Kooptips Nico Pantelis voor 2017 | Belegger.nl

Kooplijst 2017: Nico Pantelis

Door Belegger.nl op 29 dec 2016 om 10:18 | Views: 25.440

Kooplijst 2017: Nico Pantelis

Wat zijn de beste koopkansen voor 2017? Die vraag stellen we vandaag aan Nico Pantelis van Slim Beleggen. 

Pantelis verwacht dat 2017 – net zoals eind 2016 – in het teken zal staan van het Amerikaanse presidentschap onder Donald Trump. Pantelis: "Je kunt van de man zeggen of denken wat je wil, hij heeft de hardnekkige eigenschap om te krijgen wat hij wil. Daarom verwacht ik dat zijn wil wel degelijk wet is tijdens zijn ambtstermijn."

Dit maakt volgens Pantelis dat de volgende belangrijke thema's zullen wegen op de marktomstandigheden in 2017:

• Veiligheid
• Energie
• Inflatie
• Deregulatie
• Repatriatie

"Make America Great Again. Het zullen geen holle woorden zijn, onder Trump. Vandaar dat ik mijn drie kooptips voor 2017 volledig op Trumponomics heb afgestemd."

1. Uranium (ticker: URA)

"Op de eerste plaats denk ik dat uranium wel eens de come-back kid kan worden. Uranium omvat immers meerdere aspecten die passen het plaatje bij Trump. Hij liet recent al weten dat het nucleaire wapenarsenaal van de VS niet afgebouwd, maar juist opgebouwd moet worden. Veiligheid dus."

"Bovendien wil Trump dat de VS zelf een krachtige speler wordt op de energiemarkt. Enerzijds op vlak van export (door schaliegas/-olie) maar ook op de binnenlandse markt. Ook daar kan uranium een belangrijke rol spelen, gezien de grondstof nog steeds erg goedkoop is voor de opwekking van energie."

2. Goudmijnen (ticker: GDX)

"Voorts verwacht ik dat inflatie onder het Trumpbeleid zal terugkeren, na jarenlange afwezigheid. De economisch groei-impuls, in combinatie met de nieuwe rentecyclus, zijn belangrijke ingrediënten voor hogere inflatie(verwachtingen). Goud staat bekend om zijn goede inflatiebescherming, maar nam in 2016 al een voorschot en koelde later weer af."

"Ik verwacht dat de goudprijs in 2017 opnieuw kan aantrekken. Goudmijnen bleken ook in 2016 al een perfecte hefboom te bieden op een stijgende goudprijs (+60%). Dat zal doorzetten, ergens in 2017."

3. Banken (ticker: KBE)

"Dit is wellicht de meest opmerkelijke kooptip, maar ik verwacht dat de deregulatie en repatriatie van cash naar de VS een enorme boost voor de bancaire sector zal opleveren. Meer fondsen onder beheer, in combinatie met een versoepeling van de regels. Voeg daarbij de hogere rentes – als gevolg van een hogere inflatie – en je zit met banken in de sweet spot van Trumponomics. Ook dit was tot dusver een gehate en gemeden sector, tot recent."

Bekijk ook de kooptips van anderen voor 2017: 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.