Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Bodembevestiging

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

586 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 oktober 2015 09:20
    "Bevestiging dat de hammer van gisteren het bodempatroon is geworden, wordt verkregen door de beweging die hierop volgt. Een beweging onder de 433 zorgt voor de opheffing van dit patroon en een beweging boven de intraday-top van gisteren (439,20) geeft bevestiging aan dit bodempatroon."

    Zo dat is dan ook weer opgeheven...op naar lagere koersen!!
  2. [verwijderd] 14 oktober 2015 09:27
    quote:

    DY schreef op 14 oktober 2015 09:23:

    [...]
    Ik denk dat de welbekende window dressing om de hoek komt kijken. Maarja, wie ben ik :)
    Window dressing gaat gebeuren.. maar ik denk ook dat de dag van de weder opstanding van alle indices vrijdag 2 oktober door de Centrale Banken geïnitieerd was.. dus die zullen dan Zoo weer ingrijpen indien nodig..
  3. [verwijderd] 14 oktober 2015 09:29
    quote:

    Priamos schreef op 14 oktober 2015 09:19:

    Goedemorgen ! Die bodem dat duurt nog even gezien de bedrijfsresultaten ;-)

    350 het jaar uit of zo ?
    Dat zou mooi zijn enig realisme. Heb hem wel even geknepen afgelopen dagen. Gisteren 70% van mijn shorts eruit gedaan na de rebound en dan toch maar weer shorts aangeschaft. Zie hier nu AEX -1,4%.
    Geen peil op te trekken.

    Nu 50% shorts eruit op 432. Verwacht AEX snel naar 420.
    Koop later wel wat extra bij klein herstel. Winst is winst.

  4. kenner66 14 oktober 2015 09:29
    quote:

    clever schreef op 14 oktober 2015 08:55:

    Bedrijfscijfers zijn niet best. guidance ook niet. Op basis waarvan moeten we omhoog?
    Deze zijn reeds ingecalculeerd. Dus vanaf nu gaan macro cijfers alleen maar meevallen alles gaat nu overdreven lager bijgesteld worden zoals eerder alles overdreven hoger werd gezet wat vooraf al niet haalbaar was. Dit is het spel van het grote geld maar dat leer je nog wel.
  5. Bonus aanbieding 14 oktober 2015 09:30
    quote:

    DY schreef op 14 oktober 2015 09:23:

    [...]
    Ik denk dat de welbekende window dressing om de hoek komt kijken. Maarja, wie ben ik :)
    Als ik naar je plaatsje kijk zou ik verwachten dat we wat dieper moeten gaan om het patroon af te ronden, nog een keer teug naar de zone onder 410.

  6. StephanO 14 oktober 2015 09:34
    Geld als schuld beklemt de samenleving

    OPINIEHaal de geldpers weg bij de commerciële banken en maak haar dienstbaar aan het algemeen belang.

    De Verleiders: Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts en Tom de Ket & Stichting Ons Geld: Luuk de Waal Malefijt, Martijn Jeroen van der Linden en Edgar Wortmann. 12 oktober 2015, 17:45
    Banken moeten krediet verlenen op basis van geld dat de overheid aan de maatschappij beschikbaar stelt

    Woensdag bespreekt de vaste Kamercommissie Financien ons geldstelsel. Dit vanwege ons burgerinitiatief 'Ons Geld'. Met dit initiatief pleiten wij voor een maatschappelijk verantwoord geldstelsel.

    Ons geldstelsel wordt thans gedomineerd door het bankwezen. Dat exploiteert de geldpers en bepaalt wie onder welke voorwaarden geld in handen krijgt. Het doet dit middels kredietverlening: het beloven van geld of betaling. Beloftes van banken functioneren als geld in onze samenleving. Eigenlijk is er te weinig geld in omloop, waardoor we het met deze beloftes moeten doen.

    De geldhoeveelheid en het commerciële bankbedrijf zijn intens met elkaar verstrengeld. Bijgevolg zijn banken in staat hun risico's op anderen, zoals overheid en belastingbetaler, af te schuiven. We kunnen banken niet failliet laten gaan omdat we anders ons geld zouden kwijtraken.

    Wij pleiten dan ook voor ontvlechting van geldomloop en bankbedrijf. De overheid moet daarbij gaan zorgen voor de maatschappelijke geldhoeveelheid. Banken moeten bankieren, dat wil zeggen, krediet verlenen op basis van bestaand geld. De overheid is de aangewezen partij om dit geld aan de maatschappij beschikbaar te stellen.

    Privilege
    Stem de maatschappelijke geldhoeveelheid af op de welvaarts- en welzijnspotenties van een samenleving

    Een overheid die de geldpers uit handen geeft aan anderen wordt, zoals nu, zelf schuldenaar. Ze betaalt rente over het geld dat de maatschappij eenvoudigweg nodig heeft om te kunnen functioneren. Ons geld wordt 'gehuurd' van de banken. Dat is fout en onnodig. De overheid moet zorgen dat er voldoende geld in omloop is zodat ieder op behoorlijke wijze en zonder structurele afhankelijkheid van bankkrediet, in zijn levens- en ontwikkelingsbehoeften kan voorzien.

    Verlening van een bankvergunning is nu feitelijk verlening van een privilege om geld te scheppen. Merkwaardig is echter dat de bankvergunning noch de wettelijke basis daarvan, dit met zoveel woorden vermeldt en reguleert. Het privilege van girale geldschepping wordt zonder tegenprestatie vergeven. Het wordt evenmin omgeven door regels die borgen dat er op een maatschappelijk verantwoorde, transparante en afrekenbare wijze mee wordt omgegaan.

    Gebruik van bankkrediet als geld heeft een prijs. Het is belast met schuld en rente. Dit begrenst de monetaire ruimte, en daarmee de ontplooiing van welvaartspotenties. De maatschappelijke geldhoeveelheid is thans afhankelijk van de schuldenlasten die een samenleving dragen kan. Dat begrenst de welvaartsontwikkeling. In dit geldstelsel blijven welvaartspotenties onbenut en wordt teveel verspild en vervuild. Beter is het de maatschappelijke geldhoeveelheid af te stemmen op de welvaarts- en welzijnspotenties die een samenleving in zich draagt. Geld wordt dan dienstbaar aan de doelen die een samenleving zich stelt.

    Geld is geen gewoon product, zoals brood. Het is het maatschappelijke machtsmiddel bij uitstek. Een overheid die dit machtsmiddel uit handen geeft verliest controle, zoals in het recente verleden wel gebleken is. Het is zaak om dit machtsmiddel goed in de hand te krijgen, en vervolgens ook goed in de hand te houden. Dat is essentieel voor de economie én de democratie.

    Vierde macht
    De politiek, een land, een overheid en een Europese gemeenschap kan veel meer dan ze nu bereiken

    Heersend is de opinie dat 'de geldpers' niet in handen moet zijn van politici. Deze zouden hem kunnen aanwenden voor hun eigen politieke belangen. Wij onderschrijven deze visie. Wij menen echter dat de geldpers net zo min in handen hoort van commerciële banken die hem aanwenden voor hun eigen gewin en dat van hun goede relaties. In onze ogen behoort de geldpers niet commercieel noch politiek te worden geëxploiteerd. Ze hoort dienstbaar te zijn aan het algemeen belang. Dit op een transparante en verantwoorde wijze.

    De zorg voor de maatschappelijke geldhoeveelheid zou een functie van de overheid moeten zijn; een 'vierde macht', onafhankelijk van de politiek zoals ook de rechterlijke macht dat is, en belast met direct kwantitatief monetair beheer, waarover het verantwoording aflegt.

    Willen wij dat geld dienstbaar wordt aan de mens, in plaats van andersom, dan moeten we de regels veranderen. De politiek, een land, een overheid en een Europese gemeenschap kan veel meer dan ze nu bereiken, als ze het ultieme maatschappelijke machtsmiddel, geld, dienstbaar maakt aan het algemeen belang, in plaats van heersend en gestuurd vanuit particuliere belangen.

    De 'monetaire macht' als functie van het democratisch bestel, behoort transparant te zijn. Over haar uitoefening dient maatschappelijke verantwoording te worden afgelegd. Ze dient bewust en bekwaam en onder het toeziend oog van allen te worden uitgeoefend. Als de wetgever deze stap zou zetten, zou dat historisch zijn.

    Niet eerder namelijk was de monetaire macht geheel transparant, verantwoord en dienstbaar aan het algemeen belang. Deze elementaire macht is altijd speelbal geweest van machthebbers, prinsen, koningen of bankiers, die er hun voordeel mee deden zonder er de door ons gewenste maatschappelijke verantwoording over af te leggen. Het zou een stap zijn zonder precedent. Een volwassenwording van de democratie, die zich met deze stap bevoegd en bekwaam acht het werkelijke machtswiel in de samenleving, het geld, onder haar hoede te nemen.

    De Verleiders: Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte, George van Houts en Tom de Ket &
    Stichting Ons Geld: Luuk de Waal Malefijt, Martijn Jeroen van der Linden en Edgar Wortmann.
  7. forum rang 7 handyman6 14 oktober 2015 09:35
    quote:

    opa schreef op 14 oktober 2015 09:25:

    Oei K+S is het laatste half jaar de gebeten hond bij de buren.
    Fresenius ook al,opa...indiareis al geboekt? Ik wel voor Palma.
    GrH6
    PS...het Burgeriniatief zou zich eens moeten afvragen ,welke partij het Bankwezen controleert en dus indirect de geldcreatie!Demokratisering van dat monopolie is een illusie.
  8. [verwijderd] 14 oktober 2015 09:39
    quote:

    Bonus aanbieding schreef op 14 oktober 2015 09:30:

    [...]
    Als ik naar je plaatsje kijk zou ik verwachten dat we wat dieper moeten gaan om het patroon af te ronden, nog een keer teug naar de zone onder 410.

    Uitgezoomd:
    invst.ly/6epr

    Denk het eigenlijk niet, maar niet alle patronen worden afgerond. We zullen het zien!
  9. Bonus aanbieding 14 oktober 2015 09:45
    quote:

    DY schreef op 14 oktober 2015 09:39:

    [...]
    Uitgezoomd:
    invst.ly/6epr

    Denk het eigenlijk niet, maar niet alle patronen worden afgerond. We zullen het zien!
    Dank snap t. Obv fundamenteel denk ik dat we het niet houden op 423, particuliertjes moeten ook nog uitgerookt. Misschien later, we gaan t zien.
  10. [verwijderd] 14 oktober 2015 09:46
    quote:

    Sloeki schreef op 14 oktober 2015 09:35:

    Vandaag weer zon US verrassing bij opening keihard wee omhoog.

    Dat zou Zoo maar kunnen.. het balletje in het Casino is ook wel eens 2keer achter elkaar op 0 gevallen. Eigenlijk moet je alle Opties open houden...
    Alleen.. euhhh.. dan verdien je niets :)
  11. forum rang 6 shortie 14 oktober 2015 09:48
    quote:

    clever schreef op 14 okt 2015 om 08:55:

    Bedrijfscijfers zijn niet best. guidance ook niet. Op basis waarvan moeten we omhoog?

    quote:

    kenner66 schreef op 14 oktober 2015 09:29:

    [...]

    Deze zijn reeds ingecalculeerd. Dus vanaf nu gaan macro cijfers alleen maar meevallen alles gaat nu overdreven lager bijgesteld worden zoals eerder alles overdreven hoger werd gezet wat vooraf al niet haalbaar was. Dit is het spel van het grote geld maar dat leer je nog wel.
    Sorry maar ik val bijna van mijn stoel van het lachen.
    Ingecalculeerd misschien wel maar ingeprijst nog zeker niet.
586 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links