batkatertje nou ja een geholpen katertje

weet niet of je dan geholpen bent
[verwijderd]
0
Maandag hoger om dan lager te sluiten vinkje
Dinsdag lager vinkje
Woensdag herstel
Donderdag lager om hoger te eindigen
Vrijdag hoger om lager te eindigen
[verwijderd]
0
quote:

SuperHaags schreef op 11 september 2012 10:50:

vinkje
niet doen
als iets lukt moet je het niet laten zien of opschrijven

zelfde als iemand liegt of iets doet wat niet mag

je kan het dan zeggen of laten weten maar dan verspeel je dat je een voorsprong hebt

alles wat je een voorsprong geeft of kennis hou je voor je

op het moment dat je het zegt geef je het weg hou je het voor je dan blijf je een voordeel houden

Vola hoger dan de AEX
www.uploadplaatjes.nl/img/n/681099.jpg
[verwijderd]
0
Is nog steeds een technische markt. Technisch gemaakt door de computerhandel. Enige wat je kan doen is volgen.

www.uploadplaatjes.nl/img/n/681109.jpg
nousch
0
thx alweer voor je vorkje aex , ik zie het je graag leggen ( kan ik mijn eigen controleren
[verwijderd]
0
nexgent3.com/
Nexgen heeft software die tekenen alles automatisch voor je. Ook de Vork zetten ze voor je neer.

Weet je particulieren kunnen nooit winnen. De profs hebben geld, betere software, meer geld en nog betere programma's. Van die Relatieve Sterkte hebben ze al jaren. Nu krijgen wij het.

Wij lopen altijd achter de kar aan. We rapen af en toe wat op wat van de wagen afvalt. Maar winnen kan je niet. Ze kunnen alles ze mogen alles. Iemand moet geld verliezen.

Zeg altijd tegen iedereen begin er niet aan. Ze schudden je uit tot al je munten op de grond of in de zakken zitten.

Is een spel je kan het niet winnen.

www.youtube.com/nexgent3
[verwijderd]
0
niet doen
als iets lukt moet je het niet laten zien of opschrijven

vraag : waarom publiceer jij dan.dat zijn tenslotte ook voorsprongen en voordeel plus kennis.
[verwijderd]
0
Ben van nature lui. Om een goede analyse te maken moet je heel veel stappen doorlopen. Als ik geen stukje zou maken zou ik die stappen gewoon niet doen.
De afgelopen week heb ik de grondstoffen gedaan. Normaal deed ik dat ik iedere dag. Als je dan ziet hoeveel kansen er liggen die je laat liggen. Je moet in een soort flow komen dat is de dagelijkse routine. Als je veel grafieken bekijkt krijg je een soort richting. De beste analisten zijn diegene die niet handelen. Daarom is Nico Bakker een goede analyst. Eerste wat je leert dat je niet moet handelen als je analyseert.

Merk zelf als ik analyseer dat traden minder wordt. Als ik niet zou analyseren zou ik alleen die 5 tot 15 kansen per jaar nemen en verder niks doen.

Als je nu kijkt vanaf de bodem van 1 juni dan moet iedereen heel erg vet en rijk zijn geworden. Zo niet dat is er iets heel erg verkeerd gegaan en moet je echt twijfelen of je hier mee door moet gaan.

Een andere reden is dat er soms nieuwe dingen komen die ik uitprobeer. De basis heb ik. Komt er dan iets nieuws dan probeer ik dat op het bestaande te zetten.

Andere reden is dat ik met vresselijk erger aan analisten die het verschil niet kunnen zien tussen een Shooting Star en Doji

Alsof die patronen er wat toe doen. Iedereen weet dat candles geen waarde hebben als ze los staan.
[verwijderd]
0
280 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 923,12 +4,40 +0,48% 17 jun
AMX 878,76 +0,31 +0,04% 17 jun
ASCX 1.214,29 -4,47 -0,37% 17 jun
BEL 20 3.832,88 -0,49 -0,01% 17 jun
Germany40^ 18.153,40 +85,19 +0,47% 17 jun
US30^ 38.784,50 0,00 0,00% 17 jun
US500^ 5.475,01 0,00 0,00% 17 jun
Nasd100^ 19.910,60 0,00 0,00% 17 jun
Japan225^ 38.438,40 0,00 0,00% 17 jun
WTI 79,80 0,00 0,00% 17 jun
Brent 84,32 0,00 0,00% 17 jun
EUR/USD 1,0737 +0,0032 +0,30% 02:48
BTC/USD 65.936,23 -299,69 -0,45% 02:48
Gold spot 2.325,29 +6,20 +0,27% 02:48
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ING 15,768 +0,436 +2,84% 17 jun
ASMI 691,200 +15,400 +2,28% 17 jun
ASML 969,400 +16,400 +1,72% 17 jun
Dalers Laatst +/- % tijd
IMCD 134,400 -2,150 -1,57% 17 jun
Philips Koninklijke 23,860 -0,250 -1,04% 17 jun
Heineken 93,880 -0,960 -1,01% 17 jun

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront